Tiesitkö: Juutalaisantifasisti Dmitry Gurbanov valehteli rodustaan Yleisradiossa jo 2011

Gurbanov on viime vuosina alkanut tuomaan entistä voimakkaammin esiin juutalaisia intressejä, vaikka aiemmin hän kiisti juutalaisuutensa kokonaan.

Sionismi

”Äärioikeistotutkija” Dmitry Gurbanovin kahdet kasvot.

Suomen sosiaalisen median äänekkäin ”rasisminvastustaja”, juutalainen Dmitry Gurbanov valehteli rodustaan valtamedialle jo kauan ennen kuin hänestä tuli antifasisti. Partisaaniin yhteyttä ottanut juutalaisuuden ja äärivasemmistolaisuuden freelance-tutkija vinkkasi toimitusta Gurbanovin haastattelusta vuodelta 2011.

Gurbanovia haastateltiin maaliskuussa 2011 Yleisradion Svängrum-ohjelmaan. Tuolloin Gurbanov ei ollut vielä poliittista väkivaltaa kannattava äärivasemmistolainen vaan näsäviisas ateistibloggari Ylen verkkosivuilla.

Podcastista selviää Gurbanovin valehdelleen Yleisradiolle, että hän kasvoi ”kreikkalaisortodoksisessa kristityssä perheessä”. Haastattelussa ateistibloggari ruoski uskovaisia ja jopa agnostikkoja kovalla kädellä, mutta varoi tarkasti kritisoimatta juutalaisia sanallakaan.

Haastattelua seuranneiden parin vuoden aikana juutalainen vaihtoi fiksaatiotaan uskonnosta politiikkaan, ajoi päänsä kaljuksi, osti liian suuren pilottitakin, lopetti omalla nimellään toimimisen ja ryhtyi poliittista väkivaltaa propagoivaksi anarkistiksi. Kun Naisasialiitto Unionin Tulva-lehti haastatteli Gurbanovia poliittisesta väkivallasta 2013, hän esiintyi salanimellä ”Andrej”.

Gurbanov mielenosoituksessa.

Gurbanov pelkää, ettei häntä pidetä Israelissa kunnon juutalaisena

Juutalaiset ovat kansakuntana tunnettuja siitä, että he pyrkivät piilottamaan todellisen olemuksensa ulkopuolisilta vaihtamalla nimeään ja valehtelemalla jatkuvasti rodustaan. Kryptojuutalaisuuden käsite on tunnettu Euroopassa jo satojen vuosien ajan.

Gurbanovin vuosia kestäneistä harhautuksista huolimatta kansallissosialistijulkaisu Kansallinen Vastarinta julkisti hänen koko nimensä, ammattinsa ja juutalaisuutensa helmikuussa 2015. Tämän jälkeen Gurbanov lopetti julkisen väkivaltakiihotuksen ja myönsi muun muassa Groteski-nimiselle lehdelle olevansa juutalainen.

Gurbanov on viime vuosina alkanut tuomaan entistä voimakkaammin esiin juutalaisia intressejä, vaikka aiemmin hän kiisti juutalaisuutensa kokonaan. 2020 hän syytti esimerkiksi ekonomisti Tuomas Malista antisemitismistä. Samana vuonna Partisaani julkaisi Gurbanovin vanhan verkkokirjoituksen, jossa tämä tuskasteli sitä, että Israelissa häntä pidetään ”goyimina” eli ali-ihmisenä puoliverisyytensä vuoksi.

Lue lisää Suomen äänekkäimmän ”antirasistin” kimurantista suhteesta juutalaisuuteensa artikkeleista ”Dmitry Gurbanov puhuu suunsa puhtaaksi juutalaisesta rasismista” ja ”Juutalainen syyttää ekonomisti Tuomas Malista piilojuutalaisvihasta”.

Lähde: Yle

Antifa Dmitry Gurbanov Israel Kotimaa Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Rotu Sionismi Suomen juutalaisyhteisö Tuomas Malinen Uskonto Varisverkosto Venäjä Yle Yleisradio

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Dimmu on kaikinpuolin äärimmäisen nolo ja säälittävä sössöttäjä.
  Kuvittelee olevansa jotenkin vakuuttava ja vaikuttava tyyppi, kun on vaihtanut tyhjän väkivaltauhonsa ”asiantuntijana” esiintymiseen.

 • Louhi

  Vastaa

  Jostain syystä Dimmu ei edelleenkään osaa suomea, vaikka on asunut tässä maassa ties kuinka kauan. Samanlaista kielioppivirheitä vilisevää ghettolässytystä kuin neekereillä. Kenties Israelissa on tajuttu Dimmusta jotain hyvin olennaista? Ali-ihminen.

 • Bella

  Vastaa

  Minuakin vahan huvitti tama hanen tittelinsa twitterissa: ”Aarioikeistoasiantuntija”. Siis, miten ihmeessa kandin papereilla voi olla minkaan sortin asiantuntija (yliopisto itsekin maarittelee vasta maisterin paperit omaavan mahdollisesti ”asiantuntijaksi”). Sitten on olemassa eras toinenkin omasta mielestaan asiantuntija, joka hilluu twitterissa maisterin papereilla ja titteloi itsensa twitterissa ”tutkijaksi”. Siis, jos hankit maisterin paperit oikeastaan mista tahansa muusta tieteesta kuin historia, et takuulla ole tutkijakoulutettu ennen vaitosta, ja useimmiten et silloinkaan, silla viimeksi kohta vaitteleva siskoni pyysi minulta apua vaittelemisen teoriaan ennen vaittelemistaan. Han ei ole ainoa, minulta ovat apua pyytaneet niin valmistuvat maisterit kuin vaitoskirjan tekijat tutkimusprosessissa ja sen oikeellisuudessa. Historia taitaa olla ainoa tieteenala, jossa vaitteleminen ja tutkimusprosessi ja metodit aletaan opettamaan historiatieteen luonteen vuoksi jo peruskursseilla, ja se jatkuu lapi koko opiskelun. Naiden avunpyyntojen myota kaytyjen keskustelujen myota olen tullut kivulloiseen tietoisuuteen siita, etta suomalainen yliopisto ei opeta kaytannossa muita kuin historioitsijoita tutkimusprosessiin, vaittelemiseen ja yleensa tutkijan tyossa vaadittuun aarimmaiseen tarkkuuteen. Viimeksi kuulin keskustelun, oikeastaan olin osallinen siina, jossa muut tutkijat (lasna oli psykologiasta vaitteleva ja sosiologiasta vaitoskirjaa tekeva) voivottelivat minun argumenttiini, etta ”eihan kukaan voi olla koko ajan tarkkana, etta kylla virheita tulee”. No niinhan niita tulee, mutta ainakin oma koulutukseni on ruoskinut olemaan tarkka 3oo prosenttia ajasta, kun omaa tutkimusta tekee. Ja kun tutkimusta tekee, niin kannattaahan se olla tarkkana siinakin, etta miten tarkkarajaisesti oman prosessin kirjaa ylos siihen tutkimukseen, silla aivan tasan varmasti muut tutkijat lukevat tekstisi virheellisesti, jos itse on kirjannut asian ylos epamaaraisesti (virheita voi tulla muussakin tapauksessa, varsinkin jos asia on vaikea muiden ymmartaa).

  Joka tapauksessa titityy on entiteetti, jonka sisalla nayttaa olevan ihan oma maailmansa. Titityyssa voit kertoa olevasi ihan mita vaan. Erikoista on se, etta esimerkiksi HS pitaa naita titityyn kandeja uskottavina tiedonlahteina. 

  Muistaahan sen itsekin, mita oli olla kandi. Se oli vahan verrattavissa psykiatrisen potilaan sairaudentunnottomuuteen: vasta edetessa kandista eteenpain on tullut kivulloisen tietoiseksi siita, etta miten vahan mistaan tietaa, vaikka lukee paivat paaksytysten eri (muinais)kielilla vanhojen tiedonmestareiden teksteja, tutkii kosmologiaa ja fysiikan tieteen informaatiota, ja niin edelleen. Mita syvemmaksi uppoutuu tietoon, sita enemman sita avautuu tutkittavaksi.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Voisi vaihtaa tuon sukunimensä muotoon Gyrbänov. Sopisi paljon paremmin, kun on tuollainen hupiukko.

 • Totuus

  Vastaa

  Vain ugri mongoli on paras rotu, jalo, viisas ja hyvä, haaa

 • society

  Vastaa

  Vasemmisto idiootit ottaa paljon älliä. Ei kukaan tollasia surkimuksia kato

 • juha II

  Vastaa

  Eihän noiden tarvitse puhua totta goymeille sen enempää kuin muslimien vääräuskoisille!!!

 • Jupi

  Vastaa

  ”tämä tuskasteli sitä, että Israelissa häntä pidetään ”goyimina” eli ali-ihmisenä puoliverisyytensä vuoksi”
  Veikkaan ettei pelkästään Israelissa pidetä ali-ihmisenä. Aito Untermensch, ihmiskunnan kuona-ainesta

 • Saunabad

  Vastaa

  Dimmun suhteen pitää aina myös muistaa, että kyseessä on oikeudessa tuomittu jalkapallohuligaani, joka oli vähällä polttaa katsomon soihdun kanssa riehuessaan.
  Oikeuden paperitkin ovat netissä joskus muistaakseni asiasta vilahtaneet. Joku voisi linkittää ne kommentteihin, mikäli sattuu niiden sijainnin tietämään.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi