Maailman kuuluisimman juutalaiskynttelikön suunnittelija kiinni pedofiliasta

Juutalaisyhteisö ei halunnut saattaa rikoksia amerikkalaisten viranomaisten tietoon.

Sionismi

Hirschel Pekkar.

Juutalaisessa Chabad-Lubavitch-ääriliikkeessä kuohuu. Lahkon kuuluisimpiin nimiin lukeutunut kuvanveistäjä Hirschel Pekkar on jäänyt kiinni pedofiliasta. Pekkar itse ei voi joutua enää rikoksistaan vastuuseen, sillä hän kuoli tänä kesänä. Pekkarin veistokset ovat kuitenkin joutuneet skandaalin vuoksi kyseenalaiseen valoon.

Pekkarin kuuluisin teos on jättimäinen juutalainen menora eli kynttelikkö. Perinteisistä juutalaiskyntteliköistä poiketen Pekkarin menoran jalat ovat suorat eivätkä käyrät.

Pekkarin menora nostetaan joka hanukka New Yorkin Brooklynissä sijaitsevan Chabad-Lubavitchin kansainvälisen tukikohdan eteen. Sitä pidetään nykyään maailman kuuluisimpana juutalaisena kynttelikkönä, minkä vuoksi Pekkarin seksuaalirikokset ovat erityisen kiusallinen imagotappio globaalille juutalaisyhteisölle. Pekkar suunnitteli menoran Chabad-johtaja Menachem Mendel Schneersonin henkilökohtaisesta toimeksiannosta.

Kymmeniä uhreja

Jewish Telegraphic Agencyn mukaan Pekkarin epäillään syyllistyneen kymmenien pikkutyttöjen ahdisteluun 1990-luvulla. Syyttäjän mukaan juutalaisten oma rabbien tuomioistuin suojeli Pekkaria ja asettui näin pedofiilin puolelle lasten oikeuksia vastaan.

Pekkarin epäillään muun muassa kosketelleen lasten sukuelimiä, kun nämä olivat käyneet vessassa.

Pekkar kielsi lapsia puhumasta asiasta vanhemmille. Osa uhreista kuitenkin kertoi asiasta eteenpäin, minkä vuoksi Pekkarin rikokset olivat julkisia salaisuuksia juutalaisyhteisön sisällä. Juutalaisyhteisö ei halunnut saattaa rikoksia amerikkalaisten viranomaisten tietoon.

Sulatetaanko ikoninen kynttelikkö?

Nyt eräs Pekkarin uhreista on joutunut riitoihin Chabad-yhteisön johdon kanssa. Uhri nimittäin vaatii Pekkarin jättiläismäistä menoraa itselleen vahingonkorvauksena. Hän on ilmoittanut aikovansa sulattaa ikonisen kynttelikön symbolisena kannanottona juutalaisyhteisön tabuja vastaan.

Chabad-yhteisö sen sijaan vastustaa menoran sulattamista. Juutalaislahkon mukaan kynttelikköä ei voida lahjoittaa vahingonkorvauksena uhrille, koska se ei ollut koskaan Pekkarin omaisuutta.

Äärirasistinen Chabad-Lubavitch toimii myös Suomessa. Äärijärjestö vuokraa toimitilojaan suoraan Helsingin kaupungilta. Chabadin perustaja rabbi Shneur Zalmanin mukaan juutalaisten sielut ovat ”jumalallisia” ja ei-juutalaisten sielut ”eläimellisiä”.

Lähde: Jewish Telegraphic Agency

Chabad Lubavich Juutalainen rasismi Juutalainen rikollisuus Lapsenraiskaus Menachem Schneerson Pedofilia Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Seksuaalinen ahdistelu Seksuaalirikokset Shneur Zalmani Sionismi Yhdysvallat Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • N.N.

  Vastaa

  Suomessa on samankaltaisia tyypejä vaikkeivät ole kyntilänjalkoja keksineet.

  Lymyävät seurakuntien suojissa ja asia on tiedossa mutta hys hys, täälläkin.
  Monissa työpaikoissakin näitä löytyy, siellä missä pääsevät lasten ja nuorten käsiin.

  Ja meidän kauniit vieraat.. uff uff …

  ” ja ei-juutalaisten sielut ”eläimellisiä”, tehkää te siellä toimituksessa vihapuhe-imoitus ja vaatikaa karkotusta moiselle, teillä on tietoa ja taitoa;
  meidän sielu on yhtä puhdas ja hohtava kuin jonkun muun.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi