Rikollisvaltio Israel hälytystilassa: palestiinalaiset ampuivat satoja raketteja Tel Aviviin

Israelin huippukallis Iron Dome -ohjuspuolustusjärjestelmä esti joitain ohjuksia, mutta merkittävä osa pääsi läpi.

Sionismi

Palestiinalaisten ja juutalaisten miehittäjien välinen konflikti otti tulisia askelia tiistaina, kun palestiinalaiset vastarintataistelijat ampuivat satoja raketteja sionistien valtakeskukseen Tel Aviviin. Israelin huippukallis Iron Dome ‑ohjuspuolustusjärjestelmä esti joitain ohjuksia, mutta merkittävä osa pääsi läpi.

Pitkin maata on raportoitu tuhoja. Esimerkiksi paikalliseen energiayhtiöön osui raketti, mikä aiheutti suuren tulipalon. Kyse on mahdollisesti merkittävästä öljyputkesta, joka palaa. Myös Ben Gurionin lentokentälle raportoidaan osuneen ohjuksia, mikä vaikuttaa Israelin lentoliikenteeseen.

Israel kertoo valmistautuvansa pidempiaikaiseen konfliktiin, joten on mahdollista, että alueella syttyy laajempi sota. Myös maaoperaatioon valmistaudutaan.

Synagoga palanut

Toistaiseksi Israelia vastaan ovat hyökänneet ainoastaan palestiinalaiset, joten esimerkiksi libanonilainen Hizbollah ja Iranin Vallankumouskaarti eivät vielä ole tulittaneet sionisteja.

Israelin puolella on nähty myös mellakointia alueella asuvien palestiinalaisten toimesta. Mellakoissa on palanut israelilaisten autoja sekä ainakin yksi synagoga. Palestiinalaiset vastustavat sitä, että juutalainen miehityshallinto polkee brutaalisti alueella asuvien ei-juutalaisten vapauksia.

Palestiinalaisten vastarinta on voimistunut viime vuosina, kun he ovat saaneet apua ja tukea esimerkiksi Iranin Vallankumouskaartilta. Nyt ammutut ohjukset läpäisivät Israelin juhlitun ohjuspuolustusjärjestelmän, vaikka ne ovat pääasiassa halpoja raketteja, joiden tuhovoima ei ole lähelläkään samanlainen kuin Hizbollahilta ja Iranilta löytyvät teknisesti kehittyneet ohjukset.

Hizbollah Iran Iron Dome Israel Juutalainen rasismi Juutalainen rikollisuus Juutalaiset sotarikokset Miehitys Palestiina Palestiinalainen vastarinta Politiikka Raketit Rotu Sionismi Sionistinen miehittäjähallinto Tel Aviv Ulkomaat Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tuhnujako?

  Vastaa

  Mietin että millainen ”raketti” sytyttää tulipalon? Eikös siinä pitäisi puuttua koko rakennus ja paikalla olla 50m monttu? Kertasingolla saa tulipalon aikaiseksi. Mutta että ”raketti”?

 • Kyynikko

  Vastaa

  Ruotsalaistyyppinen harmooninen yhteiselo tasa-arvon inspiroimana jatkuvine ”yksittäistapauksineen” ei selkeästi ole Israelilaisille mieleen. Kuinka moni rehellisesti ihmettelisi, jos armeija puhaltaisi ”pelin poikki” jossain Ranskan tai Ruotsin muhamettilais-ghetossa? Kiistanalainen alue on vanhaa Rooman valtakunnan aluetta joten arabeilla ei ole siihen mitään ”kotipaikkaoikeutta”. Heidän esi-isänsä käyttivät Rooman heikkoutta hyväkseen verisinä valloittajina.j

 • Anonyymi

  Vastaa

  Nyt pelätään palestiinalaisten kansannousua juutalaismiehittäjien tyranniasta! Eilen juutalaisten murhaajien jäljiltä ainakin 30 palestiinalaista kuollut, joista 9 lapsia. Uskon, että juutalaissaastat tulevat saamaan revanssin 40-luvun tapahtumista piakkoin! Ehkäpä tällä kertaa heitä odottaa todellinen holokausti? Eläköön Hamas, Hizbollah ja Iranin Vallankumouskaarti sekä kaikki, jotka taistelevat sionistien hirmuvaltaa vastaan!

  • Kotimaataan puolustamaan

   Vastaa

   Jos noi kaikki palestiinalaiset lähtis euroopasta puolustaan kotimaataan niin leikkokikkeleillä ei olisi mitään mahdollisuuksia. Sitä ennen ostaisivat omaisuudellaan kaiken sen materiaalin mitä tarvitaan kotimaansa puolustamiseen.

   Sen sijaa ne polttelee lippuja ja osoittaa mieltään euroopassa. Tärkeää sekin mutta se ei johda mihinkään. Tässä tapauksessa vain pelaajien määrä muuttaa pelin luontee. Ja ihan sama pätee Suomenkin.

 • Aatu Hiittanen

  Vastaa

  Suomen pitäisi auttaa näitä kansoja lähettämällä heille kaikki Väinämöinen ‑ydinohjukset joka ikiseen kylänpahaseen! Saisivatpahan juutalaiset ja judeo-muslimit mitä ansaitsevat.

 • DuPont

  Vastaa

  Palet ovat kyllä vastenmielistä porukkaa. Vuosikymmeniä hakkaavat päätään seinään.

  • Daret

   Vastaa

   Niin on ja tyhmiä. Ehkä ne saa rahaa jostain ja sitten venäjä pääsee asekaupoille ja ne saa aseita. Ei ole ensimmäinen kerta kun vihaan syttynyttä koijataan. Apinaa koijataan lauletaan laulussakin ja viedään siltä rahat. Marin on myös koijattavana ja laulaa voi samaa biisiä.

 • juha.

  Vastaa

  Taas ”papupata porisee”!
  Israelin pääministeri muisti kuin muistikin viimeinkin Jumalan Knessetin puheessaan. Luulisi, että se olisi tuolla suunnalla ”vakio”.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Länsiranta= Maailman isoin avovankila, missä palestiinalaisia on järjestelmällisesti alistettu ja murhattu iät ja ajat. Voidaan puhua kansanmurhasta, jota juutalaiset toteuttaa USA:n ja EU:n hyväksynnällä! Israel on maailman rasistisin valtio.

  Israel = terroristivaltio! 

  Kuolema sionisteille!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi