Israelilaistiedustelu organisoi juutalaisia trolleja puhelinsovelluksella

Valtamedia on väittänyt jo pitemmän aikaa Venäjän pyrkivän vaikuttamaan Euroopan vaalien tuloksiin käyttämällä trollien armeijaa apunaan. Sen sijaan Israel harjoittaa organisoitua disinformaatiokampanjointia täysin avoimesti.

Sionismi

päivitetty

Applen kaupasta ladattavissa oleva Act.IL-sovellus rekrytoi juutalaisia mukaan sosiaalisen median trollausoperaatioihin vaientaakseen ja hallitakseen julkista keskustelua sionismista, BDS-Israel-boikottiliikkeestä sekä juutalaisten vallasta.

Sovelluksen perustaja ja toimitusjohtaja Yarden Ben Yosef on palvellut aiemmin Israelin armeijan tiedusteluosastolla, ja suurin osa yrityksen henkilökunnasta on taustoiltaan israelilaisia vakoojia. Rahoitusta yritys saa Israelin valtion ohella juutalaismiljardööri Sheldon Adelsonilta.

Sovellus tarjoaa käyttäjilleen linkkejä sosiaalisiin medioihin ja videopalveluihin, joissa joku esittää kriittisiä näkemyksiä juutalaisista tai Israelista, sekä antaa ohjeita tämän ahdisteluun ja ilmiantamiseen. Julkisuuden henkilöiden ohella kohteiksi on päätynyt myös yliopisto-opiskelijoita, aktivisteja ja satunnaisia internet-kirjoittajia, jotka ovat kritisoineet juutalaisia ja Israelia.

Lähde: National Justice

Hybridisota Informaatiosota Israel Politiikka Sionismi Teknologia Trollaus Ulkomaat Vakoilu

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi