Puolalainen Janusz Waluś vapautetaan vankilasta

Waluś on ollut etenkin Puolassa sankarin ja marttyyrin asemassa kansallismielisten keskuudessa. Nyt hän pääsee nauttimaan vielä vanhoista päivistään vankilan muurien ulkopuolella.

Ulkomaat

Puolalaissyntyinen Janusz Waluś vapautetaan vankilasta ehdonalaiseen. Hän on istunut lähes 30 vuotta Etelä-Afrikassa vankilassa murhattuaan ANC-puolueen Chris Hanin.

Hani oli Etelä-Afrikan mustien keskuudessa toiseksi suosituin poliitikko gallupien mukaan. Hän oli myös korkeassa asemassa ANC-puolueen terrorisiivessä Umkhonto we Sizwe (suom. ‘Kansakunnan keihäs’).

Vuonna 1993 Hanin väkivaltainen toimintan kuitenkin loppui Waluśin ampuessa hänet. Waluś tuomittiin teosta alunperin kuolemaan, mutta Etelä-Afrikan lakkauttaessa kuolemantuomion vuonna 1995 tuomio muutettiin elinkautiseksi.

Tuomionsa kuulemisessa Waluś sanoi: “He (ANC) ovat kommunisteja ja he tulevat tuhoamaan upean maamme. He tulevat haaskaamaan kaiken, minkä valkoiset ovat vaivalla tänne rakentaneet. Tekee kipeää ajatella, että kaikki täällä tullaan tuhoamaan monikulttuurisen utopian nimissä. Heidän utopiansa ei tule koskaan toimimaan. He puhuvat vapaudesta ja demokratiasta. Muutaman vuoden päästä tästä maasta ei olekaan enää muuta jäljellä.”

Lähde: OSINT

Aktivismi ANC Antikommunismi Etelä-Afrikka Kansallismieliset Kansallismielisyys Rotu Suora toiminta Ulkomaat Uutiset Valkoisiin kohdistuva rasismi Valkoisiin kohdistuva väkivalta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Heikki Salama

  Vastaa

  Nythän voi sitten kysyä, miten väärässä tämä valkoihoinen rasisti mielipiteineen olikaan. Vai oliko?

  • Observer

   Vastaa

   Jonkun verran E‑Afrikkaa tuntevana sanoisin, että osui kyllä niin oikeaan kuin vain voi. Googlatkaa vaikkapa Knysna ja katsokaa millainen paratiisi se on. Tai oli. Onhan se ihan siisti vieläkin, mutta arvatkaapas kannattaako valkoisen enää lähteä pimeällä yksin ulos ilman asetta ja moni käyttää keveitä suojaliivejäkin. 

   Vanhan vallan aikaan pystyi tulemaan pubista aamuyöllä ”vain hiukkasen horjuen” kotiin ja aivan rauhassa. Korkeintaan joku kysäisi, että pärjääthän varmasti kotiin asti, mustatkin. Kunnioitus oli molemminpuoleista ja se piti olosuhteet rauhallisina.

 • otto suni

  Vastaa

  Tämä valkoinen ei ollut rasisti vaan todellinen sankari ja siksi esikuva kaikille jotka vielä ymmärtävät valkoisen rodun tuhoamisohjelman takana olevat kipapäät!

 • Tura

  Vastaa

  Katsokaapa sellainen leffa kuin ”Africa addio” (1966). Karmeaa kertomaa siitä mitä tapahtuu, kun musta ja valkoinen käsi paiskaavat. Siinä kärsii ihminen, luonto, eläimet — kaikki. Ei herkkähermoisille.

 • Jokke Piiperin perikunta

  Vastaa

  Hän tappoi terroristin, joka järjestöineen halusi tuhota sen mitä valkoiset olivat rakentaneet. Liian moni valkoinen antoi periksi, ja siksi E‑Afrikka on nyt neekereiden hallitsema p‑läpi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi