YW: Miksi media sulkee Yhdysvallat pois Itämeren kaasuputkien sabotaasin tekijöistä?

Uudelleen julkaisemme Yle Watchin kirjoituksen.

Ulkomaat

päivitetty

Yhdysvaltain järjestäessä yhden monista vallanvaihdoksistaan Ukrainassa vuonna 2014 sai neokonservatismin sävyttämä atlantismi tukevan otteen myös Suomessa. Toki presidentti Sauli Niinistö oli ollut yksinapaisen ”sääntöpohjaisen” amerikkalaisglobalismin vaivihkainen asiamies jo viime vuosituhannen lopusta lähtien, mutta mediassa liputus Naton puolesta ja avoin Venäjän demonisointi alkoivat vasta sen jälkeen kun laillisesti valittu Ukrainan presidentti Viktor Janukovytš oli syösty ”värivallankumouksen” avulla vallasta. Tällöin Suomessa synnytettiin yhteistyössä amerikkalaisten kanssa atlantistinen hybridioperaatio nimeltä Mediapooli, jonka tarkoitus oli suitsia johtavat tiedotusvälineet tiukasti Washingtonin ohjaukseen.

Tämä oli sikäli helppoa, koska Suomi kuuluu Europaan Unioniin, joka puolestaan toimii itsetuhoisen uskollisesti Yhdysvaltojen vasalliorganisaationa. Rahoituksensa valtion Huoltovarmuuskeskuksesta saavaan Mediapooliin kuuluu tätä nykyä koko vakiintunut tiedotusvälinekenttämme, niin lehdistö, Yle, MTV kuin keskeisimmät kirjankustantajat. Valtamedian hylättyä jopa journalismin muodollisen puolueettomuuden olemme varsinkin Ukrainan sodan syttymisen jälkeen nähneet pöyrisyttävän yksipuolista sotapropagandaa, vaikka Suomi ei ole edes sotaa käyvä maa.

Itsensä mutkalle vetävän propagandan tolkuttominta antia saatiin kuulla tämän viikon alussa kun muun muassa Yle kertoi Itämeren kaasuputken räjähdyksistä uutisessaan Tämä Nord Stream ‑kaasuputkien hajoamisesta tiedetään: Useat Euroopan johtajat vakuuttuneita siitä, että vuodot on aiheutettu tahallisesti. Ensiuutisten jälkeen poliitikot ovat olleet varovaisia veikkailemaan syyllistä lukuunottamatta tuttuja Natosokeita kuten Jussi Halla-ahoa, joka väitti eilisessä A‑studiossa Venäjän olevan ainoa mahdollinen tekijä, vaikka se on hänenkin mielestä kaikkea logiikkaa ja hyötyajattelua vastaan. Tämä pakkomielteinen Venäjän syylliseksi etukäteen julistaminen siis mieheltä, jota on totuttu ylistämään rationaalisuudestaan ja kyvystään analyyttiseen ajatteluun.

Koska median on ollut vaikea saada ns. oikeita vastauksia poliitikoilta, se turvautuu tuttuihin politisoituneisiin asiantuntijoihin. Ne ovatkin viime päivinä julistaneet yhteen ääneen tekijän olevan Venäjä antamatta vihjettäkään muista vaihtoehdoista. Näitä puheenvuoroja Yle on esitellyt runsaasti tuoreimmissa uutisissaan. Niiden yhteisenä piirteenä on valehtelijoille tyypillinen sanallinen vuolaus ja kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen luetteleminen, mutta kuitenkiin niin, että ilmeisin vaihtoehto jätetään mainitsematta.

Tyypillinen kaasuputki-iskusta kertova Ylen mielipideuutinen löytyy otsikon “Tämä on sodan eskalaatio” – putkiräjähdysten syyllisestä ei ole asiantuntijoiden mukaan juuri epäilyä, mutta seuraukset voivat olla odottamattomat takaa. Toimittaja Sari Taussin kyhäämän agendajutun alussa tehdään heti selväksi, että tekijänä voi olla vain Venäjä ikään kuin muilla valtioillla tai vaikutusvaltaisilla tahoilla ei olisi mitään intressiä tuhota Venäjän ja Saksan yhteiset kaasuputket:

Tiistaina Ruotsin ja Tanskan talousalueilla Nord Stream ‑kaasuputkissa havaittujen räjähdysten aiheuttajasta ei ole varmuutta, mutta useiden asiantuntijoiden mukaan räjähdykset sopivat Venäjän strategiaan.

– Venäjä pelottelee sillä, että se on iskenyt käytännössä Nato-rajojen sisäpuolella olevaan keskeiseen infrastruktuuriin, sanoo Venäjän ympäristöpolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkynen.

– Emme tiedä varmasti, kuka tässä on takana, mutta Venäjällä on suurin motiivi tehdä tällainen isku. Tämä sopii Ukrainan sodan vastakkainasetteluun, sanoo sotatieteiden dosentti Ilmari Käihkö.

Perusteluja sille, miksi Venäjällä olisi suurin motiivi sabotoida omia kaasuputkiaan päivystävä dosentti Ilmari Käihkö ei tietenkään anna. Sen sijaan väkinäinen meriselitys ”Ukrainan sodan vastakkainasettelusta” on pelkkää tuhotyöhön liittymätöntä liturgista tyhjänpuhuntaa ja lukijan harhauttamista sivupoluille. Käihkö kai haluaa uskotella itselleen ja muille, että vastakkainasettelusta on vastuussa vain Venäjä, vaikka USA:n presidentti Joe Bidenin kaudella neokonservatiiviset sotahaukat ovat alusta alkaen halunneet ajaa Venäjän sotaan ja sitä kautta maan heikentämiseen ellei jopa tuhoamiseen.

Liikekannallepanon Venäjällä käynnistänyt presidentti Vladimir Putin on puhunut Venäjän olevan sodassa koko länttä vastaan. Isku kaasuputkiin sopisi myös tähän strategiaan.

– Tämä on sodan eskalaatio ja sitoo länttä entistä enemmän mukaan Ukrainassa meneillään olevaan sotaan, Tynkkynen sanoo.

Koska suomalainen journalismi on muuttunut sotapropagandaksi, tästäkin tendenssiuutisesta jää päällimmäiseksi mieleen vanha sananlasku pata kattilaa soimaa. Toimittajalla sen enempää kuin ympäristöpolitiikan professori Veli-Pekka Tynkkysellä ei ole vähäisintäkään halua pohtia ääneen, miksi Venäjä näkee olevansa sodassa koko lännen kanssa. Ehkäpä siksi, että länsi on Amerikan johdolla asettanut Venäjälle kovat talouspakotteet samalla kun se antaa mittavaa aseapua sotaa käyvälle maalle. Minkä tahansa valtion näkökulmasta tuollaiset toimet näyttävät vähintään epäviralliselta sodanjulistukselta. Talouspakotteillaan omaan jalkaansa ampuva hysteerinen ja moralistinen Länsi-Eurooppa on Amerikan vasallina vähintään yhtä syyllinen sodan mahdolliseen eskalaatioon kuin Venäjäkin.

Niin sanottujen asiantuntijoiden selittelyt kaasuputkien räjäytyksistä käyvät sitä eksoottisimmiksi mitä tiukemmin pidättäydytään ajatuksessa, että muita instansseja kuin Venäjä ei voisi sabotaasille olla:

– Ajankohta on mielenkiintoinen. Baltic Pipe ‑putken avajaispuheissa korostettiin nimenomaan sitä, että nyt päästään eroon Venäjän kaasusta, Ruotsin Maanpuolustuskorkeakoulussa ja myös Aleksanteri-instituutissa työskentelevä Käihkö sanoo.

Vuotojen ajankohtaa voidaan Käihkön mukaan tulkita niin, että Venäjä haluaa osoittaa, että se pystyisi iskemään myös Baltic Pipeen.

Retorisilla spekulaatioillaan Käihkö ajaa itsensä nurkkaan edes huomaamatta sitä. Jos kerran Venäjä kykenee virallisen narraation mukaan tuhoamaan kaasuputken, niin miksi se räjäyttäisi yhteistyössä saksalaisten kanssa tekemän oman putken eikä siinä vieressä kulkevaa Norjan ja Puolan Baltic Pipe ‑putkea? Järkevintähän olisi sabotoida putkia, joista Eurooppa tulee saamaan vastaisuudessa kaasunsa.
Toinen Ylen uutisjuttu Asiantuntijan mukaan Nord Streamin räjähdyksissä on kyse hybridioperaatiosta – ”Meidän halutaan ymmärtävän, että pahempaa voi olla tulossa” toistaa ontuvaa tarinaa, jossa vain Venäjä toimii vihamielisesti:

Verkostojohtaja Jukka Savolainen Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksesta pitää Nord Streamin kaasuputkien räjähdyksiä selvänä hybridioperaationa. Tällä tarkoitetaan vastustajan horjuttamista erilaisilla keinoilla ilman, että niistä koituu tekijälleen sotilaallisia vastatoimenpiteitä.

Tekijää ei vielä tiedetä, mutta Savolaisen mukaan operaation mahdolliset seuraukset palvelisivat Venäjän etua.

Itse aiheutetussa ideologisessa sokeudessaan lännen agentti Jukka Savolainen ei halua edes ajatella, että Yhdysvallat hyötyy kaasuputki-iskusta huomattavasti enemmän kuin Venäjä. Sillä jos kellä on motiivi ja tekniset valmiudet katkaista keskieurooppalaisille elintärkeä kaasuputki Venäjältä. Ensinnäkin ei ole mikään salaisuus, että Yhdysvallat on vastustanut jyrkästi Nord Steam 1 ja 2 kaasuputkien rakentamista, sillä sille pahin skenaario olisi Venäjän ja Saksan läheinen yhteistyö ja energiariippumattomuus Amerikasta. Itse asiassa Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian liberaalit eliitit ovat tehneet 1800-luvulta lähtien kaikkensa estääkseen Saksan ja Venäjän välisen lähentymisen. Presidentti Joe Biden on noudattanut tätä linjaa neokonservatiivien tukemana heti astuttuaan virkaan vuonna 2021.

Bidenin taustavaikuttajien politiikasta antaa kuvaavan esimerkin Saksan liittokansleri Olaf Scholzin vierailu Washingtonissa tämän vuoden helmikuussa. Saksan ja Yhdysvaltojen johtajien tapaamisen johdosta pidetyssä lehdistötilaisuudessa Joe Biden uhkasi yksiselitteisesti, että siinä tapauksessa mikäli Venäjä hyökkää Ukrainaan Saksan ja Venäjän yhteistä Nord Stream 2 ‑kaasuputkea ei saa ottaa käyttöön. Kuinka ollakaan, Länsi-Ukrainan takapiruna toimiva USA torppasi Minsk II ‑sopimuksen ehdot vain joitain päiviä myöhemmin Bidenin antamaa ukaasia ja nyt syksyllä saamme kuulla Nord Stream ‑putkien räjäytyksistä.

Jotta asia tulisi motiivien suhteen vielä selvemmäksi, ruotsalaislehti Nya Dagbladet julkaisi 13. syyskuuta uutisen (englanniksi: Shocking document: How the US planned the war and energy crisis in Europe) ”Kuinka Yhdysvallat suunnitteli sodan ja energiakriisin Euroopassa”. Uutinen perustuu Yhdysvaltain hallitusta lähellä olevasta ajatushautomo RANDista tulleeseen vuotoon. Luonnollisesti Suomen monoliittinen Mediapooli-valtamedia on ollut vuodosta ja sen tiedoista visusti hiljaa.

Paljastetuissa tiedoissa annetaan yksityiskohtainen selostus kuinka Euroopan energiakriisi oli Yhdysvaltojen suunnittelema. Nya Dagbladetin jutussa kerrotaan mm.

Tammikuussa päivätyssä asiakirjassa tunnustetaan, että Ukrainassa harjoitetulla aggressiivisella ulkopolitiikalla painostettiin Venäjää puuttumaan sotilaallisesti maahan. He selittävät (dokumentin laatijat), että tarkoituksena on ottaa käyttöön pakotepaketti, jota on valmisteltu pitkään.

EU:n talous romahtaa tämän seurauksena väistämättä – ja sen seurauksena Yhdysvaltoihin voi virrata jopa 9000 miljardin dollarin resursseja ja hyvin koulutettuja eurooppalaisia nuoria siirtyy Yhdysvaltoihin.

Päätavoitteena on jakaa Eurooppa – erityisesti Saksa ja Venäjä – ja tuhota Euroopan talous saamalla hyödyllisiä idiootteja politiikkaan pysäyttämään Venäjän energiantoimitukset mantereelle.

RANDin allekirjoittamassa asiakirjassa, jonka otsikko on ”Heikennä Saksa, vahvista Yhdysvaltoja”, uskotaan, että on ”kiireellinen tarve” saada resursseja ulkopuolelta Yhdysvaltojen talouden ylläpitämiseksi yleensä, mutta ”erityisesti säilyttämään pankkijärjestelmä”.

”Vain EU:n ja Naton sitoumuksiin sitoutuneet Euroopan maat voivat tarjota meille niitä ilman merkittäviä sotilaallisia ja poliittisia kustannuksia .”

Suurin este tälle on RANDin mukaan Saksan kasvava itsenäisyys. Muun muassa korostetaan, että Britannian Brexit on lisännyt Saksan itsenäisyyttä ja vaikeuttanut Yhdysvaltojen vaikutusta Euroopan hallitusten päätöksiin.

Kyynisen strategian keskeinen tavoite on ennen kaikkea Saksan ja Venäjän sekä myös Ranskan yhteistyön tuhoaminen.

”Jos tuhoa ei toteuteta, se tekee Euroopasta paitsi taloudellisen, myös poliittisen kilpailijan Yhdysvalloille”.

Ainoa tapa: ”Vedä molemmat osapuolet sotaan Ukrainassa”

Kirjoittajat toivovat, että Saksan ja Venäjän väliset vahingot ovat niin suuret, että maiden on mahdotonta palauttaa normaalit suhteet myöhemmin.

”Venäjän energiatoimitusten vähentäminen, parhaimmillaan täydellinen pysäytys, johtaisi katastrofaalisiin seurauksiin Saksan teollisuudelle. Tarve varata merkittäviä määriä venäläistä kaasua kotien ja julkisten rakennusten lämmittämiseen talven aikana lisää pulaa entisestään. Teollisuuden seisokit aiheuttavat pulaa komponenteista ja varaosista valmistukseen, logistiikkaketjujen romahtamisen ja ennemmin tai myöhemmin dominoefektin.

Loppujen lopuksi Euroopan talouden täydellinen romahdus nähdään sekä todennäköisenä että toivottavana.

”Tämä ei ainoastaan anna murskaavan iskun Saksan taloudelle, vaan koko EU:n talous romahtaa väistämättä .”

He korostavat lisäksi yhdysvaltalaisten yritysten etuja, joilla on vähemmän kilpailua maailmanmarkkinoilla, logistiset edut ja pääoman ulosvirtaus Euroopasta, sen arvioidaan hyödyttävän Yhdysvaltain taloutta miljardeilla dollareilla. Lisäksi korostetaan sitä tärkeää vaikutusta, että monet hyvin koulutetut ja nuoret eurooppalaiset joutuvat muuttamaan Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain vaatimuksesta asetettujen pakotteiden vuoksi Eurooppa on kieltäytynyt ostamasta kaasua ja muuta energiaa Venäjältä, vaikka varsinkin Saksa tarvitsisi sitä talven kynnyksellä kipeästi. Jatkossa kaasun saanti Venäjältä jää jo käytännössäkin niukaksi, sen takaa sopivasti tuhotut Nord Steam ‑kaasuputket. Kun Yhdysvaltain vihaaman Venäjän energiatuonti on saatu minimiin, pääsee se päätoivoitteeseensa, hallitsemaan vapaasti Euroopan energiamarkkinoita. Talven lämmitysongelmat Euroopassa ovat tulossa varmuudella ja tästä syntyvää kiristysruuvia ”pelastava enkeli” Yhdysvallat on varmasti valmis käyttämään. Yhdysvalloille energian myynnin ehtona tulee olemaan Euroopan lupaus käydä sen puolesta entistä kovempaa taloussotaa Venäjää vastaan. Mihin tarvitaan enää vihollista, jos ystävät ovat tällaisia?

Sitä vastoin Ylen hybridiuutisessa haastateltu Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen Jukka Savolainen ei mainitse sanallakaan virtahepoa olohuoneessa eli kaasuputkisabotaasin ilmeisintä hyötyjää Yhdysvaltoja. Itse asiassa verkostojohtaja Savolainen pitää tekijän etsimistä muualta kuin Venäjältä pelkkänä itänaapurin perusteettomana aggressiona:

– Jos Venäjä alkaa syyttämään länsimaita niin nähdään ongelmien kärjistyminen ja sellaista propagandaa Venäjän väestölle, jossa voidaan näyttää, että länsi sotii Venäjää vastaan. Jos syytökset kohdistuvat Tanskaan tai Ruotsiin, voidaan myös sotilaallista jännitettä kärjistää alueella, Savolainen sanoo.

Eräät atlantistiset Eurooppa-poliitikot eivät ole kuitenkaan kyenneet hillitsemään riemuaan saksalais-venäläisen kaasuputken tuhoamisesta, vaan ovat avoimesti osoittaneet kiitoksensa todennäköisimmälle tekijälle. Yksi ensimmäisistä onnittelijoista oli EU:n liittovaltion kannattajana tunnettu puolalainen atlantisti Radosław Sikorski, joka lausui tviitissään kiitoksen Yhdysvalloille kaasuputken vaurioittamisesta. Kiitoksen sanat eivät olleet sattumaa, sillä Sikorsi on Amerikan neokonservatiiivisen falangin vaikutusvaltaisimpia tukijoita Euroopassa. Tiivistä suhdetta trotsikalaistaustaisiin neokonservatiiveihin lähentää hänen amerikanjuutalainen vaimonsa Anne Applebaum, joka on Washington Postin kolumnisti ja pahamaineinen liberalistisen imperialismin lobbaaja. Pariskunnalla on myös tiiviit suhteet neokonservatiiviseen Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Victoria Nulandiin, joka on puolestaan naimisissa neokonservatismin keskeisen ideologin, niin ikään heprealaistaustaisen Robert Kaganin kanssa. Tämä neokonservatiivien maailmanlaajuinen rinki oli pitkälti vastuussa Ukrainan 2014 jälkeen syntyneen läntisen nukkehallinnon synnyttämisessä.

Ymmärrettävästi Yhdysvalloissa kaasuputkien räjäyttämiset eivät ole saaneet suurta huomioita sikäläisessä mediassa, koska jo pelkästään aiheen esille ottaminen toisi mieleen maan johdon poliittiset intressit. Tosin republikaanien suosiman Fox Newsin kommentaattori Tucker Carlson pitää yhtenä todennäköisenä vaihtoehtona, että isku olisi tehty Yhdysvaltojen nykyjohdon siunauksella. Lopullista varmuutta tekijöistä ei saada tietää ehkä vielä pitkään aikaan, mutta sen sijaan ”rintamien” välistä syyttelyä saamme kuulla sitäkin enemmän.

Koska globalistis-liberaalin median vaikutus on suurinta lännessä, täällä jää varmasti pitkäksi aikaa voimaan kertomus Venäjän syyllisyydestä. Tätä yrittää vahvistaa mm. Iltalehti uutisessaan Uutta tietoa Nord Stream ‑sabotaasista – CNN: Venäjän sotalaivoja havaittiin putkivuotojen läheisyydessä. Toisaalta on yleisessä tiedossa, että myös Yhdysvaltain maihinnousualus USS Kearsarge on seilannut hiljattain samalla alueella, jossa putkiräjähdykset tapahtuivat, seikka, joka jäi sattumalta kertomatta Iltalehdeltä. Sen sijaan Aasiassa, kolmannessa maailmassa ja Etelä-Amerikassa uskottaneen enemmän Lännen/Yhdysvaltain sabotaasiin. Todennäköisesti uskottavimman selityksen tekijöistä löytää kuitenkin se, joka osaa seurata aukottomasti poliittisia motiiveja ja rahan liikettä.

Lähde: Yle Watch

Kolumnit Nord stream Politiikka Ulkomaat Yle Watch

Keskustelu

33 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä oli jälleen todella hyvä analyysi Yle Watchilta, samoja asioita olen itsekin pohdiskellut.
  Nyt kun katsoo ja näkee selkeästi miten massamedia toimii, niin he yrittävät kaikinlaisilla epämääräisillä keinoilla saada syylliseksi vain yhden tahon ja kaikki muu yritetään väkisin sulkea pois, vaikka intressit toimia tuolla tavalla ovat paljon suuremmat esimerkiksi Jenkeillä kuin massamedian syylliseksi kovasti vihjailemalla taholla.
  Medialle oli kiusallista, kun Bidenin puhe viime helmikuulta lähti leviämään sosiaalisessa mediassa, joku voisi sanoa sitä puhetta jo suoraksi uhkailuksi.

  Jos joku ei ole vielä huomannut, niin media käyttää ”asiantuntijoina” joka päivä näitä samoja tyyppejä, joilta he takuuvarmasti saavat sellaisia vastauksia kuin haluavat.
  Muistakaa mistä kaikesta media on teille aiemmin valehdellut, esimerkkinä kaikki ”koronapandemiaan” liittyvät uutisoinnit.
  Miksi he nytkään olisivat rehellisiä?

 • TT

  Vastaa

  USA:ta pidetään ylivoimaisesti vahvimpana kandidaattina putkien räjäyttämisessä. Sillä on itse ilmoitettu ja muutenkin ilmeinen motiivi sekä keinot että tilaisuus. USA:n ja NATO- maiden kalustoa liikkuu ja harjoittelee Itämerellä rutiininomaisesti. Talvella Saksan kaasu- ja energiapula menee niin pahaksi, että maalla olisi liian suuri houkutus turvautua Venäjän kaasuun NS 1 & 2 putkien kautta. USA:n ulkopolitiikkaa johtavat neokonservatiivit eivät aio sallia tätä. Tuhoamalla putket Saksa pakotetaan USA:n kuuliaiseksi vasalliksi. Jos joku vihjailee, että Saksaa tietoisesti rankaistaan, niin hän saa kuulla ne ikivanhat virret ”kuudesta miljoonasta”. Saksalle ei saa antaa yhtään liekaa, koska muuten nousee uusi Hitler.

  Koska tarkkoja ja puolueettomia tutkimuksia ei ole tehty (ja tuskin koskaan edes tehdään), niin ei Venäjänkään syyllisyyttä voi sulkea pois. Venäjä saattaa laskelmoida tilanteen siten, että armoton kaasupula Saksassa heikentää maan mahdollisuuksia toimia Venäjän vastaisessa sotavarustelussa. Mene ja tiedä. Se, että Venäjää pidetään lähes automaattisesti syyllisenä, kertoo, että asialla on joko retardi tai maksettu asiantuntija.

 • Plääh

  Vastaa

  Itse asiassa Janukovich ei ollut laillisesti valittu, vaan itäalueilla oli huijattu. Lisäksi siis hän petti vaalilupauksensa, joiden turvin hän ylipäänsä oli vallassa. Toisaalta Suomessa on aina valitettu, miksi kansa ei kapinoi, vaika johto ajaa koko maan nopeaa tuhoa.

  Värivallankumoukset eiovät synnyt pelkästään ”USA:n nostattamina” tms. Kaikupohjaa tarvitaan ja se on tyytymättömyys venäläismieliseen johtoon ja Venäjän pelko ja haluttomuus alistua Venäjän osaksi tai tiiviimmin siihen sidotuksi. Vuonna 2004 oli myös kyse räikeästo vaalivilpistä ja kyllästymisestä vielä olemaan alistettu Venäjälle / pelko, koska Putin yritti koko ajan sitoa maata lähemmin Venäjään.

  Minusta värivallankumoukset olivat aitoja kapinaliikkeitä ja niillä oli raju suosio. Janukovich ei lopulta luottanut kehenkään ja pakeni maasta kokonaan. Edes itäalueilla ei katsottu hyvällä ammuskeluita ja anastuksia ym.

 • Plääh

  Vastaa

  Vaikka kaasuputkiasia jää avoimeksi, on mielenkikintoista, että blogistien mielestä sodan Ukrainassa aloittuí USA. Tämä tietenkin todetaan esim. tuon hämäräperäisen vuodon perusteella. Kuitenkin siis Venäjä pyrkii alistamaan Ukrainan ja on Putinin johdolla siis tähdännyt koko ajan maan sulauttamiseen ja kulttuurin tuhoamiseen. Sotaan tarvitaan kaksi osapuolta. Jos ”sotaa ei nostateta”, merkitsee tämä Ukrainan luovuttamista Venäjälle ja sen hävittämistä

  • Puolueeton

   Vastaa

   Päälh lyö länttä suosivan median lyttyyn propagandassa kommentissaan. Mutta niinhän tietämättömät tekevät. Venäjän federaatio https://fi.wikipedia.org/wiki/Ven%C3%A4j%C3%A4#Aluejako
   ”Venäjän federaatio eli liittovaltio koostuu 83 jäsenestä, federaatiosubjektista. Subjektit ovat itsehallinnollisia yksiköitä, joilla on tasavertainen edustus Venäjän liittovaltioneuvostossa (kaksi edustajaa kustakin)” Taitaa olla demokraattisempi kuin EU. Nyt tuli 4 uutta jäsentä (federaatiosubjektia), mutta alueella vallitseen tarpeettomasti lietsottu sota.
   EU kansalaisia on 500 miljoonaa ja venäläisiä tuolla laajalla alueella on 140 miljoonaa. Kun ottaa huomioon vielä kansantulon, voi nähdä, ettei Venäjä voi uhata millään tavalla EU:ta. Miksi hemmetissä täällä pitää olla sotajoukkoja toiselta mantereelta muka turvaamassa oloja? Aivan hätkähdyttävän typerää propagandaa toisen mantereen hyväksi, mantereen, jonka kehitys on lamaantumassa ja jonka kilpailukykyä EU uhkaa kansainvälisesä kilpailussa.

   • Plääh

    Vastaa

    Myös NL oli erittäin demokraattinen paperilla ja kukutustavarat maailman huippua. Nälkää ei ollut ikinä ym. ym

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  USA ja/tai Puola ne tahot jotka hyötyy. USA on häikäilemätön roistovaltio joka tekee juuri tämänlaatuisia iskuja ympäri maailman jo yli 100 vuotta. Sekaantuu kaikkien maiden asioihin.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Suurimmat totuudet ovat hyvin usein inhottavia totuuksia. On kiistaton TOSIASIA että valtioista Yhdysvalloilla on kaikkein kehittynein teknologinen taso juuri tuollaisen kaasuputkeen kohdistuvan sabotaasi-iskun tekemiseen, niin että iskun jäljistä ei voi päätellä tekijän alkuperää. Elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja!

 • Nimetön

  Vastaa

  Kiitokset toimitukselle kirjoituksesta. Viiltävää analyysia asioista joihin perehdytty 100% tarmolla eikä mitään PT-Median väkinäista propagandaa.

 • pertti grandell

  Vastaa

  virhe heti alussa kirjoituksessa, suomi ei kuulu vielä natoon, ehkä ei koskaan…olemme vai naton ystävyys jotakin…saablarin nato kiihkoilijat..

 • Timotei

  Vastaa

  onpas taas harhaista kirjoitelmaa globalisteineen.…

 • Ari

  Vastaa

  Se vanha totuus pätee:
  Kaiken mikä ”medioissa” on julkaistu tulee kääntää täysin päivastaiseksi ja löydät 100% totuuden ja se on näin ollen käsissäsi.

  Mitä venäjä olisi hyötynyt omien putkiensa rikkomisesta? aivan.

  Mitä jenkit ja EU olisivat hyötyneet:
  NWO:n eteenpäin viemisen saattamalla sitäkin kautta euroopaa enemmin ja enemmin kaaokseen.

 • Arto

  Vastaa

  Näin on markkinat. En ymmärrä ihmisen tyhmyyttä. Ihan vitun sama vaikka Venäjä hyökkäsi niin täytyy voida katsoa asioita silmiin objektiivisesti eikä määkiä kuin lammas kun vähä älyinen Pekka Toveri ja vielä vähän tyhmempi Mika Aaltola kieli yhdysvaltojen perseessä jauhaa paskaa Suomen kansalle. Jenkit tämän koko soossin on keittänyt.

 • Evplasse

  Vastaa

  Saksassa jo alkaneet energiamielenosoitukset, kylteissä lukee USA syyllinen no1

 • pöh

  Vastaa

  Todennäköinen syyllinen on CIA.
  Ikävä kyllä länsimedia on niin mätä että totuutta ei koskaan kuulla.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Syyllinen, kuten aina kun jotain saatanallista tapahtuu on U$rael.

  On se perkele ihme ja kumma ettei tuota muuta maailmaa terrorisoivaa (((porukkaa))) saada kuriin.

  Jäämme odottamaan mikä on ”läntisen arvoyhteisön” seuraava hyökkäys omia kansalaisiaan vastaan. Odotuksesta tuskin tulee kovin pitkä…

 • Siinä syy

  Vastaa

  Valtamedia on jenkkien omistuksessa ja talutusnuorassa.

 • keppana viimeinen

  Vastaa

  suomen ja lännen media ollu jo pitkään läpimätä. kuka perkele uskoo esim. ylen kertomaan soopaan. johan ne valehteli aikanaan tästä ihanasta euusta kuinka me voitetaan tällä. poliitiikot painostivat lehtitaloja kirjoittamaan eu myönteisesti kansalle. mitä saatiin. ollaan pohjoismaiden köyhin valtio ja velkaa per pää taisi olla n. 28000e. että hellurei.

 • Savonian

  Vastaa

  Suomen suvakkimedia tulee varmasti suhtautumaan hyvin skitsofreenisesti Yhdysvaltoihin, joka on heidän näkökulmastaan sekä kunnioitettava NATO:n herra että myös paheksuttava kolonialismiin, valkoiseen ylivaltaan ja rasismiin pohjautuva sortovalta.

 • Seant

  Vastaa

  Venäläisen laivojenn lisäksi, sillä alueella eri maiden laivoja ja koptereita pyörinyt kuin vilkkilässä kissoja. Ruotsin laivasto oli päivää ennen välillä on AIS-lähettimien signaali on ollut päällä ja välillä pois. Laivaston lehdistöpäällikkö Jimmie Adamsson vahvistaa, että puolustusvoimien alukset olivat sillä hetkellä alueella, mutta ei haluta sanoa miksi ”tiukkaan salassapitoon” DN:n mukaan myös tanskalaisten ja saksalaisten laivaston alusten on raportoitu liikkuneen Bornholmista itään ajanjakson aikana. Amerikkalainen helikopteri Sikorsky MH-60R Seahawk pörräsi sillä alueella edellisenä yönä. Kopteri on erikoistunut mm sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä ja laivasto käyttää sitä raivaussukellusyksikkönä, mm kesäkuussa ne harjoittelivat Bornholmin rannikolla.

 • pöh

  Vastaa

  Venäjää voi vihata ihan ansaitusti, mutta olen 100 varma että kaasuputki sabotaasit on CIA ja USA:n järjestömiä.

  • Ville

   Vastaa

   Täytyy myöntää että tässä tapauksessa epäilen itsekin USA:ta. Syy on heidän omansa, joka johtuu tästä Bidenin selvästä uhkauksesta: https://youtu.be/OS4O8rGRLf8
   Kiinnostava osuus alkaa kohdasta 1:20

 • juha II

  Vastaa

  USA harjoitti taas sitä mitä se parhaiten osaa. Eli valtioterrorismia niin kotonaan kuin varsinkin ulkomailla ”liittolaisiaan” vastaan. Tuolla rikollisella teolla potkaistiin EU:ta pimpille niin, että tuntuu. USA on päättänyt pelata EU:n ja Saksan pois pelimkentältä, koska se on Yhdysvaltojen kilpailija – alamainen sellainen. USA ei halua vahvaa Saksaa, joka veljeileisi Venäjän kanssa taloudellisella rintamalla puhumattakaan jostain ent. Saksan Liittotasavallan liennyttävästä idänpolitiimkasta. On huomioitava, että koko v:sta 2014 lähtien olevista Venäjä pakotteista Saksa luisti koko ajan ja rakensi autotehtaitakin Venäjälle sillä aikaa kun Suomi ortodoxisesti istui tiukasti jalat ristissä. Myös Ranska ja muut kesk-euroopan ”sivistysvaltiot” eivät murehtineet ”mainehaitasta” vaan katsoivat omaa etuaan. Saksassa ja muualla EU alueella tulee kylmä talvi ja sen teollisuus romahtaa täydellisesti vain hieman toisella menetelmällä kuin Liittoutuneet pommittivat Saksan raunioiksi kuten NATOkin teki Jugoslavialle 1990-luvun Jugoslavian sisällissodassa! USA aikoo imuroida kaikki resurssit itselleen aina eurooppalaista aivovientiä myöten. Tätä voi sanoa käänteiseksi ”Marshall avuksi”, jota WWII jälkeen tulevan ”Rautaesiripun” tapana harjoitti tuolloin kommunistinen Neuvostoliitto vieden koppinaan kaikki tehtaat ja junanvaunut yms. ”vapauttamiltaan” itä-euroopan mailta. NYT USA on ”aikuisen oikeesti” kommunistinen ja sikäläinen FBI = KGB ja vainoaa avoimesti MAGAlaisia ja etenkin Donald Trumpia. Kun näin kerran on. Silloin miehessä on PAKKO olla jotain hyvää, sillä kommunismi PAHA!!!

  • TT

   Vastaa

   Jugoslaviassa laitettiin urakalla paskaksi siviilien infrastruktuuria huomattavasti suuremmassa suhteessa, kuin mitä Venäjä on tähän asti Ukrainassa tehnyt. Jos joku muistaa Zastava ‑nimisen automerkin, niin sen tehtaat ystävämme NATO-pommitti säpäleiksi. Jugoslavian pommitukset tapahtuivat aikaan ennen internettiä ja massamedian oli helppo valehdella, että kyseessä oli jalo humaani operaatio.

   Saksassa isketään hienovaraisemmin maan teollisuuteen, joka ilman huokeaa ja toimitusvarmaa energiaa ja merkittävää kemianteollisuuden raaka-ainetta nimeltä maakaasu on tuomittu häviämään kansainvälisessä kilpailussa. Näin ikäänkuin pommitettiin mm. saksalaiset autotehtaat kilpailukyvyttömäksi, koska maa ei pysty tuottamaan edes terästä itse. Irrottamalla Saksa venäläisestä energiasta viimeisteltiin kehitys, jonka viherkommunistit olivat jo aloittaneet. Tervemenoa länteen Hans, Jürgen ja Martin, jos kemian tuotteilla, autosuunnittelulla tai niiden kasaamisella aiotte ansaita elantonne. Suomen idiootteja koskee ihan sama, vaikkakaan meillä ei edes ole juuri mitään merkittävää teollisuutta. Vientituotteemme on vain hölmöläisyys ja sen aiheuttama myötähäpeä.

   • Nimetön

    Vastaa

    ”Jugoslavian pommitukset tapahtuivat aikaan ennen internettiä ja massamedian oli helppo valehdella, että kyseessä oli jalo humaani operaatio.”

    Olihan 90‑l lopussa jo internet, mutta se oli marginaalitouhua nykyiseen verrattuna.

    Käytännössä järjestelmämedia hallitsi suvereenisti vielä 2000‑l ajan.

 • Plääh

  Vastaa

  Paavo Tajukangas: ”Nord Stream-putkissahan EI VIRTAA kaasua, eikä virrannut ennen räjähdystä, eikä tule virtaamaan enää koskaan. Putkissa oli kyllä jäännöskaasua, joka on nyt pulpunnut loppuun ja putki on pikku hiljaa tyhjä. Mutta kaasua ei virrannut mihinkään. Kaasuhana on kiinni sekä Venäjällä, että Saksassa. Sitä paitsi Nord Stream on lakannut olemasta. Putkia ei tulla enää koskaan ottamaan käyttöön ja nyt ne ruostuvat ja maatuvat Itämeren pohjassa maailman loppuun asti.

  Kysymys kuuluu, että miksi Yhdysvallat räjäyttäisi kaasuputken, joka ei ole käytössä, ja jota ei tulla käyttämään enää koskaan? Toisaalta, eipä Venäjälläkään kyllä ole mitään motiivia räjäyttää hylättyä kaasuputkea.

  Kun Nord Streamia ei tulla käyttämään enää koskaan, niin sama kohtalo on useimmilla muillakin Venäjältä Eurooppaan tulevilla kaasuputkilla; Yamal Europe, Northern Lights, Transgas jne. Osittain nämä Keski-Eurooppaan menevät putket ovat vielä toiminnassa, mutta siellä virtaava kaasu vetelee viimeisiään. Nämäkin putket jäävät pikkuhiljaa ruostumaan ihan kuten Nord Stream.”

  Toisaalta esim. Putinin kätyri Scholz vielä hiljattain heitti ilmaan ajatuksen, että josko sittenkin alettaisiin taas ostamaan kaasua ja pykättäisiin vielä NStream2 pystyyn. Vaikka kaaasua saa Norjasta ja ydinvoimaloita voisi käynnistellä ja koko kriisi olisi poissa. Ehkä USA pisti luun kurkkuun lopullisesti noille haaveille. Ehkä Venäjä hämmentää ja järjestui USA:n epäilylistalle.

  Järki kuitenkin sanoisi, että ei koskaan enää Venäjältä mitään

 • Tekijämies

  Vastaa

  Kaikki vaihtoehdot on toistaiseksi mahdollisia. Se on varmaa, että Venäjä tulee laittamaan kunnon sikailuvaihteen vielä päälle, niin Ukrainassa kuin sen ulkopuolella. Ehkä jo tulevana Talvena?

  Venäjällä on resurssit tuhota koko Euroopan energiatalous. Kannattaa muistaa, että Putin ilmoitti keväällä, että he eivät aio olla enää koskaan riippuvainen lännestä ja odotti innolla syksyä, koska hänen mukaansa Eurooppaan tulisi energiakriisi ja tämän myötä sosiaalisia ongelmia.

  Tätä skenaariota kohden ollaan koko ajan menossa. Ehkä Putin oli oikeassa?

  Saksan kohtalo määrittää myös Suomen kohtalon. Uniper on jo menetetty.

 • Plääh

  Vastaa

  Venäjä on katkonut putkia ennenkin. Mielestäni todennäköisin syyllinen on Putin, joka haluaa kärjistää konfliktia johonkin suuntaan tai tai muuten lisätä toimintaansa Itämerellä. Myös voi olla jokin mainoskampanja sisäpoliittisesti esim. täyden liikekannallepanon ja Lännen vastaisen propagandan vuoksi:

  https://yle.fi/uutiset/3–12645401

  ”Georgia tahtoi Natoon ja seuraavaksi posahtivat putket – länsi halusi Nord Streamin, vaikka Venäjä käytti kaasua aseenaan jo vuosia aiemmin
  Venäjä on käyttänyt maakaasua aseena naapureitaan vastaan useasti. Nord Streamin jälkeen Venäjä voi kärjistää Ukrainan kriisiä yllättävään suuntaan.

  Tammikuisena pakkasyönä räjähtää. Kaksi Venäjän maaperällä kulkevaa maakaasuputkea vaurioituu ja kaasu lakkaa kulkemasta.

  Tuhotyö tehdään sotilaskäyttöön tarkoitettujen panosten avulla. Ne ovat kauko-ohjattavia.

  Tapahtuma kuulostaa jo tutulta Nord Stream ‑kaasuputkessa alkuviikolla sattuneen räjähdyksen jälkeen.

  Vuosi oli kuitenkin 2006.

  Kaasuputket olivat Pohjois-Ossetiassa Venäjällä, mutta ne veivät maakaasua Georgian puolelle Etelä-Ossetiaan.

  Syyllinen putki-iskun takana oli muun muassa Georgian presidentin Mihail Saakashvilin mielestä selvä: Venäjä.

  Naapurin suurvallan tulkittiin halunneen painostaa länsimieliseksi kääntynyttä Georgiaa, entistä neuvostotasavaltaa, joka oli hakeutumassa puolustusliitto Natoon.

  Venäjä ei koskaan myöntänyt tehneensä sabotaasia. Asiasta ei ole kiistattomia todisteita.

  Kokenut turvallisuustutkija Mikaeli Langinvainio kertoo kuitenkin, että alan tutkijoiden kesken vallitsee lähes täydellinen yksimielisyys siitä, että tekijä olisi ollut Venäjä. Hän kirjoitti aiheesta jo vuonna 2006 Suomen Sotilas ‑lehteen.

  umisen jälkeen suuri osa georgialaisista jäi hytisemään koteihinsa. He polttivat kerosiinia ja köyhimmät jopa lattialautoja selvitäkseen.

  Iskun jälkeen tilanne eteni nopeasti sodaksi vuonna 2008. Maiden välinen aseellinen konflikti oli vain viiden päivän mittainen, mutta sen olisi pitänyt herättää länsimaat.

  Georgian sota oli nimittäin ensimmäinen, jonka Venäjä kävi omien rajojensa ulkopuolella Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen.

  Ulkopoliittisen instituutin tutkija Arkady Moshes on seurannut Georgian ja Ukrainan tapahtumia pitkään.

  – Venäjä halusi näyttää, että heidän hallussaan on sellainenkin väline kuin energia, Venäjän-tutkimusta johtava Moshes kommentoi.

  Georgian sodan syvempi merkitys meni kuitenkin Länsi-Euroopalta ohi. Konkreettisin osoitus siitä on Nord Stream ‑maakaasuputki Itämeren pohjassa.

  Kun georgialaiset hytisivät kaasupulassa, Saksan ja Venäjän väliset neuvottelut ensimmäisestä yhteisestä kaasuputkesta olivat jo pitkällä.”

 • Ana

  Vastaa

  Partisaani jatkaa putinismin tiellä

 • Bella

  Vastaa

  Jossakin itaisen Aasian lehdessa spekuloitiin, etta putkien tuhoaja on itse asiassa Suomi: perusteena kaytettiin Suomessa vallitsevaa suurta russofobiaa. Voihan se olla, etta katkaisijat ovat etnisia suomalaisia Yhdysvaltojen asialla.

 • Kalevi

  Vastaa

  (Juutalaismafia synnytti I ja II maailmansodan; kyseinen mafia on jälleen sytyttämässä uutta maailmansotaa )

  Nord Stream kaasuputkien räjäyttäminen oli lähtölaukaukset kolmannelle maailmansodalle, jonka tarkoituksena on lujittaa Israelin, Euroopan ja Yhdysvaltojen muodostamaa Maailmanhallitusta ts. juutalaismafian eli Siionin viisaiden maailmanvaltaa. Juutalaismafian hallinnassa oleva Washington pyrkii kaasuputkien räjäyttämisen avulla alistamaan Saksan ja samalla osan muutakin Eurooppaa yhä tiukemmin valtaansa. 

  (Juutalaismafia synnytti I ja II maailmansodan; kyseinen mafia on jälleen sytyttämässä uutta maailmansotaa – Vainovalkea (novahierosolyma.fi))

 • Salomon

  Vastaa

  Meillä on kohta aseet kädessä ja juttu on niin koukeroinen, että ei ole varmaa ketä pitää ampua. Pääasiahan tässäkin konfliktissa on että rotat kierii rahoissa. Yk:n paskajärjestö on kyllä tuomitsemassa milloin ketäkin mutta palestiinalaisia on saanut ampua liki kahdeksan vuosikymmentä ihan rauhassa, muistaa välillä vaan huutaa terroristi ja antisemitismi

 • Nimetön

  Vastaa

  Usa räjäytti Nordstream kaasuputken. Räjähteet asennettiin BALTOPS 22 harjoituksen aikana ja laukaistiin 3kk myöhemmin. Norja oli mukana juonessa, saadessaan putken tuhoutuessa hyötyä omalle kaasunviennilleen.
  USAn motiivi oli eristää Venäjä, estää Euroopan ja Venäjän lähentyminen ja kauppa, sekä edistää omaa kaasuntoimitustaaan eurooppaan.
  USA siis tuhosi Venäjää ja Eurooppaa hyödyttävää siviili-infrastruktuuria. Saapa nähdä mitä tästä seuraa. Mihin Eurooppa tarvitsee vihollisia, kun on tällaisia ”ystäviä”?

  Seymour Hershin raportti:
  https://seymourhersh.substack.com/p/how-america-took-out-the-nord-stream

  Kuka hän on:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Seymour_Hersh

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi