Eskaloituuko Ukrainan sota? Venäjä järjestää ”kansanäänestyksiä” alueliitoksista

Venäjä on käynnistänyt tunti sitten osittaisen liikekannallepanon.

Ulkomaat

military, soldier, ukraine

Venäjän ja Ukrainan välisen sodan pelätään eskaloituvan entisestään sen jälkeen, kun Ukrainalta vallatut alueet Donetskin ja Luhanskin ”kansantasavalloissa” sekä Venäjän valtaamilla Hersonin ja Zaporižžjan alueilla ovat ilmoittaneet järjestävänsä ”kansanäänestykset” Venäjään liittymisestä. Suuri yleisö tuskin uskoo vilpittömiin demokraattisiin vaaleihin tällä kertaa.

Tämän pelätään eskaloivan sotaa, sillä se voi sodan aloitteellisena osapuolena toimivan Venäjän silmissä olla hyökkäys Venäjän alueille, mikäli Ukraina yrittää vallata niitä takaisin. Tällöin Venäjä voi perustella laajempaa liikekannallepanoa sekä järeämmän aseistuksen käyttämistä kotimaiselle yleisölle, tai ainakin byrokraattiselle virkakoneistolle.

Ukraina on viime viikkoina vallannut laajoja alueita takaisin maan pohjoisosissa. Venäjä on kipittänyt karkuun käytännössä ilman taistelua joukkojen hylätessä kaluston taakseen. Tämä viittaa voimakkaasti heikentyneeseen taistelumoraaliin sotilaiden keskuudessa.

Myös etelässä Hersonin alueella on vallattu alueita takaisin. Siellä Venäjällä on kuitenkin kovempaa vastarintaa, sillä merkittävä osuus sen joukoista ylipäätään on alueella.

Lähde: OSINT

Politiikka Ukraina Ulkomaat Venäjä

Keskustelu

30 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Sodan lopputulos on ollut alusta lähtien varsin selvä. Ukraina ja länsi kokevat rökäletappion ja enää vain ydinohjusparvi kohti Kremliä voi muuttaa lopputulosta. Suomalaiset asettuivat jästipäisesti tapahtumien kulkua vastaan ja saavat nyt rapaa niskaan vakavan energiapulan muodossa. Kaikki suhteet Venäjään on ”ryssitty”. Tässä piti olla jotain logiikkaa, mutta ei ole. Suomi on EU:n komission orja ja tämä puolestaan Washington DC:n orja. Iso-Britannia lyö löylyä sivusta.

 • Kyynikko

  Vastaa

  8 vuotta sisällissotaa etnisesti venäläistä kansanosaa kohtaan raskailla aseilla ja petetty Minskin sopimus. Yli 14000 kuollutta, joista satoja lapsia. Tämä siis ennen Venäjän hyökkäystä. Olisin hämmästynyt, mikäli paikalliset haluaisivat mitään sovintoa Kiovan kanssa. Näenkin asian lähinnä siitä näkökulmasta, että äänestystä tuskin järjestettäisiin, ellei tulos olisi etukäteen arvattavissa, kuten Krimillä. Kyllä se on länsimaissa, joissa ”arvopuolueet” sulkevat kansallismielisiä päätöksenteosta mitä ihmeellisimmillä hallituskokoonpanoilla.

  • gg

   Vastaa

   Näin. Pitää nyt muistaa että ukrainan pääkanavilla sikäläiset erittäin tunnetut henkilöt ovat julkisesti vaatineet donetksin ja luganskin alueiden ihmisten kansanmurhaa. Se on normi ukrainassa. Miksi nuo ihmiset siis haluaisivat pysyä ukrainan vallan alla. Eli periaatteessa minkä muun vallan alle tahansa on heille parempi kuin ukrainan. Tähän mennessä kyseessä on ollut konflikti. Kohtuu iso konflikti, mutta silti. Jatkossa vasta alkaa sota.

  • Saarni

   Vastaa

   En tiedä, mutta ainakin voisin kuvitella sisällissodan raatelemilla ihmisillä, perheillä ja yhteisöillä olevan mitta täynnä sitä sortoa, etnistä puhdistusta, ampumista ja pommitusta mitä Kiovan joukot ovat tehneet ja kun itäukrainalaiset lisäksi ovat sotilaallisesti heikommassa asemassa. Ilman Venäjää heiltä varmaan loppuu resurssit. Eli heidän näkökulmastaan on varmaan vain kaksi vaihtoehtoa kun Kiovan osapuoli ei anna heille itsenäisyyttäkään.
   Heidän näkökulmastaan vaihtoehdot ovat joko etnisen puhdistuksen jatkuminen sen eri muodoissa yms. tai Venäjään liittyminen.

   Jos Kiovan proxyhallinto ei olisi oligarkkien, amerikkalaisten ja juutalaisten ohjauksessa, kaikki olisi vältetty sopimalla, sekä luomalla ennustettavan ja vakaan maan politiikan joka olisi ollut Kremlille hyväksyttävissä.
   Lähtöasetelma olisi tietenkin se, ettei Ukraina tai sen maaperä olisi turvallisuus uhka.
   Sen sijaan korruptiossa rypevä Ukraina ja sen varat ovat tulleet kansainvälisen mafiamaisen verkoston kaappaamaksi jonka intressit ovat ristiriidassa niin ukrainalaisten kuin Venäjänkin intressien kanssa. Kuinka typerästi nukkemestarit rupesivat nokittamaan kuin pokeripelissä on muuten käsittämätöntä, paitsi että nuo harvathan ovat rikastuneet sillä ja siksi heidän päämääriinsä ei sovi muut strategiat kuin suurvaltojen etupiiripeli.
   Heitä ei kiinnosta pätkääkään ihmisten hyvinvoinnit ja kärsimykset. He ilmeisesti olettivat ettei Venäjä ole tarpeeksi vahva ja uskalias että pistäisi vastaan.
   Kohtalon siis sinetöi Ukrainaa ohjaavat ökyrikkaat kahelit sekä heidän kätyrit joille maat ja ihmiset, mukaanlukien nuo nationalistiset militantit ovat pelkkiä šakkinappuloita.
   Heidän pitkä suunnitelma ei toiminut, aivan kuten kenraali Wesley Clarkinkaan paljastama suuri suunnitelma ei toiminutkaan niin kuin piti.

 • otto suni

  Vastaa

  Länsi on jopa käyttänyt omia sotilaitaan varsinaisissa taisteluissa ja luonnollisesti johtamassa uusien aseidensa tuli-iskuja. Länsi ja Ukraina tulevat häviämään tämän taistelun ja Suomen äärettömän tyhmä johto on tehnyt kaikkensa saadakseen Suomen osapuoleksi tähän selkkaukseen.

  Poliittisesti lahjaton kansa suomalaiset ovat menossa jälleen lyömään päätään Karjalan honkiin ja herrat Washingtonissa taputtavat käsiään Suomen tuhoutuessa!

 • Ollaan naapureita

  Vastaa

  Itse näen tässä kaksi asiaa.

  Ensimmäinen on turvata slaavien elämä Donbasin ja Luhanskin valtioissa. Toki kansalaiset saavat kaikki äänestää, mutta äänestystulos on jo etukäteen selvä sillä maissa ei asu kovinkaan paljon kasaareja. Aivan kuten ei asunut Krimilläkään.

  Ja jos joku puhuu nukkehallituksesta ja vääristellyistä äänestystuloksista, niin mitenkäs demokratia toteutuu Suomessa?

  Toinen asia joka tässä on kyseesssä on Venäjän lainsäädäntö. Venäjän laki ei salli varusmiesten lähettämistä maan rajojen ulkopuolelle taistelemaan. Jos Donbass ja Luhansk päättävät iittyä Venäjään, saadaan varusmiehiä lähettää esim. varusteiden rahtaajiksi, ruokahuoltoon ja ihan jopa eturintamaan. Joka on melkoinen etu nykyiseen nähden.

  Ihan samalla tavalla Krimin ihmiset äänestivät se vähäisen elintasonsa puolesta aikoiaan kuten nyt Donbass ja Luhansk nyt henkensä puolesta.

  Katsotaan nyt mitä vaaliuurnat kertovat. Ja täytyy sanoa, paljon enemmän minä pelkään NATO:a ja USA:ta kuin Venäjää.

  • TT

   Vastaa

   ”…niin mitenkäs demokratia toteutuu Suomessa?” Lännen mielestä Donbassin tulevat kansanäänestykset Venäjän Federaatioon liittymisestä ovat ”sham” eli huijausta ja roskaa. Sen takia ei kai Suomessakaan järjestetty kansanäänestystä NATO-jäsenyydestä.
   Demokratia toteutuu parhaiten, kun annetaan teknokraattien päättää kaikista asioista omissa lokeroissaan. Samalla näitä ohjeistetaan globalistien ideologisilla agendoilla, joista ei koskaan voida tinkiä, esim. Vihreys tai ”Suomi on osa länttä”-hokemat. Näin Suomesta leivottiin ennätysajassa, vajaa 3 vuotta, sotataloudessa elävä totalitaristinen valtio. Tähän eivät olisi ”natsit”kaan pystyneet.

 • Vieläkö jatketaan pakotteita?

  Vastaa

  Eihän tämä ”energiapula” ole muuta kuin politikkojemme tyhmyyttä. Saisimme ostaa sähköä Venäjältä 700MW hintaan 1.5–0.5c/kWh. Mutta se ei kelpaa politikoillemme. Kenen etua politikkomme siis ajavat? Kansanko?

  Kenen etua politikkomme ajavat kun tekevät Uniper-sopimuksia?

  Tuppuraiskan ajattelumaailman (Oma kansan ensin on vahingollista) ymmärtää koska se on MEP:pi. MEPin tehtävä ei ole ajaa kansallisia etuja vaan EU:n etuja. Eli Tuppuraiskan tulee ajaa EU:lle mahdollisimman paljon rahaa. Ja kyllähän sitä on Suomesta sen kautta lapioitukkin.

  • Kallion myyrä

   Vastaa

   Vaikka tytteli toimiikin, kuin meppi, niin käsittääkseni hän on kuitenkin sosialistinen ministeri Marinin hallituksessa.

 • Schlageter

  Vastaa

  Luonnollista on, että venäjänkieliset alueet liitetään Venäjään. Yhtä luonnollista on, että Venäjä tuntee itsensä uhatuksi, jos Nato siirtyy vieläkin lähemmäs. Jo edellinen laajentuminen oli länneltä lupauksen rikkominen. Surullista on, että Suomi mitä todennäköisimmin ”pääsee” NATOn (< North Atlantic Terrorist Organization) jäseneksi. Jos maahamme tulee vieraita joukkoja, jokaisen patriootin pyhä velvollisuus on sabotoida niitä kaikin keinoin.

  • Plääh

   Vastaa

   Pitäisikö ruotsinkieliset alueet liittää Ruotsiin? Sieltähän ei ole tarvinnut edes suomalaisia ajaa pois ensin tai tuoda lisää ruotsinkielisiä tilalle.

   Monet ukrainalaiset ovat venäjämkielisiä. Ennen sotaa Luhanskissa ja Donetskissa vain 30 % väestä kannatti ylipäänsä enemmän autonomiaa alueille.

   • Paavo

    Vastaa

    Tavallisesti käyttämälläni selaimella sana ”Plääh” on estolistalla eli kaikki tämän nimimerkin viestit menevät automaattisesti näkymättömiksi. Eri selainta käytän nyt ja osui tämä viesti silmääni. Kai ymmärrät että ukrainalaiset ja venäläiset ovat suurimmaksi osaksi neuvostoliittolaisia, kuten virolaiset, latvialaiset ja liettulaisetkin? Suomenruotsalaiset ovat suomalaisia. Ei ruotsia puhuvalla suomalaisella ole mitään tekemistä Ruotsin kanssa. Tiedätkö edes milloin Suomi on kuulunut Ruotsiin ilman Wikipediaa?

 • Puolueeton

  Vastaa

  Putin taitaa sittenkin olla liian varovainen ja yrittää estää siviilien kuolemia.

  Naton näkökulmasta katsoen Venäjä on tehnyt pahoja virheitä. Kieviä olisi pitänyt pommittaa raskain asein pari kuukautta ja vaatia suostumuksia ehtoihin. Ellei suostuta, pommitukset jatkuvat. Näinhän Nato teki Balkanilla samantapaisessa separatistitilanteessa ja selvisi vähin vaurioin. Media puhui humanitaarisesta operaatiosta.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Olen vilpittömästi pettynyt tämän palstan neuvostoprobangan toistoon. Samoilla argumenteilla lähti Stalin Suomea vapauttamaan ”Valkofasisteista”.
  USA ja EU eivät miehitä neliömetriäkään Suomen alueista. Ryssä sen sijaan miehittää riistää ja ottaa tuotot Suomeltakin miehittämiltään alueilta Jäämeren maakaasu- ja öljykentistä Karjalamme metsiin, Karjalan ja sen Laatokan vesivoimaan etc.

  Seppo Lehto historioitsija
  PS: Yksikään Ryssää ihannoiva ei ole suomalainen vaan Ryssän desantti. Muuttakaa Moskovaan niin pääsette tykinruoaksi Ryssälän sotiin.

  • Nimetön

   Vastaa

   Missä oli neuvostopropagandaa? Ihmiset ihan ymmärrettävästi tuo Naton, tai siis lähinnä Usan roolia esille tässäkin hommassa.

   • Plääh

    Vastaa

    Minustakin selvä itätyylinen valhemolotus olisi syytä siivota pois. Tämäkin sivu hukkuu ala-arvoiseen ja rikolliseen venäläissontaan

 • Tamperelainen tietotoimisto

  Vastaa

  Peli on selvä – Suomessa vain Mika Aaltola, Martti J.Kari sekä Pekka Toveri puhuvat lännen suuresta ja tulevasta voitosta rauhoittaakseen hallitusta ja eduskuntaa tarinoillaan.

  https://youtu.be/Xa8ZjnXT6Fs Tämä se jaksaa ulista leikkiä Supoa – Kyllä olisi pitänyt tajuta lopettaa jo tuon yhden murhamiehen tukeminen jota pitää omana poikanaan. Sairasta!

 • Nimetön

  Vastaa

  Ukrainan sisäpuolella mahdollisesti jollain tasolla kyllä, mutta toivottavasti ei sen laajemmin yhtään mihinkään.
  Muutenkin tässä on taustalla ollut jo pidempään niin hämäriä juttuja ja vaikuttaakin siltä, että Nato (eli Jenkit) on mielellään välillisesti mukana ja haluaa näiden tapahtumien vain pitkittyvän.
  Sionistit tästä ennen kaikkea hyötyy eniten.

 • Sami Hartikainen

  Vastaa

  Janus Putkonen liikuttunut näistä äänestyksistä ja silti puhuu patriotismin nimeen Fennomaasta – Separatistialue vuokrattuna Kremliltä – Paljonko tästäkin maksetaan hänelle ja dessantti Bäckmanille – Voin kuvitella sen vähän suomalaisen alistuvan Tsetseenian islam partaradikaaleille.

 • Tamperelainen tietotoimisto

  Vastaa

  Joo kyllä elämä on täynnä kyyneleitä sekä ruplahuoria. Seppo Lehto muistaa täysäärikommari akka Leena Hietasen – väittää silmät auki että Viro halusi Neuvostoliittoon vapaaehtoisesti ja Stalin teki kaikki oikein? Tämä lie Antifa Politbyro komitean viimeinen puhuja tässä maassa – Viron syöjä!

 • Korppisoturi

  Vastaa

  Kiitos Seppo.Kerrankin täälä kirjoitetaan asiasta,niinkuin pitääkin.Vaikuttaa siltä,että tänne kirjoittaa enimmäkseen näitä ryssätrolleja.Luki sitten mitä tahansa juttua.

  • Nimetön

   Vastaa

   Tuo objektiivisia näkökulmia esille —> olet ”ryssätrolli”.
   Kun vain yksi totuus yhdestä tulokulmasta on sallittu.
   Se, että tuo monia erilaisia näkökulmia, on pohtinut asioita ja seuraa mitä tapahtuu ja ketkä tästä hyötyy, niin se ei aina tarkoita ”ryssätrollina” olemista.

   • TT

    Vastaa

    Aidon opposition tunnistaa siitä, että mielipiteet ja vakaumukset voivat elää ja joustaa, jotta voidaan älykkäästi reagoida globalistien juoniin. Etnonationalismia ajava SML on kai kaikkein globalismin vastaisin puolue, mitä on olemassa. On kuitenkin muitakin globalismin vastaisia liikkeitä, jopa äärivasemmalla. 

    Sen sijaan globalismille alistetuissa liikkeissä sallitaan nykyisin vain yksi ainoa mielipide, jota valtamedia vahvistaa. Katsokaa vaikka eduskuntapuolueita, joiden pitäisi muka edustaa kansassa esiintyviä erilaisia mielipiteitä. Ilmiö löi itsensä läpi koronassa ja nyt Ukrainan sodassa ja sen seurausilmiöissä kuten suhtautumisessa energiakriisiin. Myös Vihreä Siirtymä näyttää olevan totalitaristinen ohjelma, jota ei yksikään puolue saa kyseenalaistaa.

 • Hermann

  Vastaa

  Aika uskomatonta settiä kommenttiosastolla – vai pitäisikö sanoa, Suur-Venäjän ystävien desanttiosastolla. Itse länsimielisenä isänmaan ystävänä toivon, että Vanja pistetään niin pahasti nippuun sikailujensa tähden, että se saa heittää suurvaltahaaveensa ikuisesti jorpakkoon.

 • juha II

  Vastaa

  Joskus äänestyksillä oli jotain arvoa. Jopa ja varsinkin kansanäänestyksillä. Nyt kaiketi edes kymmenesosalle ovat viimeinkin rävähtäneet silmät auki lännen yhteiskunnan läpi valahtaneelle ”weimarilaiselle” rappiolle, joka on saapunut Suomeenkin kuin ”kulttuuri on saapunut Ähtäriin” Juicen ikimuistoisessa laulussa. Kaikki vaalit EU-aluueela (poislukien Unkari, Puola) ja lännessä (poislukien Brasilia) ovat niin epärehellisiä kuin vain olla voi. Aina ja kaikkialla on ollut kuin kaikessa muissakin asioissa ”perus-klappia”, mutta NYT ja hamaan loppuun saakka siitä on tullut teollisuutta. Tätä teollisuutta ei siirretä Aasiaan vaan se on siirtynyt tänne sellaisena kuin sitä ennen täällä sille naureskeltiin ylemmyydentunteesta. Ukrainasta, Venäjästä on mahdotonta nyt NATO- ja EU jäsenenä mahdotonta kantaa otta edes objektiiviseltä kannalta sillä kun suomalainen yhteiskunta ilman tai valtamedian ”uutisoinnin” myötä on puolensa ”valinnut” jokainen sana tai sen poisjättäminen johtaa äärikommunismista lähteneeseen inkvisiitioon ja ”toverituomioistuimeen”! Mutta on yksi asia, jota ei kovinkaan moni länsimaalainen tavallinen ihminen ei ole nähnyt. Länsi on nyt KOMMUNISTINEN ja Venäjä edustaa kapitalismia sikäli, että huolimatta kulttuurisesta kansan halusta omistaa yksi johtaja, joka on voimakas ja turvaa venäläisten slaavilaisen elämäntavan. Sekä ortodoxisista kristillisistä arvoista, joka merkitsee konservatiivista elämänmuotoa ilman ”pervotyranniaa” ja lasten alkuperäisen sukuolen silpomisleikkauksia, Ja samalla venäläisten naisten antifeminismi sekä perinteiset arvot niin misten kuin naisten välillä aina hajottamattomaan perheinstituutioon saakka. Lisäksi Ortodoxinen kirkko ovat sukset ristissä niin globalismia ja harhaoppia (homous) levittävän Rooman Katollisen Kirkon Paavin kanssa kuin myös Israelin juutalaisen valtion kanssa. Joka juurtuu jo Bolsevikkivallankumouksesta asti, jolloin EI tuhottu ainoatakaan Synagoogaa Neuvostoliitossa, mutta sitäkin enemmän Ortodoxisia pappeja ja kirkkoja tuhottiin tai niistä tehtiiin elokuvateattereita ja tanssipaikkoja. Putin EI ole kommunisti vaan hän on pisteliäästi verrannut lännen woke väkeä bolsevikkeihin sairaassa halussaan väännellä kaikki asiat kieryteelle. Lisäksi hän on sanonut ettei Neuvostoliitto ollut µikään valtio vaan se oli Bolsevikkien miehityshallinto. Nämä ovat olleet ennen sotaa nähtävissä YouTubessa ja länsimaalaisten toimittajien kysyminä ja taatusti vittuillen joka käänteessä! Kait sitä pitää huolta, että pääsee takaisin kunnon kansalaisena kotimaahansa?

  • Nimetön

   Vastaa

   Putin on roistovaltio-kehitysmaa Venäjän suurvaltahaaveita poteva nihilisti, jota ei kiinnosta oman kansan vointi sen enempää kuin muitakaan oligarkkeja.
   Mieluummin elän jopa wokeismin mädättämässä edes jokseenkin – muuhun maailmaan verrattaen – vapaassa lännessä kuin kurjuuden, rappion, väkivallan ja totaalisen korruption läpäisemässä ikuisessa Vanjan kehitysmaassa, joka ei nouse vapauden, ihmisoikeuksien tai minkäänlaisen hyvinvoinnin mittapuille luultavimmin ikinä.

   Venäjän äänestykset, uutisointi ja lupaukset ovat samalla uskottavuuden tasolla kuin jonkun mustan afrikan.

 • Huolestunut

  Vastaa

  Huolestuttavaa tämä on. Putin on koko ajan sanonut että on valmis käyttämään ydinaseita jos Venäjää uhataan ja nyt on järjestämässä ”kansanäänestyksiä” millä näitä Ukrainan alueita liitettäisiin venäjään. Ihmettelen ettei missään olla spekuloitu tarkemmin näiden äänestysten todellista tarkoitusta, mediat muuten kyllä jaksavat kirjoittaa jokaisesta pienestäkin käänteestä ja asiantuntijat analysoi milloin minkäkin asian merkitystä sotaan. Tuskin olen ainoa joka on tajunnut mitä nuo äänestykset tarkoittaa pahimmassa skenaariossa, ja siksi tuo hiljaisuus asiaa kohtaan huolestuttaa. Enkä nyt tarkoita että se Ukrainaan olisi niitä ampumassa vaan johonkin niistä maista mitä se on todennut olevan uhka Venäjälle.

 • JonesHenry

  Vastaa

  Te vitun idiootit ette YHÄ halua myöntää tosiasioita!

  https://jaakkokalevi.files.wordpress.com/2022/09/image-198.png

 • Anti-Partisan

  Vastaa

  Te ns. ”Partisaanit”

  Ensin olette Hitlerin puolella ja nyt näkyy jo merkkejä siitä että pian puollatte Putinia. Fasisti, kommunisti… nämä ovat vain nimiä. 

  Te olette valheen ja valehtelijoiden, vahvimman oikeuden ja sotahullujen tappajien edustajia. Samaan aikaan mustamaalaatte kaikkea mikä on oikeuden tai hyväntahtoisuuden puolta. Puhuttaisi kerrankin asioista niitten oikeilla nimillä.

  • Plääh

   Vastaa

   Nähdäkseni venäläismieliset kommentoijat eivät edusta lehden linjaa. On muitakin kommentoijia ja sitten nuo artikkelit tukevat Azovia ja Ukrainaa

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  military, soldier, ukraine