Sinimusta Liike onnittelee unkarilaisia kansallismielisiä vaalimenestyksen johdosta

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kirjoituksen.

Ulkomaat

Sinimustan Liikkeen sähköisen kannatusilmoituksen voi tehdä täällä!

Unkarissa käydyt parlamenttivaalit päättyivät kansalliskonservatiivisten puolueiden voittoon. Vuodesta 2010 lähtien maata johtanut oikeistokonservatiivien blokki varmisti jälleen 2/3‑enemmistönsä, eikä pääministeri Viktor Orbanin hallintoa vastaan yhdistynyt oppositio kyennyt voittamaan kansallismielisyytensä jo aiemmin hylänneen Jobbikin läsnäolosta huolimatta enempää kuin 35 prosenttia äänistä. Vaalien todellinen voittaja oli kuitenkin Unkarin radikaalinationalistinen Mi Hazánk Mozgalom-puolue, joka keräsi yli 6 % äänistä, varmistaen itselleen seitsemän paikkaa Unkarin parlamentissa.

Mi Hazank on radikaalikansallismielinen liike, joka erosi Jobbik-puolueesta vuonna 2018 vastalauseena kyseisen puolueen maltillistumiselle. Jobbik tunnettiin niin Unkarissa kuin Unkarin ulkopuolellakin aiemmin ”äärioikeistolaisena” puolueena, jolla oli oma Magyar Gardaksi kutsuttu puolisotilaallinen osasto. Erityisesti nykyisen juutalaisjohtonsa aikana kyseinen puolue kuitenkin maltillistui kiihtyvää vauhtia, kypsyen lopulta eräänlaiseksi värisokeaksi konservatiivipuolueeksi, joka oli hylännyt lähes kokonaan aiemmat nationalistiset juurensa. Puolueesta irtautuneen Mi Hazankin menestys toimiikin hyvänä esimerkkinä kaikille kansallismielisille siitä, kuinka nationalistisen liikkeen suosiota ei tulisi ikinä kasvattaa sen aatteellisten päämäärien kustannuksella. Aiemmin lakkautettu Magyar Garda jatkaakin nykyään toimintaansa tämän uuden puolueen alaisuudessa.

Sinimusta Liike onnittelee unkarilaisia kansallismielisiä hyvän vaalituloksen johdosta ja toivoo tulevalle hallitukselle työrauhaa tulevien väestöllisten, taloudellisten ja poliittisten haasteiden ratkaisemiseksi. Itäinen Eurooppa on omalla toiminnallaan osoittanut sen, ettei juureton liberaalidemokratia ole historian loppu, vaan ainoastaan lyhyt välivaihe eurooppalaisten kansojen historiassa.

Lähde: Sinimusta Liike

Jobbik Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Mi Hazank Politiikka Sinimusta Liike Ulkomaat Unkari Uutiset Viktor Orbán

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Zardex

  Vastaa

  Mikähän motiivi Sinimustalla on levittää valepropagandaa?
  Asioista puhuminen olennaisimmat tosiasiat ohittamalla on näet juuri sitä. Sama kuin valehtelisi.
  Unkarin vaalien merkittävin teema oli Venäjä ja lännen hyökkäys Venäjää vastaan Ukrainassa ja Unkarin ja unkarilaisten asennoituminen Lännen Venäjän tuomitsevaan linjaan.
  Onko syy tämän ohittamiselle Sinimustalla liikkeellä se, että Sinimusta asettuu Venäjää vastaan? En kunnioita politikointia joka perustuu tahalliselle epämääräisyydelle. Sinimustat on nyt jo todella pitkään todistaneet toimillaan, etteivät ole kiinnostuneita totuudesta ja siten katson niiden olevan todennäköisemmin haitallinen kuin hyödyllinen toimija. Hyödyllinen korkeintaan Suomen hajoittamista tavoitteleville tahoille, jotka tahtovat sitoa potentiaalisesti kansallismielisten Suomea rakentamaan pyrkivien ihmisten resursseja jälleen yhteen uuteen poliittiseen rakennelmaan. Vain totuus on radikaalia. Kompromissit totuuden suhteen, sen nojalla tehty politiikka, ei ole koskaan mikään radikaalin toiminnan piirre.

  • TT

   Vastaa

   En tunne täysin sinimustan liikkeen ydintoimijoiden ajatusmaailmaa, mutta ainakin Partisaanin välityksellä välittyy sellainen kuva, että SML ei ole Suomen Natoon pikaliittämisen kannalla ja ymmärtänee Suomen Venäjä-suhteiden erityislaadun. Pelkkä mustavalkoinen Venäjäviha ajaa Suomen perikatoon.
   SML on kansallisradikaali liike, jolla on omat oikkunsa, mutta näen liikkeen erittäin tarpeellisena sen vuoksi, että demokratian ja kansalaisyhteiskunnan tila on Suomessa nyt hälyttävän huono ja maatamme ohjataan ulkomailta eli USA:n syvähallinnosta käsin. Olemme hirttäytymässä USA:n demokraattipuolueen woke‑, ilmasto‑, LGBT‑, NWO- ja Natosiiven käsiin. Mitään aitoa vaihtoehtoa ei nyt tarjota virallisen järjestelmän puitteissa ja kaikki vanhat puolueet ovat samaa kaukomailta ohjattua mössöä. Suomeen on pikavauhdilla saatava aito oppositio, jossa SML on yksi vaihtoehto.

   • Zardex

    Vastaa

    Sitä olin aikanani minäkin toivonut sen olevan, mutta liian moni asia on viitannut toistuvasti siihen, että sekin on jo siinä samassa ohjauksessa. Nämä epäilykset voisi helposti poistaa puolustamalla Julian Assangea, kritisoimalla CIA:n ja länsivaltojen toimia Ukrainassa ja ylipäänsä johdonmukaisella totuude esiin tuomisella.

    Suomessa vallitsee vahvasti virheellinen kuva Ukrainan tilanteesta, enkä ymmärrä miten yksikään kansallismielinen aito isänmaallinen haluasi edistä valheiden valtaa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kansallismielisten vaalivoitosta onnitteleminen on näköjään ”valepropagandaa”. En usko sinun lukeneen edes SML:n puolueohjelmaa saati viime aikaisia kannanottoja.

   Aina löytyy joku vinkuja jostain, joka ei ole koskaan tehnyt kansallismielisen aatteen hyväksi mitään, eikä antanut omistaan euroakaan mihinkään, mutta silti kertoo muille miten asiat pitäisi tehdä.

   • Zardex

    Vastaa

    Kuten sanoin, olennaisimman kysymyksen ohittaminen tekee siitä valepropagandaa.
    Ukrainan tilanne ja Venäjään kohdistettu hyökkäys pitäisi tuomita, jos tahtoisi NATO vastustaa. Jos näin ei tee antaa tulitukea länsirintaman valhekampanjalle ja tämä valhekampanjalle kumartelu vääjäämättä joka tapauksessa johtaa NATO leirille alistumiseen ja SUomen itsenäisyyden menettämiseen, kuten nyt on käymässä, kun Suomen resurssit sidotaan vähintään taloussotaan, ellei myös kuumaan sotaan. Kun Suomen rakenteet tällä tavoin uudelleenorientoidaan menetämme valtavasti voimavarojamme ja kykyämme vastustaa meidän maamme hallinnon vallannutta länsi-imperialismia.

 • Zardex

  Vastaa

  Suomea ollaan pikaisesti liittämässä NATOon tai vähintään uudelleenorientoimassa USA vasalliksi ja tämä tapahtuu Venäjä-vastaisten valheiden avulla. Orbanin ennätyskannatus johtuu normaalin kannattajakunnan ulkopuolisesta, Venäjän kanssa sotaa haluamattomien, USA propagandan osuuden kriisissä tunnistavien, lisä-äänistä. Sinimusta sumuttaa sen mistä on kysymys ohittamalla tämän seikan ja saa itsensä täten näyttämään Venäjä-vihamieliseltä, kuten on tehnyt johdonmukaisesti kaikissa ulostuloissaan.

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Pro Nato vai ei?
  Lyhyesti: Kuka on eniten raatoja tuhoa Suomelle ja suomalaisuudelle aiheuttanut? Vastaus: Ryssä Saatana.
  Kuka miehittää Suomen alueita? Vastaus: Ryssä
  Joten erilaiset ”motherfu…” tahot voivat riisua naamionsa ja allekirjoittaa viestinsä Ivan, Juri-tapaan suoraan kieroilematta.
  Joten Natojäsenyyshakemus toivottavasti jo huhtikuulla yhdessä Ruotsin kanssa.
  Ajan Suunta päätoimittaja Seppo Lehto
  https://Ajan-Suunta.blogspot.com

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi