Yhdysvallat palkkaa somevaikuttajia tuottamaan rokotepropagandaa

Rokote ei suojaa taudilta.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa valtio alkaa maksaa somevaikuttajille palkkaa rokotepropagandan tekemisestä. Suosittuja sosiaalisen median vaikuttajia on kerätty kasaan, jotta he voivat manipuloida nuorta yleisöään ottamaan rokotteen.

Vaikka nuoret vaikuttajat tuskin ovat mitään lääketieteellisiä auktoriteetteja mitä tulee tieteeseen, tietää valtio kuitenkin massojen olevan sen verran helposti ohjailtavissa, että ”kivan tyypin” tai idolin ohjeistaessa ottamaan rokote, moni luultavasti sen menee ottamaan.

Kyse on siis verorahoitteisesta propagandasta, mikä ohjaa voittoja lääkefirmojen taskuihin. Firmat ovatkin tekemässä tänä vuonna valtavia voittoja.

Rokote ei edes kauppiaiden itsensä mukaan suojaa koronalta eikä estä levittämästä sitä. Esimerkiksi 90 prosenttisesti rokotettu Islanti asetti juuri uusia rajoitteita.

Mikäli rokote toimisi, olisivat rajoitukset turhia. Mikäli se taas ei toimi, ovat rajoitukset edelleen kestämättömällä pohjalla.

Lähde: New York Times

Koronarajoitukset Koronavirus Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Rokotteet Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhdysvallat

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Toivottavasti nuo sosiaalisen median vaikuttajat myös kantavat seuraukset, kun ihmisille tulee vakavia haittavaikutuksia.

  Onhan Suomessakin alkanut olemaan tunnettuja sosiaalisen median vaikuttajia tekemässä propagandaa, jotta nuoret menisivät hakemaan piikin.
  Kun tällaista lobbausta esiintyy, niin ihmisten pitäisi alkaa tosissaan miettimään mistä tässä kaikessa on kyse. Terveyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä ollut missään vaiheessa.

 • Peekeri Nadka

  Vastaa

  Myrkkyä se on

 • Jos pistät, pistän takaisin.

  Vastaa

  Toivottavasti nämä some- ym. julkisuuden kipeät piikkien puolusrajat saavat helvetilliset, piikistäjohtuvat kohtaukset julkisilla paikoilla liikkuessaan.
  Julkisilla paikoilla juurikin siitä syystä ettei someen ja muihin vaihtoehtoihin leviävää todellisuutta voida medioissa väärentää.

  Suomessakin näitä huomiohuoraamisen kipeät julkihuorat on otettu piikkien markkinoinnin avuksi, samaa siis toivon näillekin.

  Olkoon kyse sitten munattomasta Rikusta tai ei piikkiä, ei bisseä Alenista.

 • Kolkko

  Vastaa

  Aika säälittäviä olette. Jopa helpommin ohjailtavissa kuin some-tähtien seuraajat. Suomi saadaan nousuun kun tämän lehden lukijat painuvat sinne missä aurinko ei paista

 • Hupsista

  Vastaa

  Nimet vaa muistii ketkä lobbaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi