Kansallismieliset taistelivat PolPoa vastaan Kreikassa

Sunnuntaina Kreikassa on ollut yhteenottoja kansallismielisten ja poliittisen poliisin välillä.

Ulkomaat

Yhteenotot alkoivat Kreikassa sunnuntaina.

Laitonta siirtolaisuutta vastustavat kansalaiset ovat ottaneet yhteen PolPon (poliittinen poliisi) kanssa Malakásan kylässä Kreikassa. Rikollisia maahantunkeutujia puolustaneita poliiseja haavoittui katutaisteluissa. Kuuden poliisin ohella kaksi kansallismielistä sai vammoja.

Isänmaalliset kreikkalaiset osoittivat mieltään laittomien siirtolaisten leiriä vastaan. Aihe on ollut erityisen arka maassa tänä vuonna, sillä Turkki on painostanut Euroopan unionia uhaten hukuttaa Kreikan värillisiin tunkeutujamassoihin.

Mielenosoittajat katkaisivat moottoritieliikenteen saadakseen äänensä kuuluville. He ovat vihaisia poliitikoille ja viranomaisille, jotka eivät ole suojelleet rajaturvallisuutta. Valtiovallan hampaattomuus on johtanut murhien, raiskausten, varkauksien, pahoinpitelyjen ja muun maahantunkeutujarikollisuuden yleistymiseen.

Kun PolPo yritti hajottaa mielenosoituksen, alkoivat isänmaalliset heitellä viranomaisia kivillä ja muilla esineillä. Viisi kansallismielistä otettiin kiinni siksi, että he tahtoivat suojella kotimaataan rikollisilta siirtolaisilta.

Lähde: Voice of Europe

Aktivismi Kreikka Poliisi Politiikka Ulkomaat Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi