Suomen antifasistien tukema lehti lakkautetaan raiskauskohun vuoksi

Amerikkalaisen antifasistilehden oma toimittaja raiskasi toisia työntekijöitä, joka johti julkaisun sulkemiseen.

Ulkomaat

päivitetty

Shyam P. Khanna oli toimittaja feministisessä ja antifasistisessa Commune-julkaisussa.

Samaan aikaan kun Helsingin hovioikeudessa pohdittiin sopivaa rangaistusta Vasemmistonuorten suojelemalle sarjaraiskaajalle Ari Lahdenmäelle, Amerikassa vastaava kohu ravisteli antifasistista Commune-lehteä. Tapauksia yhdistää myös se, että Suomen äärivasemmisto on ammentanut aktiivisesti Communesta inspiraatiota ja mainostanut julkaisua.

Kuten Lahdenmäen tapauksessa Suomessa, myös Communen tapauksessa Amerikassa sarjaraiskaajan toimista tienneet ”vasemmistolaiset feministit” suojelivat raiskaajaa rikosoikeudelliselta vastuulta ja jättivät uhrin ilman tukea. Vaikuttaakin siltä, että mitä äänekkäämmin jokin ryhmä vannoo feminismin nimiin, sitä todennäköisemmin sen riveissä suoritetaan seksuaalista väkivaltaa naisia kohtaan.

Communen lukijat painostivat lehteä lakkauttamaan toimintansa, kun selvisi, että julkaisun henkilökunta oli suojellut toimittajaansa Shyam P. Khanna’aa. Khanna on tunnettu 31-vuotias newyorkilainen rotumuukalainen, anarkisti ja ”antifasisti”. Hän on verkostoitunut Communen ohella muun muassa suositun Antifada-podcast-yhteisön kanssa.

Feminismi ei parantanut Khannaa

Khannan uhri ja aatetoveri Jessica Raven kirjoitti kokemuksistaan blogissaan. Kun Khanna oli raiskannut Ravenin ensimmäisen kerran, anarkistinainen yritti ”parantaa” rotumuukalaisen käskemällä tätä pyytämään anteeksi sekä lukemaan neljä feminististä esseetä. Khanna teki työtä käskettyä mutta raiskasi Ravenin luku-urakan jälkeen uudelleen.

Raven yritti painostaa Communen toimituskuntaa irtisanomaan Khannan, mutta hän ei saanut vaatimuksilleen vastakaikua. Lopulta rikokset tulivat julki, minkä jälkeen Commune ilmoitti lopettavansa toiminnan sekä hyvittävänsä lehden tilaajien maksut.

Suomessa Communen artikkeleita on mainostanut erityisesti antifasistinen Varisverkosto sekä ryhmän perustajiin lukeutunut Mikael Brunila. Kun tieto lakkauttamisesta tuli julki, Brunila kirjoitti Communelle ”lepää rauhassa” sekä kutsui sarjaraiskausta ”surulliseksi intohimoksi”.

Äärivasemmiston sisäinen keskustelu tapauksesta käy kuumana. Voit seurata tapahtumien kehitystä Twitterissä.

Lähteet: Twitter (1, 2), National Justice

Antifa Ari Lahdenmäki Commune Mikael Brunila Poliittiset viholliset Raiskaus Rappiokulttuuri Rikos Ulkomaat Viihde Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ämmäsovinisti Anne Rintti

  Vastaa

  Normitouhua bolsupiireissä, meillä Suomessa oli se Madventures-Lahdenmäen tapaus.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi