Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin kyykähdys toi Telegramille 70 miljoonaa uutta käyttäjää

Facebookin mukaan maanantainen kyykähdys johtui yhtiön omasta suunnitteluvirheestä.

Teknologia

neourban, laptop, hardware

Moni huomasi maanantai-iltana, ettei Facebook, Instagram ja WhatsApp toimineet ollenkaan. Kaikki mainitut ovat Facebookin omistamia palveluita, joiden tietoturva tunnetaan maailmalla yleisenä vitsinä.

Facebookin mukaan maanantainen kyykähdys johtui yhtiön omasta suunnitteluvirheestä, eikä esimerkiksi palvelunestohyökkäyksestä. Joka tapauksessa kaatuminen oli iloinen uutinen tietoturvallisempia vaihtoehtoja tarjoavalle Telegramille.

Telegramin perustajan Pavel Durovin mukaan Telegramiin tuli illan aikana jopa 70 miljoonaa uutta käyttäjää, mikä on palvelun ennätys. Palvelu toimi hieman hitaammin maanantaina tulleen ruuhkan vuoksi, mutta pääasiassa kuitenkin ilman ongelmia. Durov kannustaakin nyt vanhoja käyttäjiä tervehtimään uusia kontaktejaan ja tutustuttamaan näitä Telegramin maailmaan.

Telegram tunnetaan kansallismielisten keskuudessa paikkana, johon muissa somepalveluissa sensuroidut sivustot ja yhteisöt ovat siirtyneet. Telegram on tietoturvallisemman chattaamisen lisäksi myös anonyymi sosiaalisen median palvelu. Aplikaatiossa voi perustaa omia suljettuja sekä avoimia tykkäys-sivuja. Ulkopuoliset eivät näe, mitä sivuja sinä itse seuraat, eikä sensuuri ole juurikaan palveluun ulottunut muuta kuin selvästi laittoman kontentin puolesta.

Aktivismi Edward Snowden Facebook Instagram Internet Kansallismieliset Kansallismielisyys Mark Zuckerberg Poliittinen vaino Sensuuri Sionismi Sosiaalinen media Teknologia Telegram Tietoturva Uutiset Whatsapp

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ihmettelijä

  Vastaa

  Joku tuossa Facebookin ym. kaatumisessa haiskahtaa, ettei vaan olisi ollut jonkunlainen eliitin kokeilu mitä tapahtuu kun linjat ovat pitempään kiinni. Luulisi tuon tason teknologiajättien osaavan rakentaa sellaiset systeemit jotka eivät kaadu.

  • HenkkaR

   Vastaa

   Kyllä facebook on softateknisesti ollut aina niin raskas ja amatöörimäinen kauhistus ihan normaalissa toiminnassaankin että on suorastaan hämmästyttävää että se on noinkin vähän ollut alhaalla.

   Ei siis todellakaan ole suunniteltu kaatumattomaksi eikä muutenkaan ammattimaisesti.

   Eli tuon suhteen voitaneen löysätä foliohatut. Sitäpaitsi tämän facebookia työkalunaan hallitsevan eliitin intresseissä tuskin olisi tällainen kokeilu jonka varmasti olisivat tienneet aiheuttavan käyttäjäkunna siirtymistä kilpaileviin, heidän hallinnassaan olemattomiin palveluihin.

 • Kaikko Kyörä

  Vastaa

  Kyllä me natsit saadaan olla iloisia, kun venäläinen palvelu on meille tarjolla.
  Ja ruplasalkut Kremlistä pitää meidät liikkeellä, murentamassa Suomalaisuutta!

 • rellinen

  Vastaa

  Sehän se facebookin kyykähtämisen todellinen tarkoitus olikin. Paimentaa yhteistyössä fsb:n kanssa länsimaalaisia kansallismielisiä ryssän kainaloon. Tuhosuvakithan siellä jo ovat neuvostotiedustelun perillisen käskyläisinä viemässä länsimaiden tuhoamiseen tähtäävää ohjelmaa eteenpäin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  neourban, laptop, hardware