Tuore tutkimus: ”täysin salattu” WhatsApp pystyy lukemaan käyttäjien viestejä

Monet ovat siirtyneet tietoturvallisempien palveluiden pariin.

Teknologia

WhatsApp on Facebookin omistuksessa oleva pikaviestintäsovellus.

Täysin salattuna viestipalveluna itseään markkinoiva WhatsApp pystyy tuoreen tutkimuksen mukaan lukemaan käyttäjien viestejä. Asia tuskin tulee yllätyksenä yhdellekään tietoturvastaan huolestuneelle, sillä WhatsApp on vakoilukoneisto Facebookin omistama.

Tutkijaryhmä Pro Publican tutkimuksen mukaan WhatsAppilla on yli tuhat moderaattoria ympäri maailmaa. Moderaattorit kykenevät lukemaan viestejä, mikäli ne ilmiannetaan heille. Viestejä valvotaan esimerkiksi roskapostien, misinformaation, ”vihapuheen”, terrorismiuhkien ja lasten hyväksikäytön varalta.

Moderaattorit voivat asettaa käyttäjiä valvontaan, sulkea ulos palvelusta ja raportoida tarvittaessa viranomaisille viestien perusteella.

Monet ovat siirtyneet viime aikoina pois WhatsAppin parista turvallisemmille apajille, kuten Signalin ja Telegramin pariin. WhatsApp on menettänyt miljoonia tai jopa kymmeniä miljoonia käyttäjiä tietoturvaongelmiensa vuoksi.

Lähde: Talouselämä

Aktivismi Facebook Kybersota Mark Zuckerberg Poliittiset viholliset Signal Talous Teknologia Telegram Tietoturva Uutiset Whatsapp

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • R R

  Vastaa

  Ei pitäis tulla yllätyksenä kenellekkään, että kolmen suuren (FB, IG, WA) omistavat (((tahot))) urkkivat tietoa käyttäjistään.

  Mikäköhän on muuten sen Whatsapin kirjautumisen yhteydessä ilmoitettavan vuosimaksun laita? En ole vielä kuullut henkilökohtaisesti keneltäkään, että sitä olisi missään vaiheessa peritty. Pistää miettimään, miksi aplikaatioon sisäistetään säännöllinen maksu mitä ei silti tarvitse useidenkaan vuosien käytön aikana/ jälkeen maksaa.

  Kummallista. Onkohan tämän suhteen millainen suunnitelma tai ideointi takana (((heiltä)))?

  • Esko

   Vastaa

   Facebook poisti tämän vuosimaksun ostaessaan Whatsappin.

   • ChadRealisti

    Vastaa

    ei siitä ikinä tarvinnut maksaakkaan, muistan itsekin tuon ”vuosimaksun” 😀

 • Nationalisti

  Vastaa

  Pelkästään siinä vaiheessa jokaisen pitäisi ymmärtää, että WhatsApp ei ole tietoturvallinen, kun omistajana on juutalainen vakoilukoneisto Facebook.

 • 2G

  Vastaa

  Juu, ja se mitä ihmiset kieltäytyvät ymmärtämästä on se että watsapissa äänittää koko ajan kaiken minkä puhelimen mikrofonit pystyvät erottamaan. Kun otat ”älyluurin” käyttöön niin se puhelimeen asennettu versio ei sitä tee. Mutta kun lataat siihen yhdenkin päivityksen, niin sen jälkeen se äänittää ja lähettää kaiken kuulemansa pääkallopaikalle. Myös puhelut. 

  Nyt voi vain arvuutella miksi meillekkin pitää väkipakolla asennuttaa 5G verkkoja joiden siirtokyky on aiempaa suurempi. Eihän kansalaistemme kappalemäärä ole kasvatnut juurikaan. Mutta vakoiltavan datan määrä kasvaa koko ajan. Älyluurien kamerat kuvaavat koko ajan kuten em. mikrofonit. 

  Kyse onkin vain siitä mitä me itse haluamme. Minkälaisen puhelimen sinä haluat ostaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Itekki siirryin Signaliin noin vuosi sitten juuri noista syistä, enkä taakseni ole joutunut katsoa.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kannattaa ladata myös Telegram, siellä on todella paljon hyviä kanavia, jotka kannattaa laittaa seurantaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi