Kansalaisaloite vaatii ulosottomiesten provisiopalkan poistoa

Aloitteessa myös ehdotetaan järkevämpiä suojaosuuksia palkoista.

Yhteiskunta

Kansalaisaloite.fi-palvelussa kerätään nimiä kansalaisaloitteeseen, joka järkevöittäisi ulosotossa olevien maksukykyä. Yli puoli miljoonaa suomalaista on ulosottomiehen armoilla.

Aloitteen mukaan ulosoton suojaosuudet ovat liian pienet ja palkasta vietävä osuus niin iso, ettei jäljelle jäävällä osuudella käytännössä elä. Myös ulosottomiesten provisiopalkka hankaloittaa maksusuunnitelmien tekoa, sillä provisiopalkka kannustaa mahdollisimman innokkaaseen ulosottamiseen.

Aloitteessa myös ehdotetaan järkevämpiä suojaosuuksia velallisille ja selvitetään, kuinka ulosottolaki on vanhentunut suhteessa nouseviin elinkustannuksiin.

Voit tutustua aloitteeseen tämän linkin kautta: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7746

Elämäntavat Kotimaa Politiikka Raha Ulosotto Velka Yhteiskunta

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Ulosottomiehet tulee palkata vain kiinteällä kuulausipalkalla. Provisiot kuuluvat merirosvojen maailmaan. Tulospalkkauksen sijasta tulee käyttää kannusteena potkuja.

 • Pentti T Repo

  Vastaa

  Mihin aina unohtuu velkojan kärsimykset? Velkoja on menettänyt rahansa/omaisuuttaan tälle velalliselle ja tämä velallinen on saanut joko rahaa taikka omaisuutta haltuunsa ja jättänyt maksamatta.
  Ei ne velat tyhjästä synny.

  • Nimetön

   Vastaa

   Velat ei ehkä synny tyhjästä, mutta korot syntyy.

   • W.P

    Vastaa

    Ei pidä paikkaansa, sillä niille koroillekin on kyllä perusteensa.

    Jos jotain hankkii ja jättää sen maksamatta, niin silloin on ostanut velaksi, eli toisin sanoen ’ottanut lainaa’, ja yleinen käytäntö on, että lainoista joutuu maksamaan korkoa.

    Eli mikäli ei ole varaa maksaa, niin ei silloin pidä ostaakkaan vaikka mieli kuinka tekisi.

 • Wilma

  Vastaa

  Jos palkka on niin pieni ettei siitä muuten saada perittyä koska suojaosuus kuukausikohtaisesti laskettuna estäisi, niin ulosottoviranomainen voi käyttää
  palkasta perimiseen ns. päiväkohtaista perintää, eli jopa joistain pyhäkorvauksista vajaasta 100:eurostakin voidaan viedä kaikki paitsi suojaosuus..sillä pitäis ihmisen pärjätä kun ei jää edes järkevää toimeentulon osaa.
  Se ajaa ihmisen kelan luukulle..vaikka muuten olisi tuottava yksilö ja kävisi töissä, nyt ei jää rahaa edes elämiseen, mitään asumisen ym. kuluja ei huomioida erikseen..kuinka tämmöinen laki on annettu edes..

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi