Tutkimus: Vasemmistolaiset häpeävät itseään muita suomalaisia enemmän

Tutkimustuloksen perusteella vaikuttaa siltä, että vasemmiston ylpeyspuhe on vain psykologinen keino kompensoida huonoa itsetuntoa.

Tiede & luonto

Tuore suomalainen tutkimus osoittaa, että vasemmistolaisina itseään pitävät kansalaiset häpeävät itseään muita enemmän. Tutkimustulos on herättänyt huvittuneisuutta, koska vasemmistolaiset esiintyvät mielellään yleisinä moraalinvartijoina, joille ei tuota ongelmia puuttua muiden ihmisten yksityiselämään ja mielipiteisiin.

Tutkimuksen tehneen viestintätoimisto Tekirin toimitusjohtaja Riikka Kouhin mukaan ”vähän yllättävästikin tämän tutkimuksen mukaan lähes kaikki asiat hävettivät enemmän ihmisiä, jotka mieltävät itsensä vasemmistolaisittain ajatteleviksi”.

Vasemmistolaisia hävettävät esimerkiksi rahaongelmat ja pituuden kaltaiset henkilökohtaiset ominaisuudet.

Vasemmistopropaganda on kuitenkin täynnä esimerkiksi luokkaylpeyttä ja Pride-hengessä omiin poikkeamiin ja perversioihin liittyvää ”ylpeyttä”. Tutkimustuloksen perusteella vaikuttaa siltä, että vasemmiston ylpeyspuhe on vain psykologinen keino kompensoida huonoa itsetuntoa.

Lähde: Yle

Äärivasemmisto Häpeä Kulttuurimarxismi Poliittiset viholliset Politiikka Pride Riikka Kouhi Tekiri Tiede & luonto Vasemmisto Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Vasemmistolaisuudessa on normit, jollainen vasemmistolaisen tulee olla. Siksi on helppo jäädä syrjään porukasta, jos on vääränlainen tai ajattelee poikkeavalla tavalla.Vasemmisto pitää porukan yhtenäisenä ja yhdenmukaidena ja normin rikkomisesta seuraa sosiaalinen rangaistus.

 • TT

  Vastaa

  Kompensaatio ja projektio ovat peruspsykologiasta tuttuja ilmiöitä, jotka liittyvät heikkoon itsetuntoon. Napoleon- tai pikkuhitler-kompleksit on tunnettu jo iät ja ajat. Kommunisti on epäonnistunut ihminen ja projisoi omia heikkouksiaan muihin. Omaa minäkuvaa pyritään kohentamaan omaksumalla erilaisten kultti-ilmiöiden oppeja ja kauittamalla niitä yhdessä muiden surkimusten kanssa. Näissä porukoissa sitten hyvesäteillään joukossa ja kuvitellaan, että kultin ulkopuoliset terveet ihmiset ovat heitä paljon huonompia. Nykyisin on helppoa olla kommunistikultisti, koska erilaisia subversiiivisia psykologisia operaatioita syötetään meille kaiken aikaa valtamedian kautta. Näin on tehty jo pitkään ja Suomi on jo tuhon partaalla.

 • Eikka

  Vastaa

  Vasemmistolaisten sietääkin hävetä itseään, vastenmielisiä kun ovat kaikin tavoin.

 • Louhi

  Vastaa

  Unabomberin analyysi vasemmistolaisesta ihmistyypistä pitää edelleenkin kutinsa: kaiken sen pakonomaisen itsekorostuksen ja pätemisen tarpeen takana on vain pohjaton kuilu, tyhjyys. Eikä pride-uhoaminen ole muuta kuin huonosti peiteltyä itkua. Jollain tasolla vasemmistolainen itsekin tiedostaa sen tosiasian, että hän on geneettinen harhalaukaus, virhe, roskaa. Jotain sellaista, jonka ei pitäisi olla olemassa.

 • pertti grandell

  Vastaa

  no sepäs positiivistä osaavat sentään hävetä,mitä eivät meidän poliitikkomme osaa…

 • Neuvostovastainen

  Vastaa

  Kyllä minuakin hävettäisi kannattaa ideologiaa, jonka nimissä on murhattu miljoonia ihmisiä. Minkähän vuoksi Neuvostoliitossa tapahtuneista asioista ei juurikaan puhuta? Niitä pitäisi käsitellä julkisuudessa enemmän. Nyt varsinkin nuorilla vaikuttaa olevan käsitys, että olihan siellä ehkä neuvostovastaisilla toisinajattelijoilla hieman ikävää, mutta tuskinpa tavallisilla kansalaisilla oli mitään ongelmia. 

  Lukuvinkkinä Aleksandr Solženitsynin klassikkoteos Gulag: Vankileirien saaristo.

 • errno

  Vastaa

  Ei mikään ihme. Kyllä minuakin hävettäisi olla vasemmistolainen.

 • enkeksinimee

  Vastaa

  Monet heistä myös kärsii mielenterveysongelmista

 • IZMyTube Pöyristely

  Vastaa

  ”Tuore suomalainen tutkimus osoittaa, että vasemmistolaisina itseään pitävät kansalaiset häpeävät itseään muita enemmän.”

  No, mun täytyy sanoa että häpeän paljon suomalaisuuttani tällä hetkellä. Se ei johdu historiasta vaan nykyajasta. 30 vuodessa on onnistuttu tuhoamaan 10.000 vanha hieno kulttuuri.

 • Irmgard

  Vastaa

  Tutkimus tulos ei yllätä millään tavoin. Ns.vihervasemmistolaisen arvomaailman ja ajattelutavan omaavista ihmisistä monet vaikuttavat olevan enemmän tai vähemmän erityyppisistä ja eriasteisista mielenterveydellisistä ongelmista kärsiviä, jonkinlaisessa rinnakkaistodelllisuudessa eläviä huonon itsetunnon omaavia, varsin moniongelmaisia, onnettomia ja hyvin masentuneita sekä itsetuhoisia ihmisiä.

 • Keijjo

  Vastaa

  Siitä puhe mistä puute

 • juha II

  Vastaa

  Kyllähän tuo on ilmiselvää kaikkien oireiden perusteella, joita nykypäivänä enää mielenterveydellisten psyykkisen hoidon perusteiden mukaan on psyykkinen sairaustila tai ainakin traumallinen vaikutin joka päiväisessä elämässä!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi