Kiina lisäsi hiilivoimaa 3 kertaa enemmän kuin muu maailma yhteensä 2020

Samaan aikaan Suomen punavihreä hallitus haaveilee puusaunojen ja yksityisautoilun kieltämisestä "ilmastonmuutoksen vuoksi".

Tiede & luonto

Yhdysvaltalaisten ja suomalaisten tutkimuslaitosten julkaiseman raportin mukaan Kiina lisäsi hiilienergian tuotantoa viime vuonna yli kolme kertaa enemmän kuin koko muu maailma yhteensä.

Raportti kertoo Kiinan kasvattaneen hiilivoimansa kapasiteettia 28,8 gigawatilla. Maalla on aikeena kasvattaa hiilivoimasta tuleva energia 247 gigawattiin, mikä vastaa määrältään Saksan koko energiantuotantoa.

Kiinan johtaja Xi Jinping on kuitenkin luvannut tehdä maastaan ”hiilineutraalin” vuoteen 2060 mennessä, ja kiinalaisviranomaiset ovatkin muun muassa käyneet kaatamassa sementtiä maaseudun asukkaiden kamiinoihin estääkseen niiden käyttämisen.

Lähde: Breitbart

Energia Fossiilinen energia Hiilivoima Kiina Talous Teknologia Tiede & luonto Ulkomaat Ympäristö

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Juha

  Vastaa

  Viherkommunistit voisivat sammuttaa kaikki kivihiilivoimalat tsadissa, turuus ja treella.. aivopierut pitää lämpimänä betonikuutioissa..

 • Sotateollisuus

  Vastaa

  Tämä ilmastohulluus ei tunne rajoja. Kun aikoinaan nostettiin älämölöä siitä että USA ei allekirjoittanut Pariisin ilmstosopimusta niin tiesivätkö ihmiset mitä siinä sopimuksessa edes allekirjoitettiin?

  Siinä päätettiin luopua ydinvoimasta ja allekirjoitettiin että maapallolle rakennettaa 2440 UUTTA kivihiilivoimalaa. Minusta tämä oli nyt vähän omituista. Ja jos kerran USA ei halunnut luopua ydinvoimasta koska siitä saa aina niin käyttökelpoista plutoniumia.

  Muuten, jos joku on ihmetellyt miksi kultaa louhitaan kun sitä on 3g/tn, koska ihan jätepiirilevyistä sitä saa 3kg/tn, niin syy on juuri tuo uraani. Koska sielä missä on kultaa, sielä on uraania. Ja se uraani on se jota halutaan. Kun uraani on rikastettu ja se on käytetty, niin sen myynti on kansainvälinen ”ongelma”. Se pitää saada oikeisiin käsiin jatkojalostusta varten. Kun uraania ostetaan esim. voimalaa varten, ei juuri ketään kiinnosta mistä se tulee. Mutta myynti, myynti on se missä miljoonat tehdään.

 • juha.

  Vastaa

  Eli Suomen täytyy pidättää hengitystään yhä pitempään. Suomi kielsi turpeen käytön, mutta luonnollisella vihervasemmistolaisella logiikalla se on tukemassa turpeen käyttöä turvevoimalan muodossa Afrikkalaiseen valtioon, muistaakseni Ruandaan.
  Myös Ruotsi omaa samaa ”harkintakykyä” sulkemalla omat ydinvoimalansa tukemalla sellaisen rakentamiseksi Puolaan. Ruotsin energiapolitiikka on aivan ”vihreällä”, niin että SVT pyysi kansalaisia pidättäytymästä kämppiensä imuroinnista!
  Täyttä mielipuolisuutta Herran Vuonna 2021!!!

  • Fatwantarkistaja

   Vastaa

   Ei mikään muu maa tuota päästöjämme. Tämä on totuus. Ellemme tuota mitään ja energia tulee ulkomailta olemme hiilinegatiivisia. Näin helppoa se on ja Suomi pelasti maailman.

 • Nimetön

  Vastaa

  Onneksi meiltä loppuu turvetuotanto, niin maailma pelastuu. (Sarkasmia)
  Eikä ole yhtään kaksinaismoralistista, että samaan aikaan Suomen valtion pääosin omistama Finfund rahoittaa 12,5 miljoonalla eurolla uuden turvevoimalan rakentamista Ruandaan Afrikkaan.

 • Ville

  Vastaa

  Nii mut ne päästää sinne toiseen ilmastoon, ei tähän jonka muuttuminen pysähtyy heti, kun suomalaiset vaan lopettavat sellaiset turhat kämpän lämmittämiset ja töihin autoilut.

  Vähän sama asia, kun se vihervasemmiston parempi vihainen puhe ja mellakointi ja väkivalta.

 • K.Lehto

  Vastaa

  Järkevää. Hiili on hyvä ja luontoystävällinen energialähde.

 • Eikka

  Vastaa

  Kiina ei ole ainoa joka lisää kivihiilen käyttöä, viime vuonna Fortum käynnisti Saksassa Datteln 4 ‑hiilivoimalan lisäämään saksalaisten hyvinvointia. 

  Suomi ampuu itseään jalkaan tässä ilmastohumpassa, kilpailukyky heikkenee, talous kärsii, työttömyyttä, köyhyyttä ja lisää velkaa, hölmöläisten touhua.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Kai sä tajuat, ettei Saksa ole Suomi? Meillä on eri ilmasto, kunnes Neuvostojen liitto jälleen nousee. Sitten se on sama, ja Saksa päättää jatkosta. Orjana et enää mieti joutavia, koska pitäisi syödäkin jotain, heinää ja käpyjä.

 • pää määrää

  Vastaa

  Halvin energia lähde sähkön tekemisessä lienee fossiilinen hiili. Turve energian lähteenä tulee kalliiksi, joten tuotantoa on tuettava, vaikka se pilaa lisää Suomen vesistöjä muun kaivelun ohella. Lisäksi kaivelu tarvitsee fossiilisia polttoaineita.
  Tekniikan poliittinen ohjaus tuin tai verotuksin ei ole järkevää touhua.

 • Kansalainen

  Vastaa

  Manipulointi menee läpi kun ei pidetä faktoja esillä missään. Ihmisten aiheuttamat suorat/välilliset päästöt ovat n.4% koko potista maailmanlaajuisesti, 96% tulee ihan maapallolta. 

  Eu:n päästöt sitten tuosta potista alle prosentin ja olikos suomen peräti 0.4 promillea. Eli vaikka koko suomi tappaisi itsensä ja mieluiten siinä EU mukana, niin mikään ei muuttuisi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi