Sinimusta Liike: Väestönvaihto ei katoa siitä hiljenemällä

"Väestönvaihto on osuva termi kuvaamaan Suomen demografista kehitystä, sillä nykyinen väestönkehitys on tietoisesti ajettujen poliittisten päätösten lopputulema."

Väestönvaihto

Presidentinvaalien alla on jälleen käyty keskustelua väestönvaihtoon liittyen. Keskustelu alkoi tällä kertaa Perussuomalaisten ministerin Ville Tavion kommentoidessa käynnissä olevaa demografista muutosta. Häntä syytettiin heti valtamedian toimesta ”äärioikeiston salaliittoteorian” levittämisestä, ja yhtä nopeasti ministeri Tavio ryhtyi selittämään, ettei käyttänyt termiä ”väestönvaihto” vaan ”väestömuutosprosessi”. Tavio, kuten aikaisemmat erotetut persuministerit, tekevät suuren virheen lähtemällä puolustuskannalle ja täten antavat keskustelualoitteen poliittisille vastustajilleen, jolloin nämä vastustajat saavat vapaasti määrätä mistä ja miten puhutaan.

Tavion nöyristelyn jälkeen keskustelu siirtyi siihen, minkälainen kielenkäyttö on sallittua ministereiltä ja mistä aiheista he saavat puhua. Tavion nostama todellinen huolenaihe Suomen demografisesta kehityksestä sysättiin nopeasti syrjään ja keskityttiin vaatimaan pääministeri Petteri Orpolta jämäkämpää arvojohtamista ja ylilyönteihin puuttumista. Tavion ja monen huolestuneen suomalaisen huoli Suomen väestökehityksestä hiljennettiin toissijaisen keskustelun tieltä.

Yllä olevassa kuvaajassa on esitetty Tilastokeskuksen taulukkoa käyttäen suomalais- ja ulkomaalaistaustaisten ihmisten lukumäärien vuosittaiset muutokset 1990–2022. Alhaisen syntyvyyden ja suurten ikäluokkien vanhenemisen myötä suomalaisten lukumäärä on laskenut jo vuodesta 2014 saakka. Samaan aikaan maahanmuutto Suomeen on vain lisääntynyt ja vuodet 2022 ja 2023 ovat molemmat olleet ennätyksellisiä. Kasvava maahanmuutto yhdessä ulkomaalaistaustaisten korkean sekä suomalaistaustaisten matalan syntyvyyden kanssa johtaa ennen pitkää tilanteeseen, jossa suomalaiset jäävät vähemmistöksi omassa kotimaassaan.

Se, millä termillä tätä demografista kehitystä kutsutaan, ei vaikuta esitetyn väestökehityksen todenmukaisuuteen tai sen aiheuttamiin vaikutuksiin suomalaisessa yhteiskunnassa. Faktaa on se, että suomalaistaustaisten määrä vähenee ja ulkomaalaistaustaisten kasvaa. Tätä tosiasiaa poliittiset vastustajamme eivät ole missään kohtaa lähteneet kiistämään, koska eivät siihen pysty. Siksi he ovatkin ottaneet taktiikakseen ohjata keskustelua käytettyihin termeihin ja vaatineet irtisanoutumista sekä anteeksipyyntöjä asian tuomisesta julkisuuteen.

Osana salaliittoteoria-mustamaalausta on väestökehityksen tarkoituksenmukaisuuden kiistäminen. Väestönvaihdosta puhuttaessa lähes aina nostetaan esiin, että on jotenkin vainoharhaista ajatella ajetun politiikan olevan tietoista toimintaa. Maahanmuuton ennätysluvut vuonna 2023 ovat edellisten ja nykyisen hallituksen aikaansaama tulos. Syntyvyyden laskuun puuttumatta jättäminen on edellisten ja nykyisen hallituksen valitsema linja. Väestönvaihto on osuva termi kuvaamaan Suomen demografista kehitystä, sillä nykyinen väestönkehitys on tietoisesti ajettujen poliittisten päätösten lopputulema.

Monet maahanmuuttokriittiset tahot esittävät usein, että Suomen pitäisi lopettaa vain ”haitallinen” maahanmuutto, mutta sallia isotkin määrät ”hyvää” maahanmuuttoa. Kunhan tulijat käyvät töissä ja maksavat veroja, niin heidät nähdään positiivisena asiana Suomen taloudelle ja tulevaisuudelle. Sinimusta Liike näkee, että talous ja siihen liittyvät päätökset ovat alisteisia suomalaisten olemassaololle, jatkuvuudelle ja hyvinvoinnille. Kansamme säilyminen myös seuraavat vuosituhannet on tärkeämpää kuin lyhytaikaiset taloudelliset pikavoitot, jotka usein tapahtuvat kansamme oloja kurjistamalla vieraiden hyväksi.

Lyhyellä aikavälillä me voimme hyötyä taloudellisesti ottamalla maahamme suuret määrät halpatyövoimaa, mutta pitkällä aikavälillä se johtaa lopulta samaan lopputulokseen kuin hallitsematon maahanmuutto. Ensimmäisen sukupolven me voimme vielä valita itse, mutta tuontiväestön seuraavat sukupolvet ovat valintakriteeriemme ulkopuolella ja alkavat ilmaista yhä enemmän kotimaissaan tyypillistä kansanluonnettaan Suomessa. Tämä on nähty meillä, muissa Pohjoismaissa ja etenkin Keski-Euroopassa. Hallitsemattoman ja hallitun maahanmuuton ainoa ero on muutosnopeus. Ensimmäinen saapuu monikulttuurin päätepisteeseen joitain vuosikymmeniä aiemmin, mutta myös jälkimmäisen lopputulos on sama, sillä demografisen kehityksen suunta on sama.

Me Sinimustassa Liikkeessä näemme väestönkehityksen kansakunnan tärkeimpänä kysymyksenä. Me emme anna vastustajiemme määritellä, miten puhumme kansamme olemassaoloa uhkaavista tekijöistä, emmekä tule koskaan pyytämään näitä puheita anteeksi. Siksi puolueohjelmassamme maahanmuuton lopettaminen ja täällä olevien vierasmaalaisten maassaolon edellytysten uudelleenarviointi ovat isoimpia teemojamme. Tämän lisäksi olemme antaneet samaisessa puolueohjelmassa ja kannanotoissamme useita keinoja nostaa suomalaisten syntyvyyttä.

Lähde: Sinimusta Liike

Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Rotu Sinimusta Liike Väestönvaihto Väestöpolitiikka Yhteiskunta

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Erittäin hyvä ja täysin faktapitoinen kirjoitus.
  Väestönvaihto on meneillään sanan kaikessa merkityksessään, surullista, mutta totta se on ja vauhti sen kuin kiihtyy.

  Perussuomalaisilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa juurikin tähän lapsiperhepolitiikkaan, mutta mitä he ovat tehneet?
  Aivan.

  ” Tavio, kuten aikaisemmat erotetut persuministerit, tekevät suuren virheen lähtemällä puolustuskannalle ja täten antavat keskustelualoitteen poliittisille vastustajilleen, jolloin nämä vastustajat saavat vapaasti määrätä mistä ja miten puhutaan.”

  Se on juuri näin, Persut ovat viime aikoina tulleet tunnetuksi lähinnä siitä, että heillä on kova kiire polvistumaan jokaisen sellaisen tahon edessä, joka osoittaa heitä kohtaan vähänkin kärkkäämpää kritiikkiä.
  Tuo touhu on mennyt jo niin noloksi, että pakko ihmetellä, miten jotkut voivat pitää tuollaista sakkia jonain ”kansallismielisenä vaihtoehtona”?

  Muutenkin kun katsoo Persujen otetta maahanmuuttopolitiikkaan, he keskittyvät lässyttämään ja todistelemaan sitä, kuinka ”me emme ole rasistinen puolue”, jo tuossa kohtaa menee kaikki vikaan, tekisitte mitä hyvänsä ja alistutte miten paljon tahansa, ette te teidän vastapuoltanne koskaan saa tyytyväiseksi.

 • Kirjapaino Kursiivin tsuppari

  Vastaa

  Joitakin vuosia sitten kerrottiin että nuorehkoja suomalaisia syrjäytyi saman verran kuin on vuotuinen maahantulijoiden (ml. pakolaiset) määrä. Näiden patistaminen on edelleen jotenkin sopimatonta, nähdäkseni uudella hallituksella on kuitenkin pyrkimystä. Heillä on kuitenkin kieli ja kulttuuri hanskassa.

 • Vilho

  Vastaa

  Hyvä kannanotto. Tämä on tärkeä aihe, josta pitäisi puhua enemmän.

 • Juha

  Vastaa

  EU kommunismissa tarvitaan maahanmuuttajia piristämään kuolevaa taloutta. Kun rahan määrää on iisätty banaanivaltion tavoin tyhjästä on vapaaseen markkinaan puututtava yhä uudestaan erilaisilla elvytystoimilla. Miljardeja euroja annetaan maahantulijoiden törsättäväksi jotta kulutus saadaan kasvuun. Aivan turhaan sillä kommunismi päåtyy tuhoon kaaokseen ja kuolemaan.. aina ja joka kerta. Kuten tämäkin kommunistinen EU utopia

 • TT

  Vastaa

  Kansakunnan hyvää tulisi pystyä ajattelemaan ylisukupolvisesti. Muista poliittisista liikkeistä poiketen ainoastaan SML pystyy tähän. Muille ryhmille suomalaisten tai suomalaisen geenipoolin selviytyminen ajan mittaan on yhdentekevää.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Minusta ”Väestönvaihto” on vähän kömpelö termi, mutta käytetään sitä kun ei parempaakaan ole keksitty. Vaikka joku keksisikin paremman termin niin käytetään siitä huolimatta ”väestönvaihto” sanaa koska se ärsyttää vasemmiston mölyapinoita!

 • Salomon

  Vastaa

  Anteeksi yksinkertaisuuteni, mutta en enää jaksa uskoa poliitiseen järjestelmäämme. On ihan sama onko siellä joku viherpedari, komministikaasuttaja, tai perus-perse. Kaikki on vittu myyty, osa kahteen kertaan. Takit kääntyy samalla vauhdilla kun paskalla kävisi. Katsotaan vaan niin siitä botox homosta tulee vielä presidentti, sitten alkaa lopullinen peräruisken aikakausi.

 • A-K

  Vastaa

  Persuillakin on nämä omat älynväläyksensä ehdottamalla Suomeen aasialaisnaisten ottamista saadakseen syntyvyyttä nousemaan. Kaukana on PS kansallismielisestä puolueesta. Eivät tajua että tuokin on rodullinen itsemurha suomalaisia kohtaan. Olisikin edes jostain valkoisesta maasta, niin menettelisi mutta ei, suositaan jostain kehitysmaasta postimyyntimorsiamia.

 • KPJJ

  Vastaa

  Nythän Suomessa on todettu, että jos turvapaikanhakija luvatta tulee Venäjältä Suomeen ja vähän aikaa vinkuu asylum, asylum, niin tälläisia henkilöitä vastaan ei aleta syytetoimiin.

  Kansainvälinen sopimus sanoo, että jos tulevat turvallisesta maasta, voidaan ryhtyä rankaisutoimiin. Tulkitsisin myös niin, että koskee esim. Ruotsista tulijoita myös.

  Tähän sopimukseenhan Suomen valtio on sitoutunut.

  Pakolaisten oikeusasemaa koskeva YLEISSOPIMUS
  Geneve 28 päivänä heinäkuuta 1951

  31 artikla
  Laittomasti maassa oleskelevat pakolaiset

  1) Sopimusvaltiot eivät ryhdy rankaisutoimenpiteisiin laittoman maahan saapumisen tai oleskelun johdosta niitä pakolaisia kohtaan, jotka tulevat suoraan maasta, missä, heidän elämänsä tai vapautensa on ollut uhattuna 1 artiklassa tarkoitetulla tavalla ja jotka ovat luvatta tulleet tai luvatta oleskelevat sopimusvaltion alueella, kuitenkin edellyttäen, että nämä ilmoittautuvat viipymättä viranomaisille ja esittävät hyväksyttäviä syitä laittomalle saapumiselleen tai oleskelulleen.

 • Tapiola

  Vastaa

  Jostain ikivanhoista kansainvaelluksista ei pitäisi ottaa mitään puujalkaa, jonka varassa puolustellaan nykyisiä maahan tunketumisia. Ennen tuskin on osanneet lukea kun porukkaa on lähtenyt lampsimaan vuorten yli paremmille metsästysmaille.
  Mitä ovat nämä nyt vaikka itärajan takaa tulevat? Kännykästä otetaan suuntaa ja omalla kielellä ohjeita. Naisia ja lapsia? Mikä niissä lapsissa niin hyvää on? Samoja saatanan lampsijoita niistä kehittyy, tai naiset? Synnyttäjiä joita ei täällä kaivata.
  Presidenttitenteissä esim. Andersson ja kertakaikkiaan epäpäteväksi jo ajatuksiltaan osoittautunut Urpilainen vaan julistavat miten kaikki pitää ottaa ja asiallisesti tutkia ja hyysätä. Oli Harkimo mitä oli, mutta hyvin sentään sen verran puhuu järkeä, että jos Suomen tässä tilanteessa tulee vaikka 10. tuhatta yli, niin jokin suunnitelma pitäisi olla.

  Terve järki sanoisi, että jos nykypäivänä tulee rajan yli laittomasta paikasta ja tässä epävakaassa ajassa, niin ne pitää ampua sinne hankeen. Ei tarvitse kovin montaa kyllä näin on näreet, niin johan viesti kiirii ja loppuu se vaellus.

 • Teroristi

  Vastaa

  Pitää tutkia vihollisen vahvuuksia. Yläluokka käyttää matuvyöryä aseenaan meitä vastaan. Islam käyttää joukkovoimaa (umma). Kun kuraani poltetaan, niin paskanistanien kehitysmaalaumat rynnii kaduille uliseen ja polttaan lippui. Siispä jos ja kun pakoloinen tai vastaava raiskaa suomalaisen lapsen, niin kansanjoukkomme suuri osa vyöryttää oikeustalon, kyttäpetturit (tapokset ja floppat) ja hoitelee matusyyllisen vastuuseen teoistaan. Kun turvallinen tila alkaa elpyä, nuoremme taas löytävät tulevaisuudenuskon, kansallistunteen (me, maamme, perinteemme) niin syntyvyyskin kohenee. Ja tasa-arvoiset naisemme synnyttävät myös onnellisuutta toisin kuin raivopakko islamin naisparat. Siis väestönvaihto, mitättömän yläluokan saatanallinen suunnitelma, epäonnistuu. Sitten vaan seuraavaa haastetta kohti..

 • Observer

  Vastaa

  Hyväksyn tulijat, jos he edustavat eurooppalaista alkuperää ilman ylimääräistä pigmenttiä ja elävät omalla kustannuksellaan maassa maan tavalla, töitä tehden ja veronsa maksaen ilman rötöstelyjä. Kaventaa hiukan valikoimaa.

  • Matti

   Vastaa

   Tuosta aiheesta oli jossain perusmediassa Ylenanti tms päässyt juttu julkaisuun muutama vuosi sitten: Vankeinhoitopalveluiden käyttäjät Suomessa syntymämaansa pohjalta. Suhdeluku 1 oli suomalaisten taso ja Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa syntyneiden kerroin oli 7 jne, mutta poikkeuksen suhdeluvussaan muodosti yhdysvaltalaistaustaiset maahanmuuttajat suhdeluvullaan ‑1 eli suomalaisia rehellisempiä. Ihonväristä ei ollut mainintaa.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Ainutlaatuisen ja aiemmin viisaan kansan ainutlaatuinen geenipooli ja rakennettu yhtenäiskulttuuri tuhotaan ja sitä sitten kutsutaan rikkaudeksi. Voiko mädätetympää umpikommunistista tuhoa tehdä? Eräät taustalla olevat muka-valitut sitten kansamme tuhoa riemuitsevat.

 • Eugen

  Vastaa

  Ei tarvi edes Ruotsiin mennä nähdäkseen käynnissä olevan väestönvaihdon. Suomessa on Helsinki, Vantaa, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu muuttuneet radikaalisti 20 vuoden aikana. Lisäksi Vaasa, Kuopio ja Rovaniemi alkavat menemään samaa tietä..

  • Kettu kun vituttaa

   Vastaa

   Entä Lieksa? Satoja somaleita siellä. Kohta enemmistö. Siis Karjalan korvessa itärajan lähelllä somalisiirtokunta. Mikä on pääelinkeino?

 • Trubadurix

  Vastaa

  Tämänkin voisi helposti estää lopettamalla ”turvapaikanhakijoiden” KELA rahojen maksut kokonaan. Kun täältä ei saa ilmaista rahaa niin tänne ei tulla. Ei se sen vaikeampaa ole. Ei hiekkaneekeri tänne ilmaston tai siistin fiiliksen takia tule. Ei ne tänne tule koska meillä on hyvä koulutus ja ollaan muka maailman onnellisin kansa. He tulevat loisimaan, kuten ovat jo tehneet sitten 90-luvun alun. Koko maa jo tämän tietää ja osaa. Ei me 1990 puhuttu/pelätty että koko kansamme vaihtuisi toiseen, semmoinen ei ollut edes kenenkään pahimmissa painajaisissa. Nyt on. Ja se tapahtuu tällä vauhdilla jo 20 vuodessa. Annamme maamme pois. Sossuneekereille. Sotaveteraanit kiittää.

 • Loppu on lähellä

  Vastaa

  Eikö ole jännä, että Suomen ainutlaatuinen kieli, kansa ja kulttuuri on aina hyväksytty, eikä pidetä pahana sitä valtavaa nationalismin määrää ja tasoa, joka täällä vallitsi 1800-luvulta asti kuten Norjassakin, joka myös itsenäistyi 1900-luvun alussa. Miksei nyt saa olla enää nationalismia? Miksi siitä on nyt tullut kirosana? Pitääkö itsenäisyydestä vain luopua lopullisesti? Milloin se lakkasi olemasta hieno asia; hyve?

 • Runkkaa taikka kuole

  Vastaa

  Osaako nuori sukupolvi edes tehdä lapsia. Runkkaavat ruudun kautta koko ajan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi