Apple syyllistyi syrjintään

Ulkomaalainen työvoima on usein halvempaa kuin amerikkalaisten työntekijöiden palkkaaminen, ja vihreän kortin sponsoroimista työnantajiltaan odottavat maahanmuuttajat nähdään vähemmän todennäköisinä vaihtamaan toiseen työhön.

Väestönvaihto

Yhdysvaltain oikeusministeriö on tuominnut teknologiajätti Applen laittomasta syrjinnästä palkkaamisessaan. Tutkimusten mukaan Apple esti Yhdysvaltain kansalaisia ja tietyntyyppisiin tehtäviin soveltuvia hakemasta työpaikkoja, jotka oli tarkoitettu ulkomaisille työntekijöille. Oikeusministeriö on saanut yhtiön suostumaan jopa 25 miljoonan dollarin takaisinmaksuun ja siviilirangaistuksiin, jotta asia saataisiin selvitettyä.

Oikeusministeriö ilmoitti, että Apple rikkoi maahanmuutto- ja kansallisuuslain (INA) syrjintäsäännöksiä, ja syrjintä alkoi viimeistään tammikuun 1. päivänä 2018 ja jatkui ainakin joulukuun 31. päivään 2019 asti. Applen rekrytointiprosessissa suosittiin ulkomaalaisia työntekijöitä, ja tämä esti Yhdysvaltain kansalaisia ja muita suojeltuja työntekijöitä hakemasta kyseisiin tehtäviin.

Sovinnon ehtojen mukaan Apple joutuu maksamaan 6,75 miljoonaa dollaria siviilirangaistuksina ja luomaan 18,25 miljoonan dollarin rahaston takaisinmaksua varten niille, jotka kärsivät yhtiön rekrytointikäytännöistä. Vaikka Apple ei myöntänyt syyllisyyttään, se myönsi, että se ei tarkoituksellisesti noudattanut oikeusministeriön standardeja.

Lähde: Ars Technica

Apple Kapitalismi Rotu Talous Teknologia Ulkomaat Väestönvaihto Yhdysvallat

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi