Tiina Wiik: Feikki pakolaiskriisi jos toinenkin

Partisaani julkaisee Tiina Wiikin kirjoituksen pakolaiskriisistä.

Väestönvaihto

Kirjoitus on alunperin julkaistu Tiina Wiikin blogissa.

Kun Yhdysvaltojen epäonninen vetäytyminen vielä epäonnisemmalta, 20 vuotta kestäneeltä Afganistanin sotaretkeltään johti talebanien valtaannousuun, turvapaikka-aktivistit ja sisäministeri Maria Ohisalo olivat täpinöissään: tätä jos mitä voisi yrittää käyttää oikeutuksena afgaanien massamaahanmuutolle Eurooppaan.

Ohisalo sai kuitenkin kokea pettymyksen EU:n sisäministerien kokoontumisessa: vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden vyörystä ei ole toivuttu, se kalvaa edelleenkin vihervasemmiston kannatusta, ja Turkin ja Valko-Venäjän hybridioperaatiot EU:ta vastaan siirtolaisia käyttämällä ovat saaneet Euroopan päättäjät varuilleen.

Enää EU ei ole vastaanottamassa kehitysmaiden ylijäämäväestöä avosylin, ja kokouksen päätösten painopiste oli vahvasti siinä, että pyritään estämään massamaahanmuutto Eurooppaan ja myös Afganistanin naapurimaihin.

Ohisalo sanoi Twitterissä pakolaisten uudelleensijoittamisen ja perheenyhdistämisten olevan tärkeitä, kuin nämä asiat olisivat olleet osa EU:n päätöstä. Perheenyhdistämisistä päätöksessä ei puhuttu mitään, ja uudelleensijoittamisesta vain siinä kontekstissa, että EU voisi auttaa rajavalvonnan lisäksi Afganistanin naapurimaita afgaanien uudelleensijoittamisessa naapurimaihin, jos naapurimaat vapaaehtoisesti heitä haluavat ottaa.

Kun Turkin ja Kreikan välinen rajakriisi alkoi helmikuussa 2020, EU joutui toteamaan olevansa uudenlaisen tilanteen edessä: hybridisodankäyntiä unionia vastaan, jossa aseena käytetään siirtolaisten hallitsematonta tulvaa.

Sama todettiin tänä kesänä Valko-Venäjän rajakriisin suhteen, kun maa ryhtyi pukkaamaan siirtolaisia Latviaan, Liettuaan ja Puolaan kostotoimena EU:n sanktioista ja siitä, että Puola oli tarjonnut turvapaikan valko-venäläiselle urheilijalle, joka ei halunnut palata kotimaahansa.

Yksi huomattava virhe oli kuitenkin havaittavissa siinä, miten näistä hybridioperaatioista puhuttiin ja puhutaan edelleen: sanotaan, että ne tilanteet eivät ole kuin vuoden 2015 pakolaiskriisi vaan keinotekoisesti ja pahantahtoisesti tuotettuja kriisejä. Eli annetaan ymmärtää, että vuoden 2015 kriisi olisi ollut luonnollinen, todellinen pakolaiskriisi mutta hybridioperaatiot eivät. Mutta mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.

Vuoden 2015 tapahtumat olivat epäaito pakolaiskriisi siinä missä myöhemmätkin kriisit.

Ainoa erottava tekijä on se, että 2015 tulijoiden vyöryllä ei ollut yhtä, selkeää organisoivaa tahoa, vaan vyöry oli yhdistelmä kehitysmaiden väestön opportunismia, rikkaiden EU-maiden naiiviutta sekä Soros-rahoitteisten meritaksipalvelujen toteuttamaa väestönsiirtoa, jota edelleen tehdään yhteistyössä ihmiskauppiaiden kanssa.

Väitetysti v. 2015 pakolaiskriisin syynä oli Syyrian tilanne, mutta Suomeen vyöryssä saapuneista turvapaikanhakijoista parhaimmillaankin n. 2% oli syyrialaisia. Lähtömaina huomattavasti yleisempiä olivat Irak, Afganistan ja Afrikan maat. Toisin sanoen kolmannen maailman opportunistit näkivät mahdollisuuden Merkelin tervetuliaistoivotuksissa ja hyppäsivät Syyrian pakolaisten reppuselkään paremman elämän toivossa.

Refugees Welcome ‑huumassa ei vain haluttu nähdä tätä realiteettia, ja siinäkin vaiheessa, kun oli pakko tunnustaa, että harvalla turvapaikanhakijalla oli mitään tekemistä Syyrian tilanteen kanssa, ryhdyttiin keksimään selittelyjä: No onhan niiden kotimaassa vaarallista. Pitää auttaa ja jakaa taakkaa. Ja näistähän on hyötyä, vaikka feikkejä pakolaisia olisivatkin, kun ne paikkaavat työvoimapulaa ja syntyvyyttä!

Jälkikäteen katsottuna väestönvaihtoaktivistien hurmos on lähes epätodellisen absurdia.

Kerrottiin, että tulee syyrialaisia naisia ja lapsia.
No tuli muutama 30 000 muiden lähtömaiden miesten seassa.

Kerrottiin, että afgaanien mukana tulee uusi Nokia. Ei tullut.

Tuli grooming-kriisi ja seksuaalirikosten järkyttävä nousujohdanne.

Sanottiin, että Balkanin teillä vaeltaa akavalaisten joukko. No ei vaeltanut.

Yle uutisoi selvitystä turvapaikanhakijoiden koulutustasosta näyttävästi hehkuttamalla korkeakoulutettujen määrää: kolmanneksella korkeakouluopintoja takanaan! Ja 93% osaa lukea ja kirjoittaa vähintään omalla äidinkielellään. Selvitystä tarkemmin katsoessa paljastui kuitenkin, että tulokset eivät ole ihan uskottavia.

Vain joka neljäs osallistuja oli kyennyt täyttämään kyselylomakkeen omalla äidinkielellään ilman tutkijan apua, ja kyselylomakkeessa ammatit oli nimikkeiden sijaan ilmaistu lapsekkaasti kuvilla, kuten lääkärin ammatti hahmolla, jolla on lääkärin tarvikkeita. Tutkijat kun huomasivat, että vastaajat eivät ymmärrä ammattinimikkeitä.

Meidän olisi siis selvityksen perusteella uskottava, että vastaajissa on vähintään muutama prosentti korkeakoulutettuja, jotka eivät kuitenkaan osaa edes täyttää lomaketta omalla äidinkielellään tai kertoa ilman kuvia, mitä he ovat opiskelleet. Ja 93% luku- ja kirjoitustaitoisuuden osuus asettuu myös hieman outoon valoon, jos kolme neljästä ei selviä yksinkertaisen kyselyn täyttämisestä ilman apua.

Mutta palataanpa itse aiheeseen eli valheellisiin pakolaiskriiseihin. EU-sisäministerien päätöslistassa mainittiin ilmiö, joka on turvapaikka-aktivisteille perin kiusallinen jo olemassaolollaan: EU varautuu hybridisodankäyntiin, jossa vihamieliset toimijat voivat käyttää afgaanien vyörytystä Eurooppaan aseena meitä vastaan.

Turkin Kreikkaan tunkemia siirtolaisia helmikuulta 2020. Tulijat yrittivät tunkeutua Kreikkaan mm. kivittämällä ja heittämällä polttopulloja rajavartijoiden niskaan ja sytyttämällä tulipaloja.

Sille on syynsä, miksi Ohisalo ja muut väestönvaihtofanaatikot eivät halua puhua tällaisesta hybridisodankäynnistä.

Siinä kehitysmaalaisten laajamittaista muuttoliikettä käytetään aseena Euroopan epävakauttamiseen ja tuhoamiseen. Sitä muuttoliikettä, jonka vaatiminen on ohisalojen ideologian kovinta ydintä. Hybridisodankäynti siirtolaisilla osoittaa, että vihervasemmiston tavoitteet ovat Euroopalle tuhovoimaisia asioita, joita vihollisemme käyttävät aseena meitä vastaan.

Ymmärrettävästi hybridioperaatioista ollaankin hiljaa, koska onhan se noloa puhua asiasta, joka paljastaa, että sinun tavoitteesi Suomelle ovat samat kuin vihollistemme, jotka haluavat Suomen tuhoa.

Viimeisin aito pakolaiskriisi, jonka Eurooppa on kokenut, oli toisen maailmansodan liikkeelle laittamien ihmisten pakolaisuus.

Pienimuotoisempi, sittemmin tapahtunut pakolaisten liikehdintä Eurooppaan tapahtui Jugoslavian hajoamissodissa, mutta tuolloin muuttoliike oli verraten niin vähäistä, että sitä ei voida Euroopan laajuiseksi pakolaiskriisiksi kutsua.

Vaikka Kreikka ja Itä-Eurooppa ovat kärsineet raskaasti hybridioperaatioista, viime kädessä Turkki ja Valko-Venäjä tekivät Euroopalle valtavan palveluksen: niiden operaatiot pakottivat EU-päättäjät tunnustamaan valheellisten pakolaisliikehdintöjen olemassaolon ja muuttamaan suhtautumistaan kehitysmaiden ylijäämäväestön muuttoon Eurooppaan. Ilman näitä vihollistemme operaatioita EU-päättäjät voisivat maailman tappiin leikkiä jokaisen tulijoiden vyöryn olevan aito pakolaiskriisi, johon meillä on humanitäärinen vastuu puuttua auttamalla tulijoita.

Toki hybridioperaatiot eivät ole ainoa syy EU:n muuttuneelle suhtautumiselle siirtolaisiin.

Vuoden 2015 vyörystä ei ole edelleenkään toivuttu, ja se oli kova isku koko EU:n vihervasemmistolle, joka edelleen kärsii kannatuslaskusta, jonka maahantulijoiden keppostelu ja taloudelliset kustannukset aiheuttivat.

Kansalliskonservatiivien jo aiemmin alkanut nousujohde sai vahvasti uutta potkua, ja se pelottaa EU-komissiota. Heille eurooppalaiset arvot tarkoittavat viime aikojen trendi-ilmiöitä kuten väestönvaihtoa ja drag queen ‑satutuokioita, ja kansalliskonservatiivien nousu uhkaa tätä mädätystä. Mielenmuutos ei siis ole vilpitöntä ymmärrystä sille, kuinka vahingollista massamaahanmuutto on, vaan pelonsekainen reaktio, jolla pyritään välttämään nationalismin nousu ja pitämään liitoksissaan natiseva unioni kasassa.

Sillä ei kuitenkaan meille ole tällä hetkellä merkitystä, kuinka vilpitöntä EU-eliitin yhtäkkinen maahanmuuttokriittisyys on. Tärkeintä on, että sitä toteutetaan. Afganistan-mietinnön tuottamat päätökset olivat vallan järkeviä EU-tasolla, joskin niihin tietysti sisältyi paljon tarpeetonta kansalaisten verovarojen tuhlaamista ulkomaille: EU auttaa Afganistanin naapureita rajavalvonnassa laittoman maahantulon estämiseksi ja vahvistaa omaa rajavalvontaansa.

Päätöslauselman kohtaan 8. oli lisätty ikään kuin vastuuvapautuslausekkeeksi kohta, jossa sanotaan, että EU noudattaa kansainvälistä lakia, mitä tulee turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen, ja pyrkii yhdenmukaistamaan jäsenmaiden käytäntöjä asiassa. Tämä mainittiin kuitenkin vain eräänlaisena sivulauseena, jotta Ohisalon kaltaiset ihmisoikeustalebanit eivät pääsisi ulvomaan, että EU rikkoo ihmisoikeuksia.

Kuitenkin päätösten tavoite on nimenomaan turvapaikan hakemisen estäminen Euroopassa, ei sen järjestely. Nyt on vain syytä toivoa, että EU pitäytyy päätöksissään.

Lähteet:
EU:n sisäministereiden lausunto Afganistanin tilanteeseen
Yle hehkuttaa turvapaikanhakijoiden korkeaa koulutustasoa
Selvitys turvapaikanhakijoiden koulutuksesta

Afganistan Aktivismi Baltia Euroopan unioni Filosofia Historia Hybridisota Hyvinvointi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kolumnit Kotimaa Kreikka Kulttuuri Kulttuurimarxismi Maahanmuutto Maria Ohisalo Pakolaiset Pohjoismaat Poliittiset viholliset Politiikka Rotu Talous Tiina Wiik Turkkilaiset Turvapaikka Ulkomaat Väestönvaihto Valko-Venäjä

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  2015 matuvyöryn yhteydessä demarit hokivat suomalaisten geenien tarvitsevan rikastusta. Tätä valhetta ja vihapuhetta levitti ainakin Anneli Meriläinen Kokkolassa järjestetyssä pakolais-infossa. Paikalla oli myös Nazima ja Urpilainen. 

  Myös Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja demari Tiina Wilen-Jäppinen valehteli geeniemme tarvitsevan rikastusta. Myöhemmin hänet ammuttiin ravintola Vuoksenhovin edessä. On epäselvää kyllästyikö ampuja Wilen-Jäppisen vihapuheeseen.

  Tosiasiassa maahan päästetyt partalapset tulevat alueilta, joissa vakavia ongelmia sisäsiittoisuuden kanssa, johtuen ties kuinka monta sataa vuotta kestäneestä serkkuavioliittojen kierteestä. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan näin pitkään sisäsiittoisuus on tehnyt peruuttamatonta tuhoa perimään.

  Vain todella typerä suomalainen nainen pariutuu partalapsen kanssa.

 • Ei oe velvollisuutta

  Vastaa

  Ohisalo on väärässä. EU:lla ei ole mitään vastuuta auttaa afgaaneja. paljonko afgaanit ovat auttaneet EU:ta tai Suomea? Tuolta on aikoinaan tultu Suomeen vain vangitsemaan orjia ja vaimoja. Ei muuta. Mikä lien taas hormoonihurahdus raskautetulla.

  Turkin sotaan osallistuneet saivat sentään rahaa sen verran että tänne jääneet pystyivät ostamaan sillä lehmän ja siemenviljaa. Jolla sitten suku selvisi hengissä kun sotaan lähtenyt todennäköisesti ei. Eikä silloin se sota ollut se kuoleman paikka. Poikkeuksetta matka sotatanterelle tappoi enemmän kuin itse sota. Matkassa oli se hengissäpysymisen vaikeus.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hienosti kirjoitettu artikkeli Tiinalta.
  Euroopan vihervasemmisto ulvoo kurkku suorana, että afgaanit (ja samalla muutkin kehitysmaalaiset) pitää kuljettaa ensisijaisesti Eurooppaan ja samalla he kehtaavat väittää naama peruslukemilla, että ”väestönvaihto on vain äärioikeiston salaliittoteoria”, vaikka tilastot osoittavat väestönvaihdon olevan käynnissä juuri nyt.

  Niin kuin tässä artikkelissa mainittiin, EU:ta pelottaa nationalismin nousu ja he eivät voi toimia samalla tavalla kuin 2015, sillä tällä kertaa vastustus tulisi eurooppalaisten keskuudessa olemaan vielä suurempaa kuin aiemmin, moni näki mitä se 2015 vuoden ”kriisi” todellisuudessa oli.

 • Lisähuomio

  Vastaa

  Vuoden 2015 siirtolaishanat saatiin auki tappamalla diktaattorit, jotka estivät siirtolaisten valumisen Eurooppaan. Nämä diktaattorit olivat Saddam Hussein (Irak) ja Muammar Gaddafi (Libya). Tämän teki NATO/USA/Israel ja muut NATO-maat. Ilman näiden tappamista ja ”demokratiapommituksia” pakolaisiakaan ei olisi tullut Eurooppaan. Erityisesti Suomeen tuli paljon irakilaisia, eli jenkkejä ja natoa saa kiittää niistä.

  • pää määrää

   Vastaa

   Tähän on vähän kiinnitetty huomiota jopa somessa ja kuitenkin se juuri on totta. Gaddafin aikana Libyasta tuli Afrikan lukutaitoisin ja rikkain maa, josta ei sallittu läpikulkumuuttoa Eurooppaan. Gaddafi suunnitteli omaa dollarista riippumatonta valuttaa Afrikalle. Se johti kuolemaan kuten presidentti Kennedyn suunnitelma USAlle pankeista riippunattomaksi rahaksi.

 • TT

  Vastaa

  Näin 11/09-muistopäivän jälkeen on hyvä hahmottaa viimeaikaisen pakolaisliikehdinnän eräs perussyy. Se on USA:n neokonservatiivien aloittama massiivinen Lähi-Idän tai koko maapallon epävakautusohjelma, joka tunnetaan monilla eri nimillä. Yksi näistä on PNAC eli Project for New American Century. 11/09-terrori-isku oli false flag operaatio, jolla USA:n sotilaallinen jättiläinen saatiin liikkeelle. George W. Bushin presidentti-kaudella toiminta oli avoimen sotilaallista. Barack Obaman kaudella toiminta muuttui epäsuoraksi eli käyttöön otettiin värivallankumoukset, terrori-järjestöjen aseistaminen eli proxy-sodankäynti sekä drone-iskut. Kampanjat suunniteltiin siten, että ne heikentävät Israelille vihamielisiä valtioita tai järjestöjä. Arabinationalismia haluttiin heikentää. Amerikkalaiset eivät hyötyneet kampanjoista mitään ja menettivät oikeuksiaan mm. Patriot Act-lakipaketin myötä. Myös sensuuri alkoi lisääntyä. Eurooppalaiset saivat riesakseen pakolaisvyöryn Syyrian epävakautuskampanjan toimiessa sen virallisena syynä. Libyan kaataminen avasi siirtolaisvirrat myös Afrikan mantereelta.

 • seant

  Vastaa

  On sellainen tunne, jossakin Eu tasolla oli päätetty miten media toimii joka maassa, vaikka jokainen täyspäinen näki, että media valehteli kokoajan. Tässä Ruotsin ylen juttu.

  ”Tuhannet hyvin koulutetut ihmiset pakenevat Ruotsiin
  PÄIVITETTY 3. KESÄKUUTA 2015JULKAISTU 3. KESÄKUUTA 2015
  SVT Nyheterin tekemän tutkimuksen mukaan Ruotsiin ei ole koskaan muuttanut niin paljon koulutettuja ihmisiä. Täysin koulutettuja insinöörejä, lääkäreitä ja taloustieteilijöitä virtaa maahan. Ulkomailta hyväksyttyjen insinöörien määrä on yli kaksinkertaistunut vain vuodessa.
  Ruotsissa on tällä hetkellä valtava tiedon tuonti. Monet Ruotsiin saapuvista pakolaisista tuovat mukanaan yliopisto- ja korkeakoulukoulutuksen. Ulkomaisen tutkinnon on oltava UHR: n yliopisto- ja korkeakouluneuvoston hyväksymä. Ja viranomaisella ei ole koskaan ollut enemmän hakemuksia kuin nyt.
  – Meillä on ollut jatkuva nousu pitkään aikaan ja näemme tänä vuonna sen kasvavan edelleen, sanoo UHR: n osastopäällikkö Lars Petersson.”
  TILANNE TÄNÄÄN
  Syyrialaisia on n.25000, joista vain kolmasosa on omavaraisia, alle puolet aikuisista on töissä ja pitkäaikaistyöttömyys lisääntyy. Ne harvat, joilla on palkka, ansaitsevat myös keskimääräistä vähemmän.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Millä kumman rahkeilla ja kähminnöillä tuollainen suomalaisten ja Suomen valtion vihaaja ja kampittaja on noussut peräti sisäministeriksi? En muista häneltä yhtään tekoa tai päätöstä, mikä olisi ollut yksikäsitteisesti suomalaisten edun mukainen. Hänen uransa huippuja lienee ollut suomalaisten syyllistäminen tämän kotimaahansa palautetun ja siellä tapetun, mutta sittemmin kuolleista nousseen irakilaismiehen tapauksessa. Vaan onko kuultu minkäänlaisia pahoitteluja hätiköidyistä johtopäätöksistä tai perusteettomista syytöksistä – tai edes julkista selvitystä siitä, kuinka näin pääsi käymään? Hänhän ei ilmeisesti omasta mielestään ole tilivelvollinen virkatehtävistään Suomen kansalaisille.

 • N.N.

  Vastaa

  Suomessa hiljainen valloitus on mennossa, muutama kyynel ja uikutus niin taas tänne saa tuoda niitä perheensä jättäneitä pelkureita ja kuvitella, että hyvin tehty.
  Lasku seuraa perässä.
  Yksi paskaesimerkki on ammattikoulutusluokat jossa melkein kaikki ovat jostain Kyöbelinvuorelta. Ehkä yksi tai kaksi saa paperit ja pääsee töihin, ja eikö vain olekin kumma, ovatkin suomalaisia, siis todellakin suomalaisia.
  Opettajat, koko henkilökunta ovat avuttomia niiden edessä, rasismikortti on herkässä ja aiheuttaa pelkoa, työpaikka on jatkuvasti vaarassa.
  Nämä suomalaiset oppilaat, jotka sinnittelee siellä, täytyy niille nostaa hattua.
  On hyödytöntä kouluttaa tällaisia ihmisiä, nekin rahat voitaisi mielummin käyttää teltaan ostamiseen ja majoittaa heidät siihen rajojemme ulkopuolella, ai niin , niitä ne poltaa..

 • Vokkibisnes

  Vastaa

  Erinomainen kirjoitus wiikiltä. 2015 matuvyöry oli täysin järjestetty kusetus. Mukana suvakkijärjestöt, poliitikot ja media. Kutsusta ne tänne tuli ruotsin työntämänä, sipilän ja orpon myötävaikutuksella. Bisnes bisnes.

 • N.N.

  Vastaa

  Kuva kun katsoo huomaa, että vettä on polviin asti ja se seisova kaveri ei ole vielä ehtinyt hakea pelastusliivi.
  Kun ei osaa uida, senkin verran vettä on melkein liikaa, ei sen varaan uskalla edes koiraa uida ja jokainen pitää hakea pelastusliivi ennen kuin määräysten mukaan kyykyilee veteen ja näytellee hukkuvaa.
  Yhdellä on pitkät kädet ja on sen verran matala ranta, että se ui kädet pohjassa.

  Me olemme kaikki varmana aivan pienenä harrastaneet ”käsi pohjasssa” uintia, hauskaa oli ja näiden ihmisten ilmeet ovat aika samanlaiset kun ne polvet koukussa nauttii vedestä hiekka aavikon jälkeen.

  Tämän kuvan avulla heille ja ehkä miljoonille muille rävähtivät portit auki Eurooppaan.
  Niin yksinkertaisia ne ovat nämä meidän päättäjät.

 • N.N.

  Vastaa

  En näe yhdessäkään kuvassa tässä hätää ihmisten kasvoilla.

  Meitä pidetään hevosena; he ajavat ja me juoksemme. Valtio leikki myöskin hevosleikkiä kansamme.
  Heillä on hauskaa, meillä ei.

  Ja sadakseen uudet hampaat, että viehätää enemmän naisia ja voi hankkia kolmannen tai ties monesko vaimo, äijä lastaa perheensä kumiveneeseen ja teeskentelee olevansa pakolainen vaikka kaikki oli muuten hyvin paitsi pientä köyhyyttä, mitä todellakin on tuttu melkein kaikille suomalaisille tietyssä elämänvaiheessa.

  Sen lapsi löytyi hukkuneena rannalta ja nyt meistä Eurooppalaisista tehtiin tosi roistoja ja vieläpä lähetettiin entistä enemmän hampaattomia ja hampaallisia tänne, miehiä jotka oli jotakin muuta vailla kuin turvallisuutta ja perässä mitäpä muutakaan, taakse jätetty ja hylätty perhe vaikka äijät oli ehtineet täällä tehdä lapsia kuin metsämansikat heinään pujotettuna.

  Avuttomina katselemme miten tätä maata riistetään jalkojemme alta, ei ole jälkeläisille kohta enää muuta jäljellä kuin kerjuukeppi.

 • kari

  Vastaa

  Tiina Wiikistä tulisi heti parempi sisäministeri kun hutisalosta ikinä.

  • Nimetön

   Vastaa

   kun sisäministerimme jää kohta äitiyslomalle, niin varjele suomalaisia, ettei tilalle tule iiris. voi meinaan hintoihinsa tulla.

 • N.N.

  Vastaa

  Jos suomalaismiehellä olisi samanlainen luonne kuin nämä tulokkaat, hänestä sanottaisi että onpa narsistinen luonne ja menee hoitoon!

  Nyt hameväki, vanhat ja nuoret kuolaa niiden perään, toiset ovat jopa perheellisiä.

  Mitä ammattikoulujen opettajat ajattelee kun taas saavat riesakseen uusi pulju niitä rukoilijoita joka ei kerta kaikkiaan halua oppia ja uhkailevat suomalaisia oppilaita sekä opettajia, kokonainen vuosi on taas edessä!

  Miten hemmettin kauan tällaista nöyristelyä voi jatkua ja mitä kaikkia vaaditaankin suomalaisilta.

  Kaikki nuo akat jolla on valta Suomessa eivät näe mitä on tapahtumassa tälle maalle ja kansalle.

 • GLGL

  Vastaa

  Jo vuosia sitten pisti silmään Tiinan kyky loogiseen ajatteluun. Olisiko paikallaan asettaa jonkinlainen tavoite saada Tiina eduskuntaan rikkomaan lasikattoja.…

  • N.N.

   Vastaa

   Oulun pariskunta ovat mitä rehellisin ja käytännöllisin, vielä pääsevät näkyvälle paikalle.

 • Ristus notta

  Vastaa

  Olen ehdottomasti perheenyhdistämisten kannalla!
  Nämä rikastuttajat voivat palata perheidensä luokse mistä ikinä ovat saapuneetkaan.

 • Akava

  Vastaa

  ”Sanottiin, että Balkanin teillä vaeltaa akavalaisten joukko” Tuolla logiikalla akava on sitten rikollisjärjestö, jonka toiminta on lakkautettava välittömästi. Ja kaikki akavalaiset on heitettävä vankilaan.

 • Maksajan osa

  Vastaa

  Pikku hiljaa alkavat kustannukset selvitä. Olisiko toimituksessa salanuivia, koska takaisinperittävä summa 84 516 euroa on mainittu :

  https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008263105.html

  Päiväsakon määrä kertoo, että työelämässä ei ole oltu paikkaamassa karjuvaa työvoimapulaa. 

  Tuon melkoisen summan saa yksinkertaisella aritmeettisella toimituksella antamaan estimaatin kokonaiskustannuksista vuoden 2015 akateemisten marssin hinnasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi