EU:n neuvoston puheenjohtaja: ”Saamelaiset EU:n ainoa alkuperäiskansa”

Ilmeisesti valkoiset eurooppalaiset eivät ole EU:n mielestä Euroopan alkuperäiskansoja.

Rotu

Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajana tällä hetkellä toimiva Ruotsi oli neuvoston virallisella sosiaalisen median tilillään julistanut saamelaisten olevan EU: ainoa alkuperäiskansa.

”Tänään on saamelaisten kansallispäivä. Saamelaiset ovat EU:n ainoa alkuperäiskansa. Sitten muinaisaikojen, he ovat asuneet neljän maan alueella: Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Venäjällä. Tämä alue on nimeltään Lappi.”

Julistus oli herättänyt luonnollisesti vihaa monissa ja päivitys oli täyttynyt kysymyksistä, että eikö Euroopan kansat ole mantereen alkuperäiskansoja? Myös jotkut ”suvaitsevaiseen” väestöön kuuluvat olivat närkästyneet siitä, että Euroopan muita vähemmistökansoja, kuten mustalaisia, ei ole luokiteltu alkuperäiskansaksi.

Lähde: Breitbart

Euroopan unioni Pohjoismaat Politiikka Rotu Saamelaiset Uutiset

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • ME olemme alkuperäiskansa

  Vastaa

  Jos katsotaan suomalaisten DNA:ta niin se poikkeaa niin paljon ruotsalaisista, virolaisista ja venäläisistä että me olemme alkuperäiskansaa siinä missä saamelaisetkin. Jo yksin kielemme kertoo siitä.

  Suomalaiset olisi tullut julistaa alkuperäiskansalaisiksi, mutta meidän MEP:imme pettivät suomalaiset vetäen esityksen takaisin. 

  Me olemme yhtä uhanalainen kuin saamelaiset. Mutta eihän meille voinut myöntää akuperäiskansalaisten statusta koska silloin Suomeen ei olisi voitu tuoda monikansallisia kaivostyhiöitä eikä tänne olisi voinut sijoittaa pakoloisia.

  • Snif

   Vastaa

   Mutta kun lappalaiset ei ole mitään alkuperäiskansaa, mutta Suomalaiset geeneineen sitä on. Oma suku tulee monen sadan vuoden takaa ja kaikki on sukukirjoissa selvitetty.

  • Bella

   Vastaa

   Saamelaisia on nykytiedon mukaan asunut viela rautakaudella Tampereenkin korkeudella.

 • otto suni

  Vastaa

  Saamelaiset ovat saaneet erittäin paljon näkyvyyttä Suomessa ja Ruotsissa vaikka ovat todellisuudessa jo lähes tuhannen vuoden ajan naineet sekä ruotsalaisia, suomalaisia ja venäläisiä. Kyseessä ei ole alkuperäkansa ja tämän propagandan tarkoitus on saada tekosyyllä saamelaisten haltuun Ruotsin ja Suomen pohjoisosat jotka sitten hyödynnetään sionistien käyttöön!

 • Snif

  Vastaa

  Lappalaiset ja romanit on pelkkää kuonaa kuin kulkukoiria ei lähelläkään mitään alkuperäiskansaa.

 • Mustalaiset

  Vastaa

  Kyllä saamelaisilla on oikeus lapissa asua, mustalaiset on taas yhteiskunnalle pelkkä riesa.

 • TT

  Vastaa

  Taas tätä uhrihierarkia-peliä. Koska matuja ei saada asumaan Lappiin, niin sinne pitää sitten saada oma erityissuojeltu vähemmistö. Kohta ’lantalaiseksi’ kutsuttu normisuomalainen ei saa astua jalallaankaan Lapin maaperälle sitä saastuttamaan. Eihän suomalaisilla ole kohta varaakaan matkailla Lapissa, joka kuuleman mukaan on jo täyttynyt rikkaista ulkomaalaisista elämysmatkailijoista.

 • Julli

  Vastaa

  mustalaiset eivät ole tämän mantereen alkuoeräiskansoja, vaikka ovat täällä loisineet ja tuhonneet ihmisiä ja ympäristöä jo vuosisatoja.

 • Minä

  Vastaa

  Alkuperäiskansoihin saisi liittää suomalaiset ja baskit.

  • Nimetön

   Vastaa

   Todellakin

 • Suomimies

  Vastaa

  Me suomalaiset ja saamelaiset olemme suomalais-ugrilaisia kansoja, kun taas bättrefolk ei kuulu meikäläisiin, saisivat muuttaa Ruotsiin josta niiden esi-isät tulivatkin.

 • Vanhat tavat

  Vastaa

  Rantaruotsalaiset ovat valloittajia nuoleskelleiden, nimensä muuttaneiden suomalaisten jälkeläisiä. Piti vääntää oma kielekin erottuakseen alemmistaan, joka kaukana ruotsinkielellä puhutusta. Nuoleskelu sitä varten, kun valloittaja jakoi maat uudelleen ryostettyaan. Vieläkö ulkomaalaisen, kansanmurhaa harjoittaneen maan kieli pakollista muuallakin on… Rikkaat säätiöt määräävät maassamme päättäjiä tuhoamaan kansamme kunnes korruptio lopetetaan rakenteistamme.

 • Julli

  Vastaa

  Aaken sketsikuva ei nyt osunut oikeaan
  Saamelaiskansa saapui Suomeen n 500 v ennen finnougreja siksi maan nimi on saamen maa eli Suomi/Sami
  Etelästä ja idästä tulleet finnit sekoittuivat saamelaisiin ajan kuluessa. 1600 luvulla saamelaisia oli vielä Päijänteen rannoilla ja Kainuussa. Ennemminkin pitäisi kysyä että miksi toinen kotimainen kieli on ruotsi eikä Saame???

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi