Sinimusta Liike vaatii kehitysavun siirtämistä tukemaan suomalaista huoltovarmuutta

Uudelleen julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton.

Politiikka

päivitetty

Meneillään oleva Suomen maatalouden alasajo romahduttaa suomalaisen ruokaturvan ja huoltovarmuuden. Olemme todella huonossa tilanteessa, jos kotimaan elintarviketuotanto vähenee radikaalisti tai jopa loppuu kokonaan. Maatalousyrittäjän työ ei ole hyväntekeväisyyttä, vaan siitä on saatava leipä yrittäjän omallekin perheelle. Nykyisellään Suomen ruokaturva on yhä harvemman harteilla, ja uhkaa vähentyä tai jopa loppua kannattamattomana.

Luonnonvarakeskuksen laskelmien mukaan kustannusten kasvun ennustetaan tänä vuonna painavan keskimääräisen kannattavuuskertoimen jopa 0,25:een, kun se oli viime vuonna 0,41. Tämä tarkoittaa, että maatalousyrittäjän tuntipalkka jää neljään euroon ja oman pääoman korkotuotto 0,9 prosenttiin. Kannattavuuskerroin lasketaan jakamalla yrittäjätulo viljelijäperheen oman työn palkkavaatimuksen ja oman pääoman korkovaatimuksen summalla.

Maataloustuotannon arvoa kuvaava kokonaistuotto kasvaa tänä vuonna noin 200 000 euroon yritystä kohti. Siitä tukien osuus on 28 prosenttia. Kun kokonaistuotosta vähennetään tuotantokustannukset, saadaan yrittäjänvoitto, joka osoittaa maatalousyritysten jäävän 32 000 euroa tappiolle.

Tänä vuonna lannoitteet ja energia ovat huomattavasti kalliimpia kuin edellisvuonna. Vaikka viljan sekä öljy- ja valkuaiskasvien viljelyn keskimääräinen kannattavuus viljan hinnan noustua jopa kohenee viime vuoteen verrattuna, se on silti heikko. Muun kasvinviljelyn kannattavuus painuu huomattavan heikoksi, samoin kasvihuonetuotannon kannattavuus.

Viljan hinnan nousu nostaa puolestaan kotieläintilojen rehukustannuksia. Nykyhinnoilla maidontuotannon kannattavuuskerroin painuu noin 0,2:een. Muiden nautakarjatilojen kannattavuuskerroin putoaa lähes nollaan, eli yrittäjätuloa ei jää lainkaan. Myös sika- ja siipikarjatalouden kannattavuus heikkenee selvästi.

Kymmenen vuotta sitten maitotiloja oli 9000, nyt jäljellä on enää puolet siitä. Maidon tuotanto on pysynyt samana, tämä johtuu suurempien maitotilojen kasvusta, pienet tilat ovat lopettaneet tuotantoaan.

Suomi ei saa jäädä ulkomaisten elintarviketuottajien ja raaka-aineiden varaan, vaan huoltovarmuutemme on turvattava. Valtiovallan on pidettävä huoli, että kotimainen elintarviketuotanto ei vähene, vaan sitä on pidettävä yllä tai jopa kasvatettava tarvittaessa uudella tukijärjestelmällä.

Nykyisin Suomi maksaa yli miljardi euroa joka vuosi tuloksettomaan kehitysapuun ulkomaille. Sinimusta Liike siirtäisi kehitysmaiden eliitin tukemisen sijaan kehitysapua tukemaan suomalaista maa- ja karjataloutta. Suomen valtion tehtävä on verovaroin edistää suomalaisten hyvinvointia ja huoltovarmuutta Suomessa.

Sinimusta Liike katsoo, ettei suomalaista maataloustuotantoa saa jättää vapaiden markkinoiden armoille. Maataloustukia voidaan ajatella myös puolustusstrategisena työkaluna, jolla varmistetaan tarpeeksi suuri ruoantuotantokapasiteetti omien rajojen sisäpuolella, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. On totta, että kysynnän ja tarjonnan lait tekevät tuotannosta tehokkaampaa, mutta eritoten tässä asiayhteydessä varmuus on tehokkuutta tärkeämpi arvo.

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Energiakriisi Huoltovarmuus Kansallismieliset Kansallismielisyys Karjatalous Kehitysapu Kotimaa Maatalous Omavaraisuus Politiikka Ruoan hinta Sinimusta Liike Talous Varautuminen Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Teemu

  Vastaa

  Ei saa tällaista sanoa. Suomen ruoat ja rahat pitää antaa Ukrainaan ja he myyvät ne Afrikkaan. Kaikki voittavat ja Suomi saa vielä afrikkalaisia ja ukrainalaisia pysyviksi pakolaisiksi maahamme.

 • TT

  Vastaa

  Into maatalouden alasajoon on osin kotimaista alkuperää. Sosiaalidemokraateilla oli jopa sanonta, että ”tapa talonpoika päivässä”, mikä oli varsin maltillinen tahti nykymenoon verrattuna. Maatalouden alasajo on yhä enemmän globaali, ilmastovouhottajien ja kasvihuonepäästömetsästäjien keksintö. Erityisesti nautakarja on näiden tulilinjalla. On keksitty mielikuvitustarinoita siitä, kuinka karjan ylläpito syö maapallon resursseja ja tuottaa kasvihuonepäästöjä. 

  Suomen kaltaisessa, harvaan asutussa maassa noilla argumenteilla ei ole mitään merkitystä. Suomi on pitkien kuljetusyhteyksien päässä ja Itämeri on nykyisin sotilaallisesti epävakaata aluetta, kiitos natottajien tai Putinin. Olisi sulaa hulluutta ajaa alas maamme ruokaomavaraisuutta yhtään nykyistä enempää. Silti vihervasurit, kokkarit ja muut hiilipeikkoja metsästävät haluavat tehdöä näin samalla kun syytävät rahaa kehitysapuun sekä erinäisiin EU:n rakenne- ja kriisirahastoihin. EU:n kriisit eivät lopu koskaan, vaan pahenevat vuosi vuodelta. Ukrainaankin pitäisi taas kasata miljardikaupalla raha-apua sikäläisten hallinnon palkkoihin ja eläkkeisiin. 

  Asuttu maaseutu on myös kulttuurin kannalta arvokas asia ja ylläpitää alkuvoimaista suomalaisuutta. Maaseutu on ’whiteflight’-ilmiön viimeinen tukikohta. Enkä siksi vihervasemmisto vihaa sitä ja haluaa museoida sen luonnonpuistoksi. Siksi jokainen maaseutua arvostava halveksii vihervasemmistoa ja haluaa poistaa tuon ilmiön Suomesta kokonaan, koska se tuhoaa altaan kaiken arvokkaan.ja altistaa koko kansan perikadolle.

  • Sanna Mirella

   Vastaa

   Niin nykyisen, kuin sitä edeltävien hallitusten toimissa näkee selkeän maaseutuvihamielisyyden. Polttoaineverojen jatkuvat korotukset, maatalouden alasajo, ei saisi olla puun pienpolttoa jne. Omakohtaisesti olen tuntenut tämän vihan viranomaisten kohteeksi jouduttuani. Kun päädyt listalle ”vääristä” sanomisista yhteiskunnan tilasta, niin mielipuoli virkamiehet käy kaikkeen asumiseen liittyvään kynsin ja hampain kiinni. Etsitään vikoja joka asiasta. Viimeisimpänä viime lauantaina polpo päätti tehdä ”kotietsinnän” johon he eivät kuulemma tarvitse lupaa. On kuulemma näin poliisilaissa. Kun mitään ei löydy, vaikka koko talo ja piha kuvataan, niin tekivät koirasta eläinsuojeluilmoituksen. Pihassa oli kuulemma mutaisia kohtia (vettä satanut monta päivää, piha 2ha kokoinen, mutaiset kohdat n. 100 m² siitä) ja koiran tassut menevät huonoon kuntoon. Viimeisenä pihasta lähtiessä sanoivat ”nyt rattaat pyörivät, palataanpa asiaan”. Kaikki kiusan teko alkoi kaksi vuotta sitten kesällä, kun vastustin koronarajoituksia.

 • Schlageter

  Vastaa

  Täysin oikein. Jo Kari Suomalainen sanoi eräässä haastattelussa, muistaakseni 1970-luvulla, ”kehitysavusta” näin: ”Ei penniäkään tappajaneekereille!”. Hän oli oikeassa jo tuolloin. Ajatelkaa, paljonko suomalaisten rahaa on täysin toivottomaan mustaan maanosaan lähetetty. Ja paljonko valkoisten sivistysmaiden rahaa yhteensä. Sulaa hulluutta.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Valkoisten maiden taloudellinen tuhoaminen jatkuu herkeämättä ja todellinen tuhon moottori on, tietenkin, sionismi ja inha globalistisionisti.

  USA on jo keppikerjälåiseksi ryöstetty ja johtoon on ”valittu” seniili paskahousu, joka ei pysty kokonaista lausetta muodostamaan.

  Sionisti on samalla rikastunut tähtitieteelisesti, mutta sionisti suoraan helvetistä ei lepää ennen kuin kaikki valkoiset maat vaipuvat totaaliseen kurjuuteen.

  Kurjuuden apostoleitna esiintyvät trussit, marinit, kajakset, niinistöt, sunakit jne. Loputon lista huoria, jotka ilomielin huoraavat kansansa ja maansa, kunhan globalistisionisti lupas rahaa, mainetta ja suojatyöpaikan.

  Jos tätä petoa helvetistä ei tuhota viimeiseen sieluun, vajoamme kurjuuteen ja sionistien ylivalta orjuuttaa meidät vuosisadoiksi.

  Juuri nyt verta ahmivat sionisti yllyttää valkoisia kansoja vihaan, sotaan ja kuolemaan. Sionisti piehtaroi veressä ja rahassa, valkoinen kansa juoksee kuolemaan isännän käskystä.

  Maatalouden organisoitu alasajo on looginen osa orjuuttamista. Huorat palkitaan, kansa tuhotaan. Kyllä Niinistö naamaansa vääntelee, ei häntä kansa kiinnosta kunhan kipalakki päässä pysyy.

 • Ihan yksinkertaista

  Vastaa

  Ei me tähän ketään välitäjää tarvita eikä mitään politiikkaa. Jokainen suomalainen (tai ainakin sinimusta) alkaa syömään viljatuotteita ja lihatuotteita ja niiden erikoisjalosteita, kuten Betavivo-kaurasydämiä. Markkinoiden tasapaino muuttuu kerralla ja silloin kansa päättää mitä tuetaan ja mitä ei. Samalla tuottajen ahdinko poistuu.

  Mutta niin kauan kun suomaaliset omenat ei kelpaa vaan syödään banaania, niin kauan politikot päättää ketä tuetaan ja mihin rahaa kuluu.

  Näiden vaatimusten sijaan voisi julkistaa toimintaohjeita kansalle jotta Suomen talous saataisiin pyörimään.

 • Salomon

  Vastaa

  Kuinka paljon !? Sanotaan viimisen 30 vuoden aikana neekerilään on työnnetty rahaa? No niin paljon, että se koko manner pyörisi hyvässä talous tilanteessa + heidän omat rikkaudet, mitkä ovat loputtomat. Neekerilä on siitä hassu paikka, että siellä nähdään jatkuvaa nälänhätää, mutta samaan aikaan näissä kituvaltioissa on rähjähdysmäinen väestönkasvu, en tiije mitenköhän tuokin on mahdollista. Varmaan rasismin ja antisemitismin syytä. Ei tämä rahan lappaaminen tule loppumaan ennekuin laitamme nuo piriministerit ja huoripukki presidentit häkkiin.

 • Tehkää oikeasti hyödyllistä

  Vastaa

  Minä vaadin sinimustaaliikettä kieltäytymästä ryssien tukemisesta ja testamenttaamaan äänensä perussuomalaisille muuten sama meno jatkuu ja sinimustien saavutukseksi lasketaan montakymmentuhatta uutta kulttuurityövoimapartasotalasta ja kaikkea muuta seuraavien vaalien jälkeen julmetun suomalaisen rahamäärän(lue työpanoksen) tuhlaamisen lisäksi uusimpien tulijoiden uhrien lisäksi. Ja sinimustaliike tietää taatusti tämän olevan totta sillä sen verran veivät viimevaaleissa perussuomalaislta ääniä ja muista puolueista heille ei ääniä tule kuin satunnaisesti.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi