Sinimusta Liike tuomitsee Pirkanmaan aluehallinnon harjoittaman ihmiskaupan

Julkaisemme Sinimustan Liikkeen kannanoton.

Politiikka

Suomessa on kymmeniä tuhansia koulutettuja hoitoalan ammattilaisia, jotka eivät työskentele omalla alallaan. Lisäksi Tehyn mukaan noin puolet alalla työskentelevistä harkitsee alan vaihtoa. Syy tähän on valtakunnallisesti tiedossa, kun juuri päättynyt taistelu hoitohenkilöstön huonoista työolosuhteista ja palkkauksesta jatkui pitkään ja näkyvästi.

Hoitajajärjestöt haluavat olla sankareita ja kertovat voittaneensa taistelun, vaikka todellisuudessa kyse on pääosin lakisääteisestä palkkojen yhteensovittamisesta, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden vaihteessa. Muu kunta-ala on tehnyt saman sopimuksen jo kesäkuussa, jolloin se ei kelvannut hoitajajärjestöille. Joka tapauksessa on hyvä, että hoitajille on luvassa paremmin heidän osaamistaan vastaavaa palkkaa.

Sopimus ei kuitenkaan takaa, että hoivatyön halpuuttaminen loppuisi. Huonoa esimerkkiä näyttää Pirkanmaan hyvinvointialue, joka lyö ammattitaitoisia suomalaisia hoitajia päin kasvoja tuomalla Filippiineiltä sairaanhoitajia hoiva-avustajiksi ja lähihoitajaopetukseen paikkaamaan hoitajapulaa. Pirkanmaan aluehallitus päätti keväällä valtuuttaa Tampereen kaupungin kilpailuttamaan ulkomaisen hoiva- ja hoitohenkilökunnan hankinnan, johon päätettiin sijoittaa miljoona euroa.

Sinimustan Liikkeen mielestä Pirkanmaan epäeettinen toiminta lähentelee ihmiskauppaa. Filippiiniläiset ovat suorittaneet kotimaassaan sairaanhoitajatutkinnon, mutta heidät tuodaan Suomeen tekemään koulutustaan alempia jo valmiiksi alipalkattua työtä, vaikka meillä olisi omasta takaa niihin tehtäviin runsaasti ammattitaitoisia tekijöitä, kunhan heidän palkkansa ja työolosuhteet vastaisivat työn vaativuutta.

Pirkanmaan aluehallinto ohittaa törkeästi suomalaiset hoitajat tekemällä tyhjäksi heidän osaamisensa ja ammattitaitonsa, sekä myös hoidettavien oikeudet ja tarpeet vastaamalla hoitajapulaan sinetöimällä alipalkkauksen ja ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön uudeksi normaaliksi. Kun suomalaiset ovat nielleet Pirkanmaan päätöksen, on täysin odotettavissa, että muut seuraavat perässä. Samalla romutetaan myös ulkomaalaisten ammattilaisten osaaminen, sijoittamalla heidät tehtäviin, joissa ei ole realistista mahdollisuutta edetä tutkintoaan vastaaviin töihin.

Hoitohenkilöstön kielitaidottomuus aiheuttaa pahimmillaan potilasturvallisuuden vaarantumisen ja kuormittaa myös suomaisen hoitohenkilöstön arkea sekä heikentää hoivapalveluiden laatua. Sinimustan Liikkeen ohjelman mukaan kielitaitovaatimuksia tulisi kiristää tuntuvasti niin julkisissa kuin yksityisissäkin palveluissa.

Sinimusta Liike ei hyväksy julkisten varojen käyttöä ulkomaisen työvoiman tuontiin hoiva-alalla tai muillakaan aloilla, joissa vastaavaa työperäisen maahanmuuton hyväksikäyttöä harjoitetaan, kuten rakennus- ja ravintola-alan yrityksissä. Sen sijaan puolueemme ehkäisisi tällaista toimintaa asettamalla vaikuttavat sanktiot ja riittävän valvonnan hyväksikäytön kitkemiseksi.

On häpeällistä, että Suomessa tehdään poliittisessa päätöksentekoelimessä suomalaista työtä polkevia ratkaisuja, kun päättäjät tietävät varsin hyvin sen vaikutukset pitkälle tulevaisuuteen. Sinimusta Liike käyttäisi valvonnan lisäksi veroeuroja, joita nykyisin lapetaan kolmansista maista tulevien ihmisten tarpeisiin monin tavoin, mieluummin suomalaisten hoitajien ja muiden matalapalkka-alojen työmotivaation lisäämiseen ja niiden vetovoimaisuuteen. Muilla aloilla työskentelevät ammattilaiset olisi ainakin osin mahdollista houkutella palaamaan ammattitaitoaan vastaaviin töihin, kun sijoitettaisiin muun muassa nyt korvamerkityt varat heidän hyväkseen.

Lähde: Sinimusta Liike

Aktivismi Halpatyövoima Hyvinvointi Ihmiskauppa Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Sinimusta Liike Talous Uutiset

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Asiallinen ja hyvä kannanotto, mutta ongelma on jo pitkän ajan kuluessa kärjistynyt sillä hoitoalan pakkorokotukset ja Jyrki Kataisen valheet yhdessä ovat ongelman ydin.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Kannanotto on tarpeellista tietoa kansalaisille. Sen kuitenkin voisi kirjoittaa lyhyemmin ja selkeämmin.
  Suomessa on riittävästi terveydenhoitohenkilöstöä, mutta näiden työolosuhteet ovat huonot ja palkka liian pieni. Rahaa olisi maksaa, mutta sitä kuluu hyväpalkkaiselle poliittiselle väelle, jota ei tarvittaisi, jos tarpeeton byrokratia karsittaisiin pois pilaamasta kansalaisten elämää.
  Nykytotalitarismissa diktaattorin korvaa byrokratia vielä pahemmin. Se johtaa tilanteeseen, jossa valtiovalta ulottuu kaikkiin pikkuasioihin kansalaisten elämässä. Esimerkiksi jos haluat rakentaa oman talon, siinä on noudatettava monia lakeja ja sääntöjä. Näistä ei ole hyötyä kansalaisille, rahaa kuluu rakentamiseen liian paljon. Viranomaiset voivat vaatia rokotustodistusta ja aluksi turhaksi mainitun maskin käyttöä, vaikka kummastakaan ei ole hyötyä. Huhut kertovat, että niistä on jopa pahoja haittoja. Byrokratia on totalitarismia, joka johtaa kansalaisten kiusaamiseen ja lopulta aina valtion tuhoon tai hajoamiseen.

 • TT

  Vastaa

  Hoitajien kaltoinkohtelussa ei pidä unohtaa tolkuttomia vaatimuksia mRNA-rokottautumisen tai liioitellut maskin pidon suhteen. Molemmat ovat korona-plandemian varjolla tuotettuja pysyväksi jääviä heikennyksiä ja perustuvat pseudotieteeseen, josta tietyt tahot hyötyvät, kuten Big Pharma tai terveyskommunistit.

  • Että näin

   Vastaa

   Totta, moni juuri valmistunut tai valmistumassa ollut on lyönyt hanskat tiskiin juuri tuollaisen epäeettisen pakotteen vuoksi, eivät ole suostuneet ottamaan geeniterapiapiikkiä.

   Tätä edelleen virheellisesti mainostetaan rokotteena, mutta sillä ei ole rokotteen statusta eikä hyväksyntää eu:ssa saati amerikoissa. Euroopassa olettavat sen saavan statuksen 2026.

   Eräs taho kysyi minulta että onko rokotteet kunnossa ja mainitsin mitä on voimassa ja mitkä ovat menneet vanhaksi, lisäkysymyksenä tuli että onko plörinärokotetta, johon vastasin em. lausekkeella, lopun voitte arvata kun mentiin koronauskovaisen ihon alle.

 • Juha

  Vastaa

  Edellisen kerran kun philippiineistä tuli hoitajia Tampereelle, kokeilu epäonnistui täysin.. ja hoitajat palasivat vähin äänin kotiin. Filippiinohoitaja sitoo useaksi kuukaudeksi suomalaisen hoitajan ohjaamaan, opastamaan ja tulkkaamaan uutta hoitajaa. Tämä kädestäpitojakso kesti aikanaan kauan ja mikään ei ole muuttunut. Ja luuleeko joku että tätä työhönopetusta tehdään mielellään kun tulokas polkee palkkoja. Moni hoitaja siirtyykin keikkatöihin josta usein saa paremman kirvauksen kun 20 vuotta ollut vakituinen.. eikä tarvi kouluttaa ketään vaan on itse työhön ohjattavana rasittamassa jo muutenkin vähäisiä resursseja. Hienoa pshpn johto.. ootte vidun ääliöitä.

 • Juha

  Vastaa

  typo.. siis korvausta..

  Jäi vielä mainitsematta että keikkahoitajilla ei ole pshpn alueella rokotepakkoa mutta vakkareilla on. Miettikääpä hetki sitä. 

  Parhaiten hoitajapula ratkeaa kun erotetaan koko pshpn johto ja hallinto ja otetaan hoitoalan ammattilaiset tilalle.

  Myös Tampereen kaupungin johto ja valtuusto vaihtoon. Ja jokainen hoitaja muistakaa ikuisesti.. älkää koskaan enää ikinä äänestäkö sdptä, keskustaa, virheitä eikä myöskään kokoomusta. Ei ikinä.

 • Tohtori Susivaaratar

  Vastaa

  Hyva, Sinimusta Liike!

 • juha II

  Vastaa

  Suuri osa hoitajista lähtevät korona piikkipakon takia kautta maailman jopa omapäiväisimmät ja jotain mätää vaistoavat vakituisesta työstään ennemmin kuin ottaa myrkkypiikki, joka ”lievimmässä” tapauksessa tuhoaa ihmisen terveyden ”romurudaksi”!!!!
  Se, että riistokapitlistisella työvomapolitiikalla, jolla hinnoitellaan suomalaiset korkean ammattitaidon omaavat vastuuntuntoiset ja ahkerat työntekijät ulos työmarkkinoilta kuten on tapahtunut rakennusmiesten osalta jo vuosikymmeniä sitten tuomalla alipalkattuja ulkomaalaisia työntekijöitä. Eräskin puolalainen rakennusmies asui komiasti maakuopassa ollessaan Suomessa rakennustyömaalla. Ja rakennuksilla työskentelevä halpatyövoima EI tietenkään nauti minkäänlaista työntekijäjärjestöjen suojaa työehtojensa ja ylipäätänsäkään kohtelunsa suhteen ”työnantajansa” taholta. Palkat jää paljolti maksamatta tai palkoista vähennetään mielivaltaisia ”kulukorvauksia” ja ”ylläpitokustannuksia”. Filippiiniläiset hoitajat tulevat töihin minimipalkalla kalliiseen Suomeen ja jos heille työnantaja järjestää ”asunnoiksi” käytännössä siivouskomeroita ja vapailla markkinoilla olevat vuokraasunnot ”maksavat mansikoita” ja jonot ovat pitkät. Ja sen tietää ketkä ovat jonojen kärjessä. Lisäksi vanhukset ja vanhempi polvi ei välttämättä osaa englantia niin kuin nykysuomalaiset. Koko tämän yltiö markkinatalouden toi Suomeen EU jäsenyys, 1990-luvun lama ja vieläpä Neuvostoliiton kaatuessa ei kommunismia ja edes kotikommmunisteja ei enää tarvinnut pelätä. EU jäsenyys kalibroi Suomen hyvinvointivaltion pala palalta keski-eurooppalaiselle tasolle ja työmarkkinajärjestöjen valta mureni niin, etttä niiustä tuli käytännössä melkeinpä heittopusseja! Ja NYT vielä tämän lisäksi on noussut uusi globalistis-ylikansallinen kapitalistijärjestö WEF, joka tarjoaa unelmaa aivan kaikille taviksille siitä, että on onnellinen kuin enää ei ole edes tuhkaa pesässä!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi