Sinimusta Liike ja aluevaalit

Kannanotto on julkaistu alun perin Sinimustan Liikkeen sivuilla keskiviikkona. Sinimusta Liike on kerännyt noin 4000 kannattajakorttia vaaditusta viidestä tuhannesta.

Politiikka

Voit kirjoittaa kannattajakortin täällä

Sinimusta Liike on radikaali kansallismielinen puolueprojekti, joka on tällä hetkellä kerännyt noin 4000 kannattajakorttia vaaditusta viidestä tuhannesta. Puolueen johto päätti jo perustamisen hetkellä, että liikkeen ensimmäiset vaalit tulevat olemaan vuoden 2023 eduskuntavaalit, johon puolue tulee osallistumaan omilla eduskuntavaaliohjelmillaan ja mahdollisimman suurilla ehdokaslistoilla. Puolue ei siten osallistu alkuvuoden 2022 aluevaaleihin, joiden ennakkoäänestys alkaa tänään.

Aluevaalit ovat osa SOTE-uudistusta, jonka perusteella huomattava osa aiemmin kunnille kuuluneita tehtäviä siirretään erillisille hyvinvointialueille, jotka koordinoivat, suunnittelevat ja toteuttavat laissa määrättyjä julkisia palveluita kyseisen alueen asukkaille. Uudistuksen myötä esimerkiksi aiemmin kuntien palkkalistoilla olleet hoitotyöntekijät siirtyvät hyvinvointialueiden palkkalistoille, joille siirtyy myös valta hoitajien työpanoksen kohdentamiseen. Aiemmin yksittäisiin kuntiin sidotut työntekijät ovat nyt laajemman hallintorakennelman alaisuudessa, joka kykenee tarvittaessa tasapainottamaan aiempien kuntien välillä esiintyneitä eroja esimerkiksi hoitohenkilökunnan määrissä.

Sinimusta Liike peräänkuuluttaa omassa sote-ulostulossaan valtion järjestämisvastuuta, joka näkyisi erillisessä valtiollisessa, koko maan kattavassa asiantuntijavetoisessa hallintoelimessä, jonka kokoonpano muodostettaisiin erityisesti terveydenhoitosektorin, sosiaalityön ja valtionhallinnon ammattilaisista. Sinimustan Liikkeen ratkaisu alueellisten näkökulmien tuomiseksi päätöksentekoon olisi hallintoelimen maakuntaedustus alueen asukasmäärän mukaisesti suhteutettuna.

Krooninen taloudellinen alajäämä ajaa tällä hetkellä monet kunnat, ja tulevaisuudessa myös maakunnat, etsimään nykyistä edullisempia keinoja sote-palveluiden tuottamiselle. Alijäämästä kumpuava paine myös madaltaa kynnystä julkisten palveluiden ulkoistamisille monikansallisille toimijoille ja siten välillisesti myös vierasperäisen halpatyövoiman nykyistä laajemmalle hyödyntämiselle. Samaan aikaan kun julkinen talous kärsii tästä taloudellisesta alijäämästä, se joutuu kipuilemaan kroonisen hoitajapulan kanssa.

Viime aikoina useat tahot niin vasemmiston kuin oikeistonkin puolelta ovat esittäneet työperäistä maahanmuuttoa ratkaisuksi hoitajapulaan, jolla voidaan tehokkaasti kiertää hoitajatyön palkkaukseen, työoloihin ja työntekijöiden valinnanvapauteen liittyviä puutteita. Hoitotyön kannustimien parantamisen sijasta julkinen keskustelu on enemmissä määrin kohdistumassa hoitajien kielitaitovaatimuksiin, maahanmuuton esteisiin ja tulijoiden yhteiskunnalliseen integraatioon. Tämän vierastyövoiman yhdistyminen yksityisen palveluntuotannon kanssa synnyttää lopulta tilanteen, jossa suomalaisten veronmaksajien rahat muuttuvat ulkomaalaisten yritysten liikevoitoiksi, joka teetättää aiemmin julkisesti tuotetut palvelut ei-suomalaisella englantia puhuvalla halpatyövoimalla. Tämän kaltaista kehitystä Sinimusta Liike ei voi hyväksyä.

Puolueemme kehottaa siten jokaista kansallismielistä ihmistä äänestämään näissä aluevaaleissa sen kaltaista ehdokasta, joka on sitoutunut suomalaisen työn ja omistajuuden puolustamiseen ylhäältä päin saneltuja yksityistämishankkeita ja siirtolaistyövoiman käyttöönottoa vastaan. Hyvinvointialueiden valtuustoihin kannattaa lisäksi äänestää sen kaltaisia henkilöitä, joilla on omakohtaista kokemusta sote-alan tai valtiohallinnon tehtävistä, eikä rahakkaiden hillotolppien perään haikailevia poliittisia broilereita.

Sinimusta Liike toivottaa onnea kaikille kansallismielisille aluevaaliehdokkaille puolueesta ja vaalilistasta riippumatta!

Lähde

Aktivismi Aluevaalit Halpatyövoima Hyvinvointi Kannattajakortit Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maahanmuutto Politiikka Puoluehakemus Rotu Sinimusta Liike Sotepalvelut Talous Teknologia Työvoima Ulkomaalainen työvoima Uutiset Vaalit Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Älkää hätäilkö. Depop-rokote ratkaisee kaikki teidän sote-ongelmanne pienen ylimenokauden jälkeen. Ottakaa rokotteita, nuohotkaa neniänne puikoilla, pysytelkää kotona netflixiä ja metaverseä katsellen ja välttäkää kaikkea liikuntaa ja virkistävää harrastustoimintaa, koska korona. Näin ette edes huomaa, että jotain muitakin tauteja on olemassa.

  • Hh1488

   Vastaa

   Nyt kyllä kommentoit väärällä palstalla. Ylellä varmaan oli tarkoitus?

   • Toisinaan

    Vastaa

    Sarkasmi on vaikea laji.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kävin just täyttämässä kannattajakortin. Sillä yksikin ääni auttaa täyttämään 5000 nimeä. Toimittajaa, joka kirjoitti tämän jutun väittää että olis 4000 nimeä. Itse taisin olla olin 3518. Pysy kirjoittaja faktoista.

  • Nimetön

   Vastaa

   Paperisia kortteja on noin 500.

 • Ehkäpä, mutta...

  Vastaa

  Kirjoittamasi kannattajakortti saattaa olla sähköiselta numeroltaan mainitsemasi. Mutta yhä edelleen myös paperiset lasketaan kannattajakorteiksi.

 • pvh

  Vastaa

  >Sinimusta Liike toivottaa onnea kaikille kansallismielisille aluevaaliehdokkaille puolueesta ja vaalilistasta riippumatta!

  Vielä kun tietäis että onko tällaisia kansallismielisiä aluevaaliehdokkaita olemassakaan. Jos ei löydy niin lienee viisainta lätkästä oma äänestyslipuke korttiin kiinni. Vielä on muutama jäljellä 🙂

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi