Perussuomalaiset on ainut kaivosveroa vastustava puolue

Pohjoisen kaivoskunnissa on jouduttu nostamaan kunnallisveroa, mutta Jussi Halla-aho on silti sen kannalla, ettei jättifirmojen tulisi maksaa veroa riistostaan.

Valeoppositio

Valeoppositiopuolue Perussuomalaiset ovat ainut puolue, joka vastustaa kaivosveroa. Isänmaalliseksi itsensä profiloiva puolue siis suosii globaaleja kaivosfirmoja, jotka riistävät Suomen luontoa omiin tarkoituksiinsa eivätkä maksaisi edes veroa korvaukseksi, mikäli Perussuomalaisten tahto toteutuu.

Pohjoisen kaivoskunnissa on jouduttu nostamaan kunnallisveroa, mutta Jussi Halla-aho on silti sen kannalla, ettei jättifirmojen tulisi maksaa veroa riistostaan.

Aikaisemmin Halla-aho on europarlamentaarikkona toimiessaan äänestänyt myös ”vapaakauppasopimus” Cetan puolesta. Sopimus kannattaa suuryhtiöiden oikeutta haastaa valtiot oikeuteen, mikäli valtion laki menee ristiin suuryhtiöiden tavoitteiden kanssa. Halla-ahon tuki kaivosyhtiöille onkin loogista jatkumoa suuryritysten tukemiselle valtion ja kansalaisten edun sijaan.

Lähtökohtaisesti suuryrityksillä ei tulisi olla mitään asiaa toisen valtion maille kuorimaan kermat luonnonrikkauksista ja kantamaan verovapaat voitot ulkomaille. Kuitenkin se, että ”isänmaallisen” puolueen johtaja ei kannata edes veroa näille yhtiöille, on mahdollisimman epäisänmaallista talouspolitiikkaa.

Lähde: Kansan Uutiset (arkistoitu)

Ceta Globalismi Jussi Halla-aho Kaivosteollisuus Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Taloudellinen riisto Talous Tiede & luonto Valeoppositio Vapaakauppasopimukset Veronkierto Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta Ympäristö Ympäristörikos

Keskustelu

24 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Miksi me maksamme?

  Vastaa

  Niin, kun muistetaan että nykyisen kaivoslain allekirjoitti KEPU:n Juha Sipilä niin voidaan sanoa että piiri pieni pyörii. Samalla mahdollistettiin Suomessa vesivaltaukset kaivosvaltausten tapaan. Suomalaiset yritykset eivät voi tehdä valtauksia, mutta ulkomaalaiset voivat. 

  Huomionarvoista tässä Halla-Ahon ulostulossa (muutakin kuin hiusraja korvasta korvaan ilman poskipäitä ja nenän mutkalla) on se että yksikään puolue ei siis vastustanut kaivosjättien tuloa maahamme. Eikä kukaan ollut sitä mieltä että Suomen valtion ei pitäisi tukea näiden yhtiöiden kone- ja laitenvestointeja verovaroillamme. Niinkuin Caj-Göran Alexander Stub päätti aikoinaan tukea. Ja sen jälkeen tuki on jatkunut yhä, budjetti budjetilta. Samaan aikaan kun raaka-aineet viedään verotta maastamme pois.

 • Jes

  Vastaa

  Ei prkl lisää tällaista omiin mittoihin kusemista, näin se yhteisrintama hallitsevaa voimaa vastaan luodaan. Aivan turhaan ollaan sitä samaa köyttä vedetty.

 • Totuuden soturi

  Vastaa

  Noh,mitäs muuta voi odottaa valeopposition valheen mestarilta, kosher-aholta? Edeltävä käytös näes ennakoi tulevaa käytöstä. Koskaan ei ole tältä tyypiltä tullut suomensukuisten etua ajavia toimia. Lätinää ja kirjoituksia, siinä kaikki.

 • Blip

  Vastaa

  Miksi tämäkin mies tekee mitä tekee? Miksi hän haluaa aiheuttaa hallaa Suomelle tietoisesti? Eikö hän olekaan suomalainen?

  Mikä saa hänet ja kaltaisensa tekemään mitä tekevät?

 • Spherical Sapphire

  Vastaa

  PS:n ”isänmaallisuus” on kovin valikoivaa ja hapuilevaa. Puoluekentässä on edelleen valtava tarve aidosti isänmaalliselle ja kansallismieliselle eduskuntapuolueelle. Sitä odotellessa käytämme ulkoparlamentaarisia keinoja. Marssithan sinäkin lauantaina Helsingissä?!

 • juha.

  Vastaa

  Edes Afrikka ei ole sellaisen avoimen sallivan riiston kohteena! Liekö Halla-aho saa itsekin ”siivuja” ylikansallisilta kaivoshtiöiltä niiden raiskatessa Suomea-.

 • pelle

  Vastaa

  Artikkeli antaa hyvää tietoa, kun valitsee äänestyskohdettaan. Mutta vaikeaa se on.
  Toivon, että olisi puolueisiin lukeutumaton patrioottinen ryhmittymä, joka valitsisi ehdokkaat rehellisistä älykkäistä suomalaisista. Suomessa on 150000 huippuälykästä (IQ>130), joiden joukosta voisi helposti valita 200 kansanedustajaa. Puolueittenkin ehdokkaitten äly tulisi mitata ja olla julkinen.

 • Simolan kauhu

  Vastaa

  Julkaiskaa juttu Peltokankaasta kun ukko sai itselleen ilmaiseks lahjaks harrikan ja istuu Vapon hallituksessa Sipilän kanssa.

  • Ei vaan Vapo hallintoneuvos

   Vastaa

   No ei ole Vapon hallituksessa Peltokangas, vaan Vapon hallintoneuvoksessa, jossa on myös Vihreitten Pitko kanssa sekä Häkkänen Kokoomuksesta.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Perussuomalaisten tulisi nyt kertoa selvästi mistä kaivosverosta on kysymys ja perustella puolueen kanta.

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Mitä helvettiä persut?!?!

  • Suomi pelastuu oman porukan kautta

   Vastaa

   Kuten huomaat, puolueilla ei ole merkitystä. Äänestämisellä ei ole merkitystä. Ei ole ollut aikoihin, jos koskaan. Puolueita ei käytännössä ole. Se, mihin voidaan vaikuttaa korkeintaan, on se, että saadaanko viinit lähikauppihin vaiko eikö. Jne.

   Kaikki on masinoitu kaukaa täältä, ja nämä ”poliitikot” ovat vain pelokkaita tsuppareita, joista ilmeisesti tiedetään videomateriaalin kanssa jotakin sellaista, että tulevat pysymään ruodussa loppuun asti. Suora kansanvalta on ainoa tie vapauden tapaiseenkaan.

 • Viljo

  Vastaa

  Nyt on luotettavat lähtee partisaaneilla🤣🤣🤣🤣 Kommunistin mielipidekirotus👌👌👌

  • Niinpä

   Vastaa

   No, ei näitä uutisia kannata niin tosissaan ottaakaan. Samanlaista PS-lokakampanjaa, kuten valtamedialla partisaanilla vähän väliä. Tosin eipä noista kansallismielisistä pienpuolueista ole sitäkään hyötyä äänestämisessä, että ei sen puoleen. Kannatusta ei tule koskaan tarpeeksi ja ajavat vain yhtä asiaa yleensä, mikä ei riitä politiikassa. Näin se vain menee. Ei enemmistö kansasta äänestä tuollaisia. Joten hallitukseen pääseminen on käytännössä mahdoton.

   Kun katsoo viime 2019 eduskuntavaalien tulosta, muut puolueet saivat vain huimat 2,9% äänistä. Kristillisdemokraatitkin vain 3,9%. Noilla äänillä ei asioita muuteta pahemmin. Joten noidenkin kansallismielisten puolueiden kannatus on huimat 0,5–0,8% luokkaa. Se siitä, ei mitään merkitystä ole asioihin noilla määrillä.

   • Nationalisti

    Vastaa

    Mikä on ”lokakampanjaa”, kun kertoo asioista niin kuin ne ovat? Ehkä Persujen kannattaisi alkaa ajamaan Suomen etuja, niin ei tulisi näitä ”lokakampanjoita”.
    Lukekaa mitä Halla-aho sanoi EU:sta kun hän asettui ehdolle puheenjohtajakisaan ja verratkaa niitä sanoja siihen mitä hän sanoi tässä hiljattain.
    Halla-ahon luomaa kusetusta kun katselee, niin jopa Timo Soini alkaa näyttämään rehelliseltä poliitikolta.

 • Teemu

  Vastaa

  Olisiko hyvä kysyä selvennös itseltään Halla-aholta eikä uskoa sokeasti jotain hikistä kansanuutista ja sen väittämää?
  On selvää että punikit pelkää nyt enemmän kun koskaan, koska PS nousee nousemistaan.
  Joku kiero tapa saa sitten mustamaalaamaan ? Selvittäkää ja pyytäkää haastattelu niin voisi olla vähän uskottavampaa väittää jotakin, kun tietäisi edes että mistä mahtaa olla kyse.
  Kai tämäkin kirjoitus poistetaan pian tai ei julkaista, koska pelottaa?

  • Nationalisti

   Vastaa

   Mitä sitten vaikka PS olisi ylivoimaisesti suurin puolue vaaleissa?
   Luuletko tosiaan, että joku asia muuttuisi?
   Kun katsot Persujen tekemää määritelmää esimerkiksi suomalaisuudesta, niin luulisi jo tyhmemmänkin tajuavan, että samanlainen globalistien valeoppositio on kyseessä, eikä mikään kansallismielinen puolue.
   Voithan sinä Persuja äänestää, mutta turha sitten ulista pettymystä…niin kuin viimeksikin kävi.

   • Ei ole parempaakaan tällä hetkellä

    Vastaa

    No, ainakaan niillä kansallismielisten puolueiden 0,8% kannatuksilla ei mikään muutu. Vaikka saahan sitä aina toivoa. Yhden asian ajaminen ei riitä äänestäjien vakuuttamiseen. Vai miten nämä aikovat puuttua vaikka polttoaineverojen laskemiseen, maahanmuuttoon, EU-paketin kaatoon jne…Sekä eipä näy paljoa oleva ehdokkaita kuntavaaleissakaan. Noilla mainituilla. Ei ole näillä kovinkaan vakuuttavia olleet nuo puolueohjelmat. No voithan äänestää noita, mutta turha ihmetellä kun mitään ei tapahtunut.

    • Plääh

     Vastaa

     Tämä yksi ja sama asia on kuitenkin kyselyiden mukaan ollut ainakin muutama vuosi sitten tärkein vaikutin äänestää persuja. Kuinka ihmeessä voit tietää, että kansallismielinen puolue saisi vain 0.8 % kannatuksen? Sinulla ei ole kovin korkea käsitys suomalaisista silloin.

     Kuntavaaleissa ei ole ehdokkaita, kun puoluyeet on kielletty. PS innokkain kieltäjä eikä ole muuta tehnyt. Katajan kaltaisia kaikki siellä, vaikka ihan muuta piti olla. Maahanmuuttohan on juuri tuo asia. On selvää, että nationalistinen puolue kannattaa myös bensiinin hinnan alentamista ym.

     Ehdokkaita ei ole, ksoka PS petkutti kaikki äänestämään sitä ja oikeaa oppositiota ei syntynyt. Tuskin olisi sallittukaan syntyä.

     • Faktoja

      No ihan helpostihan tämä 0.8% kannatuksen voit päätellä. Mikäli viime eduskuntavaaleissa 2019, muut puolueet saivat yhteensä vain 2.9% äänistä niin ei tarvitse paljon miettiä. Sekä mikäli äkkiä katsottuna muut puolueet on olemassa 11kpl Suomessa. 

      Tästä kun lasket 2.9% jaettuna 11, tekee se 0.26% kannatuksen per puolue. Eli tuokin 0.8% menee yläkanttiin. Esim. tämä Suomen Kansa Ensin sai vain 2 366 ääntä eduskuntavaaleissa. Noilla äänillä ei muuteta yhtään mitään. Sekä yksikään noista muista puolueista ei yllättäen saanut yhtään edustajaa eduskuntaan. Tämä on fakta. Näin näille pienpuolueille vaan aina tulee käymään.

     • Plääh

      Suomen kansa ensin oli Putkosen miehen tekele. Sitäpaitsi mitä kannatuksella tekee, jos siitä ei ole mitään yötyä eli ei voi tehdä mitään. Te persut olette osaltaan aivopesseet Suomen kansaa idiootiksi ja estäneet vallankumouksen. Olette Suomen tuho.

      Mutta edelleen kysyn, mikä fakiiri olet sanomaan, että mikään uusi puolue ei koskaan nousisi? Taidat olla selvillä koko huijauksesta. SIlti teeskentelet rikollisten väärin laskemiin äänestysprosentteihin ja kannatusmittauksiin

  • Plääh

   Vastaa

   Halla-ahon toiminta on ristiriidassa sopiville yleisöille lauottujen kommenttien kanssa. Poliitikot tunnetusti valehtelevat ja Halla-aho tunnetusti myös. Kysyttäessä voisi tulla ympäripyöreää vatkulia tai röyhkeä valheellinen väite. Mutta kun katsomme Halla-ahon toimintaa ja kommentointia, niin tosiasiat puhuvat puolestaan

 • Plääh

  Vastaa

  Kyllä se opn niin, että PS pelkää punikeja ja monottaa nationalismiin häivähtävänkin persun pois puolueestaan

 • Plääh

  Vastaa

  Kansallismielisemmillä foorumeilla poliitikkojen jatkeena persutrollit inttävät selvässä asiassa totuutta ja tapahtunutta vastaan. Väittävät persuja kuitenkin vähintän salaisiksi kansallismielisiksi tms. Punaisemmilla foorumeilla on tietenkin toinen ääni kellossa ja ilmoitetaan, kuinka persut ovat niin mallikelpoisia ja etnonationalisteja vastaan ym. ym.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi