Ruotsalaisen uutissivuston arabijuontajat laitettiin pihalle Hamas-tuen vuoksi

Juontajan, joka työskenteli freelance-sopimuksella, sopimus on purettu, ja vakinainen työntekijä on lomautettu tutkinnan ajaksi.

Pohjoismaat

sweden, flag, swedish flag

Ruotsalaisen Alkompis-uutissivuston kaksi arabiankielistä juontajaa ovat joutuneet vaikeuksiin kommenttiensa vuoksi, jotka liittyivät Hamas-järjestöön. Juontajan, joka työskenteli freelance-sopimuksella, sopimus on purettu, ja vakinainen työntekijä on lomautettu tutkinnan ajaksi.

Kyseiset kommentit eivät tapahtuneet uutissivustolla, vaan juontajien henkilökohtaisissa sosiaalisen median tileissä. Yksi juontajista ylisti Hamasia kommentillaan ”Meidän poikamme ovat kunnon miehiä” lyhyesti Hamasin iskun jälkeen Israeliin. Toinen juontaja puolestaan kirjoitti: ”Maailman vaikutusvaltaisimmat ihmiset ovat juutalaisia”. Ruotsin antisemitismin vastaisen komitean mukaan kyseiset viestit ovat juutalaisvastaisia.

Alkompis-uutissivusto on ilmoittanut tarkistavansa ohjeistuksensa työntekijöiden sosiaalisen median käyttöön. Toimitusjohtaja Julia Agha painotti tiedotteessa, että Alkompis arvostaa sananvapautta, mutta pitää tiukasti kiinni nollatoleranssista väkivallan ja sorron suhteen.

Lähde: Kansalainen

Hamas Israel Juutalaiset Kansalainen Pohjoismaat Ruotsi Ulkomaat

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Merkitty kansa

  Vastaa

  No hei katsokaapa Ruotsin valtaapitävien verilinjoja. Ne ovat juutalaisia kaikki. Vaikka Ericssonin nimi on mikä on, niin Wallenbergejä se on. Ja kunkultansa puuttuvat poskipäät ja hiusraja menee korvasta korvaan. 

  Eikö kukaan ole ihmetellyt sitä miksei Ruotsissa ole sodittu? Ja miksi ruotsalaiset koittavat osoittaa että suomalaiset ovat tyhmempiä? Ja miksi pohjoismainen tukkutoiminta pääsääntöisesti keskittyy Ruotsiin ja Suomi sekä Norja on alistettuna sille?

  Onko tarkastelupiste liian lähellä?

 • Salomon

  Vastaa

  ”tarkistavansa ohjeistuksensa työntekijöiden sosiaalisen median käyttöön. Toimitusjohtaja Julia Agha painotti tiedotteessa, että Alkompis arvostaa sananvapautta, mutta pitää tiukasti kiinni nollatoleranssista väkivallan ja sorron suhteen”
  .…ööh siis mitä!?
  Julia Agha kuinka pitkä nenäsi on sekä kaareva?
  Kertokaa nyt hyvä jumala mulle, joku ”täysikärkinen” miten tuo juutalainen väkivalta, ei ole väkivaltaa?

 • Salomon

  Vastaa

  Kaikkein hämmentävintä on tämä silmitön, vähä älyinen, yksipuolisuus. Siis miten vitussa, ihan objektiivisesti katsottuna, kukaan voi väittää pelkästään palestiinalaisten olevan murhaajia? Hä! En kiellä etteikö olisi murhattu tai jopa vähän raiskailtu, yksi vitun lysti! Suomen poliisissakin on murhaajia ja raiskaajia, meidän kadut on pullollaan muualta tulleita murhaajia ja raiskaajia. Yksikään helvetin pallopää ei kilju mitään. Mutta heti kun kyseenalaistat yhtä porukkaa, kaikki pilarit romahtaa! Tämän pitäisi nyt mennä kaikkien jakeluun jo, on tää saatana touhua! Onko ihmiset oikeasti näin pelkureita ja aivopestyjä

 • TT

  Vastaa

  Juutalaisten laatima uhrihierarkia toimii. Arabi ei ole mitään juutalaisen rinnalla. Vielä vähemmän suomalainen. Rasismi voi hyvin ja paksusti.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  sweden, flag, swedish flag