Tanska kiristää maahanmuuttolakejaan – vaativat maahanmuuttajien tekevän töitä sosiaalitukien ansaitsemiseksi

Pohjoismaista Tanska pitää tiukinta linjaa maahanmuuton suhteen.

Pohjoismaat

Turvapaikkaturistit pelkäävät, etteivät he tulevaisuudessa pääse lypsämään tanskalaisia veronmaksajia.

Tanskan pääministeri Mette Fredriksen ilmoitti, että maahanmuuttajien vaaditaan vastaisuudessa tekevän töitä 37 tuntia viikossa saadakseen sosiaalitukia. Linjaus on kohdistettu erityisesti ’ei-länsimaisiin’ naisiin, joista tyypillisesti kuusi kymmenestä on työttömiä.

Fredriksen sanoo uusien sääntöjen auttavan maahanmuuttajia sopeutumaan tanskalaiseen yhteiskuntaan, sekä sen tarkoituksen olevan myös laskea turvapaikanhakijoiden määrä nollatasolle.

Vaatimus kohdistetaan niihin maahanmuuttajiin, jotka ovat saaneet sosiaalitukia 3–4 vuoden ajan, mutta eivät ole saavuttaneet siitä huolimatta tiettyä taitotasoa tanskan kielessä.

”Liian kauan olemme tehneet karhunpalveluksia ihmisille olemalla vaatimatta heiltä mitään,” pääministeri kommentoi uusia käytäntöjä.

Lähde: RT

Aktivismi Hyvinvointi Kansallismieliset Kansallismielisyys Kielteinen turvapaikkapäätös Maahanmuutto Pohjoismaat Politiikka Rotu Sosiaalituet Talous Tanska Turvapaikka Työelämä Työllisyys Työttömyys Ulkomaalainen työvoima Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Nimetön

    Vastaa

    Joko hallitus on huolissaan lisääntyvästä rasismista Tanskassa?

    • N.N.

      Vastaa

      No, pirskattia, muutama kyynel vois koko hallitus päästää!!

  • TT

    Vastaa

    Minne muuten katosi yhden perheenelättäjän malli? Monet ovat ihmetelleet, kuinka oli vielä 1980-luvulle asti mahdollista, että perheessä vain yksi aikuinen kävi töissä?
    Matut ovat tuoneet mukanaan arabialaisen perhemallin, minkä myötä kotona olevat äidit saavat lapsikatraineen valtiolta runsaasta sosiaalitukia ilman isien panosta. Pohjoismainen, kahden työssäkäyvän aikuisen ja vähälapsisen perheen perusteella rakennettu sosiaalitukijärjestelmä hyödyttää heitä suhteettoman paljon. Tilanne pitäisi kuitenkin korjata siten, ettei romuteta pohjoismaisille tarkoitettua järjestelmää. Paras tapa on laittaa rajat kiinni vieraan kulttuurin edustajilta.
    Muistelen, että Tanska on aika kova työttömien kyykyttäjä. Nähtävästi matuja ja niiden ”laiskuutta” käytetään tekosyynä erilaisten kepitys‑, aktiivi- ja orjamallien lanseeraamisessa myös kantaväestölle.

    • Jouni S.

      Vastaa

      Olisi kyllä hyvä tutkimuksen aihe; yhden perheenelättäjän malli vs. kahden, plussat ja miinukset, yksilön, perheen ja yhteiskunnan kannalta!
      Itsellä ainakin sellainen kuva, että erityisesti vasemmisto oli voimakkaasti ajamassa ajattelua, jossa ”muiden lasten/vanhusten tms. hoitaminen oli arvokkaampaa työtä, kuin omien”, ajallisesti n. 50 vuotta sitten.
      Silloin ilmeisesti sai vielä joitain veroetuja, jos perheessä oli vain yksi työssäkäyvä, kuten joissakin (ei skandi‑, mutta Euroopan) maissa lienee edelleen. Eli yhdenkin palkka riitti (silloiseen elintasoon), mutta jos se oli vähänkin keskimääräistä korkeampi, veroedut aiheuttivat kateutta. Demokratian käyttövoimathan tunnetaan, laiskuus ja kateus.

      Toinen ajava voima oli varmaankin se, että kun naisetkin saatiin kotoa vieraisiin töihin, saivat ammattiyhdistykset paljon lisää jäseniä, ja sitä kautta oli valmis organisaatio tehdä vaalityötä äänestäjien joukossa. Sama organisaatio tietenkin levitti sitä ideologiaa, ettei kotona tehty työ ole juuri minkään arvoista, joka näkyy myös siinä, että eläke ei siitä kartu.
      Tuohon aikaan oli vielä myös tekeville paikkoja tarjolla, tyyliin ”voitko aloittaa huomen-aamulla”, eli työvoimapula oli ihan TODELLISTA ja työttömiä vähän, toisin kuin nyt, kun monet työt on automati- ja digitalisoitu. 

      Mutta tämä on oikeasti myös kulttuuriero; jos kotona olosta maksetaan, vaikka tietyssä kulttuurissa ei naisten ole tarkoituskaan työllistyä, on se yhteiskunnan järjestelmälle tuhoisaa, ja siitä pitää päästä eroon.
      Toisaalta, saattaa olla osin nollasummapeliä, kun työvoimapula on keinotekoista eivätkä palkat jousta ylöspäin, työnantajat hyötyvät siitä ja säästävät. Elämiseen tarvittava erotus tulee sitten yhteiskunnalta, verotettuna tai siirrettynä verotuksena, eli valtion velkarahana. 

      Mutta laaja ja kiinnostava aihe todellla; tyyliin ”oliko ensin muna vai kana”, jne.

  • Jouni S.

    Vastaa

    Kyllä käy tanskalaisia kateeksi, on hiukan erilainen ääni kellossa, vaikka onkin pääministerinä sosiaalidemokraatti ja nainen. Muutkin Suomen ”Pulaviisikon” jäsenet ovat valovuosia kaukana tästä ymmärryksen tasosta.
    Edellytys yhteiskuntaan sopeutumisesta on täysin oikeutettu (”maassa maan tavalla”) ja on todellakin karhunpalvelus ihmisille olla vaatimatta heiltä mitään, koska tanskalaiset itsekin joutuvat kouluttautumaan (kutn suomalaisetkin), jotta pääsevät työmarkkinoille. Vaikka lähtevät vähintään kielitaidon ja muidenkin osatekijöiden osalta etumatkalta.

  • ./..

    Vastaa

    Jossain mediassa oli Tanskan asuntotilanteesta juttu ja siinä suunniteltiin että ghettoja poistetaan määräämällä asukkaita muualle. Siinä joku kaapu-akka valitteli, että on 14 vuotta asunut samassa talossa eikä halua muuttaa. Samassa selvisi, että akka ei ole koskaan ollut töissä.

  • N.N.

    Vastaa

    Jos olet musliimi Eurooppassa, silloin sinulle kuuluu täys ylöspito kehdosta hautaan, jos muuta väität olet rasisti etkä toteuta ihmisoikeudet ja sellainen asenne saa sekä Raija että Maria itkemään, niinpä me nöyrymme ja elätämme heitä.

  • pöh

    Vastaa

    Täällä ne naiset jotka on noin 30-vuotta sitten tullut maksaa kaupassa kauheilla setelinipuilla, mutta ikinä en ole yhtään nähny töissä missään.

  • EV

    Vastaa

    Hupskeikkaa ku maahantunkeutujien määrä yhtäkkiä jostain syystä putoaa Tanskassa, kun lorviminen ei olekaan enää sallittua.

  • Sanna Marin

    Vastaa

    Suomi tuomitsee jyrkästi tätä sotaa ja vainoa paenneiden epäinhimillistä kohtelua

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi