Tilasiko Suomi raja-aidan Wishistä? Aita naurattaisi, jos ei itkettäisi – katso kuvat

Aita on vastaavanlainen kuin ala-asteen pihan urheilukentillä olevat aidat, joiden tarkoitus on estää palloa karkaamasta kentältä.

Kotimaa

Aidasta levitettiin aikaisemmin viranomaisten toimesta havainnekuvaa, jossa siitä lupailtiin korkeaa ja piikkilangalla varustettua aitaa, jonka ylittäminen ei yksinkertaisin keinoin onnistu.

Suomen ja Venäjän väliselle rajalle rakennettava raja-aita vaikuttaa lässähtävän odotettua surkeammaksi rajojen turvaajaksi. Julkistettujen kuvien jälkeen monet ovat kysyneet, tilattiinko aita kiinalaisesta Wish-kaupasta, joka tunnetaan suurista lupauksista mutta surkeasta käytännön toteutuksesta.

Raja-aidalle on myönnetty 139 miljoonan euron budjetti. Sen on tarkoitus estää sekä laitonta liikettä rajoilla niin fyysisin kuin teknisin keinoin. Monet Itä-Euroopan maat, kuten Unkari ja Puola, ovat rakentaneet aitoja rajoilleen ja todistaneet niiden toimivan.

Aidan tarkoitus olisi estää etenkin tilannetta, jossa Venäjä pyrkisi vaikuttamaan Suomen sisäiseen turvallisuustilanteeseen lähettämällä rajalle bussilasteittain laittomia rajanylittäjiä.

Aidasta levitettiin aikaisemmin viranomaisten toimesta havainnekuvaa, jossa siitä lupailtiin korkeaa ja piikkilangalla varustettua aitaa, jonka ylittäminen ei yksinkertaisin keinoin onnistu.

Nyt rakennettu aita, joka maksoi 6 miljoonaa euroa, ei kuitenkaan vastaa aivan odotuksia. Aita on vastaavanlainen kuin ala-asteen pihan urheilukentillä olevat aidat, joiden tarkoitus on estää palloa karkaamasta kentältä.

Kyseessä on tässä vaiheessa vielä pilottiaidasta, jonka päälle on tarkoitus laittaa vielä piikkilankaa. Joka tapauksessa pari metriä korkea aita ei vaikuta siltä, että sen tarkoitus olisi esimerkiksi ennaltaehkäistä laitonta rajanylitystä jo suunnitteluvaiheessa.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Maanpuolustus Rajavalvonta Talous Ulkomaat Väestönvaihto Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

42 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Tapani

    Vastaa

    On siinä Venäläisillä naurussa pitelemistä kun tuota lastentarha-aitaa katselevat. Tuon aidan läpäisyyn ei panssarivaunua tarvita, kaasupohjaan ja vanha Lada-reuhka tulee heittämällä läpi.

    • Lyhyt(pinnainen) Terapeutti

      Vastaa

      Tais jotkut vetää ns. välistä. Hintaa hökötykselle tulee kaks tonnii per metri. Paikallinen yksityisyrittäjä tekee parempaa ja halvemmalla, mutta hänellä ei olekaan tekijän ja maksajan välillä väliportaita.

      Hei, mutta tuo aitaurakkahan on kuin Venäjällä. Kaikki varastavat yhteistä rahaa ja huipulla olevat eniten. Kas kummaa, Suomikin on muuttunut varkaiden paratiisiksi kuten Martti J. Kari kertoo venäläisestä hankintaketjusta. Homman juju on elättää varkaita ja lupaherroja.

      Kun Suomi on ollut Venäjän alamainen melkein 200 vuotta, eihän se ole jälkiä jättämättä hallinnon ja bisneksen toimintakulttuuriin.

    • Olaviantero

      Vastaa

      Kyseessä on siis monikielisin varoituskyltein ja symbolein varustettu sähköaita johon käristyvät hölmöt ja lukutaidottomat. Loput seiväshyppääjät ja Ladakuskit tussahtavat 20m leveään miinakenttään. Tuliko parannusehdotus ymmärretyksi?

  • Plääh

    Vastaa

    Tyttöhallitus ei halua pidätellä matumassoja yhtään

  • otto suni

    Vastaa

    Aitaa tarvitaan lähinnä estämään suomalaisia pakenemasta USA:n miehittämästä maasta!

    • society

      Vastaa

      En kyl pakenis vielä paskempaan maahan täältä

      • Metsäkulman Murre

        Vastaa

        ”En kyl pakenis vielä paskempaan maahan täältä”

        Tästä on kokemusta. Suomalaisia idealisteja meni 1920–1930 rakentamaan ihannevaltiota itärajan itäpuolelle. Useimmat pääsivät hengestään.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/05/21/suurin-suomalaisten-joukkomurha-kasikirjoitus

        Evoluutio ei liene pystynyt muuttamaan rajantakaisen väestön henkisiä ominaisuuksia sadassa vuodessa. Aatteet vaihtuvat, eliitti vaihtuu, mutta oleellinen pysyy ennallaan.

  • Tyhjänpäiväisyyksiä

    Vastaa

    Tässä taas tiivistyy Suomen kansan tyhmyys: Valitaan johtajiksemme sellaisia ihmisiä joilla ei ole mitään käsitystä realismista. 

    Kansan pitäisi valita sellaisia johtajia jotka edes osaisivat laskea tai joilla olisi työhistoriaa takana. Molemmat olisivat eduksi kuten mies joka aikoinaan pisti Suomen talouden kuriin ja pelasti maamme, hetkeksi: Iiro Viinanen.

    Nyt meillä on kaikenmaailman tyttöviisikkoa joka ei saa edes avoliittojaan toimimaan vaan eroillaan, sekoillaan ja maataan milloin kenenkin sängyssä aina sielä missä tarjotaan mannaa. Aidat ja NATO:t ovat sen tuloksia siinä missä SOTE:t ja Vihreät siirtymät yhdessä ”presidentin valtaoikeuksien kaventamisen” kanssa. Ja kaikki tuhoavat Suomea sekä sen kansaa.

    Olemmehan Maailman onnellisin kansa joka syö eniten mielialalääkkeitä ja väkilukuun suhteutettuna johtaa itsemurhatilastoja. 

    Emmekä näytä ymmärtävän että Suomi on 5min Venäjän rajalta merelle oleva kannas. Siinä ei aidat auta jos ohjuksia tulee. Nykyisiä Hornetteja ei saada ilmaan alle 10min kun pitää kuittailla erroreita että se edes suostuu liikkumaan. Tällaisessa tilanteessa kannattaisi edes investoida MIG:iin jonka saa kourallisella ruutia ilmaan minuutissa. Tai sitten toisena vaihtoehtona aloittaa uudelleen diplomaatisuhteet Venäjään.

    Mutta tällaiset ”aidat” on ihan pelleilyä. Supikoirat on jo täälä.

    • Puolueeton

      Vastaa

      Hyvä kommentti, vaikka Suomi ei ole kärjessä itsemurhissa eikä mielialalääkkeiden käytössä, koska Yhdysvallat päihittää meidät tässä kuten tahallisissa surmatöissä eli tapoissa, jotka Suomessa tehdään yleensä kännissä. Mutta onnellinen kansa ei näissä pääsisi lähellekään kärkisijoja, on jo mielenkiintoinen huomio.

  • Vasallipoika

    Vastaa

    Ensin näytetään puberteettikasvukipuilun takia keskisormea itänaapurille, sitten uhriudutaan/ aloitetaan itkupotkuraivarit ja kasataan lastenkodin aita.
    Samanlaista sekoilua tapahtui Eljas Erkon(Erkon sota) aikaan. https://fi.wikipedia.org/wiki/Eljas_Erkko
    Koittakaa nyt hyvät ihmiset aikuistua ja lopettaa toi jenkkien rektumin lipittäminen.

    • Plääh

      Vastaa

      Miten menee Ivan? Oeme siis syyllisä Talvisotaan kuten Ukrainakin olemassaolonsa vuoksi kaikkeen mahdolliseen…

      • Ryhtiä

        Vastaa

        Ei kannata uhriutua, se ei ole muodissa.

  • Jallu

    Vastaa

    Eipä tarvitse ihmeempiä pulttileikkureita, kun tuohon aitaan tekee tummankin miehen mentävän reijän.

  • Nationalisti

    Vastaa

    Joku kääri taas hyvät fyrkat taskuihinsa tästä suhmuroinnista.
    Suomalainen politiikanteko ja viranomaistoiminta on kyllä iso vitsi.

  • murre iisakki riepunen

    Vastaa

    Tästä tekeleestä ei edes vihervasemmisto suutu, ainakaan kovin paljon.

  • Lippos pave

    Vastaa

    Virkakoneistohan tästä rahasta suurimman osan vie, suomea vaivaa valtava virkamies(lois) armeija. Mutta kukapa sitä töitä haluaisi tehdä jos helpommallakin pääsee. Maassa maan tavalla. Tuo aita tulee maksaamaan loppujen lopuksi pari miljardia, mutta rahaa on

  • TT

    Vastaa

    Ensin ollaan saatanallisissa nato-hysterioissa ja sitten pelleillään tuollaisella aidalla. Pystytysurakassa tietty jotkut vetävät välistä veronmaksajien rahaa. Hysteria on oivaa bisnestä, senhän tietävät jo plandemiakrääsän myyjät. ”Turvallisuudella” voi myydä ylihintaan mitä hyvänsä ja vieläpä niin, että asiakkaan asema vain tukaloituu.

  • gg

    Vastaa

    Suomalaiset pelkäävät venäläisiä jo nyt niin paljon että pitää saada hassu todellisuudenpakoilu aita itärajalle. Ei hyvältä näytä, seuraavaksi toki pitää saada todellisuudenpakoilu judeojenkki lgbtiqps+ tukikohtia suomi täyteen. Sitten ei tarvi peljätä enään vanhaa vainoojaa ja voi palata takaisin tekemään rahaa. Ei tosin itelle vaan muille.

    • Snif

      Vastaa

      Minä en pelkoa tunne säälittäviä rysiä kohtaan, pelkkää murhan himoa kylläkin noita kohtaan sitäkin enemmän.

  • Topi

    Vastaa

    Miksei Suomen ja Ruotsin rajaa turvattu viimeisen 10 vuoden aikana? Neekereitä on marssinut rajan yli. Minkäänlaisia rajatarkistuksia ei ole tehty: autoja ei ole tutkittu, papereita ei ole kysytty jne. Miksei poliisia ja armeijaa ole laitettu töihin? Enkä nyt tarkoita Taposen sekoilua ja muuta piccolointia.

  • Pertti

    Vastaa

    Aitahan on rakennettu estämään susien liikkuminen. Rajavartiolaitoksen johto voi rauhassa mökkeillä Saimaan rannalla. PS:n olisi syytä ensimmäisenä tehtävänään hallitustaipaleen alussa tarkistaa aidan rakentamiseen liittyvät sopimukset.

  • Sensuroimaton Totuus

    Vastaa

    Sen lisäksi että aita on huono vitsi se sijaitsee väärällä rajalla. Vuosi 2015 osoitti sen mistä se maamme vihollinen tänne oikeasti tunkeutuu.

    On tämä nato-suomen perseily niin surullista seurattavaa…

  • Puolueeton

    Vastaa

    Erkon sota oli erkon sota, mutta ei Erkko hyökännyt aseellisesti vaan sanallisesti tai oikeastaan aloitti sanallisen hyökkäyksen, kun Stalinin johtama maa oli aivan aiheesta huolestunut turvatoimista. Jos suurvallan ehdottamat turvatoimet hylätään mitään perustelematta, kaipa suurvalta kuitenkin tekee niin kuin haluaa.
    Voi olla, että seuraava Suomen käymää sotaa voi sanoa Niinistön sodaksi, jos sellainen syntyy jomman kumman suurvallan aloitteesta vuoden parin aikana. Vaikka meidän vallanpitäjät ovat liian yksinkertaisia mieleltään, on syytä epäillä, että he alkaisivat edes jonkun ehdotuksesta ja tukilupauksin sotimaan suurvaltaa vastaan.

    • Joe Bidee

      Vastaa

      Saksan hyökkäys NL:ää vaataan taas johtui siitä että se juutalaisbolshevistinen mätäpaise vaaransi eurooppalaisten kansojen olemassaolon.

  • Että näin

    Vastaa

    Kuten uutiskuvista (ei suomalaisessa mediassa) on nähty, että tunkeutujat käyttävät kaikenlaisia tarpeita ”muurin”murtajana, unkarin ja puolan rajalta että ei yksi aitaresu (kuvassa olevaa vankempi) pidättele näitä ja siksi on rakennettu kunnollisia tupla ellei tripla-aitoja; joista ei merkelit ja leyenit juuri pidä.
    Mitä merkitystä tällä nyt edes on, kun läpsyttelijöitä haetaan ihan lentokoneella valtion piikkiin ja länsirajalta voi lampsia maahan muina miehinä (laukunkantaja odottelevat).
    Taasen aseellisen intervention kohdatessa salpalinja tyyppinen este ainakin hidastaisi kaluston liikuttelua, sekä tietysti hyvät miinoitukset.

  • Bullshitson

    Vastaa

    Muutama agressiivinen juoppo juoksee tuosta läpi.

  • Helen West Haircut

    Vastaa

    Jos kunnon aitaa maahantunkeutujien estämiseksi tarvitaan, se pitää rakentaa länsirajajlle.

  • Erityistason älykäs maanrakentaja

    Vastaa

    Ei pakolainen ylitä aitaa ilman tikkaita, mutta tuosta kun kaivaa aidan ali, niin reitti on auki. Tunnelien tekeminen on Vapojen mukaan trendikästä.

  • Salomon

    Vastaa

    Oy wey:n pojat hierovat käsiään yhteen. Kuusi miljoonaa..

  • Late

    Vastaa

    Ruotsi on pian musulmaanien valtaama kalifaatti josta porukka voi täysin laillisesti marssia Suomeen ja Kelan luukulle.
    Ruotsissa kun paikallisen Kelan fyrkat loppuu niin tänne rynnii satoja tuhansia rättipäitä meidän elätettäviksi.

    • Erityistason seksuaaliterapeutti

      Vastaa

      Ihme kun ei ole enempää muslimeja tullut Ruotsista. Eikö Kelq tarjoa tarpeeksi hyvää elintasoa vai pelkäävätkö venäläisiä? Jos pelkäävät, niin on edes jotain etua suurvaltanaapurista. Venäjä lisää paradoksaalisesti siten suomalaisten turvallisuutta, kun nämä ohihudit eivät välitä: -”Suomessa ei ole jengitikollisuutta eikä olla Ruotsin tiellä”. Ammattivalehtelijoita.

  • Nimetön

    Vastaa

    Eihän tuo tartte kun sivuleikkurit perstaakuun.

  • Jani Nieminen

    Vastaa

    onhan siinä vihreiden tunnus.. nätti vihreä tyttöjen aita..

  • Mikachu

    Vastaa

    Ehkä tuo ”aita” hieman hidastaa idästä ryntääviä matuja jos pysähtyvät aidan ääreen lentopalloa pelaamaan!

  • Juha Moisio

    Vastaa

    just tämä uutinen totta tuollainen aita on päivä kodin ympärillä muutenkin naurettava koko aita hanke kyllä aina reitti löytyy

  • Juha Sillanpää

    Vastaa

    nämä eurooppalaiset aidan rakentajat naureskeli Trumpin aitahankkeille mutta joutuvat nyt toteamaan kuinka oikeassa Trump oli.

    • Helen

      Vastaa

      ei se ollut Trumpin aitahanke vaan Hillary Clintonin ja Barak Obaman allekirjoittama ja laatima hanke, eikä Trump rakentanut mitään aitaa senttiäkään ja miksi olisikaan, sehän estää amerikkalaisia pekenemasta kommunistisesta usasta

  • Jukka

    Vastaa

    🤣🤣🤣🤣🤣

  • Tapani Sikiö

    Vastaa

    Oliko aidan konsultti joku Kurki?

  • Nellimiläinen

    Vastaa

    Täällä ylä-lapissa on rajavyöhykkeellä poroesteaita poronhoitoalueella estämässä porojen karkaamista ryssän puolelle. Se on rakenteiltaan varmaan yhtä ”jämäkkää” tekoa kuin tuokin, elikkä huoli pois lappilaiset, täällä on kohta kaksinkertainen aidoitus. Oikea karhu siitä menee yli ja läpi.
    Niin menee myös venäjänkarhu sillä ladanreuhkalla. Ikealtakin kannattaa ottaa tarjouspyyntö aitaverkosta…

  • Joe Bidee

    Vastaa

    Sakaramiinoja molemmille puolille aitaa, kai niitä vielä jossain PV:n luolissa on.

  • Nimetön

    Vastaa

    Kun todellinen Suomen uhka on ja on ollut viimeiset 30 vuotta Suomen sisällä päätöksentekijöiden muodossa, miksi ylipäätään rakentaa aitaa koka estäisi maahan pyrkijät?

    Tällä kertaa, taas kerran lopputuloksen ollessa tasolla jota ainoastaan kuuliainen suomen kansalaisena oleva lammas noudattaisi, voisiko todellisuudessa syy aidalle olla, estäminen maasta poistuminen.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi