HS: Ukrainan suomalaisvapaaehtoisten joukossa ”kansallismielisyyttä, konservatiivisia arvomaailmoja, perinteistä jätkäkulttuuria”

Kansallismielisenä joukkona tunnettu Azov on niittänyt mainetta taistelukyvyllään sodan aikana.

Kotimaa

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina jutun suomalaisvapaaehtoisista, jotka taistelevat Ukrainassa Venäjää vastaan. Jutun mukaan suomalaiset ovat osallistuneet taisteluihin ja kaksi heistä on myös haavoittunut kranaatinheitintulessa.

Helsingin Sanomien haastattelussa käy ilmi, että toimittajan arvion mukaan vapaaehtoiset ovat luultavasti kansallismielisiä. ”Politiikasta he ovat varsin vaitonaisia, mutta moni ajatus viittaa siihen, että porukassa on paljon kansallismielisyyttä, konservatiivisia arvomaailmoja, perinteistä jätkäkulttuuria ja omillaan pärjäämisen eetosta”, jutussa kirjoitetaan. Kyseinen ihmistyyppi on liberalismin vastakohta.

Helsingin Sanomien jutun on kirjoittanut Tommi Nieminen, joka on takavuosina ollut innokas ”natsijahtaaja” toimittajan roolinsa kautta. Hän on pyrkinyt mustamaalaamaan niin tavaratalokauppias Juha Kärkkäistä kuin suomalaisia kansallismielisiä aktivisteja, haastatellut huonon velanmaksukykynsä vuoksi takkiaan kääntänyttä Henrik Holappaa sekä käsitellyt kansallissosialistien sisäiseltä foorumilta vuodettuja viestejä erikoisjutussaan.

Nyt hän kuitenkin joutuu tasapainottelemaan Putinin vastustamisen sekä Putinia vastaan taistelevien nationalistien välillä.

Jo maaliskuussa Iltalehti kirjoitti vapaaehtoiskaksikosta, jonka ”puheet vilisevät lausuntoja, jotka joku voisi tulkita ääriajatteluksi”. Toisin sanoen kyse on myös Iltalehden seuraamissa henkilöissä ollut kansallismielisistä.

Samaan aikaan maailman mediat ovat uutisoineet surulliseen sävyyn, kuinka transut eivät pääse suorittamaan sotilaskarkuruutta, sillä he ovat hameestaan huolimatta edelleen miehiä. Liberaalit ovat ensimmäisenä pötkimässä karkuun, kun nationalistit ulkomaita myöten puolustavat Ukrainaa.

Kansallismielisenä joukkona tunnettu Azov on niittänyt mainetta taistelukyvyllään sodan aikana. Monien mukaan alkukaaoksessa maa jopa pelastui tai vähimmilläänkin Venäjän hyökkäys hidastui merkittävästi Azovin ansiosta.

Lähteet: HS, Iltalehti

Azov Helsingin Sanomat J. Kärkkäinen Oy Juha Kärkkäinen Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maanpuolustus Poliittiset viholliset Politiikka Suora toiminta Tommi Nieminen Ukraina Ulkomaat Uutiset Venäjä Vladimir Putin

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Myö on hävitty tää sota...

  Vastaa

  No, jos nämä palkkasoturit joskus vielä pääsevät Suomeen niin pystyvät kertomaan miten hienoa sota oikein on. Sielä, toisin kuin räiskintäpeleissä, oikeasti puhkeaa silmiä paineaalloista ja irtoaa käsiä sekä jalkoja. Paineaallot myös rkkovat sisuskaluja vaikka olisikin bunkkerissa. Valtimoverenkierto voi revetä vatsaonteloon. Siinä sitten odotat pitkän ja kivuliaan kuoleman. 

  Ja lopuksipalkkasotureita odottaa kuitenkin kuolema. Niillä kun ei ole kansainvälisiä ihmisoikeuksia. Ensin vähän kuulustellaan ja sitten ripustellaan hirteen. Sellaista se on se palkkasotilaan elämä yleensä. Harvat pääsevt jälleenrakennuksen pariin. Ne paikat on yleensä varattu oikeille sotilaille. Miksi siis ruokkia ja vartioida ylimääräistä väkeä.

  Kannattaa aina myös ymärtää kenen sotaa sotii. Tälläkin kertaa se on USA:n sota Venäjää vastaan. Kyse on biolaboratorioista, korruptiosta, maailman valtiudesta, rahanpesusta sekä Ukrainan velkaannuttamisesta niin että siitä tehdään alusmaa USA:n pankkiireille. Ja se näyttää toteutuneen sodan aiheuttamien velkojen avulla.

  Kenenkäs sotaa Suomi tulee kohta sotimaan? Suomen, USA:n vai NATO:n? Lopupelissä Rotchieldit ja Rockefellerit voittavat kävi miten kävi.

  105:s ja 115:ta prikaaati näyttävät kieltäytyvän itsemurhakäskyistä ja antautuvan Venäjälle. Yksin toissayönä kuoli 200 ”ukrainalaista taistelijaa” ohjusiskussa, päivällä vain 87 Chernivissä. NATO-kenraali ja monta muuta länsi-komentajaa pidätettiin Mariupolissa. 36 merijalkaväen pataljoona/prikaati on hajoitettu. Ja kuten 501:n pataljoonan/prikaatin merijalkaväen sotilas kertoi, heillä oli vain neljä lippaallista patruunoita ja yksi käsikranaatti. Ja niillä piti selvitä. Pieniä on silakat… Antautuneita 1000–2000 päivässä.

  Ja muistakaa tämä: Jos siviili tarttuu aseeseen tai tekee esim. polttopulloja heitelläkseen niitä, hän ei ole enää siviili. Mutta ei myöskään sotilas koska hänellä ei ole sotilaspukua tunnusten kanssa. Siksi sodassa nämä henkilöt luetaan palkkasotilaiksi rinnastettaviin terroristeihin ja heidät saa ampua vaikka heti. Nämä henkilöt olivat niitä sodan alkuaikoina olleita ”siviiliuhreja”, jotka ylättivät venäläiset sotilaat alkuvaiheessa polttopulloillaan. Ja näistä media sai kirkuvia otsikoita. Mutta että olet joko sotilas jolla on tietyt oikeudet, tai sitten et ole.

  • Kettenhund-Feldjäger

   Vastaa

   Aiotteko, vkk, ottaa
   Johan Beckmanin ehdokkaaksi seuraavissa ek-vaaleissa? Entä Suomesta velkojaan paenneen mustalaisen Janus Putkosen?

  • pzkw

   Vastaa

   👍🏻 Juurikin niin. 👍🏻👍🏻👍🏻

  • Plääh

   Vastaa

   Mikä on tämän vangiksi jääneen Nato-kenraalin nimi?

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Jos raa’asti ajatellaan, tulevaisuudessa voi olla hyväksi, kun porukassa löytyy sotaa kokeneita miehiä.

  • Myö on hävitty tää sota...

   Vastaa

   Se on totta. Mutta sitäkin enemmän tarvitaan ihmisiä joilla on paikallistietoa maastosta ja väilytyspaikoista. Sekä ihmisiä jotka ymmärtävät sotataktiikasta jotain. 

   Kaiken tämän yllä on kommunikaatio. Ilman realiaikaista kommunikatiota joku ryhmä voi pärjätä omillaan päivän-kaksi. Mutta sen jäkeen sitä ryhmää tai joukkuetta ei ole.

   Kommunikaatio siitä missä itse on muille, ja itselle se missä muut ovat on ensiarvoisen tärkeää. Ja se että kaikki tietävät sen mitä seuraavaksi tapahtuu.

   Se ennenvanhaan suosittu toimintamalli ”Mennään odottelemaan pellon laitaan” on ohi. Nyt käydään sotaa niin että jokainen tietää oman tehtävänsä ja niiden muutokset koko ajan.

   Olteko jo miettinyt miten sinä vastaanotat tietoa, välität sitä eturintamaan ja/tai sieltä takaisin? Äläkä sano että ”älyliatteella” sillä siinäkohtaa sinä olet kartalla punainen piste ja saat ohjuksen. Äläkä sano että ”muut hoitaa” sillä sodassa jokainen on yksin. Viimeistään siinä vaiheessa kun kaveri on ympäriltä kuolleet. Osaatko silloin valita oikeat taajuudet?

   Moni haaveilee tarkka-ampujan pestistä. Kai edes tiesit että kiikarin linssi suojataan sukkahousuilla? Muuten lasin välähdys syvälläkin metsässä saa automatiikan heittämään sinne kranaatin.

 • Tosi-TV

  Vastaa

  Tässä on sitä konkretiaa juoksuhaudoissa. Kauhean paljon on kaveri kaivaneet asumuksia ja juoksuhautaa mutta ei niistä sitten ole hyötyä kun alkaa häviö olla selvä:

  https://southfront.org/ukraine-war-short-range-fight-in-trenches-video-18/

  Tuo viimeinen kaveri, jäi vähän epäselväksi räjäyttikö se itsensä käsikranaatilla vai putosko sinne Venäläinen tervehdys? Edellisen savupilvi peitti juuri ratkaisevan kohdan.

  No, nyt ainakin tiedetään miten venäläiset toimivat.

 • Ii Maikol Tsouns

  Vastaa

  Homodiskon puolesta kuolemisessa ei ole mitään konservatiivista, E. Michael Jonesia lainatakseni.

 • Anonymous

  Vastaa

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/d69f0877-1969–4f1b-b8e2-8f47c7a2729c

  Ryssät aikovat järjestää Nurnberg 2.0 Azovstalin vangeiksi jääneille sotilaille. Tuo osoittaa hyvin miten helvetin tekopyhää oli myös ensimmäinen Nurnbergin näytösoikeudenkäynti. Toivottavasti ukrainalaiset kiduttamalla tappavat jokaisen kiinnisaamansa ryssien mongoloidilauman raiskari”sotilaat”. Mieluiten videoivat sen ja lataavaat nettiin.
  Kuolema ryssille!
  Slava Ukraini!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi