Miten auttaa Ukrainaa – ja siten myös Suomea

Viikon ykkösuutisaihe kanavalla kuin kanavalla on epäilemättä ollut Ukrainan konflikti. Sota on jatkunut jo viikon verran niin luodein kuin propagandan muodossa.

Kotimaa

gun, scope, rifle
Kuvituskuva.

Venäjä on edennyt koko ajan, mutta se on kärsinyt valtavia miehistö- ja kalustotappioita, eikä etenemistahti varmasti ole sitä, mitä suunniteltiin. Pitkittyvä sota ei ole hyökkääjän kannalta hyvä asia: se maksaa koko ajan enemmän ja enemmän rahaa. Tuhoutuva sotilaskalusto ei ole halpaa metallia, mutta taloudelliset eristykset, joita tulee koko ajan lisää, vasta kalliiksi käyvätkin. Kuinkahan pitkälle Venäjä on laskenut näitä boikotteja sotabudjettiinsa?

Toisaalta vaikka Venäjä eteneekin hitaammin kuin suunniteltua, etenee se silti. Sodassa valtion näkökulmasta merkitystä on vain lopputuloksella. Eli jos tarkoitus oli saavuttaa tavoitteet alle viikossa, mutta siihen meneekin yli kuukausi, niin mitä se muuttaa pitkässä juoksussa?

Sota on tietenkin aiheuttanut valtavan avustusten lahjoittamisen hätää kärsiville. Maasta on lähtenyt jo lähes miljoona pakolaista naapurimaihin, pääasiassa Puolaan. Vaikka tällä kertaa poikkeuksellisesti ymmärränkin pakolaisten auttamisen myös Suomesta käsin – onhan kyse valkoisista eurooppalaisista – niin tahtoisin tarkastella asiaa toisesta näkökulmasta.

Jos haluamme miehittäjän menevän takaisin sinne, mistä saapuikin, miten se tavoite saavutetaan? Kiinnostaako Venäjän mongoliarmeijaa, miten ukrainalaisilla pakolaisilla menee Puolassa? Ei. Hehän ovat nyt puolalaisten ongelma.

Mikä sitä sitten kiinnostaa? Tietysti miehityksen hinta. Mikäli miehitys ei kohtaa vastarintaa, on se helppo temppu niin sotilaallisesti, budjetin kannalta kuin sisäpoliittisesti. Mikäli se taas kohtaa vastarintaa, tuo miehittäjiä takaisin kotimaahansa ruumisarkuissa ja aiheuttaa valtavaa laskua veronmaksajille, alkaa se pidemmän päälle painamaan. Tietyn pisteen jälkeen on vain taivuttava ja poistuttava paikalta.

Toisin sanoen: kun yksittäinen suomalainen miettii, miten voisi parhaiten auttaa Ukrainaa, ei vastaus ole pakolaisavun kautta. Vastaus on sotilaallisen avun kautta.

Laki luultavasti kieltää yksityishenkilöitä lähettämästä aseita konfliktialueelle (tai mihinkään muuallekaan). Sotilaallinen materiaaliapu voi kuitenkin olla myös jotain muutakin.

Ukrainassa tarvitaan kipeästi suojavälineitä, kuten luotiliivejä, kypäriä, teknistä vaatetusta ja muuta vastaavaa suojavarustetta. Myös esimerkiksi kaikenlaiset valvontalaitteet, kuten lämpökamerat/-kiikarit, hirvikamerat, tähtäimet ja muut vastaavat apuvälineet ovat kiven alla. Puhumattakaan sairaalatarvikkeista, teltoista, makuupusseista, lämpimistä vaatteista, suojalaseista taikka peltipurkkiruoasta.

Tällaiset asiat ovat sellaisia, mitä kuka tahansa yksityishenkilökin voi lahjoittaa ja toimittaa alueelle ilman riskiä juridisista seuraamuksista. Se on hyvin helppo keino tukea paikallisten taistelijoiden sodankäyntiä suurempaa hyökkääjää vastaan. Kannustamme tässä tietenkin suosimaan kansallismielisiä vastarintaryhmiä, sillä heidän tehtävä Ukrainan vapauttamiseksi ei lakkaa tähän sotaan.

Mikäli Venäjä kohtaa Ukrainassa tarpeeksi kovaa vastarintaa, käy sota liian kalliiksi palaksi ja joutuu Venäjä harkitsemaan seuraavaa sotaa hieman pidempään. Muistutamme, että Suomella on pitkä yhteinen raja Venäjän kanssa.

Auttamalla tänään Ukrainaa, autat Suomea selviämään huomisen yli ilman sotaa.

Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Maanpuolustus Politiikka Talous Ukraina Ulkomaat Uutiset

Keskustelu

23 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jones

  Vastaa

  ”onhan kyse valkoisista eurooppalaisista ” Tuohon asiaan kommentoisin kuitenkin niin, että näillä ”valkoisilla” on kuitenkin yleensä ruskeat silmät ja tumma tukka. Yleensä nämä etelämaalaiset halveksivat aitoja alkuperäisiä eurooppalaisia, eli sinisilmäisiä ja vaaleatukkaisia kansoja. He itse taitavat olla aasialaista alkuperää, eikä heitä eroita pahemmin muista aasialaisista, esimerkiksi turkkilaisista ja syyrialaisista. Voipa hyvinkin olla niin, että näiden uusien partalapsien mukana tulee heidän huumemafiansa, kilpailemaan kasvavista huumemarkkinoista. Huumeillako nyt aiotaan kansat yhdistää? Ja ovatko huumeet aasialaisten valloituskeino? Huumeharhaisia on helppo jymäyttää ja markkinoida suvaitsevaisuutta. Esimerkiksi ekstaasi on oiva homojen ja suvaitsevaiden huume.
  https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/tietoiskut/huumeet-ja-muut-paihdyttavat-aineet/ekstaasi
  ‑Vaikutuksen aikana vireystila lisääntyy, mieliala kohoaa, sosiaaliset estot vähenevät ja käyttäjä kokee lisääntynyttä yhteydentunnetta toisiin ihmisiin.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/MDMA
  ‑Nykyään pääosan maailman MDMA:sta tuottavat rikollisliigat Alankomaissa ja Belgiassa Kiinasta tuoduista synteettisistä lähtöaineista

  • Anonymous

   Vastaa

   Mitä helvettiä oikein selität? Mene jatkaa sössötyksiäsi sinne päihdelinkin foorumille narkki.

 • Sokea kana

  Vastaa

  Miten enemmän luen Partisaanin artikkeleitä aiheesta, siten enemmän vahvistuu johtopäätös, että Partisaanin kirjoittajien strategisen ajattelun kyky on nolla tasolla.
  Jopa taktisella tasolla ymmärtäminen on ilmeisesti vaikea pala. Aina sotatoimet nähdään vain kiväärillä varustetun jalkaväkisotilaan näkökulmasta, mutta ei nähdä miten kymmenien tuhansien sotilaiden motteja on muodostunut tai mitkä ovat sotatoimen tavoitteet ja mitkä voimat on taustalla. Tai miten käy armeijalle, jonka polttoainevarastot on jo hävitetty eikä uutta saa mistään. 

  Ukrainaa parhaiten auttaisi ymmärtäminen, että nykyinen ”Ukraina” on USA:n nappula, pelkkä kulutustarvike USA:n sodassa Venäjää vastaan, sodassa ”viimeiseen ukrainalaiseen”.
  Suomea parhaiten auttaisi ymmärtäminen, että jos Suomi luopuu neutraalivaltion asemasta ja liittyy Venäjävastaiseen sotilasliittoon, niin Venäjä vastaa uhkaan niin rajulla ja ikävällä tavalla, että nykyinen alennustila tullaan muistamaan Kulta-aikana. Ei tässä auta mitään ”kivääri” tai ”vastarintaryhmä”, kun niskaan sataa taktiset ydinohjukset tai parhaasa tapauksessa maa on täydellisessa (!) saarrossa. 

  On erityisen surullista nähdä, että Suomalaiset ”kansallismieliset” ovat nyt huolestuneet jostakin kaukaisesta, Euroopan eniten korruptoituneen ja keinotekoisen valtion luhistumisesta, kun omassa maassa kansanvaihto on menossa kauhistuttavalla vauhdilla. 

  Muuten, koko Venäjän sotilasoperaatio on sen takia, ettei USA suostunut antamaan kirjalliset takuut ettei NATO laajene Ukrainaan, kun ne oli julkisesti vaadittu joulukuussa 2021 (YLE vaan ei näyttänyt kansalle mitä siinä vaadittiin). Nyt nämä kirjalliset takuut haetaan eri tavalla.

  • Anonymous

   Vastaa

   On surullista nähdä miten kaltaisesi paskiaiset, jotka kulli pystyssä haaveilee ryssien invaasiosta kehtaa kutsua itseään ”kansallismielisiksi”. Mitä jos muuttaisit sinne Venäjälle UMV-lehti kommari porukkasi kanssa!

   • Joopajoo

    Vastaa

    Millä perusteella UMV-lehti on ”kommariporukan” lehti? Lue varisverkistoa niin näät mitä kommarit kirjottelee…

  • Zardex

   Vastaa

   Kansallissosialistina kannatan jokaisella kansalle oman maan halintaa. Suomalaisena ajan vain Suomen kansan etua ja ulkopolitiikassa ajaisin ensimmäisenä kaikkien kansojen etua juuri itsemääräämisen ja lähtökohtana pitäisi globalistisen imperialismin vastustamista. Tämä imperialismi etenee sodan lietsonnan ja valheiden keinoin. Valheille alistuminen ja Venäläisten mustamaalaaminen mongoloideina, tämän konfliktin taustojen hämärtäminen täsmälleen CIA:n käsikirjoitusta myötäillen, ei palvele minkään itsenäisen globalismia vastustavan kansan tavoitetta.
   Mongoloidista Venäjän kansaa en halua Suomeen, enkä ukrainalaisten historialliseen Ukrainaan, mutta eivät ne sinne ole pyrkimässäkään, se on valhe. Ukrainassa on ukrainalainen kansa ihan omalla pienellä pläntillään eikä sinne kukaan ole tunkemassa.

  • Dead kommunist

   Vastaa

   Oletko muuten huomannut, että maailman mahtavimman armeijan kalusto on jumissa mudassa ja sen sotilaita kaatuu samaan tahtiin kuin Talvisodassa, vaikka vastassa on korruptoituneen valtion nostoväki, joka taistelee polttopulloilla?

   Suomen armeija on saman kokoinen kuin Ukrainan, mutta paremmin varusteltu. Ei lupaa hyvää ryssän juhlamarssille Helsinkiin, jos sellaista yrittävät.

   • Epäilen

    Vastaa

    Ööö… jos kerran ukrainassa on 40 miljoonaa ihmistä ja se on sotinut niin kauan kuin minä muistan, niin miksi sielä olisi VAIN suomen kokoinen armeija?

    • Leif

     Vastaa

     Suomella on väkilukuun suhteutettuna vahva armeija. Ukraina on ollut itsenäisyytensä aikanakin venäjän vaikutuspiirissä ja kommunismin jäljiltä äärimmäisen köyhä. Voisiko se olla syy heikkoon armeijaan?

 • marko

  Vastaa

  Ukraina, tuo läpeensä korruptoitunut juutalaisten laittomien paheiden (kotipesä) khazaria.
  Toivottavasti venäjä saa siivottua edes hieman paskaa tältä pallolta.

 • Tomppa

  Vastaa

  Vähän ohi aiheesta, mutta Australian oppsiotiojohtajalla Ricardo Bosilla on aika tavalla erilainen näkemys Ukrainan tilanteesta. 

  https://rumble.com/vwg0c1-leader-of-the-australian-opposition-colonel-ricardo-bosi-drops-a-truth-bomb.html

 • Tamperelainen tietotoimisto

  Vastaa

  Aika surullista ja ajatus köyhää kirjoitusta nykyään. Partisaani on kyllä jonkun tahon talutuksessa ja ojennuksessa. Tämä ei ole enää yhtään mitään Vastarinnan mediaan verrattuna. Mikä pettymys.. Nyt kaikki katsomaan ja kuuntelemaan:
  https://youtu.be/M13VdqdxIw4

  • Anonymous

   Vastaa

   Se on ainakin selvää kenen tahon talutusnuorassa on ”tamperelainen tietotoimisto”. Maanpetturi!

 • Tomppa

  Vastaa

  ”Ukrainaa parhaiten auttaisi ymmärtäminen, että nykyinen ”Ukraina” on USA:n nappula, pelkkä kulutustarvike USA:n sodassa Venäjää vastaan, sodassa ”viimeiseen ukrainalaiseen”.”
  Itse asiassa, mikäli Austaralian oppisiotiojohtajaa Ricardo Bosia on uskominen, vaikuttaa siltä, että Ukrainasta on kaikessa hiljaisuudessa tehty Uuden maailmanjärjestyksen leikkikenttä, missä eliitti voi harrastaa pimeää lasten elinkauppaa, ottaa talteen adrenakromia ja viljellä tappavia viruksia, joilla 95% maailmanväestöstä tullaan – alkuperäisen suunnitelman mukaan – tappamaan vuoteen 2030 mennessä. Ukrainan presidentti on vapaamuurari eli saatanpalvoja, joka näyttelee vapaamuurareiden ”salaisia” symboleja valokuvissa. Kaveri näyttelee kuvissa usein myös kaksin käsin Baphomet is my god merkkiä, kuten alla olevassa, Twitteristä otetussa valokuvassa.
  https://pbs.twimg.com/media/D4uf8_BW0AAzvLP?format=jpg&name=medium

  • Plääh

   Vastaa

   Miksi Ukrainan tulisi mielestäsi kuulua juutalaisjohtoisen Venäjän kuolettavaan ja tukahduttavaan otteeseen? Olisihan se silloinkin nappula ja vielä tuhon oma.

   Kyllä mafia käy elinkauppaa joka puolella ja varsinkin jossain hämärissä kapinallistasavalloissa. Tuo joukkotuhoasejuttu on todella avutonta lätinää

 • Tom

  Vastaa

  Lisäyksenä ”sokea kana” kommentteihin – jokaisen kannattaisi viimeistään nyt sivistää itseään Tokentuben ”Tiedä”-dokumenttisarjalla. Sitten voikin tutustua vielä tarkemmin esim. näihin aiheisiin; Ukrainassa olevat USAn bioaselaboratoriot ja mitä niistä on kulkeutunut ja minne…, Hunter Bidenin läppäritarina, ihmissalakuljetus, huumeiden salakuljetus ja kaikkeen liittyy tietysti myös Schwabin Great reset… ja pikkuisen ajateltavaa; jospa Putinin ansiosta seuraavan pandemian aikataulu nyt venähtääkin suunnitellusta? Entä digitaalinen id ja sosiaalinen pisteytys – onko kukaan vaivautunut katsomaan mitä id:n taakse on tarkoitus laittaa ja joihin on oikeus vain niillä joilla pisteet riittää?

  • Plääh

   Vastaa

   Tokentube on vahvasti kytköksissä Venäjän propagandamyllyyn ja MV-lehteen. Ilmesiesti taustalla vaikuttaa itse Bäckman eli Venäjän juutalaiskongressi

   • Tamperelainen tietotoimisto

    Vastaa

    Tokentube on Sipoolaisen Korhosen pyörittämä pulju ja perustanut myös Toimittajaliiton Putkosen kanssa sekä myös Reformi-Studio kuuluu tuohon sisäpiiriin. On varmasti tekemisissä Suomen Syöjä Bäckmannin tovereita.

    • Tom

     Vastaa

     Hiukan huolestuttavaa jos ei suostu tutkimaan asioita jos tieto tulee ”väärästä” lähteestä? Ilmeisesti kaikki pitäisi tosiaan antaa luotettaville tahoille kuten YLE tai sanomamedia?! Aivopesu on todellakin toiminut…
     Moniko tietää edes mitä kaikkea digitaaliseen id:hen sisältyy tai mitä tarkoittaa keskuspankkien suunnittelema digivaluutta tai onko kukaan luotettavia medioita totteleva kuullutkaan WHOn suunnittelemasta vallankaappauksesta? Covid ja Ukraina ovat vain sivujuonteita, vaikkakin isoja salaisuuksia täynnä.

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  Ukrainaa ja myös Suomea voi auttaa myös kohtelemalla asiallisesti maansa ulkopuolella olevia venäläisiä. Jos heitä tylyttää, niin kotimaahan palatessaan kertovat todellisista ja kuvittelemistaan tylytyksistä vahvistaen näin sikäläisen valtamedian luomaa kuvaa länkkäreistä ja lisäten hyväksyntää johtonsa politiikalle.

 • Miksi?

  Vastaa

  Minä en ikimaailmassa tue juutaliaisia tai niiden jälkeläisiä jollei ole pakko. Suomessa on paljon hyödykkeitä ja pankit joiden kautta on pakko. Mutta miksi pelastaa ihmiset jotka haluavat tuhota kaikki muut rodut maapallolta?

 • Liekkö sionisteja

  Vastaa

  Minusta on surullista nähdä miten täälä uskotaan ”hyvään länteen ja pahaan itään”. Erilaisia kokoontumisia ja ryhmiä yläpidetään mystisin nimin. Mutta konkretia tähän päivään on hukassa.

  Ja viimeaikoina olen miettinyt sitä että onko julkaisun toimistuksessa sionistista verta. Sen verran yksipuolisia ovat julkaisun jutut nykyään.

  Kyllä minä sen ymmärrän että nuoret on testosteronin siivittäminä täynnä pyhää vihaa (eämän Rambo-vaihe) mutta jos kerran pitää itseään isänmaallisena tai kansallissosialistisena niin pitäisi opiskella sen verran että hahmottaa koko pelikentän. Mitä siitä tulisi muuta kuin ruumiita kun nämä kaveri päästäisi johtamaan sotaa.

 • Jones

  Vastaa

  Onko joidenkinmielestä etelämaalaisten eli pääasiassa lähi-itäläisten invaasio sitten sitä oikeata invaasiota? Ketkähän heidän matkansa tosiasiassa maksavat, etenkin jos Suomenkin valtio antaa verorahoja HIAS:kselle. Aikoinaan juutalaisten lehdessä hakehilassa oli kirjoitus, jonka mukaan juutalalaisten pakolaisjärjestö avustaa siirtolaisia. Nyt linkki on sensuroitu, mutta olen ottanut jutun talteen. Siinä oli kirjoitettu allaolevasti:

  http://www.jchelsinki.fi/sites/default/files/Hakehila_2_2015_web%20sivut%201%2C%203%2C%204.pdf

  Amerikan juutalaiset perustivat vuonna 1881 New Yorkissa HIAS-nimisen järjestön (Hebrew Immigrant Aid Society) auttamaan Venäjän ja Itä Euroopan pogromeja paenneita juutalaisia. Antisemitismin voimistuminen varsinkin Euroopassa piti huolen siitä, että järjestön tarjoaman avun tarve vain kasvoi vuosien myötä. HIAS keskittyi pääasiassa juutalaisten pakolaisten avustamiseen, ja toisen maailmansodan syttyessä järjestö pyrki pelastamaan natsien vainoja henkensä kaupalla pakenevia juutalaisia niin paljon kuin se oli sen ajan nihkeässä ilmapiirissä mahdollista. HIAS on sen jälkeen auttanut juutalaispakolaisia turvaan muun muassa Neuvostoliitosta, Unkarista, Egyptistä, Kuubasta, Algeriasta, Libyas ta, Marokosta, Tšekkoslovakiasta, Puolasta, Etiopiasta, Iranista sekä monesta muusta maasta. Luettelo on vaikuttava, ja samalla se kertoo paljon juutalaisten vainojen ja pakolaisuuden täyttämästä historiasta. Tultaessa 2000-luvulle HIAS laajensi avustus toimintaansa koskemaan muitakin kuin vain juutalaisia pakolaisia. Hätää kärsiviä ja hengenhädässä olevia ihmisiä on autettu uuden elämän alkuun ympäri maailmaa, ja muun muassa Syyrian ja Afrikan pakolaiset ovat viime vuosina tulleet HIASin tuen piiriin. Apu ei rajoitu vain maasta poispääsyyn, vaan se sisältää myös uuteen maahan kotoutumiseen liittyvää laajaa avustus- ja tukitoimintaa. Kaiken kaikkiaan HIAS on vuosien varrella ojentanut auttavan kätensä noin 4,5 miljoonalle pakolaiselle.
  Vaikka HIASin ensisijaisina avustuskohteina eivät olekaan enää juutalaiset, niin järjestö edelleen ilmoittaa nojaavansa toiminnassaan juutalaisiin arvoihin ja historian tuomaan kokemukseen vainoista ja pakenemisesta. Se pyrkii toiminnallaan takaamaan sen, ettei maailma enää ikinä käännä selkäänsä sortoa, väkivaltaa tai kansanmurhaa pakeneville ihmisille. Järjestössä todetaan ymmärrettävän paremmin kuin missään muualla, että vainotuilla ja sorretuilla ihmisillä tulee olla uskontoon, etnisyyteen tai mielipiteeseen katsomatta universaalinen oikeus pakolaisstatukseen ja sen tuomaan kansainvälisen lain suojaan maasta tai maanosasta riippumatta.”Kun maahanne tulee muukalaisia asumaan keskuudessanne, älkää sortako heitä. Kohdelkaa joukossanne asuvia siirtolaisia ikään kuin he olisivat heimolaisianne ja rakastakaa heitä kuin itseänne, sillä te olette itsekin olleet muukalaisina Egyptissä.” Näihin 3. Mooseksen kirjan sanoihin voi hyvin kiteyttää sen, mitä juutalaisilla arvoilla tarkoitetaan, kun puhutaan hädässä olevien ihmisten auttamisesta. Nämä arvot eivät opeta vain välittämään kanssaihmisistämme, vaan myös oppimaan historiastamme ja kokemuksistamme.Historiamme on täynnä järkyttäviä ja jälkeenpäin käsittämättömiltä tuntuvia esimerkkejä siitä, miten voi käydä kun hengenhädässä olevien ihmisten avunpyynnöt torjutaan. Yksi tunnetuimmista on kertomus saksalaisesta linjalaiva MS St. Louisista, joka lähti Hampurin satamasta toukokuussa 1939 kohti Kuubaa mukanaan yli 900 juutalaista pakolaista. Laivalta evättiin pääsy ensin Kuubaan ja sen jälkeen vielä Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Selitykset maihinnousun epäämiselle olivat kylmän taloudellisia ja byrokraattisia. Laiva joutui palaamaan Eurooppaan, ja runsas neljäsosa sen matkustajista murhattiin keskitysleireillä.
  Kun seuraa tämän päivän keskustelua esimerkiksi Afrikasta Eurooppaan heiveröisillä paateilla Välimeren yli pakenevien ihmisten auttamisesta, nousee oma historiamme vääjäämättä mieleen. Sen sijaan että keskityttäisiin siihen, miten ja missä tämän päivän pakolaisia voitaisiin järkevimmin auttaa ja miten heidät pystyttäisiin parhaiten integroimaan uuteen asuinmaahansa, niin esimerkiksi Suomessa, yhdessä maailman rikkaimmista maista, kaikki luovuus käytetään kehittämään erilaisia byrokraattisia esteitä ja tarkoitushakuisia tulkintoja pakolaiskiintiöistä, jottei maahamme vain tarvitsisi ottaa vastaan paria sataa henkensä hädässä paennuta pakolaista enemmän kuin aikaisempina vuosina.Toivoisi, että tältäkään osin ei unohdettaisi, mitä historiamme voi meille kaikille opettaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  gun, scope, rifle