Poliisi haluaa lisää oikeuksia – pakkokeinoja käyttöön ilman rikosepäilyä

Tällä hetkellä poliisi kiertää lakia esimerkiksi keksimällä rikoksen, joka voisi tapahtua tiettynä ajankohtana ja laittamalla ihmisiä seurantaan sekä puhelimia kuunteluun.

Kotimaa

Poliisi haluaa käyttöönsä enemmän mahdollisuuksia käyttää pakkokeinoja ilman varsinaista rikosepäilyä. Tämä tarkoittaisi esimerkiksi puhelinkuuntelua tapauksissa, joissa mitään rikosta ei epäillä edes tapahtuneen.

Rikostutkintaa suorittavaa viranomaista harmittaa, että Supolla nämä oikeudet jo ovat, mutta laki estää supoa automaattisesti siirtämästä kaikkea infoa poliisille käyttöön. Poliisissa odotettiin, että se olisi saanut rikostiedustelutietoa siviilitiedustelulain myötä suposta, mutta näin ei ole käynyt. Supon ja poliisin väliin pystytetty ”palomuuri” on estänyt tietojen luovutuksen.

Poliisi perustelee vaatimuksiaan rikostiedustelulla, jossa pitää tutkia ihmisiä, jotka saattavat poliisin oman tulkinnan mukaan syyllistyä mahdollisesti rikokseen. Myös ääriliikkeiden tutkiminen on syynä oikeuksien laajentamisvaatimuksiin. Ääriliike on käsitteenä koko ajan laajeneva asia, ja suurin piirtein kaikki vähänkään poliittisesti vastaan hankaava lasketaan ääriliiketoiminnaksi.

Tähtäimessä etenkin kansallismieliset aktivistit

Tällä hetkellä poliisi kiertää lakia esimerkiksi keksimällä rikoksen, joka voisi tapahtua tiettynä ajankohtana ja laittamalla ihmisiä seurantaan sekä puhelimia kuunteluun. Esimerkiksi kansallismielisiä mielenosoituksia järjestäneet ihmiset ovat saaneet myöhemmin perässään kirjeen, jossa kerrotaan näiden puhelinta kuunnellun jo ennen tapahtumaa rikosnimikkeellä väkivaltainen mellakka. Poliisi on jopa perustellut kuunteluvaateita sillä, että kohde on urheillut aikaisemmin samana vuonna.

Lähde: MTV Uutiset

1984 Ajatusrikos Aktivismi Älypuhelimet Kansallismieliset Kotimaa Matkapuhelimet Mellakka Mielenosoitus Mielipidevaino Poliisi Poliisin pakkokeinot Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Puhelin Rikos Sionismi Suojelupoliisi Teknologia Televalvonta Tiedustelu Uutiset Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • rellinen

  Vastaa

  Ei siellä mitään todellista palomuuria ole. Puolet poliiseista on supon värväämiä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  ”Ääriliike”-termin alle mahdutetaan kaikki poliittisesti ”epäkorrektit” mielipiteet, tällä tavalla PolPo luo väylän jatkuvaan kansalaisvakoiluun ja yksityisyydensuojan murtamiseen.
  Tässä taustalla on ilmeisesti juurikin laajemmat mahdollisuudet hankkia tietoa kansallismielisistä ihmisistä, tekaistuilla syytöksillä saa helposti laajat oikeudet.
  Kehitys on juurikin sinne varoiteltuun poliisivaltion suuntaan.

  • Anonyymi

   Vastaa

   Kyllä. Myös koronarokotteen mukana tulee mikrosiruja, joilla eliitti voi sitten vakoilla ja kontrolloida kansalaisia.

 • Kari

  Vastaa

  Ei käy koska on havaittu polpo. Poliittisia poliiseja. Ei kiitos. Poliisin sotilaan virkamiehen palomiehen ei tule olla missään kosketuksissa poliittisiin ihanteihinsa; pride- puoluepolitiikka- aatteellisuus, eikä työssään huomioida mitenkään niitä. Poliisin tehtävä on yhteiskunnan palvelu ja lain ylläpito.

 • Eikka

  Vastaa

  Suomen poliisin keinot seurata oikeiden rikollisten keskinäistä tiedonvälitystä ovat onnettomia, siksi he suuntaavat senkin vähäisen älyllisen osaamisensa keksittyihin rikosepäilyihin.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ohessa olevan linkin välityksellä luettavissa oleva rikosasia – jossa ylikomisarion virassa toiminut Kenneth Ramström vastasi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 17.11.2021 syytteisiin törkeästä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa, virka-aseman väärinkäyttämisestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta – osaltaan osoittaa, että etupäässä poliisiviranomaisessa on tietoisesti irtaannuttu niistä oikeudellisista lähtökohdista, jotka liittyvät oikeusvaltion yhteiseen arvoperustaan, eikä poliisiviranomaiselle siten tule antaa lisää valtuuksia.

  https://ylilauta.org/rikokset/129833821

 • TT

  Vastaa

  Korporaatiofasistipuolue Kokoomus tietenkin kannattaa innoissaan ja persut komppaa. Nykyajan vasuritkin kannattaa kiimaisesti poliisivaltiota. Milloin Suomeen saadaan oikea kansalaisoikeuksia ja ‑vapauksia puolustava oikeistopuolue? Ei Kokoomuksen saa antaa sellaista väittää olevansa. Nämä ajatuspaja Liberat, joita ei kiinnosta mikään muu kuin suuryhtiöiden voitot.

 • Harri

  Vastaa

  Siks kannattaa mahdollisimman hyvin suojautua tälläiseltä, eli vaikkapa käyttämällä prepaid liittymiä, välttämällä puhelimessa puhumasta mistään sellaisesta mitä ei halua muille kuuluvan.. Myös äly tv kamerat yms kannattaa poistaa tai teipata ja virtajohto ottaa aina irti kun haluaa että joku ei varmasti vakoile. Yms

 • Poliisin Isä Jkl

  Vastaa

  Poliisin tehtävä on yhteiskunnan palelu. Kakkien on toteltava Poliisia!

 • jokuvaan

  Vastaa

  Turun poliisi on ainakin ihan mädätetty.

 • Pertti Yli-ala-oja

  Vastaa

  Kaiken muun hyvän lisäksi poliisiksi naamioituneet rikolliset vielä väärentävät aina, poikkeuksetta, esitutkintapöytäkirjat. Puolueetonta rikostutkintaa, rikostutkinta suoritetaan etupäässä poliisilaitoksen kahvihuoneesta käsin, koska juttu ”selvitetään” esitutkintapöytäkirjat väärentämällä, ei edes haluta suorittaa, vaan epäillystä tehdään ilman muuta syyllinen väärennetyn esitutkintapöytäkirjan avulla. Ihmisoikeuksia, tai perustuslakia, poliisi ei kunnioita koskaan missään tapauksessa. Paitsi tietysti ulkomaalaisten ollessa kyseessä. Kuulustelutilanteessa uhataan joukkohakkaamisella heti kärkeen, mitään tallenteita ei sallita, ettei poliisin hieman erikoisista kuulustelumenetelmistä olisi todisteita. Ja tuollaiset ovat sitten muka ”turvaamassa meidän henkeä, terveyttä ja omaisuutta”. Joopa joo. Ei edes poliisin käytössä olevia autoja viitsitä katsastuttaa, koska kukapa siittä sakon kirjottaisi tai ruuvaisi katsastomattomasta autosta kilvet irti? Toinen poliisiko?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi