Uusi alku vanhalle salikävijälle – Kuinka herättää treeni eloon, kun kehitys on pysähtynyt

Kun tuntuu, että olet jumissa, on se usein merkki siitä, että on aika muuttaa suuntaa.

Hyvinvointi

Olet sinnikkäästi uurastanut salilla, tunnet laitteet ja liikkeet kuin omat taskusi, mutta huomaat, että viime aikoina kehitys on jämähtänyt paikalleen. Ei hätää, kaikille käy näin jossain vaiheessa. Tämänhetkinen haaste voi itse asiassa olla oiva mahdollisuus uudistua, oppia uutta ja viedä harjoittelusi seuraavalle tasolle.

Miksi viilata ohjelmaa?

1. Adaptaatio: Kehomme tottuvat siihen, mitä niille teemme. Kun teet samoja liikkeitä ja harjoituksia liian pitkään, keho adaptoituu ja kehitys hidastuu.

2. Mentaalinen stimulaatio: Uudet haasteet ja harjoitukset virkistävät mieltä, pitävät treenin kiinnostavana ja lisäävät motivaatiota.

3. Kehon tasapaino: Vaihtelemalla harjoituksia voit välttää ylirasitusta ja vammoja, sekä treenata niitä lihasryhmiä, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Kuinka uudistaa harjoittelua?

1. Vaihda liikkeitä: Oletko tehnyt vuosikausia samoja liikkeitä? On aika kokeilla jotain uutta. Esimerkiksi, jos olet aina tehnyt tavallisia penkkipunnerruksia, kokeile kahvakuula- tai TRX-harjoittelua.

2. Treenaa eri tavoin: Jos olet keskittynyt voimaharjoitteluun, kokeile hetki aikaa hypertrofiaa tai päinvastoin. Vaihda sarjojen määrää, toistojen määrää ja levon pituutta.

3. Käytä ammattilaista: Palkkaa personal trainer tai konsultoi valmentajaa saadaksesi uusia näkökulmia ja ohjelmia, jotka sopivat tavoitteisiisi.

4. Keskity liikkuvuuteen ja palautumiseen: Joskus kehityksen esteenä on liiallinen treeni ja riittämätön palautuminen. Varaa aikaa liikkuvuusharjoitteluun, venyttelyyn ja rentoutumiseen.

Yhteenveto:

Kun tuntuu, että olet jumissa, on se usein merkki siitä, että on aika muuttaa suuntaa. Kehon ja mielen uudelleen haastaminen voi tuoda mukanaan uutta innostusta ja merkittävää kehitystä. Muista, että jokainen mestari on aina oppilas jossakin. Sunnuntai on loistava päivä aloittaa uusi luku treenikirjassasi. Käytä se hyväksesi!

Hyvinvointi Lihaskasvu Voimaharjoittelu

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seppo Lehto oikea Suomen vapaussoturi

  Vastaa

  Kun ikää tulee, hyvä muistaa vammautumisten minimointi.
  Siksi suosittelen tanssia https://Hurmio.fi
  Seppo Lehto Tanssikaamme 😉

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi