Kansallismielinen politiikka toimii: Syntyvyys kasvuun Virossa!

Viro tukee tuoreita vanhempia huomattavasti avokätisemmin kuin Suomi.

Hyvinvointi

Liberaalit länsimaiset hallitukset ovat muun muassa Suomessa väittäneet vuosikymmenten ajan, ettei valkoisen syntyvyyden romahtamisen ongelmalle ole olemassa ratkaisua. Tätä tekosyynä käyttäen Eurooppaan on kuljetettu valtavia arabi- ja afrikkalaissiirtolaismassoja ”korjaamaan väestöpyramidia” sekä ”paikkaamaan kestävyysvajetta”.

Viime vuosina kansallismieliset hallitukset ovat Unkarin johdolla osoittaneet Länsi-Euroopalle, että liberaalien väestöpolitiikka perustuu valheille. Valkoinen syntyvyys on helppo saada kasvuun, kun kulttuuri ja tukipolitiikka ovat lapsiperhemyönteisiä.

Viron hallituksen vaikutusvaltaisimpia puolueita on kansallisradikaali EKRE, jolla on hallussaan sisä- ja valtiovarainministerien salkut. EKRE vastustaa avoimesti ei-valkoista maahanmuuttoa, ja ministeripaikkojensa vuoksi puolueella on ollut täydellinen tilaisuus tehdä virolaismyönteistä väestöpolitiikkaa. Vaikka syntyvyystrendi oli positiivinen jo ennen EKRE:n valtaannousua, vaikuttaa lastenhankkimisinto kulkevan yhdessä kansallismielisten puolueiden suosion kanssa.

Yleisradion mukaan Viron syntyvyys on jo ohittanut Suomen lukemat. Siinä missä Suomen väestönkasvu perustuu nykyään kokonaan maahanmuuttoon, on virolainen syntyvyys kokonaan valkoista.

Myös työpaikat perhemyönteisiä

Yle taustoittaa, että Viro tukee tuoreita vanhempia huomattavasti avokätisemmin kuin Suomi. Synnytyksen jälkeen äidit saavat nauttia 1,5 vuotta valtion takaamasta täydestä palkasta, jos he päättävät jäädä kotiin vauvan kanssa.

Valtion takaaman tuen vuoksi perheenlisäys ei ole tabu edes työnhaussa toisin kuin Länsi-Euroopassa, jossa naiset pelkäävät usein vauvauutisten kertomista esimiehilleen. Vanhempainvapaalla saa Virossa myös työskennellä ja jopa perustaa yrityksen ilman, että tämä yleensä leikkaisi tukien määrää.

”Tilastojen valossa näyttää selvältä, että suurten perheiden tukien nostaminen on vaikuttanut syntyvyyteen positiivisesti. Viro on pieni maa ja pieni kansakunta. Jotta kansa säilyy, meidän on tehtävä syntyvyyttä tukevaa perhepolitiikkaa. Tämä tarkoittaa paitsi rahallista tukea, myös esimerkiksi erilaisia perheiden ja pariskuntien neuvontapalveluita”, totesi Viron sisäministeriön perhepolitiikan asiantuntija Merlin Murumets haastattelussa.

Hallitus kannustaa perheitä myös mahdollisimman luonnonmukaiseen lastenhoitoon. Korvikkeiden ja valmisruokien syöttämisen sijaan hallitus on neuvonut äitejä imettämään vauvoja mahdollisimman kauan.

Lähde: Yle

Äitiys EKRE Hyvinvointi Lapsiperheet Perhe Politiikka Rotu Talous Tukipolitiikka Työelämä Ulkomaat Väestöpolitiikka Valkoinen syntyvyys Viro Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Mustonen

    Vastaa

    Rahalla ostettu syntyvyys on kuin kannettu vesi kaivossa.

    • melkomalli

      Vastaa

      jostain syystä paremmalla pigmentillä varustetut sikiää valtion rahalla kiihtyvällä tahdilla.

  • maailma muuttuu

    Vastaa

    Ikävä kyllä tämä ei tule Suomessa onnitsumaan niin kauan kun eduskuntapuolueet saavat jatkaa agendojaan. Mutta hyvänä asiana tässä on se että kansalaiset voivat itse puhaltaa pelin poikki ja tehdä lapsia. Jokanen lapsi on sijoitus tulevaisuuteen. Ja jos heitä ei ole, niin tulevaisuus on melko synkkä meille kaikille.

    Väittäisin että tänä päivänä tukea saa ostovoimallisesti paljon enemmän kuin ‑80 luvulla. Se mihin sen ostovoiman käyttää, se on sitten toinen asia. Ja silloin ‑80 luvullakin kaikilla oli hyvin selvä käsitys elämänkaaresta: Ensin käydään koulut, sen jälkeen mennään työelämään ja perustetaan perhe. Ja sitten eletään perhearkea ja sitä omaa onnellista elämää.

    Pitää huomata että tuolloin oltiin valmiita (koulu kun koulu) 21–24 vuotiaina. Ja lapset tehtiin yleensä muutaman vuoden sisään noista ikävuosista. Tilanne on muuttunut radikaasti kun nykyään opiskellaan 30 vuotiaiksi ja ylikin. Perhettä koitetaan perustaa opiskelujen ja työssäkäynnin keskelle. Aiemmin 30 vuotiaiden lapset olivat jo kouluissa ja ”oma elämä/ura” saattoi jatkua nuorena, samalla kun perheonni kukoisti.

    Mietin usein sitä hetkeä kun opiskelijoiden ”piti alkaa elämään” opiskellessaan. Ja siirtää perheen perustamista yli 30 ikävuoden, mikä alaa olla tyypillinen ikä ensisynnyttäjälle.

    • Ilmari

      Vastaa

      Ei se nyt ihan noinkaan. Ei 80-luvulla yliopistosta valmistuttu 21–24 vuotiaita. Tutkinnon suorittaminen vei silloinkin vuosia.

      Sanot että perhettä koitetaan perustaa opintojen ja työssäkäynnin keskelle. Tietysti niin tehdään. Mihin kohtaan se perhe sitten pitäisi perustaa?

  • SamA

    Vastaa

    Olisi mielenkiintoista, jos tässä uutisessa olisi kerrottu syntyvyysluvut. Ilman niitä artikkelista tulee enemmän mielipidekirjoitus. Perusskeptinen lukija kun ajattelee heti ensimmäiseksi, että Suomessa syntyvyys on laskenut useana vuonna ollen historiallisen alhainen, joten johtuuko vain siitä, että Viron syntyvyys on ohittanut Suomen syntyvyyden.

  • seppojaakko

    Vastaa

    EU,n tuella.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi