Ekspertin mukaan ”maailmalla 6 kuukautta aikaa estää ilmastonmuutos”

Viime vuoden ennusteet vielä puhuivat yhdestätoista vuodesta.

Viihde

Maailmanlopun laskelmia tekevä itämaan tietäjä Fatih Birol.

Kansainvälisen energia-agentuurin päällikkö Fatih Birol sanoo maailmalla olevan enää kuusi kuukautta aikaa muuttaa ilmastokriisin suunta ja estää koronakaranteenin päätymisen tuottamat kasvihuonekaasut, jotka uhkaavat tuhota kaikki yritykset torjua ilmastokatastrofi.

”Tämä on viimeinen vuosi mitä meillä on jos emme näe hiilipäästöjen torjuntaa”, sanoi tuomionpäivän profeetta Birol, joka on maailman johtavia energiaeksperttejä.

”Seuraavat kolme vuotta tulevat määrittämään seuraavien kolmenkymmenen vuoden suunnan ja siitä eteenpäin. Jos emme toimi, niin tulemme varmasti näkemään ponnahduksen päästöissä. Ja jos päästöt ponnahtavat, tulee olemaan vaikeaa saada niitä laskemaan tulevaisuudessa”, hän jatkoi.

Toistaiseksi yksikään ennuste maailman tuhoutumisesta ilmastonmuutoksen takia tiettyyn aikamääreeseen mennessä ei ole toteutunut.

Lähde: The Guardian

Tiede & luonto Ulkomaat Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Edessä on kovia aikoja, ilmastonmuutos tai ei. Mikä tahansa on parempi kuin nykyinen maailma. Mitä nopeammin vanha maailma romahtaa, sitä nopeammin pääsemme rakentamaan uutta, ehkä parempaa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi