PolPolle entistä laajemmat valtuudet vakoilla kansalaisia

Uudet vakoilukeinot perustuvat 17.11. eduskunnalle jätettyyn esitykseen.

Poliittiset viholliset

Poliittiselle poliisille (PolPo) ollaan tarjoamassa entistä laajempia oikeuksia vakoilla kansalaisia. Koska PolPo on viime vuosina keskittynyt yhä painokkaammin vainoamaan maahanmuuttokriittisiä suomalaisia, tulee kansallismielisten olla tietoisia uusista vakoilutekniikoista.

Uudet vakoilukeinot perustuvat 17.11. eduskunnalle jätettyyn esitykseen. Asiakirjassa käsitellään salaisia tiedonhankintamenetelmiä. Digitodayn mukaan kyse on tilanteista, joissa ”poliisimiehen tehtävän salaamiseksi käytetään vääriä, harhauttavia tai peiteltyjä tietoja” Internetissä.

Poliisi voi siis vastaisuudessa esiintyä esimerkiksi verkkokaupan chat-asiakaspalvelijana ja ujuttaa peiteroolinsa turvin haittaohjelmia vakoilun kohteen tietokoneeseen. Lisäksi poliisi voi valheellisen identiteetin avulla suostutella kohdetta paljastamaan tietoja, jotka tämän kannattaisi pitää salaisina.

”Toinen suuri muutos on se, että poliisin tekemä telekuuntelu ei olisi sidottu vain niihin laitteisiin, jotka ovat tiedossa luvan hakemishetkellä,” Digitoday kirjoittaa. Uudessa mallissa PolPon ei siis tarvitse hakea telekuuntelulupaa erikseen kuhunkin kohteen omistamaan laitteeseen, vaan lupa tarjoaa valtuudet urkkia automaattisesti kaikkia kohteen omistamia laitteita.

Lähde: Digitoday

Kansallismieliset Kotimaa Poliisi Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Salaiset tiedonhankintamenetelmät Sananvapaus Teknologia Tiedustelu Vakoilu Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  1984…

 • Umpikahelia touhua

  Vastaa

  Voi perkele tätä touhua. maahanmuuttokriittisyyskö se nyt on pahin uhka tälle maalle? sanoisin että päinvastoin.

  • Suomalainen mies

   Vastaa

   Ei se tietenkään pahin uhka Suomelle ole vaan niille suomen- ja suomalaisten vastaisille tahoille, jotka ovat saaneet vaikuttaa täällä jo kauan.

  • Teemu

   Vastaa

   Ei tästä uutisesta nyt sellaista kuvaa saanut. Toivottavasti vihdoikin iskevät maahantunkeutujien ja muiden rikollisten huumekauppaan ynnä muuhun rötöstelyyn. Ja todellakin tekevät tyhjiksi näiden touhut ja harjoittavat aidosti ennaltaehkäisevää työtä poliittisessakin kentässä. Vai halutaanko tänne ongelmia eli nauttia työllistävästä vaikutuksesta? Vai halutaanko rikolliset potkia Suomesta ja estää uusien pääsy maahamme? Pitäkää oma pesä puhtaana, niin ei ole syytä huoleen. Jos poliisi huumediilereitä narauttaa pikaviestinverkossa, niin tämähän on vain hyvä asia.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Vaikea jättää kenenkään huomioimatta, että yhteiskunta on länsimaissa kasvavassa määrin loputtomasti leviävien määräysten alas ajama. Paljon pahemmin kuin oli NL:n kommunismi. Yleensä säännöt tulevat hallitukselta, mutta toisaalta mukana on myös huippuunsa terävöitettyä moraliteettia kansalaisten itsensä ajamana puolueesta riippumatta.
  Tämä johtaa yhteiskunnassa kiihkeään yritykseen luoda pelkoa ja turvattomuutta inhimillisissä suhteissa. Poliitikkojen narsismia, ylimielisyyttä ja huomion kipeyttä vahvistamaan tarvitaan sitten poliisivoimat. Terveet normaalit ihmiset eivät tätä hyväksy. Sen seurauksena poliisikoulutettavien joukko hupenee ja osa poliiseista siirtyy muihin tehtäviin.

 • Juupa juu

  Vastaa

  Siinä sitä sitten vakoilee vapaasti vaan. Ei taida yletyä analogiseen korkeataajuuksiseen viestiliikenteeseen jonka kantomatka on kaupunkien ulkopuolella max se 5km. Suunta-antenneilla vielä kohdennetumpi.

  Siinä saavat ruveta rakentelemaan antenneja ja äänittämään taajuus-avaruutta ihan rauhassa. ”Toteuta kahdeksan” ja siinä onkin pähkäilemistä.

 • juha II

  Vastaa

  Aivan liian nössöä. Joka vähääkään näyttää etäisesti kansallismieliseltä mitä ahkerimmallta työssäkävijältä ja veroja kietämättömättömältä veronmaksajalta. Niin saunan taakse vain kylmästi ja rahoituspohja kapenee.

 • j

  Vastaa

  Laillistavat vain vakiintuneen käytännön

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi