PolPon ohje: Maahanmuuttokriitikko voi menettää aseluvat terroristia tai pedofiilia pidemmäksi aikaa

Partisaanin tilaamissa PolPon sisäisissä ohjeissa viranomaisia kannustetaan vakoilemaan aselupaa hakevan kansalaisen sosiaalisen median tilejä.

Poliittiset viholliset

PolPo (poliittinen poliisi) ilmoitti tällä viikolla yhdenmukaistavansa ampuma-aselupakäytäntöjä Suomessa. Uudet käytännöt astuivat voimaan elokuun myötä.

”Ohje on tarkoitettu ensisijaisesti aselupa-asioissa tehtävän harkinnan tueksi silloin, kun harkitaan mahdollisen kielteisen päätöksen tekemistä tai olemassa olevien aselupien peruuttamista,” ylitarkastaja Tarja Ranta Poliisihallituksesta totesi poliisin verkkosivuilla.

Toimintaohjeisiin lukeutuu lista erilaisista rikosnimikkeistä, jotka voivat toimia esteenä aseluvan saamiselle. Listasta selviää, että Poliisihallitus pyrkii riisumaan aseista poliittisesti vääräoppiset kansalaiset.

Ohjeiden mukaan kansalaisen aseluvat on peruutettava, jos tämä ”syyllistyy” oikeuden mukaan edes perusmuotoiseen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, josta hänet tuomitaan pelkkiin sakkoihin. Kiihottamistuomio on este uuden aseluvan saamiselle seuraavat 2–5 vuotta, kun taas törkeä kiihottaminen voi evätä aseluvat jopa 10 vuodeksi.

Kiihotuspykälä on poliittinen ase

Esimerkiksi törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu voi saada luvat jo 8 vuotta tuomion jälkeen. PolPon linjausten perusteella pedofiili voi siis saada aseluvat nopeammin kuin Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kärkevästi arvostellut kansalainen. Myös terrorismikoulutusta antanut, terroristirikokseen toisen henkilön värvännyt tai terroristiryhmää rahoittanut voi saada aseluvat jo 8 vuotta tuomion jälkeen.

Partisaanin tilaamissa PolPon sisäisissä ohjeissa viranomaisia kannustetaan vakoilemaan aselupaa hakevan kansalaisen sosiaalisen median tilejä. Näin pyritään arvioimaan henkilön ”soveltuvuutta”.

Suomessa on jo pitkään vaadittu kiihottamispykälän poistamista rikoslaista, koska se on käytännössä poliittinen ase kansallismielisiä ja maahanmuuttokriitikoita vastaan. Viime vuosina kiihottamisesta on tuomittu esimerkiksi kansalaisia, jotka ovat kommentoineet ”profeetta” Muhammedin parisuhdetta alaikäisen lapsen kanssa tai Israel-lobbyn antamaa rahoitusta Yhdysvaltojen hallitukselle.

Kiihotuspykälän soveltamiseen liittynyt kaksinaismoralismi on saavuttanut huippunsa Päivi Räsäseen kohdistuvan vainon myötä. Valtakunnansyyttäjä on vaatinut Räsäselle kiihotustuomiota siksi, että tämä on todennut maltilliseen sävyyn Raamatun tuomitsevan homoseksuaalisuuden. Samalla kiihotussyytteeltä on kuitenkin säästynyt esimerkiksi Helsingin imaami Abbas Bahmanpour, joka on vaatinut homoille kuolemantuomiota.

Lähteet: Poliisihallitus (1, 2, 3, 4), Iltalehti

Abbas Bahmanpour Aseet Aseluvat Islam Kansallismieliset Kansallismielisyys Kiihottaminen kansanryhmää vastaan Koraani Kotimaa Päivi Räsänen Pedofilia Poliisi Poliisihallitus Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Raamattu Rikos Sananvapaus Tarja Ranta Terrorismi Yhteiskunta

Keskustelu

30 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Polpo on hädissään, koska aseellista voimankäyttöä on kohdistettu poliiseihin viime vuosina. Poliisit pelkää aseita.

  • SoO

   Vastaa

   Missä?
   Tähän se ”onko lähdettä” meemi.

   • Tekijämies

    Vastaa

    Esim. Porvoon ampuminen, joka on ehkä näkyvin tapahtuma. Myös Hyvinkäällä ammuttiin poliisia, joka loukkaantui vakavasti.

    Muutama vuosi sitten Turun seudulla United brotherhoodin jäsen tyhjensi konepistoolin lippaan paikalle hälytettyä poliisipartiota kohti, mutta henkilövahinkoja ei tullut. Tästä ei jostain syystä pahemmin tiedotettu.

    Hämeenlinnassa poliisia ammuttiin päähän hälytystehtävän yhteydessä. Tämä tapahtui viime vuonna.

 • TT

  Vastaa

  Milloin viimeksi kansallismielinen on aiheuttanut vaaraa tai rötöstellyt aseen kanssa? Kommunistien painajaisissa tämä kyllä tapahtuu joka yö. Viranomaisten toiminta erkanee järkiperusteista. Sulkutila- ja piikkisekoilu on tietenkin tästä paraatiesimerkki. Tilanne on kansalaisen kanalta jopa uhkaava. Lainsäätäjä ja viranomainen ovat menettämässä todellisuudentajunsa ja ovat haitaksi tai jopa vaaraksi kansalaiselle.

  • Pekka

   Vastaa

   En tiedä, kuka tämä TT on, eikä tarvitse tietää, mutta on lohdullista nähdä, että on vielä jäljellä todella järkevästi ajattelevia kansalaisia. Jälleen valtiomiestason kommentti (jos se nyt on meriitti enää…). Lukekaa vielä kerran.

 • KokenutMies

  Vastaa

  Kannattaa hommata laiton käsiase, mutta pitää tieto siitä vain itsellään ja varastoi aseen tavalla, jossa se löydy kevyessä asunnon tutkimisessa. Voi olla, että tulevaisuudessa sinulla ei ole enää oikeutta puolustaa itseäsi ja läheisiä, koska olet vihapuhuja ja kansan kiihottaja, eli valkoinen heteromies.

  • Hh1488

   Vastaa

   ei ole nytkään oikeutta,tai toki jos vslmid lusimaan.kokemusta nimimerkkilä 6vuotta tuomiota itsepuolustuksesta,7kävi päälle ja yhelle pää pukarille kövi våhä huonommin.

  • Nimetön

   Vastaa

   Omaan asuntoon tai sen lähimaastoon ei kannata piilottaa mitään, koska poliisilla on käytössä ruutikoiria mikäli epäilevät että on laittomia aseita tai lailliset aseet piilotettuna.

  • Topi

   Vastaa

   Miten sillä aseella — luvallisella tai luvattomalla — sitten puolustetaan itseään? Ei Suomessa kai ketään voi ampua missään tilanteessa. Ei tämä ole Amerikka. Jos aseen kanssa heilut millään tavalla, niin hoidat itsesi vain syviin ongelmiin. Eli jos ammut murtautujan tjmv., niin eiköhän tässä maassa sinut murhasta yritetä tuomita. Vai meinasitko poliisia/pahoja virkamiehiä vastaan aloittaa pyssytaistelun ja pakoilla sitten lopun elämääsi? Ei sekään taida ihan onnistua. Ei niillä aseilla taida yhtä mitään tehdä, ellei ole joku huumehemmo tai mustalainen — ja nuo kaksi taitavat useamminkin tulla yhdessä paketissa.

 • Schlageter

  Vastaa

  Täytyy muistaa, että tuollainen ”kieltolaki” koskee vain rekisteröityjä aseita. Ottaen huomioon, kenellä maassa on valta ja mihin valtaa käytetään, on ajattelematonta hankkia itselleen rekisteröity ase. Sellainen vaaditaan joka tapauksessa luovutettavaksi ”poliisille” juuri silloin, kun sitä tarvitaan.

  • Perhe ensin

   Vastaa

   Seonmuutennin, että PERHETTÄ saa suojella kaikilla luvallisilla välineillä, mitä löytyy.
   Tutkinta ratkaisee, oliko oikeutettua käyttää esim. ruutiaseita.

 • Nimetön

  Vastaa

  Onneksi ei ole sosiaalisen runkkaus sivujen tilejä missään.
  Että sen kun vaan polpo runkkaa rauhassa muslimi kiimaansa.

 • Leif

  Vastaa

  Eihän tällaisessa ole mitään uutta. Kommunistien terrori alkaa aina kansalaisten aseiden takavarikoinnilla.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Itselläni asiaan omakohtainen kokemus. Minusta tehtiin poliisille ilmoitus, ilmeisen kosto mielessä. Olin muka aiheuttanut uhkaa jne jne. Asian tutkinta ei johtanut alkua pidemmälle, todisteet aivan surkeat ja ilmoittajan kertomuksetkin vaihtelivat. Ei tullut sakkoja, ei mitään. Mutta metsästysaseet lähtivät poliisin omalla päätöksellä käyttäen perustetta ”ei ole muuten soveltuva”. Nähtävästi syyksi voi käydä myös, jos on vain epäiltynä jostain, kun nyt luin tuon listan.

  Älkää kukaan olkon niin tyhmä, että menee hankkimaan aseen, joka on poliisin rekisterissä. Itse olin yhden kerran niin tyhmä, toista kertaa en. Vaikka poliisi oikein ”kauniisti” juttelikin, että saan luvat takaisin, kun ei muutamaan vuoteen ole mitään… Jos naama ei heitä miellytä, aina löytyy syy perua lupa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Jaa että pitäsi metsästää laittomilla aseilla.
   Eikö olisi helpompaa jättää hermonsa rauhaan ja jättää sosiaaliset nettijätökset kaikki käyttämättä.

 • pertti grandell

  Vastaa

  suomi on täynnä syviä suon silmäkkeitä,hiekkakuoppien reunoja, mahtuu sinne nämä polpot myös.…

 • Eikka

  Vastaa

  Kommunismissa mielipidevainot eivät ole mitään uutta ja ikävää että Suomen poliisilaitos on vajonnut näihin Neuvostoliiton aikaisiin tapoihin toimia.

  Meillä on poliisina jopa sellainen henkilö joka toivoo terroristeja koulunpenkille ja väittää lisäksi ettei Helsingissä ole maahanmuuttotaustaisia nuorisojengejä. Näin vakavasti todellisuudesta erkaantunutta henkilöä kehdataan pitää vielä töissä, hyi helvetti sentään.

 • Julli

  Vastaa

  Mielenkiintoinen näkökulma poliisilla.

  Jos tulisi kriisi, jossa puolia jouduttaisiin valitsemaan, niin olisiko kehitysmaalaiset maahantunkeutujat tukemassa suomalaisen yhteiskunnan järjestyksen ylläpitoa poliisin kanssa vai olisiko poliisin tukena/rinnalla suomalaista yhteiskuntaa turvaamassa ennemmin kansallismieliset suomalaiset? 🤔

  Kun Ruotsin esimerkkiä seuraa, niin todennäköisemmin kehitysmaalaiset maahantunkeutujat ovat asettumassa suomalaista järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan.

  Typerä valinta poliittiselta poliisilta. Mutta täysin ymmärrettävä valinta, kun miettii sisäasiainministeriön nykyisiä poliittisia voimia. Vihervassareiden pimeät voimat löytyvät tämän(kin) älyttömän ratkaisun takaa..

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Lukekaa Turnerin päiväkirjat. Tämä kerrotaan jo siinä.

  • Digitalisaatio on osa poliisivaltiota, Digi id paholaisen metku

   Vastaa

   On luettu, mutta suurin osa on vellihousuja jotka ei edes tajua eikä välitä että kirjassa kuvailtu todellisuus on jo täällä!

   Ja tietysti poliitikot(kusettajat) hyväksyvät poliisilaitoksen mädättämisen. 

   Turnerin päiväkirjat on erinomainen oppikirja. Mutta koska Suomessa on vain paska aivoisia vellihousuja, mitään todellista, laajaa vastarintaliikehdintää ei synny.

   Oikein toivoo että joku onnistuisi hakkeroimaan niin perusteellisesti TV lähetykset että TVn katselu loppuu. 

   Vihdintiellä on useat nopeusvalvontakamerat töhritty. Eli vastarinta on todellista mutta ei kovin laajamittaista.

   http://web.archive.org/web/20081121082143/http://www.kansallissosialismi.org/turner/index.htm

 • Bella

  Vastaa

  ”Partisaanin tilaamissa PolPon sisäisissä ohjeissa viranomaisia kannustetaan vakoilemaan aselupaa hakevan kansalaisen sosiaalisen median tilejä. Näin pyritään arvioimaan henkilön ”soveltuvuutta”.”

  Mista lie ovat tallaisen ohjeen saaneet, perustuuko tuo mihinkaan oikeaan tietoon, etta kiihotustuomion saanut olisi myos vakivaltainen… Itse en ainakaan ole; minua ei ole ikina epailty vakivaltarikoksesta, kyllakin olen ollut vakivaltaepailyn rikoksen uhri hyvin useasti. Maailmanhistoria on kuitenkin taynna tappajia, jotka eivat ole etukateen teoistaan huudelleet.…Varmasti heita on enemman kuin heita, jotka ovat etukateen antaneet teoistaan tietoa. Enta moniko naista etukateen tulevasta rikoksestaan kertova on saanut kiihotustuomion…

  Saattaakin olla, etta tama kiristys tahtaa siihen, etta ihmiset pitaisivat molyt mahassa, niin sanotusti. Tervetta ei ole sekaan, siis jattaa sanomatta asia, joka hairitsee. En tieda, voisiko sanomatta jattaminen vieda vakivaltaan yhta lailla.…

 • Bella

  Vastaa

  ”Jos tulisi kriisi, jossa puolia jouduttaisiin valitsemaan, niin olisiko kehitysmaalaiset maahantunkeutujat tukemassa suomalaisen yhteiskunnan järjestyksen ylläpitoa poliisin kanssa vai olisiko poliisin tukena/rinnalla suomalaista yhteiskuntaa turvaamassa ennemmin kansallismieliset suomalaiset? 🤔

  Kun Ruotsin esimerkkiä seuraa, niin todennäköisemmin kehitysmaalaiset maahantunkeutujat ovat asettumassa suomalaista järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan.”

  Taman(kin) vuoksi kannattaa hankkia laiton ase. Kun kaikki kansallismieliset hankkivat, niin sita paremmin olemme kaikki turvassa.

 • Topi

  Vastaa

  Sinällään (huom.: sinällään) ihan sama, sillä ei kukaan tässä maassa — tai missään muuallakaan — mihinkään kapinaan ole nousemassa. Kaikki on ihan hyvin, Suomi. Kyllä EU-herrat ja pankkiirit päättävät mihin ollaan menossa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Sairas yhteiskunta, Polpo kohdistaa muutenkin niistä vähistä resursseistaan suurehkon määrän kansallismielisten tekemisten kyttäämiseen.
  Eipä tuollainen ainakaan kovin paljoa kannusta ketään kansallismielistä edes yrittämään sitä aseluvan hankkimista, kun tietää kuinka helpolla ja mitättömistä asioista syytteitä voidaan nostaa ja tuomioita jaella. Kriittinen kirjoitus internettiin saattaa jo johtaa syytteeseen ja tuomioon, sekä sitä kautta siihen, ettei lupia myönnetä.
  Eiköhän tuollainen ennemmin kannusta hankkimaan sen aseen ihan muuta kautta, en tietenkään kannusta ketään siihen, kunhan nyt vain pohdiskelin…

 • juha II

  Vastaa

  ”Esimerkiksi törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu voi saada luvat jo 8 vuotta tuomion jälkeen. PolPon linjausten perusteella pedofiili voi siis saada aseluvat nopeammin kuin Suomen maahanmuuttopolitiikkaa kärkevästi arvostellut kansalainen. ”

  POLPON arvomaailma ja sisäiset mieltymykset ovat ”kirtokirjeeseen” puumerkkinsä jättänyt!
  Tietenkin pedofiilien kanssa etuoikeutettujen ”luottokansalaisten” joukkoon luetaan jslamistiset jihadistit, BLM ja Antifa!

 • Nimetön

  Vastaa

  Poikkeusoloissa ne päättää ketä omistaa aseen. Siksi vuodesta toiseen saadaan lukea ”hyviä ideoita”, milloin aseille pitäisi järjestää keskitetty säilytyspaikka ampumaradoille tai muuta vastaavaa, minkä ainoa tarkoitus on riisua tavallinen kansa aseista. Kuolleen omaisenkin aseet pitäisi vapaaehtoisesti käydä toimittamassa poliisille, joka tekee niistä sitten käyttökelvottomia deaktivoimalla ne. Suomen päättäjien pitkäaikainen haave ja tavoite on ollut että aseita olisi vain armeijalla ja poliisilla, kuvittelevat ettei rikollisetkaan niitä muka sitten enää mistään saisi.

 • Aseistariisumaton

  Vastaa

  Multa yrittivät pari vuotta sitten saada aseluvat pois kun olin tilannu tarroja eräästä nettikaupasta. Käytiin ihan korkeimmassa oikeudessa ja polpo hävis. Ei siinä muuta ollut ikävää kun että parin syksyn mettästykset jäi väliin kun ase oli poliiseilla…

 • Nihtzsivoo

  Vastaa

  Päteeköhän tämä myös Suomen puolustamista Venäjää vastaan?

 • Joonas Jonne

  Vastaa

  Mitä poliisi tekee takavarikoimilleen aseille? Laittaa metallinkeräykseen? Saako takavarikoiduista aseista käyvän korvauksen vai ihan ilmaiseksi joutuu luovuttamaan aseet poliisille?

 • Kari vitie

  Vastaa

  Voisitko nimimerkki Aseistariisumaton kertoa lisää aseittesi takavarikoinnista?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi