Sanna Marinin blogi vuodelta 2009: Tampereen kaupunki Pfizerin ”lahjonnan” kohde?

Suomen nykyinen pääministeri Sanna Marin oli vielä uransa alussa reilut kymmenen vuotta sitten merkittävästi kriittisempi lääkeyhtiöiden suhteen kuin tänä päivänä. Marinin blogikirjoitus "Raharikas lääketeollisuus" vuodelta 2010 on jo muodostunut yleiseksi vitsiksi, sillä kirjoituksen ja pääministeriyden välissä oli tapahtunut jotain kummallista.

Poliittiset viholliset

Sanna Marin ja Klaus Schwab.

Julkaisemme nyt Marinin kirjoituksen vuodelta 2009. Tässä kirjoituksessa hän kritisoi Pfizerin saamaa korruptiotuomiota ja yhtiön tapaa lennättää myös tamperelaisia poliitikkoja ja virkamiehiä korruptiomatkoille. Kysymme edelleen, että mitähän kirjoituksen ja pääministeriyden välissä on tapahtunut?

Tampereen kaupunki Pfizerin ”lahjonnan” kohde?

Yhdysvaltalainen megaluokan lääkeyhtiö Pfizer tuomittiin 2,3 miljardin dollarin korvauksiin useista petoksista. Pfizerin todettiin syyllistyneen muun muassa terveydenalan päättäjien lahjontaan ja muihin markkinointia sekä myyntiä edistäviin petoksiin. Tämä ei ole ollut Pfizerin ensimmäinen kerta oikeudessa, sillä vuonna 2004 Pfizer tuomittiin 430 miljoonan dollarin korvauksiin laittomista markkinointikeinoistaan. On tuskin yllätys, että lääkeyhtiöt harjoittavat tämänkaltaista hyvinkin epäilyttävää ja laillisuudeltaan välillä häilyvää lobbausta päättäjiä kohtaan. Myös Tampereen kaupunki on ollut yksi Pfizerin ”lahjonnan” kohde.

Tampereen kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto (HEJA) on yksin vuonna 2009 käsitellyt ja hyväksynyt jo yli kymmenen lääkeyhtiöiden esittämää kutsua. Kutsut kohdistetaan terveydenhuollon ammattilaisille kuten eri alojen johtaville lääkäreille. Kutsujen sisältö on hyvin pitkälti saman kaavan mukainen. Niissä tarjotaan osallistuminen johonkin ja jossakin päin maailmaa sijaitsevaan kongressiin, vuosikokoukseen tai koulutustilaisuuteen. Lääkeyhtiöt tarjoavat osallistujille osallistumismaksun lisäksi lennot, majoituksen, ruokailut ja toisinaan jopa iltaohjelmaa. Pfizer tarjosi kaupungille matkan Las Vegasissa pidettyyn kongressiin. Tässä ei kaupungin esittelijöiden mukaan ollut mitään epäilyttävää. Päinvastoin lääkeyhtiöiden tarjoamasta sisällöstä on tullut rutiini ja arvokas osa kaupungin lääkäreiden kouluttamistoimintaa.

Lääkeyhtiöiden esittämien kutsujen eettisistä näkökulmista on montaa eri mielipidettä. Toisten mielestä kutsut ovat luontainen osa globaalia verkostoitumista ja koulutustoimintaa. Firmat maksavat kulut ja kaupunki saa arvokasta osaamista sekä uusia innovaatioita toimintaansa. Mutta tuskin lääkeyhtiötkään aivan ilmaiseksi lennättävät lääkäreitämme oppimaan ja kehittymään aina Bahaman-saarilta, Eurooppaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin asti? Lahjuksilla on aina hintansa ja lopulta laskun maksavat kuluttajat lääkkeiden hintojen ja vääristyneen kilpailun muodossa. On vaikeaa arvioida millaisia vaikutuksia tämänkaltaisella lobbauksella on kokonaisuudessaan julkisen vallan objektiivisuuteen tai läpinäkyvyyteen. On käsittämätöntä, että lääkeyhtiöiden ”lahjuksista” on tullut hyväksyttävä toimintatapa ja vakituinen käytäntö yhteiskunnassamme.

Suomen laissa määritellään hyvin tarkasti miten viranhaltijoiden ja julkisten toimijoiden tulee suhtautua mahdollisiin lahjuksiin. Rikoslain (19.12.1889/39) 40 luvussa määritellään, ettei viranhaltija saa ottaa vastaan lahjaa tai muuta etua jolla vaikutetaan tai pyritään vaikuttamaan tai on omiaan vaikuttamaan hänen toimintaansa ja harkintaansa. Kunnat ja kaupungit ympäri Suomen eivät tunnu oivaltavan, että lahjusten ottaminen lääkeyhtiöiltä on vähintäänkin kyseenalaista. Kun kysyin kaupungin toimijoilta miten minun HEJA:ssa toimivana luottamushenkilönä tulisi suhtautua tämänkaltaisiin lahjuksiin, niin vastaus oli, että kutsujen hyväksyminen on jo pitkän ajan käytäntö ja oikeudelliselta aspektiltaan kuin veteen piirretty viiva. En tiedä onko kutsujen hyväksymisellä ollut vaikutusta kaupungin toimintaan muun muassa kilpailutustilanteissa, mutta toivon vakaasti, että Pfizerin tuomitseminen johtaa myös Suomen julkisella kentällä vakavaan ja kattavaan keskusteluun tällaisen toiminnan oikeellisuudesta. Itse jouduin jättämään Pfizerin kutsua koskeneesta päätöksestä eriävän mielipiteen, sillä asiasta ei haluttu edes äänestää.

Lähde

Lue myös: Sanna Marin poisti lääketeollisuuskriittisen blogikirjoituksensa – Partisaani uudelleenjulkaisee!

Hyvinvointi Korruptio Kotimaa Lääketeollisuus Lobbaus Marinin hallitus Pfizer Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Talous Tiede & luonto Ulkomaat Uutiset Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Sanna on aikoinaan kirjoittanut Big Pharman petollisesta vaikutuksesta hyvinkin pätevästi. KIrjoitukset ovat kai viimeinen muisto ajoilta, jolloin demareilla oli vielä hippu uskottavuutta suomalaisen kansallisvaltion suvereniteetin tai suomalaisen ”harmaan” tolkullisuuden puolustajina. Demarithan vastustivat aikoinaan mm. tiedustelulakeja tai Nato-kiihkoilua. Tämän jälkeen demarien syöksy on rajusti kiihtynyt. Marinin käännytys pahojen voimien puolelle on varsin pelottava esimerkki siitä, mihin globalistit pystyvät. Osallistuminen Word Economic Forumin koulutusohjelmiin ja tilaisuuksiin voi merkitä jopa aivan fyysistä tajunnan muutosta. Onko Sannan psyyke kaapattu? Tyhjä ilme kielii eräänlaisesta riivaustilasta.

  • ValhallaX

   Vastaa

   Kyllä, sionistinen mekanismi on äärimmäisen taitava korruptiossaan.

   Olen huomannut saman näissä korruptoiduissa valkoisten kansojen johtajissa. Heidän silmistään katoaa sielu, he muuttuvat pieniksi lapsiksi, sieluttomiksi haamuiksi. Kanadan pääministeri Trudeau on traagisen sieluton, suorastaan älytön irvikuva ihmisestä. Sionisti raiskaa heidät ensin henkisesti ja lopulta fyysisesti. Vanhetessaan sionistin korruptoima on vain tyhjä kuori, ihmisen varjo. Sionisti itse voi aina sitä paremmin, sitä uhkeammin, koska se imee voimansa näiden uhrien tyhjenneestä sielusta.

   Mystisesti joku soros tuntuu elävän ikuisesti, vaikka näyttääkin elävältä kuolleelta. He elävät siitä riiston nautinnosta, he eivät malta, he eivät halua, kuolla, koska he nauttivat niin paljon jokaisesta meiltä riistetystä sielusta.

   Kuulostaa ehkä liioitellulta, mutta katsokaa näitä sieluttomia ”johtajia”: Biden, dementikko, BoJo, pelle, mitätön pelle, Macron, sieluton pankkiiri, tyhjä katse, tyhjä mieli, Trump, sionistien varamies, jos ”demokraatti” ei anna sotaa, niin sionisti löytää itsestään republikaanin, sionisti muuttuu kuin kameleontti tarvittaessa.

   Onko yhdessäkään valkoisessa maassa enää aitoja ihmisiä johdossa? Edes yhdessä? Kertokaa minullekin, jos joku löytää sellaisen…

   Muslimimaissa on vielä aitoja ihmisiä, joita ei ole myyty, tämä on kauhea, häpeällinen totuus meille valkoisille. Iranissa, Libanonissa on johtajia, joita farisealainen käsi ei ole vielä korruptoinut. Ehkäpä Japanissa, Koreassa? Kiinassa ei ole, heidän etunsa on sionistin etu, mitä vahvempi sionisti, sitä paremmin Kiina menestyy, kun valkoinen ihminen tuupertuu…

   Mistä luulette, että Lähi-Idän loputon sota johtuu? Siitä, että muslimia on vaikeampi ostaa, siinä kaikki. Jos sionisti ei saa rahalla valtaa, se ottaa sen aseilla, Hellfire-ohjuksilla,…

 • Markku Heksamakkara

  Vastaa

  Partisaani – nykysuomen tärkein, rohkein ja totuudenmukaisin media

 • ValhallaX

  Vastaa

  Sionismin kirjava kudelma.

  Sionismi korruptoi aina korruptiolle alttiit. Se on sionismin modus operandi.

  Sionismin korruptoimat esiintyvät, kuten sionismi, kirjavan kudelman värein ja muodoin. On pyrkyriä, on mannekiinia, on narsistia – ja on ideologisesti värittyneitä maan- ja kansanpettureita. Heitä kaikki yhdistää oman edun asettaminen kansan ja isänmaan edelle.

  Stubbelo, hammaskeiju, on pyrkyrinarsisti, joka rakastaa, kuten pääministerimmme, mannekiininarsisti, omaa kuvaansa – ja omaa etuaan, paljon, paljon enemmän kuin Suomea ja aitoja suomalaisia. 

  On uskonnollisia hurmossionisteja, jotka uhraavat lapsensa ja tulevaisuutensa tuhansia vuosia vanhan juutalaistarun edessä. Hurmossionistille sionistin saapasta suudellaan, vaikka se uisi palestiinalaislapsen veressä, sillä se on kaikki ns. Jumalan tahto. Siinä voi puhua pitkästä investoinnista, kun farisealaiset rahanvaihtajat keksivät tarun ns. Jeesuksesta. Pari tuhatta vuotta sitten,.,

  Sitten ovat ideologisionistit, kuten esim. karit ja ohisalot. Heille sionismi maksaa siitä, että he poliittisessa hurmoksessa vaihtavat kansamme afrikkalaisiin ja muihin kehitysmaalaisiin. Nämä maanpetturit iskovat auttavansa maailmaa, kun he muuttavat kaikki valkoisetkin maat kehitysmaalaisten idioottien asuttamaksi suureksi slummiksi, jota sionisti-isäntä medioineen hallitsee.

  Se on sionismin kirjava kudelma.

 • Tympääntynyt

  Vastaa

  Marin poisti vanhan bloginsa, kun hiffasi miten voi käydä hänelle tai perheelleen? Pelko saa ihmisen tekemään mitä vain vastapuoli tahtoo tai vastapuolen pelossa. Miljardibisneksessä on julkinen näkyvyys ja sitten se toinen, jonka jäljet osaavat peittää. Yksi paljastus voi viedä miljardeja omistajilta ja lääkebisneksen päättäjiltä. Uskokaa, niillä on kovat piipussa ja kalliisti maksettu juristiarmeija, jos käry käy.

 • Tomppa

  Vastaa

  Näin se takki kääntyy, kun pääsee isojen herrojen pöytään, missä kehutaan, lahjotaan ja annetaan lupauksia tuottoisesta palkkiovirasta Eu:ssa. Niinhän sitä sanotaan, että valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Sanna ei tässä suhteessa ole mikään poikkeus.

  • rellinen

   Vastaa

   Ei marinin takki mihinkään ole kääntynyt. Marin oli jo kymmenen vuotta sitten sama marin kuin nykyisinkin. Kymmenen vuotta sitten oli marinilla vain se aloittelevan politrukin vaihe, jossa myydään itseään kansalle. ”Rohkeana köyhälistön” puolustajana.
   Marin puhui ja kirjoitteli kymmenen vuotta sitten siten kuin aloitteleva kiipijäpolitrukki toimii. Enään hänellä ei ole sitä tarvetta.
   Nyt hän on ylimmällä tikkaalla ja hän voi olla tekoineen ja tekemättä jättämisineen se aito itsensä, joka hän oli jo kymmenen vuotta sitten. Totuuden kertovat teot, eivät sanat ja liirumlaarumit.

   • Tomppa

    Vastaa

    Jaa, en ole Marinin tekemisiä seurannut, joten oletin Marinin joskus olleen ihan oikealla asialla, mutta näin sitä apinaa koijataan.
    Sitten itse asiaan. Minua on alkanut vaivaaman se kuva Marinista tanssimassa se Korona-pullo kädessä siellä yökerhon tanssilattialla. Tuli mieleen ajatus, että siinä Marin näytti hidden in plain sight ‑tyyliin juhlivansa Koronahuijausta, koska tiesi, että häntä kuvattaisiin ja kuvat päätyisivät lehtiin ”oikeiden ihmisten” nähtäväksi. Siis Marin ikään kuin osoitti Suomen ja miksei myös maailman valtaapitäville, että on tiimissä mukana sataprosenttisesti. Jotenkin tuntuu oudolta, että Marin ei olisi muka tiennyt, että tanssilattialle ei saa viedä juomia.

 • sorttipeini@gmail.com

  Vastaa

  Missä se Sanna asuikaan nuoruudessaan? Tamperella, Espoossa ja missä? Missä luokkakaverit, tutut kertomassa yhteisiä tarinoita? Vai mitä Sofia från Sverige..miten menee Meten eli Maria Ohisalon kanssa, joko Suomi on piikitetty?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi