Video: Yle kipuilee Rittenhousen kaatuneista syytteistä

Alla olevalta videolta voit katsoa tilanteen ja tehdä itse johtopäätökset siitä, oliko kyse itsepuolustuksesta.

Poliittiset viholliset

Maailmalla huomiota saanut tapaus, jossa Kyle Rittenhouse ampui kolmea henkeä saattaen kaksi näistä multiin, aiheuttaa kipua myös Suomessa Ylellä, joka on verorahoitteinen media. Ylen kirjoittamassa jutussa annettiin ymmärtää, että kyse olisi murhista, vaikka oikeus juuri totesi tilanteen itsepuolustukseksi ja kaatoi kaikki syytteet.

Rittenhouse oli suojaamassa yksityisomaisuutta keskellä marxilaisia BLM-mellakoita, kun joukko äärivasemmistolaisia taparikollisia lähti jahtaamaan häntä. Aseistautuneet rikolliset olisivat luultavasti lynkanneet teinin, mikäli tämä ei olisi käyttänyt kivääriään.

Kansainvälinen äärivasemmisto on kaikista todisteista huolimatta asettunut multiin päätyneiden hyökkääjien puolelle. Heitä ei asiassa kiinnosta esimerkiksi videotodisteet, vaan aatetovereidensa kohtalo. Kuolleista yksi oli juutalainen pedofiili, joka oli istunut 12,5 vuoden tuomion lapsen raiskaamisesta.

Yle kirjoitti aiheesta useamman kipuilevan jutun. Yhdessä näistä verorahoitteinen media kertoo, kuinka kyse oli murhista. ”Amerikkalaisnuori ei syyllistynyt elokuussa 2020 mielenosoituksen aikana tapahtuneisiin murhiin” kirjoitti Yle, vaikka oikeus nimenomaan totesi, että kyse ei ollut murhista, vaan itsepuolustuksesta. Kyse on selvästä juridisesta ja moraalisesta erosta.

Yle on kuitenkin päättänyt jo etukäteen, että kyse on henkirikoksesta, oli oikeuden lopputulos mikä tahansa, sillä se sopii paremmin poliittiseen narratiiviin. Sosiaalisen median käyttäjät kuitenkin huomasivat Ylen valheellisen uutisoinnin läpi ja huomauttivat tästä tarpeeksi isoon ääneen, jolloin uutista muokattiin 20 tuntia sen julkaisun jälkeen.

Yle myös vihjaa lukijoilleen, että Rittenhouse olisi itse valinnut valamiehistönsä, joka syytteen kaatoi. Tällä annetaan ymmärtää, että oikeudenkäynti olisi ollut jotenkin manipuloitu.

Valamiehistöön kuului 18 henkilöä. Rittenhouse arpoi tästä 6 henkeä pois kaikkien nähden kameroiden edessä. Tämä on normaali käytäntö amerikkalaisissa oikeussaleissa.

Ylen mukaan syytetty on kuitenkin manipuloinut arpomista ja täten päässyt itse valitsemaan itselleen mieluisan valamiehistön. Tämä on Yleltä tietoista agendajournalismia.

Aseet Black Lives Matter Itsepuolustus Kulttuurimarxismi Kyle Rittenhouse Pedofilia Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Rotu Sionismi Talous Teknologia Ulkomaat Uutiset Valeoppositio Yhdysvallat Yhdysvaltojen juutalaisyhteisö Yhteiskunta Yle

Keskustelu

28 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sic

  Vastaa

  Ylen juontaja Marja Sannikka
  järkyttyi Esko Valtaojan n‑sanoista lähetyksessä
  Iltalehti

  nämä valtamedian ammatti woke loukkaantujat journalistit
  ovat päästänsä kilahtaneita pellejä

  • Näin on

   Vastaa

   Kyllä. Luultavasti nyt alkaa ylen anteeksipyytelyt kaikilta muslimeilta yms. Vituttaa maksella veroja tuollaisesta( kin) . Saatanalliset leikkaukset ylen rahoihin.

  • Kuka mistäkin

   Vastaa

   Uhriutuminen oli Eskon haastattelussa kuten Kylenkin tapauksessa niin selkeästi nähtävillä että valkoista miestä oksettaa. Turvatonta oloa minulle tuo meidän Biggest-loser hallituksemme.

 • Eikka

  Vastaa

  Ylevero pois ja sen rahoitus jatkossa niiden harteille, jotka punavihreästä vääristellystä tiedosta haluavat maksaa.

 • matti mainio

  Vastaa

  Suomessa ei tällaista pääsisi tapahtumaan, että oikeuslaitos ja valamiehistö tekisi päätöksensä faktojen perusteella. Raija Toiviainen ja kumppanit leipoisivat tuomion vaikka kenelle ja mistä tahansa, jos paskasakit (antifa, punavihervas, valtamediat) sitä haluaisivat. Ja yle(ensä) haluaa.

 • p.grandell

  Vastaa

  yle on rikollinen puniikkien äänitorvi, valehdellaan ‚manipuloidaan, ‚saakeli ja 500 000 000 vero merkeillä, pakko verotukselta ‚saakelin hullu valtio meillä. ihan käsittämätön sosialismi. kehtaavatkin, mutta täytyy vain toivoa että jokin kaunispäivä saadaan ylen antamat oksennukset vielä valtakunnanoikeuteen.

 • pöh

  Vastaa

  USA:ssa pari lehteä kirjoitti jopa että ampui kolme MUSTAA miestä.
  Sehän ei voi olla edes virhe, koska varmasti USA:ssa joka ainoa ihminen tietää tapauksen.
  New Yorkin pormestari bill di blasio puolestaan kirjoitti että ne äärivasemmistolaiset taparikolliset olivat uhreja ja sankareita, ja heidän pitäisi olla elossa, eikä hullu oikeistolainen olisi saanut koskaan olla kadulla aseen kanssa.
  Sen sijaan häntä ei häiritse että pedofiileja ja muita rikollisia oli kadulla laittomien aseiden kanssa polttamassa ja ryöstämässä kaupunkia.

 • Nimetön

  Vastaa

  Yle itse arpoi uutisoidaanko 1.murhana vai 2. murhana.
  Arpa antoi vaihtoehdoksi murhan.

 • N.N.

  Vastaa

  Yle on aina matalamielinen, se ei siedä suomalaisia, se ei siedä nähdä valkoista ihoa.

 • Nimetön

  Vastaa

  YLE vai VaLE pyytää nyt anteeksi ja voisi joutua syytteeseen oikeuden estämis yrityksistä. VLE on mätälaitos.

 • Totuuden Puolesta

  Vastaa

  tuosta on netissä jaossa monta parempaa videota vielä, joku oli mm. synkannut 2 kännykkäkameran nauhoitetta FBI dronenauhoitteen ja jonkun huoltoaseman tjsp kameravalvontanautoitteen samaan pätkään josta näki monesta kuvakulmasta ja alkoi ~ pari min ennen tapausta jossa näkyy niin selvästi kuin olla ja voi että oli itsepuolustusta ja 2 näistä osumaa ottaneista hepuista ensin sytytti jotain autoja tuleen, ja jäivät siihen autojen viereen venaamaan että jos joku koettaisi tulla sammuttamaan autoja tjsp, selkeä jenkkien lain mukainen ”lying in wait” koska toisella oli käsiase, jos olisivat saaneet Kylen hengiltä, koska oli menossa niitä autoja kohti kun nämä hyökkäsivät.

 • Bazi

  Vastaa

  Tuossa näkyy myös kivasti kun musta mies hyppää ja potkaisee teiniä naamaan. Mutta siitähän ei saa puhua.

 • pää määrää

  Vastaa

  Yletoimittaja oletti Usan oikeuslaitoksen toimivan kuten Suomessa. Suomessahan oman omaisuuden ja hengen puolustamisesta saa melkoisen tuomion. Jos ampuu uhkaajaa, pitää melkein omassa nahassa olla reikä, jota pääsee tuomiotta.
  Kuitenkin viisas tuomari antoi neuvon. Ennen ottaa pienen tuomion kuin ottaa vaarallisia vammoja.

  • Hene

   Vastaa

   Ei riitä. Suomessa täys hptävarjelu, joka tarkoittaa sitä että et saa tuomiota on seuraavanalainen.esim 3 henkilöä hyökkää yhden henkilönkimppuun esim käyttäen puukkoja. nämä 3 henkilöä aiheuttavat puukoniskuillaan vakavia, lähes kuolettavia vammoja uhrilleen. uhri ennen tajunmenetystä onnistuu saamaan puukon yms haltuun ja puolustautumaan viimeisillä voimillaan hyökkääjääsä vastaan. Tämä tilanne on hätävarjelu suomen laintulkinnan mukaan. tämä on tietoa.

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  YLE, tuo vihervasemmiston leikkikenttä jota me työssäkäyvät rahoitamme vasten tahtoa. Kyle on syytön ja sillä siisti. Tuomio ei näitä paskahousuja miellytä. Minua ilahduttaa se että vasemmisto itkee kahvihuoneessa lattea lipittäessään. He voisivat itkeä minulle joen jossa voisin uiskennella.

 • Tomppa

  Vastaa

  Yle toimittajineen joutaisi vetää vessata alas. Mielenkiintoista on muuten seurata, kuinka Sanna Ukkolan ja Marja Sannikan ystävyydelle käy tässä keississä. Vastakkaista mielipidettä kun asiassa kannattavat. Sannikka todistaa samalla sen vanhan sanonnan, että seura tekee kaltaisekseen. Ukkolakin on tosin aivopesty, mutta ei ihan niin totaalisesti kuin Sannikka ja muut yleläiset ja näkee, että tätä Woke-sairautta vastaan tulee taistella kaikin tavoin. Siitä pisteet Sannalle.

 • K

  Vastaa

  Iltalehti otsikoi väärin Sannikan reaktion. Oikea termi oli ”ällistyi”, eikä ”järkyttyi”.
  Valtaojan kohtelu lähetyksessä oli epäasiallista ja sitä olisi pitänyt pyytää anteeksi. 

  Tuo ”henkirikos”-termi on siinä mielessä oikein, että se on kuolemansyy, vaikka syytetty todettiin syyttömäksi.
  Epäilemättä silti moni kipuilee asian kanssa.

 • Red alert

  Vastaa

  Ylen mielestä valamiehistössä oli liian vähän neekereitä. Ottaen huomioon jenkkien väestöjakauman jossa 10% on mustia, tulisi 12 henkisessä valamiehistössä olla 1 neekeri.

  • K

   Vastaa

   Koska rikostuomion saanut ei voi toimia juryn jäsenenä, määrä vähintäänkin puolittuu.
   Yle ei kai sinänsä kirjoita omia mielipiteitään juryn kokoonpanosta, vaan siteeraa muita. Yle ei juurikaan julkaise kolumneja, paitsi vierailevilta kirjoittajilta. 

   On selvää, että enemmistö suomalaisista ei ymmärrä oikeuden ratkaisua ja etenkin toimittajat esiintyvät järkyttyneinä.
   Itsekin ajattelen, että on hyvä, ettei meillä tuollaista voi tehdä ja selvitä rangaistuksetta, mutta USA on eri juttu. Pitkät perinteet oman käden oikeudella ja kelvoton paikallistason poliisi. Kummasti tästä tehtiin median toimesta poliittinen kysymys, jos asiassa laki on selkeä.
   Näin vaikutti olevan, kun suhteellisen nopeasti päätyivät vapauttavaan ratkaisuun.

   • Ruotsin tiellä ollaan!

    Vastaa

    ”ettei meillä tuollaista voi tehdä ja selvitä rangaistuksetta” Siis jos meillä syntyy monikulttuurinen mellakka, jonka osallistujat yrittävät tuhota omaisuutesi niin sinäkö et saa puolustaa omaisuuttasi vaikka omaisuutesi kimppuun hyökätään ase kädessä ja vielä rikollisten toimesta? Jos yrität puolustaa omaisuuttasi niin silloinhan sinun on valittava oman henkesi ja rikollisen tunkeutujan välillä tai katsottava sivusta vaikka lapsesi joukkoraiskausta. Poliisijohtaja sanoi jo vuosia sitten, että poliisi ei pysty turvaamaan perustuslaissa määrättyä kansalaisen turvalisuutta.

 • TT

  Vastaa

  Ylen marxisti-leninistejä kauhistuttaa ajatus vahvoista ja itsenäisistä kansalaisista, jotka pystyisivät puolustamaan itseään ja varmistamaan sen, että oikeus toteutuu myös lattiatasolla. Marxisti-leninistile valtio on pyhä jumala ja kansalaiset ovat sen avuttomia lapsia. Kommunismissa kansalaisten lapsuus ei pääty koskaan ja valtion tai viranomaisen pitää olla päättämässä kaikesta. Näiden rakenteiden kautta kommunistin on hyvä luikertaa sisään jokaisen elämään. Alkaa hirveä verotus ja kyyläys ja nykyisin kommunisti päättää jopa lääkkeistäsikin.

 • You, as jurors, are the judges of the facts.

  Vastaa

  Väärin. Hyvässä valamiehistössä on vain juutalaisia ja kommunisteja.

 • Dr. Bubakles

  Vastaa

  BLM-neekeri ajoi Winsconsinissa viisi ihmistä kuoliaaksi ja lähemmäs 50 loukkaantunut. Siellä voi olla pahojakin tapauksia ja ehkä valkoisia henkiä vielä menetetään lisää.

  Miten reagoi YLE asiaan? Auto vain ajaa väkijoukkoon, ei siinä sen kummempaa. Tekijä on jo tiedossa rikoshistorioineen ja tämä on juuri päässyt takuita vastaan vapaalle – aivan kuten toinen Rittenhousen kuoliaaksi ampumista BLM-pedofiileista oli juuri päässyt mielisairaalavankilasta suoraan ”rauhallisiin, vasemmalle kallellaan oleviin protesteihin”.

  (((YLEn))) uutinen on tullut lähteestä (((AP/Reuters))) ja päättyy näin:

  ”Waukesha sijaitsee noin 90 kilometriä pohjoiseen Kenoshan kaupungista, jossa Kyle Rittenhouse vapautettiin perjantaina kaikista syytteistä. Yhdysvaltalaisteini ampui kaksi ihmistä viime vuonna Kenoshan mellakoissa. Hän vetosi itsepuolustukseen, eivätkä syyttäjät onnistuneet todistamaan toisin.”

  • Sannna

   Vastaa

   YLE taisi tuossa lipsauttaa että Rittenhousen tapaus ja tämä neekeriautoilu liittyvät toisiinsa. Muuten en kyllä ymmärrä että 90 km:n päässä oleva paikka pitää edes mainita tapahtumasta joka sattui 1,5 vuotta sitten.

   Sitä odotellessa että YLE kertoisi tekijän olevan BLM-neekeri ja kaikkien kuolunuhrien valkoisia.

 • rymyremu

  Vastaa

  Käsittämätöntä tuon Renaz Ebrahimin käytös ja asenne. Kansalaisadressi tommosen erottamiseksi YLE:stä pitäisi olla. Mikä itku ja parku olisi jos esim aivan tavallinen hetero valkoinen mies hyökkäisi noin fanaattisella tavalla vaikkapa feminismiä vastaan, potkut, käräjät ja totaalinen julkinen rangaistus olisivat varmat.

 • Lautamies Jkl

  Vastaa

  Aseenkanto-oikeus on ihmisoikeus. Oikeus on puhunut. Pulinat pois.

 • Plääh

  Vastaa

  Lainaus muualta:
  ”Huom! Ei ammu hyökkääjää, joka nostaa kädet antautumisen merkiksi. Ampuu tyypin, joka lyö hänet maahan, yrittää viedä aseen ja on lähinnä käymäsä kimppuun. Sitten ampuu käteen pistoolin kanssa kimppuun kävijää. Tilanteen jälkeen sormi on oikeaoppisesti pois liipasimelta (toisin kuin syyttäjällä oikeudessa hänen demosnstroidessaan valamiehille tapausta). Tuon jälkeen yritti antautua poliisille – turhaan. Meni seuraavana päivänä ilmoittautumaan.
  Minusta ei olisi 17-kesäisenä ollut tuollaiseen rauhalliseen tilanteen hallintaan.”

  Minusta ei kai myöhemminkään

 • Ampuja

  Vastaa

  Kyle Rittenhousen kaltaisia reippaita nuorukaisia kaivattaisiin täälläkin. Respect!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi