Vihreiden Tuukka Simonen valehtelee Ohisalon puolisoa käsitelleestä korruptiouutisestamme

Myös osa valtamedian toimijoista on ollut kiinnostuneita uutisesta.

Poliittiset viholliset

Tuukka Simonen.

Uutisemme sisäministeri Maria Ohisalon puolison Miika Johanssonin hämäristä tuulivoimakaupoista on synnyttänyt kiivasta keskustelua muun muassa toimittajien ja poliitikoiden piirissä. Uutinen on levinnyt tehokkaasti myös vaihtoehtomedioiden suurkuluttajaympäristön ulkopuolelle, ja monet tavalliset kansalaiset ovat kysyneet, miksei valtamedia vainunnut uutista ennen Partisaania.

Myös osa valtamedian toimijoista on ollut kiinnostuneita uutisesta. Muun muassa Yleisradiossa ja Helsingin Sanomissa pitkän uran tehnyt journalisti Matti Virtanen kysyi Twitterissä Iltalehden tutkivalta toimittajalta Jarno Liskiltä: ”Miksi tämä juttu on jossain Partisaanissa eikä Iltalehdessä?”

Syystä tai toisesta Liski suhtautui uutiseemme äärimmäisen vihamielisesti ja valehteli: ”Nyt on puoli Twitteriä vauhkona, kun joku natsisaitti on googletellut tilinpäätöstietoja ja tulkinnut niitä päin helvettiä.”

Kuinka tilinpäätöstä tulkittiin?

Iltalehden Liski ei kuitenkaan suostunut perustelemaan, miten Partisaanin tilinpäätöstulkinta oli tehty ”päin helvettiä”. Kuten lukijat voivat tarkastaa, ainoat tilinpäätöksestä tehdyt tulkinnat olivat seuraavat:

a) Tuulivoltti-yhtiön tulos ei johtunut suorista valtiontuista yhtiölle, vaan liiketoimintakaupasta.
b) Tuulivoltin liiketoiminta myytiin Exilion Tuuli ‑yhtiölle.
c) Tuulivoltin tulos maksettiin kokonaan ulos osinkoina.
d) Miika Johansson istuu Tuulivoltin hallituksessa.

Kaikki neljä tosiasiaa ovat kiistattomia, eikä Liskikään niitä yhdessäkään viestissä kyseenalaistanut. Liskin antamassa ”kritiikissä” on kyse valtamedian toimittajien perinteisestä retorisesta tempusta, jossa epämääräisillä ja perustelemattomilla syytöksillä pyritään valamaan epäluottamusta kilpailevia medioja kohtaan.

Vihreä poliitikko hyökkää

Myös vihreä paikallispoliitikko ja vegaaniyrittäjä Tuukka Simonen raivostui uutisesta. Simosen nimi löytyy Turun Vihreiden luottamuspaikkalistalta 2017–2021, joten on luontevaa, että hän tahtoi puhdistaa Ohisalon maineen hinnalla millä hyvänsä.

Simonen ryhtyi laajamittaiseen sosiaalisen median propagandaoffensiiviin mustamaalatakseen uutistamme. Liskin tavoin myös Simonen joutui turvautumaan valheisiin, koska uutistamme ei voitu kumota fakta-argumentein.

Simonen väitti, että ”tässä ei ole kyse mistään tuista tai puljauksista”. Vihreän poliitikon mukaan kyseessä oli normaali liiketoimintakauppa, jossa oli maksettu käypä hinta Tuulivoltin toiminnasta.

Tukia ja puljausta

Partisaanin uutisen punainen lanka oli, että tilinpäätöstietojen mukaan Tuulivoltti ja sitä edeltänyt Tuuliwatti on pysynyt hengissä ainoastaan massiivisten valtiontukien ansiosta. Tuuliwatin saamat satojen miljoonien veronmaksajatuet ovat täysin julkista tietoa, joten Simonen valehteli väittäessään, että ”tässä ei ole kyse mistään tuista”.

Tuulivoltti-kauppa herätti korruptioepäilykset siksi, että kyseessä oli liiketoiminta, jota on tekohengitetty veronmaksajien rahoilla useita vuosia. Lopulta konkurssikypsä yritys päätettiin sälyttää veronmaksajien harteille myymällä Tuulivoltin liiketoiminta Exilion Tuuli ‑yhtiölle, jonka omistajiin lukeutuu Valtion Eläkerahasto. Veronmaksajia riistettiin siis Tuuliwatin historian jokaisessa käänteessä, ja lopulta rahat siirtyivät osinkoina bisnesmiesten taskuihin.

”Kriitikkomme” varovat ottamasta kantaa Tuulivoltin ja Tuuliwatin kannattavuuteen sekä veronmaksajien rooliin Exilion Tuulen rahoittajina. Kyse on kuin onkin valtavista tukisummista ja puljauksesta, jonka hyötyjiin lukeutuu sisäministerimme puoliso. Johansson istuu Tuulivoltin hallituksessa ja hän toimii johtotehtävissä sen emoyhtiössä St1:ssä. Juuri näitä tietoja vihreät poliitikot ja eliittiä myötäilevät valtamedian toimittajat pyrkivät pimittämään kansalta.

Lähde: Turun Vihreät

Exilion Tuuli Hallitus Iltalehti Jarno Liski Korruptio Kotimaa Lobbaus Matti Virtanen Miika Johansson Poliittiset viholliset Politiikka Raha Taloudellinen riisto Talous Tuukka Simonen Tuulivoima Tuulivoltti Tuuliwatti Valtamedia Veronmaksajat Vihreä siirtymä Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

  • Heski

    Vastaa

    Veronmaksajia riistettiin siis Tuuliwatin historian jokaisessa käänteessä, ja lopulta rahat siirtyivät osinkoina bisnesmiesten taskuihin.
    ****************************
    Tätä on varmaan hyvä tarkentaa, että Matusalon lutkan (siis Ohisalo ) kanssa kansan ryöstöä harrasti Miika Johansson joka on tuo matusalon puoliso. Yrityksen hallituksessa ei monesti olla ilman osakeomistuksia, eli hallituspalkkioiden ja muiden etujen lisäksi, veronmaksajien rahaa on siirtynyt matusalon porukan taskuihin varmaan myös osakekaupoista. Tämä raha voinee olla satoja tuhansi tai miljoonia euroja.

    Suomessa ei ole korruptiota, mutta verorahat siirretään erittäin ryöhkeästi poliitikkojen taskuihin lailliselta näyttävän toiminnan kautta. Vastaavaa kansan ryöstöä on Kepu:n nuorisosäätiön ja puniikkipuolueiden Lumo vuokratalo business. Ylisuuret poliitikkojen itse päättämät asumistuet menee poliittisten vuokratalofirmojen kautta suoraan puolueiden taskuun.

    • Banaani

      Vastaa

      Niin mitenkäs sipilä itselleen ne rahat pumppasi ja kun sanotaan, että laillista niin onhan siellä säännöt mitä valtio voi ostella, kuka tuon kaupan on hyväksynyt, valmistellut? Ainakin tietää kuka ei tuollaisia pikku summia tarkastele. Kaverit siellä valtion puolella hoitaa nuo hommat, kai nekin jostain siivunsa saa… Suomi on täpötäynnä noita vedätyksiä jo pelkästään tuolla samalla kaavallla, sitten vielä kaikki muut, niin alkaa sadat miljoonat olla pikku rahoja.

    • tutkiva lukija

      Vastaa

      Tämäkin on osa sitä poliittista korruptiota mitä Suomessa harjoitetaan. Kukaan ei muista enää kuinka ministeri Paula Lehtomäki puolisoineen käytti härskisti sisäpiiritietoa Talvivaaran uraanilöydös asiassa. Partisaanin kannattaisi kaivaa asia uudelleen käsiteltäväksi.

  • GLGL

    Vastaa

    No Miikan saaman potin suuruus selvinnee ensivuoden verokalenterista.

  • Ari Jaarnio

    Vastaa

    Niin, eipä asiaa yle:kään uutisoi, ja vaikenemisen laki on vahva. Suomi on korruptoitunut maa siitä ei pääse irti enää millään.

  • tulitikkutyttö

    Vastaa

    Jos asia tosiaan on näin, niin tämä on vaihtoehtomedian herkullisin juttu sitten MV-lehden hyppypotku-tapauksen uutisoinnin. Tuolloin laatumedia myönsi vasta reilun viikon jälkeen yksityiskohdat jotka MV-lehti oli kertonut jo seuraavana päivänä.

  • Kusettamalla miljonääriksi

    Vastaa

    Tämän päivän versio kuinka tehsään miljoonatulot, vastaavan koplauksen teki mm. Nalle aikoinaan 90-luvulla.

  • Hyvä, tutkivaa journalismia

    Vastaa

    On hienoa että Partisaanissa on vielä tutkivaa journalismia kun MOT:n ”Taunus-miehen” potkujen jälkeen sitä ei ole enää Suomessa ollut. Ja sama juttu euroopassa. Jo pari vuotta sitten Saksassa alasajettiin kaikki tutkiva journalismi ja suurin osa asiallisista keskusteluohjelmista koska ”urheilu maksaa niin paljon”.

    No, onneksi näitä mätäpaiseita tulee esiin mm. vaihtehtomedian puolelta. Ja onneksi niihin reagoidaan häpeillen valtamdian puolella.

    Tämä Tuukka ei vissiin ole ulkoa opiskellut, tai sitten ei ole omaksunut, miten ihmisen mielipiteeseen vaikutetaan. Tässä linkki siihen:

    https://www.bakadesuyo.com/2019/12/change-someones-mind/

  • Tupauuno

    Vastaa

    Tämä, jos mikä on sitä suomalaiseen järjestelmään sitoutunutta korruptiota. Hallitusammattilaiset järjestelevät toisilleen rahakkaita hommia. Puolustus on aina se, että mitään lakia ei ole rikottu. On kysymyksessä ns. maan tapa.

  • TT

    Vastaa

    Viherkommarit ovat triggeröityneet. Hyvä Partisaani, jatkakaa saman tahtiin. Tosin odotettavissa on vastakampanja ja vaatimukset ”natsisaitin” sulkemiseksi. Syytöslistaa jo kasataan: on antisemitismiä ja muuta tuttua suvakkien ja vapaamuurarien litaniaa kun halutaan, päästä eroon kiusallisista totuuden torvista.

  • Rea Listi

    Vastaa

    Pitäisikö Partisaanin haastaa joku oikeuteen tuon natsisaitti vihapuheen takia?

  • Sniper

    Vastaa

    Vihriden peittelykoneisto polkaistu päälle. Kohta Ohisalo laittaa poliisihallituksen ajamaan partisaani.com laukkauttamista ”hyvien tapojen vastaisena”. Kyllä nämä korruptiopoliitikot tekevät kaikkensa, jotta pystyvät jatkamaan kansan kuppausta.

  • Kari

    Vastaa

    Hyvä Partisaani! Vihervalehtelijat vikisee👍🏼😂

  • Lord Mystery

    Vastaa

    Nyt on Partisaanilla uutisointi kilahtanut kunnolla vaskooliin. Enemmän tällaista. Tästä ei ns ”valtamedia” uutisoi.

    Rötösherrat kiikkuun!

  • N.N.

    Vastaa

    Että sellaista väkeä!
    Tämäpä yllättävää!?

  • Nimetön

    Vastaa

    YLLÄTYS! Vitun aivottomat tekee taas ”töitä”! Kiljotiini on ainoa oikea paikka tuollaiselle kusettajalle! ELÄKEYHTIÖISTÄ nussi rahat! On tuo kusinen paikka täynnä paskaa!

  • Pekka Valkonen

    Vastaa

    Journalistit tutkimaan joukolla ja MOT ohjelmaan.

  • Vastaa

    Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

    Lue seuraavaksi