“Nuorisojoukot” ryöstävät huumeidenkäyttäjiä Helsingissä

Poliisi kertoo nuorien tekeytyvän huumekauppiaiksi ja ryöstävän huumeiden ostajia.

Rappiokulttuuri

Poliisi kertoi julkisuuteen uudenlaisesta rikollisuuden muodosta, joka on viimeaikoina nostanut päätään. Poliisin mukaan nuorisojoukot ryöstävät porukalla esimerkiksi huumeidenkäyttäjiä esittämällä itse huumediilereitä.

Joukko houkuttelee uhrinsa paikalle lupaamalla, että kauppiaalta saisi huumeita. Paikalla kuitenkin odottaakin isompi porukka, joka vie ostajalta rahat ja jopa vaatteet päältä. Tapauksista ei yleensä tehdä rikosilmoituksia ja suurin osa jää pimentoon, mutta poliisi esimerkiksi seuraa sosiaalisen median sekä pimeän verkon keskusteluja aiheen tiimoilta.

Huumekauppiaat eivät toimita ulkomaalaisille tai romaneille

Poliisi ei avannut ryöstöporukoiden etnisiä taustoja, mutta pimeän verkon huumekauppasivustoilla monet kauppiaat ilmoittavat suoraan myynti-ilmoituksessaan, etteivät asioi ulkomaalaisten tai romaneiden kanssa huonojen kokemusten vuoksi.

Poliisin yllättävälle ulostulolle ei annettu tarkempaa syytä, mutta sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi spekuloitu Kannelmäessä vastikään tapahtuneen somalimiehen tapon liittyvän vastaavanlaiseen kuvioon. Tapahtumasta epäillään suomalaiskaksikkoa, jolla on huumetaustaa.

Lähde: Yle

Helsinki Huumeet Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Uutis Ankkuri

  Vastaa

  Suvakit hyökkäsivät jälleen Tapio Puolimatkan kimppuun. Tälle kertaa hyökkäys toteutettiin Facebookin tarjoamien informaatiokanavia hyödyntäen.

  – Kirjassani on ilmeisesti tietoa, jota ei haluta julkisuuteen, sanoo Professori Puolimatka.

  Tapio Puolimatkan uutuuskirja Saanko luvan – sanoa? Sananvapaus ja vihapuhe ilmestyi Perussanoma-kustantamon toimesta viime kuussa. Kustantaja käynnisti kirjan tiimoilta mainoskampanjan, joka toteutettiin Facebookissa maksettuna markkinointina. 11.5.2020 Perussanoma Oy:n toimitusjohtaja Jouni Lallukka sai ilmoituksen, että ”aktiivinen mainoksesi hylättiin”. Sama englanniksi: ”Your ad isn’t running because it doesn’t comply with our Advertising Policies.”

  Puolimatka on ennenkin joutunut suvakkien informaatio-hyökkäyksen kohteeksi. Vuonna 2018 toteutettiin hyökkäys hänen julkaistua Oikeassa Mediassa artikkelin Kampanja pedofilian laillistamiseksi

  Tapauksesta kertoi Seurakuntalainen.

  – Tapio Puolimatka on kasvatuksen teorian ja tradition professori Jyväskylän yliopistossa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi