Kotkanpesän tuki-CD – Monipuolinen kokonaisuus

Osta omasi ennen kuin ne loppuvat laittamalla sähköpostia osoitteeseen distroyer88@protonmail.com. Laita viestiin nimesi, osoiteesi, puhelinnumerosi sekä mitä tilaat, ja saat paluupostina maksutiedot. Levy maksaa 12 euroa.

Kulttuuri

Viime viikonloppuna julkaistu Operaatio Kotkanpesän tuki-CD on Partisaanille kerrotun mukaan liikkunut hyvin. Levyn tuotot menevät lyhentämättömänä Operaatio Kotkanpesän tukemiseen, mikä itsessään on syy ostaa levy. Se ei kuitenkaan ole ainut syy, sillä myös itse sisältö on tiukkaa tavaraa.

Levy alkaa Veri & Maan tekemällä introlla, jossa tietokoneääni lukee taustamusiikin säestämänä levyn sekä Kotkanpesän tarkoituksen. Tästä alkaakin sitten monipuolinen kokonaisuus, jossa musiikkia tarjoillaan mm. RAC:n, NSBM:n ja hip hopin muodossa.

Intron jälkeen RAC-jättiläinen Mistreat aloittaa Hank Williams ‑coverilla Lost Highway, joka on musiikillisesti tuttua pirteätä Mistreatia. Mistreat jatkaakin suoraan jättihitiksi nousseella Kysymyksiä faijalle ‑biisillä. Aikaisemmin kappale on julkaistu Skinheads come back vol. 3‑levyllä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että harvalla suomalaisella tätä hittibiisiä löytyy fyysisenä. Nyt voit korjata asian!

Mistreatin jälkeen siirrytäänkin hip hopiin, kun SotaSetä ja Tupla Hoo runoilevat slurreista ja heille tehtävistä ratkaisuista yhteiskappaleessaan Ännät vittuun. Kappale on aikaisemmin julkaistu BitChutessa, mutta nyt sekin on saanut fyysisen olomuodon.

Hip hopia levyllä edustaa myös kaksi Tupla Hoon omaa kappaletta Fäm sekä Korruptio. Ensimmäisessä artisti ottaa kevyen huumorin keinoin kantaa perhearvoihin toisen kappaleen keskittyessä valtiokriittiseen ulostuloon. Tupla Hoo kannustaakin kappaleissaan sekä perustamaan suuria perheitä että suhtautumaan varauksella hallituksen toimintaan.

Levyn outolintua edustaa Ari Järviö, jonka kappaleet Niin Kuin Lentohon Nouseva Laulujoutsen sekä Suomenmaa ovat hyvin erilaisia biisejä kuin mihin kansallisradikaalin musiikin suurkuluttajat ovat tottuneet. Outolinnulla tarkoitetaan tässä tapauksessa positiivista kehityskulkua, jonka toivoisi ottavan enemmänkin tuulta alleen.

Kappaleet ovat enemmän runollisia kohtauksia kuin perinteisen svengaavia kolmeminuuttisia. Syvempiin kansallismielisiin tunteisiin vetoavat Järviön lyriikat ja niiden esittämistapa toimivat edelläkävijöinä omalle musiikilliselle suuntaukselleen.

Levyn raskaampaa puolta edustavat Sudentaival sekä White Genocide, jotka viihdyttävät kansaa yhteensä kolmen kappaleen verran. Perinteistä 82-punkkia taas edustaa White Uprising, joka on nuorten muusikoiden hyvin aktiivisesti keikkaileva yhtye.

Vapaudenristi soittaa Skrewdriver-suomennoksen Tulimyrskyn jälkeen (After the fire) ja Pagan Skull edustaa omaan tyyliinsä rauhallisella Kotimaa-kappaleella.

Levyn päättää Veri & Maan tekemä outro, jossa musiikin taustalle on sämplätty puhetta.

Osta omasi ennen kuin ne loppuvat laittamalla sähköpostia osoitteeseen distroyer88@protonmail.com. Laita viestiin nimesi, osoiteesi, puhelinnumerosi sekä mitä tilaat, ja saat paluupostina maksutiedot. Levy maksaa 12 euroa.

Voit myös tehdä suoria lahjoituksia Kotkanpesän tueksi:

Tilinumero: FI13 4500 0010 1552 70
Saaja: Kansallismielisten liittouma ry
Sekä Mobilepay lyhytnumerolla 18898
Lupanumero: RA/2021/1043

Aktivismi Hip hop Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Kulttuuri Operaatio Kotkanpesä Rock Against Communism

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Osta ja tue toimintaa, rahat menevät tärkeään hankkeeseen.

  ” Mistreat jatkaakin suoraan jättihitiksi nousseella Kysymyksiä faijalle ‑biisillä. ”
  Tämä on täyttä timanttia, kappaleen sanat laittaa pohtimaan sitä miten asiat oli ennen, miten nykytilanteeseen on päädytty ja miltä tulevaisuus tulee näyttämään.

 • Keräilijä

  Vastaa

  Loistava levy josta kyllä kaikille löytyy joku oma lempparibiisi, sen verran kirjava esiintyjälista levyllä ja erilaisia musatyylejä mukana.

  Jo Mistreatin Kysymyksiä Faijalle biisin takia pakkohankinta omiin kokoelmiin!

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Erinomainen hankinta ja rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Oma ostokseni tipahti postiluukusta jo tänään.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tilasin ja sainkin jo postista. Helvetin tiukka kokonaisuus!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi