Entiset PS-nuoret perustivat kulttuurikollektiivin

Kollektiivin tarkoitus on koota yhteen suomalaiskansallisen kulttuurin luojia ja järjestää näille erilaisia mahdollisuuksia.

Kulttuuri

päivitetty

Suunta on kansallismielisten kollektiivi, joka keskittyy toiminnassaan kulttuurin eri osa-alueisiin.

Pääasiassa entisistä Perussuomalaiset Nuoret ‑järjestön jäsenistä koostuva joukko kansallismielisiä kulttuuri-ihmisiä perusti kulttuurikollektiivin, jonka tarkoitus on tarjota kansallismielisille kulttuurin luojille mahdollisuuksia saada taidettaan esille.

Kollektiivin nimi on Suunta. Sen ”suunnanjohtajana” toimii Toni Jalonen, joka on aikaisemmin niittänyt mainetta kirjoittamalla yli satatuhatta euroa maksaneen twiitin sekä julistautumalla fasistiksi.

Etnofuturismi

Yhdistys kertoo nettisivuillaan kannattavansa kansallisromantiikkaa, etnofuturismia sekä heimoaatetta. Se vastustaa vieraiden kielten valtaa sekä markkinaliberalismia.

Suunta ei ole puoluepoliittinen projekti, vaan kulttuuriin keskittyvä kollektiivi. Voit tutustua sen toimintaan sekä ajatuksiin osoitteessa suunta.info.

Aktivismi Kansallismielisyys Kotimaa Kulttuuri Perussuomalaiset Perussuomalaiset Nuoret Politiikka Suunta Toni Jalonen Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kansallismielinen

  Vastaa

  Kuinka nää eroaa Uudenmaan akselista? Kumpaan kannattaa liittyä? Joka tapauksessa hienoa, että nuoret jaksavat eivätkä lannistuneet Perussuomalaisten tempusta.

  • Nimetön

   Vastaa

   Uudenmaan akseli kertoo olevansa toimintaryhmä. Suunta kertoo olevansa kulttuurikollektiivi.

  • Rasismus

   Vastaa

   Suunta keskittyy kansallismielisen kulttuurin ja taiteen tukemiseen, mikä on ihan tervetullutta toimintaa.

 • Taide määrää suuntaviivoja

  Vastaa

  On hyvä että suomalaisuutta tuodaa julki tällä tavalla. Sillä tämä on vaikutuskeinosta yksi merkittävimmistä. Tarrojen liimailu tai kamppailuillat eivät ole yhtä hyviä vaikutuskeinoja kansan syviin riveihin kuin taide tai tiede. Sanomattakin on selvää että jos mieskuoro laulaa Finlandiaa torilla, sitä pysähtyy kuuntelemaan useampikin henkilö ja he tuntevat suurta yhteenkuuluvuuden ja voimaantumisen tunnetta. Paljon enemmän kuin lukiessaan lentolehtistä ja pelätessään että joku näkee sen.

  Kuinka moni muistaa että Viron kansallismielisyys kasvoi laulamalla ja Viro itsenäistyi laulamalla?

  Tässä Suunnassa on paljon hyvää. Huonoa on se että kaikki näyttää olevan pääkaupunkikeskeistä. Ja sinne ei täältä maakunnista lähdetä koviankaan heppoisin perustein. Joten, kun saatte videoneuvottelut toimimaan ja soluja Suomen suurimpiin kaupunkeihin, niin kertokaa niistä avoimesti. Sen jälkeen teillä voi olla suurikin massa jonka kanssa keskustella.

  Aloitetaanko kanteleiden rakentamisella?

  • Karoliina

   Vastaa

   > Aloitetaanko kanteleiden rakentamisella?

   Tuossa muuten on ajatusta. Eikö kansallismieliset (nuoret) voisi järjestää joukkokokouksia kalevalaisuuden edistämiseksi.
   – Laulukapina.
   – Kantelemielenosoitus.
   – Lönnrotin lapset
   – …

   Entä ääritempaus: Järjestetään pride-kulkue. Sellaisen (tai vastaavan) joukko-kokoontumisen estäminen toisi julkisuuteen, että suvakismissa ei ole kyse minkään asian edistämisestä vaan ihmisryhmän tuhoamisesta.

  • Jussi

   Vastaa

   Toni Jalonen ei ole PK-seudulta, muista kollektiivin edustajista hankala näillä tiedoin sanoa.

   Pitää kuitenkin muistaa että harva projekti on syntyessään valmis ja jostain se pitää aloittaa.

   • Taide määrää suuntaviivoja

    Vastaa

    En tainnut väittääkkään että Toni olisi pääkaupunkiseudulta. Mutta tapahtumat, poislukien yksi oikeuskäsittely, ovat kyllä hyvin Helsinki-keskeisiä.

    Se voimavara joka mudostuu joukosta, sitä ei löydy koskaan pääkaupunkiseudulta sillä sielä yleinen paine estää olemasta erilainen muuhun joukkoon nähden. Sen sijaan muualla Suomessa, ollaan sen verran vapaamielisempiä että sielä uskaltaa ja saa olla erimieltä.

    Siksi väittäisin että rekrytointi kannattaa aloittaa kehä-III:n karsinan ulkopuolelta.

 • Ei lietsota ryssäfobiaa

  Vastaa

  Suunnan sivuilla ”Kuluttajan opas” välilehdellä puhutaan paljon Venäläisistä tuotteista. No, polttoaine on meille energiana melko tärkeä sillä asummehan pohjoisessa osassa pallonpuoliskoa. Huonoja vaihtoehtoja ovat Shell ja muut enegiayhtiöt jotka kuuluvat Bilderberg-ryhmiin.

  Mutta jos mietitään mikä maa oikeasti hallitsee Suomea ja suomalaisia niin kyllä se on Ruotsi ja ruotsalaiset. On Teliaa, on Nordeaa, on Danskea, on IF:iä, on NCC:tä, on Skanskaa, on Vattenfallia… Jos noista suomalaiset vaihtaisivat pois, niin valtiomme saisi helposti lisää miljardin verran verotuloja vuodessa. Ja jos katsotaan tuon verotulon kerrannaisvaikutukset, niin kuusi miljardia. Vain sillä että siirryttäisiin pois ruotsalaisen omistamien yritysten asiakaskunnasta. Sillä ne eivät maksa veroja voitoistaan, jotka tehdään suomalaisilla.

  Tähän kokoluokkaan nähden, Venäjän ja venäläisten vaikutus ja uhka on vaikutukseltaan minimaalinen. Toisaalta, jos me teemme yhteistyötä venäläisten kanssa, niin heillä ei ole tarvetta miehittää Suomea. 

  Miettikää, kuinka monta tuhatta kilometriä Venäjällä on rajoja valvottavana. Jos sillä on yksi raja jota ei pidetä uhkana ja johon ei tarvitse panostaa, niin se on meille vaan etu.

  Kuinka monta suomalaista yritystä meni konkurssiin kun ne rupesivat tukemaan obaman venäjä-pakotteita? Suuriakin perheyrityksiä kaatui niin että heilahti. Vain siksi että joku Obama oli sitä mieltä. No, ketkäs sitten täyttivät markkinatyhjiön kun suomalaiset lopettivat venäjä-kaupan? Tietysti amerikkalaiset, englantilaiset ja saksalaiset. Näin saatiin markkinaosuudet maailman kasvavimmilta markkinoilta. Ja tyhmät suomalaiset lankesivat ansaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi