Ruotsin Swish-maksusovellusta on hyväksikäytetty maksupetoksiin

Ruotsissa yhä useammat kaupat kieltäytyvät vastaanottamasta käteistä rahaa, vaikka se on varmin keino välttyä huijatuksi tulemiselta.

Rikos

Ruotsissa toimivaa maksusovellus Swishiä on käytetty hyväksi jopa naurettavan yksinkertaisissa maksuvälinepetoksissa. Swish on ollut omalta osaltaan syrjäyttämässä käteisen käyttöä.

Sovellus toimii puhelinnumeron avulla niin, että numero on sidottu pankkitiliin. Sen avulla voi siis maksaa reaaliaikaisesti digitaalista valuuttaa pelkän puhelinnumeron avulla. Moni käyttää sitä etenkin ihmisten välisessä kaupankäynnissä, mutta myös monet kaupat hyväksyvät sen maksuvälineeksi.

Yksityishenkilöiden välisessä kaupassa huijaus ei onnistu, sillä maksusta tulee ilmoitus molemmille osapuolille kännykkään. Sen sijaan etenkin isoilla kauppaketjuilla on ongelma, sillä kassatyöntekijällä ei ole käytössään sitä puhelinta, johon ilmoitus suoritetusta maksusta tulee. Kassan tuleekin vain nähdä asiakkaan puhelimelta näytettävä maksusuoritus.

Huijarit ovatkin keksineet valmistaa piraattiversion sovelluksesta, joka näyttää, että maksu on lähtenyt. Kassa ei pääse tätä tarkistamaan mistään maksutilanteessa. Todellisuudessa maksua ei ole tapahtunut, vaan kyse on silkasta silmänlumeesta. Nyt osa kaupoista on poistanut Swishin maksuvaihtoehdoista.

Ruotsissa yhä useammat kaupat kieltäytyvät vastaanottamasta käteistä rahaa, vaikka se on varmin keino välttyä huijatuksi tulemiselta. Digitaaliset maksuvaihtoehdot ovat tietenkin poliisivaltiolle sekä asiakkaitaan vakoileville yrityksille mielekkäitä, sillä maksusuorituksista jää aina jälki.

Lähde: PT-media

Digitaalinen valuutta Käteinen Maksuvälinepetos Petos Pohjoismaat Poliisivaltio Rikos Ruotsi Talous Teknologia Ulkomaat Valvontakapitalismi Valvontayhteiskunta

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  WEF-pirulaisten ja muiden arkkiglobalistien sota käteistä rahaa vastaan jatkuu kiivaana. Digiapinat seuraavat perässä. Uusin satu käteistä vastaan on se, että rahan mukana kiertävät virukset ja pöpöt. Ihmiset opetetaan bakteerikammoisiksi ja sitten ne uskovat, että setelistä hyökkää pöpö ihmiseen ja tappaa tämän tai jos ei häntä, niin isoäidin vähintään. Siis jos joku isoäiti on vielä hengissä k‑rokotteen jälkeen.

 • Observer

  Vastaa

  Isoveli valvoo. Käteinen tai maksukortti, muuta ei ole eikä tule. Nuo sovellutukset kun ovat yhtä luotettavia kuin arpanoppa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi