Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut yhdistetty Gabin ja Epikin hakkerointitapaukseen

Hakkerointi osui viranomaisten kannalta täydelliseen saumaan.

Rikos

Suomessakin uutisoitiin alkusyksystä kyberhyökkäyksestä, jossa hakkerit varastivat suuren määrän käyttäjädataa Gab- ja Epik-teknologiayhtiöiltä. Gab on sosiaalinen mediapalvelu ja Epik rekisteröi verkkotunnuksia. Koska yhtiöt ovat kannattaneet radikaalia sananvapautta, ovat ne olleet erityisesti konservatiivien ja nationalistien suosiossa.

Kulttuurimarxismia kannattavien hakkereiden tavoite oli vahingoittaa ”rasistien” suosimia Internet-palveluita. Käyttäjiltä varastettiin muun muassa luottokorttitietoja, kotiosoitteita ja nimiä.

Tunnettu kanadalainen hakkeri Aubrey ”Kirtaner” Cottle on vihjaillut julkisuudessa toistuvasti olevansa yksi kyberhyökkäyksen toteuttajista. Cottle toimii liberaalin hakkeriryhmä Anonymousin tiedottajana eikä hän peittele henkilöllisyyttään. Hän on aiemmin myöntänyt tekevänsä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Tiedustelupalveluiden suojelussa

Useat äärivasemmistolaiset ovat kieltäytyneet yhteistyöstä Cottlen kanssa tämän viranomaisyhteyksien vuoksi. Anarkistit ovat aiemmin vuotaneet julkisuuteen tietoa, joka osoittaa Cottlen tehneen yhteistyötä muun muassa FBI:n ja useiden Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden kanssa.

Vuodetuissa viesteissä Cottle on rehennellyt voivansa toisinaan rikkoa lakia kyberoperaatioissaan, koska hän nauttii tiedusteluyhteisön suojelua. 8chan-keskustelulaudan entinen ylläpitäjä Frederick Brennan on lisäksi todennut, että Cottle on usein rikkonut liittovaltion lakeja ilman, että tämä on vaikuttanut lainkaan pelkäävän mahdollisia seurauksia.

Epikin hakkerointi osui viranomaisten kannalta täydelliseen saumaan, sillä Yhdysvaltojen keskusrikospoliisi FBI on vaatinut Epikiltä käyttäjätietoja tutkiessaan 6.1.2021 kongressimielenosoitukseen liittyneitä ”rikoksia”. Kyberiskun ansiosta FBI pystyy nyt hyödyntämään tietoa, jota Epik oli aiemmin mahdollisesti kieltäytynyt luovuttamasta poliisille.

Anonymous viranomaisten käsikassarana

Anonymousin kyberrikokset ovat olleet tiukasti linjassa Yhdysvaltojen ulkopolitiikan kanssa. 

Anonymousin kohteiksi on valikoitu Amerikan poliittisia vihollisia, kuten Syyrian, Iranin, Venäjän ja Kiinan hallitukset. Amerikan sisällä Anonymous on kohdistanut raivonsa erityisesti ”rasistisiin” rivipoliiseihin, abortinvastustajiin ja hallitusta vastustaviin ”äärioikeistolaisiin”.

Onkin mahdollista, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ovat avustaneet Anonymousia Gabin ja Epikin hakkeroinnissa. FBI on määritellyt ”valkoiset nationalistit” maan vakavimmaksi turvallisuusuhaksi, minkä vuoksi poliisilla on vahvat intressit hankkia tietoa kansallismielisistä keinoja kaihtamatta.

Lähde: National Justice

Anonymous Aubrey Cottle Epik FBI Gab Hakkerointi Kanada Kybersota Kybervaikuttaminen Poliisivaltio Poliittinen vaino Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Teknologia Tiedustelu Tiedustelupalvelut Ulkomaat Vakoilu Valeoppositio Valvonta Yhdysvallat

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • rellinen

  Vastaa

  Yhdysvaltain tiedustelupalvelut ovat punaisen porton märättämiä. Voidaan sanoa, että toisesta maailmansodasta lähtien. Rooseveltin sodan aikainen hallitushan oli ryssän märättämä ja staliniin ihastunut.
  Sotiko esim. cia kylmän sodan aikana ihan oikeasti kgb:n vaikutusvaltaa vastaan? Vai keskittyikö soluttamaan amerikkaa ja länsimaita kommunisteilla? Nostamaan itään päin kallellaan olevia punakaartilaisia länsimaiden hallintojen portailla. Tuettiinko todellisuudessa esim. cia:n rahoituksella sdp:n kautta, neuvostoliiton valtapyrkimyksiä suomessa? Olen varma siitä.
  Oliko wtc:n terrori-iskujen todellinen tarkoitus keskittää yhdysvaltojen tiedustelu- ja poliisiorganisaatiot yhden ja saman marxilaisen valvovan silmän alle ja kontrolliin. Marxilaisen soluttautumisen kiihdyttämiseksi ja yhdysvaltojen haltuunoton varmistamiseksi?
  Mikä osuus kgb:n ja sen pulvaanien perillisellä fsb:llä on länsimaiden nykymenossa, tuhossa ja turmiossa, sosialistisen tyrannian rakentamisessa? Olen varma, että putinin valtaannousun myötä erittäin merkittävä. Neuvostotiedustelun aloittama ”salainen sota” jatkuu, fsb:n keikkuessa punaisen pyramidin huipulla ilman venäjää heikentävää kommunistista typeryyttä.

  • rellinen

   Vastaa

   Terrori-iskun jälkeenhän selvisi, että osa terroristeista oli ollut fbi:n tutkinnan ja seurannan kohteena ennen iskua, mutta jostain syystä epäilykset terrori-iskun vaarasta siivottiin pomojen toimesta roskakoriin.
   Jälkeenpäinhän ”epäonnistunutta” terrori-iskun torjuntaa seliteltiin varsin mittavasti mediassa ja kerrottiin sen johtuvan tiedusteluorganisaatioiden hajanaisuudesta, eri tiedustelu- ja poliisiorganisaatioiden ”liiallisesta itsenäisyydestä” suhteessa muihin, ”mikä johtaa tiedonkulkukatkoksiin” ja sen jälkeen tietenkin korostettiin keskitetyn johdon tarvetta, joka kontrolloisi eri tiedustelu- ja turvallisuusorganisaatioiden toimintaa.
   Näinhän tapahtui.
   Idiootit eivät vain ymmärrä, että kyseessä oli marxilaisen rikollismafian toteuttama usa:n lopullinen haltuunotto, pitkä askel kansallismielisten ja oikeistolaisten ainesten siivoamiselle usan turvallisuusorganisaatioista, tiedustelupalvelujen vasemmistolaistamisen loppuun vienti ja sosialistisen ”syvävaltion” tyrannian toteuttaminen vakoiluorganisaatioiden kautta.
   Katson, että esim. bush nuorempi, obama ja biden ovat varmasti tämän ”syvä valtion” luomuksia.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eikös ne kongerssimielenosoitukseen liittyvät ”rikokset” tapahtunut nimenomaan siellä paikan päällä eikä sosiaalisessa mediassa?

  Tosin neekerin suorittama protestoijan raaka murha hallintorakennuksen sisällä näkyi suorassa nettilähetyksessä, mutta mitä tekemistä tämän kanssa Gabilla tai Epikilla on?

 • EyeOfTheRule

  Vastaa

  Kuka tahansa voi olla Anonymous. En usko että tiedustelupalvelu kokonaisuutena olisi mukana mutta yksittäisiä henkilöitä tiedustelupalveluista voi olla mukana. Yksikään Anonymous ei työskentele hallituksille.

 • EV

  Vastaa

  Anonymous ei ole mikään järjestäytynyt ryhmä tai organisaatio, kuten EyeOfTheRule sanoi, kuka tahansa voi olla ”Anonymous”. Juu niillä on jokin epämääräinen ja löyhää ideologiaa kannattava juutuubi-kanava, jossa julkaisevat milloin mitäkin jonnin joutavia uhkavideoitaan ja niidenkin agenda on vaihtunut ajan saatossa. Onhan se helppo sanoa olevansa yksi ”Anonymous”, kun se on niin tunnettu. Hakkereita löytyy joka lähtöön, jotkut niistä ovat artikkelissa mainitun henkilön kaltaisia kansanpettureita, jotka palvelevat vain ja ainoastaan omaa etuaan.

 • EyeOfTheRule

  Vastaa

  Official Anonymous kanavat on täysi vitsi, Heather Marsh tai Anthony Vaiana ei ole mitään hakkereita, rahastavat muiden tekemisillä. Ja tuo edellämainittu on idean vastaista mutta aina löytyy joku Sabu ryhmästä kuin ryhmästä joka unohtaa moraalin ja alkaa työskentelee hallitukselle/viranomaisille. Anonymous operaatioita ei ohjaa hallitukset vaan yksittäisten henkilöiden moraali, joku saa idean ja ne osallistuu joiden mielestä idea on hyvä. Sabun jälkeen Anonymous oli pitkään suht näkymätön vaikka yleensä Anonymous Operaatiot on täysin julkisia, kerrotaan mikä on kohde ja miksi. Joku yksilö voi toki toimia hallitusta mukaillen mutta kun kyseessä on kuitenkin eettinen hakkerointi niin aika harva, kaikki ei ole Sabuja. Olen seurannut läheltä useitakin eettisiä hakkereita, ennemmin ovat hallitusta vastaan kuin sen puolella.

 • MieVaan

  Vastaa

  Anonymous hakkeroi gabin on ihan yhtä uskottava väite kuin mv-lehden katkosten syyt, Nato hyökkäsi. Joku scriptkiddie dossaa mv-lehteä ja heti on uutinen, että Nato hyökkää. Sabu taisi olla ainoa ja viimeinen Anon joka työskenteli viranomaisille. Joku voi loukkaantua väitteestä että olisi Sabun kaltainen.

 • ANoN

  Vastaa

  Anonymous nimenomaan kannattaa kaikkea vapautta niin vähän ontuu väite, että Anonymous haluaisikin yhtä-äkkiä rajoittaa sananvapautta kun ovat sen puolesta taistelleet aina.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi