Veikkauksen varoja kanavoitu Elokapinan laittomiin tempauksiin – taustalla Sdp-aktiivi

Elokapinan kesäkampanjalle kulkeutuneet rahavirrat osoittavat, että järjestö nauttii vaikutusvaltaisten tahojen suojelusta.

Rikos

Äärijärjestö Elokapina on ollut tänä kesänä useaan otteeseen otsikoissa, koska sen jäsenet ovat toistuvasti rikkoneet lakia osana poliittista toimintaansa. Kesäkuussa Helsingin poliisi vaati sakkorangaistusta 117 järjestön aktiiville, ja viime viikonloppuna 38 elokapinallista sai sakot ”kansalaistottelemattomuutensa” vuoksi. Lisäksi järjestöstä tehtiin viikonloppuna rikosilmoitus ilmoitusvelvollisuuden laiminlyömisestä.

Monet ovat kysyneet, miksei Poliisihallitus ole aloittanut hanketta järjestön kieltämiseksi, sillä yhdistyslaki ei takaa yhdistymisvapautta ”lain ja hyvän tavan vastaisille” ryhmille. Elokapinan kesäkampanjalle kulkeutuneet rahavirrat osoittavat, että järjestö nauttii vaikutusvaltaisten tahojen suojelusta. Tämä voi selittää sen, miksei järjestön rikoksiin ole puututtu määrätietoisemmin.

Kuten Partisaani on jo aiemmin uutisoinut, Elokapina ei ole ensisijaisesti luonnonsuojelujärjestö, vaan äärivasemmiston bulvaaniyhteisö. Sen taustayhdistys Elonvaalijat ry:n puheenjohtajaksi paljastui Suomen Kommunistisen Puolueen Minna Mentula. Ei olekaan yllätys, että Elonkapinan saaman rahoituksen taustalla on politiikaltaan punainen vaikuttaja.

Minna Mentula oikealla.

Tuhansia euroja Elokapinan mielenosoituksiin

Julkisesti rahoitetun nuorisojärjestö Allianssin ja yksityisesti rahoitetun Suomen Kulttuurirahaston yhteishanke Ilmastonmuutosvoima uutisoi kotisivuillaan jakamistaan apurahoista. ”Nuorten ilmastotekoja toteutuu kesällä 49 kappaletta,” järjestö kertoo ja jatkaa:

”Suomen Kulttuurirahaston ja Allianssin Ilmastonmuutosvoima-hankkeessa jaettiin apurahoja nuorten ilmastotekoihin. Hankkeessa myönnettiin 50–5000 euron suuruisia apurahoja nuorten, alle 25-vuotiaiden omaehtoisiin ilmastoprojekteihin. Tänä vuonna rahoitettiin yhteensä 49 projektia ja rahaa jaettiin noin 112 000 euroa.”

Eräs lahjoituksista meni kohteeseen ”Elokapinan tapahtumakokonaisuus, 3 900 euroa, Jessica Piasecki, Helsinki”. Toisin sanoen Elokapina sai rahoitusta ”tapahtumakokonaisuuteen”, joka johti reilusti yli sadan aktivistin kiinniottoon, sakkoihin ja jopa rikosilmoituksiin.

Elokapinan apurahakapinalliset virnuilemassa poliisille.

Elokapinaa tuetaan veikkausvaroilla

Allianssi kertoo kotisivuillaan saavansa ”tukea veikkausvoittovaroista opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä”. Toisin sanoen valtio tukee Allianssia peliriippuvaisilta riistetyillä varoilla, jotka Allianssi kanavoi Ilmastonmuutosvoima-järjestönsä kautta rikolliseen toimintaan.

Kaksi vuotta sitten useat suomalaismediat uutisoivat Allianssin ja Veikkauksen likeisistä väleistä. Helsingin Sanomien mukaan ”usea Allianssin vaikuttaja on siirtynyt töihin Veikkaukseen ja avustuksia jakavaan ministeriöön”. Allianssin jäsenet kokoustavat veronmaksajille kuuluvilla rahoilla luksustason lomakohteissa, joissa Veikkauksen lobbaajat ovat usein juhlavieraita.

Ilmari Nalbantoglu.

Sdp vahvasti taustalla

Veikkaus tunnetaan avokätisestä poliitikoiden lahjomisesta. Uhkapeliyhtiöllä on erityisen vahvat siteet pääministeripuolue Sdp:hen. Lokakuussa 2019 puolueen eduskuntaryhmä valitsi Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtajaksi oman kansanedustajansa Jukka Gustafssonin.

Elokapinan saamat rahavirrat johtavat siis Allianssiin, jonka toiminnanjohtaja Ilmari Nalbantoglu on itsekin sattumoisin Sdp:n miehiä. Jo vuonna 2012 Yleisradio luonnehti Nalbantoglua puolueen silloisen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen ”portinvartijaksi”.

Nalbantoglu jatkaa edelleen paitsi Allianssin johtajana myös Sdp-aktiivina. Suomalaisten veronmaksajien sietää kysyä, miksi pääministeripuolueen voimahahmot kanavoivat veikkausvaroja äärivasemmistolaisen ryhmän rikolliseen toimintaan, vaikka yhdistyslaki mahdollistaisi ryhmän välittömän lakkauttamisen.

Lähteet: Yle (1, 2), Ilta-Sanomat, Sdp, Helsingin Sanomat (1, 2), Ilmastomuutosvoima

Äärivasemmisto Allianssi Elokapina Hallitus Ilmari Nalbantoglu Ilmastonmuutostekoja Jessica Piasecki Jukka Gustafsson Kommunismi Korruptio Kotimaa Lobbaus Mielenosoitus Minna Mentula Poliisi Poliisihallitus Poliittinen rikollisuus Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos SDP Sosialidemokraatit Suomen kommunistinen puolue Suomen Kulttuurirahasto Talous Uhkapelit Valeoppositio Vasemmisto Veikkaus Yhteiskunta

Keskustelu

20 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kommunistin talousosaaminen

  Vastaa

  Moni vasemmistolainen on somessa kampanjoinut kesän aikana pelikoneiden poiston puolesta kaupoista. Ei siinä, ettenkö allekirjoittaisi, mutta miksi he haluavat katkaista oman rahoituksensa?

  • Rasismi taustalla?

   Vastaa

   He ovat varmaan huomanneet, että pelikoneet eivät jaa voittoja poliittisen korrektiuden perusteella.Eli toisinaan suvakit ovat jääneet ilman voittoja, kun taas uusnatsit ovat napanneet pääpotin.

   • Kuula

    Vastaa

    Olisiko tässä osasyy. https://yle.fi/uutiset/3–11810433
    Jatkossa yhdistysten varat jaetaan valtion budjetista. Ja kuten tänäänkin, myös tulevaisuudessa hallinnossa on heidän oma väki jakamassa verovaroja. Rahaa saa näin enemmän.

 • TT

  Vastaa

  Taas on yksi järjestö osoittautunut olevan tiukasti globaalikommunistien talutusnuorassa. Ilmasto on monestakin syistä johtuen muutostilassa, mutta ihmisten päästöt ovat siinä sivuosissa. Kuitenkin asialla on hyvä ajaa kansaa kurjistavia muutoksia, kuten neuroottista kansalaisten ”päästöjen” valvontaa. Eliitti valvoo ja laskuttaa. Kohta hengitysilmakin on maksullista.

 • Tekijämies

  Vastaa

  On syytä muistaa, että 2020 kesällä pääministeri Marin antoi tukensa väkivaltaiselle BLM-järjestölle!

  Demareilla on aina näppinsä välissä äärijärjestöissä. Onko demarit koskaan kieltäneet antifaa?

  • Nimetön

   Vastaa

   Useimmissa muissa maissa pääministerin asettuminen terroristijärjestön puolelle olisi varmaankin aiheuttanut jotain kuohuntaa kansanedustuslaitoksessa mutta ei vaan meillä.BLM kuulemma tarkoittaa Black Lives Matter, mutta olen kuullut siitä rehellisemmänkin version:”Burn,Loot,Murder”.

 • Saurua69

  Vastaa

  Koska veikkaus lopetti poliittiset paikat 2020. Eli samalla taitoivat menettää tämän

 • EV

  Vastaa

  Elokapina on nykyisen hallituksen suojeluksessa, siksi sitä ei kielletä. Voi ehkä olla eri ääni kellossa seuraavalla hallituksella. En toki kannata järjestöjen kieltämistä mielivaltaisesti, mutta Elokapina itse on toimillaan ja sanoillaan rikkonut jatkuvasti lakia ja löytyy enemmän kuin tarpeeksi perusteita järjestön kieltämiselle. Tämä on vain tekopyhää toimintaa varsinkin poliisilta, mutta en ihmettele yhtään poliisin toimintaa, kun poliisin johdossa edelleen saa toimia Taposen kaltaiset täysin politisoituneet poliisit.

 • Nimetön

  Vastaa

  Onneks en veikkaa, tai pelaa uhkapelejä. Minä pistän rahani pörssiin, sieltä ne rahat tulee. Okei, verot pitää niistäkin maksaa, ja niillä samoilla varoilla näitä saatanan elämäntapatyöttömiä ruokitaan, mutta menee edes OSA niistä oikeisiin tarpeisiin.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Elokapina on selkeästi valtiovallan tiukassa suojeluksessa ja siksi heitä koskettaa erilainen laki kuin normaaleja ihmisiä.
  Poliisin munaton toiminta heidän edessään oikein kruunaa kaiken.
  Elokapina häiriköi ihmisiä globalistisen Coca-Colan ja mäkkäriruoan voimalla, todella ”kapinallista”.

 • Elo Apinat

  Vastaa

  Niille riittää halpa punkku, asumistuki, toimeentulotuki ja höpö-heinä. Sillä ne luo parempaa maailmaa. Ainakin omasta mielestään.

 • arska

  Vastaa

  hyvää journalismia liki joka päivä. saa jatkaa!

 • SDP on Vihreät 2

  Vastaa

  Tämä SDP on oikeasti Vihreät 2 puolue, minkä takia rahat syydetään tällaiseen typeryyteen. Lukeehan noiden hallitusohjelmassakin sana ilmasto 108-kertaa.

 • Vuoroin vieraissa

  Vastaa

  PVL kiellettiin vaikkei se ollut rikkonut lakia.

  Punikkijärjestöjä ei kielletä vaikka ne rikkovat lakia jatkuvasti, ehei, niille annetaan rahaa!

  Tällaista on ”demokratia ja tasa-arvo” Suomessa 2021. Hyi saatana!

 • Nimetön

  Vastaa

  Kyllä tämä maa pitää sisällään tekopyhää aivotonta petturia! Täysin läpinäkyvää touhua kun amatöörit yrittää tehdä ”töitä”! Ei ne hyödyttömät osaa kun ei ikinä ole tehnyt mitään missä olisi voinut aivosoluja kehittää!

 • Nimetön

  Vastaa

  Kuvituskuvassa ”virnuilemassa” apurahakapinallinen Amos Wallgren, Thomas Wallgrenin (sdp) poika. Amos sai henkilökohtaisesti 3750 euroa tukea Allianssilta ja Skr:lta tietokirjaprojektiinsa.

 • Anselmi

  Vastaa

  Taasen tässäkin nähdään että SDP on asialla kun veikkauksen rahoja myönnetään elokapinalle ym. SDP myöntää rahaa kaikelle mikä liittyy rikollisuuteen

 • Anonyymi

  Vastaa

  Ei muutakuin tyhjänpäivänen ilmastoliike pystyyn, joka ”vaikuttaa asioihin” häiritsemällä ihmisiä leiriytymällä autoteille norkoileen poltteleen pilvee ja juomaan pirkkakaljaa. He saavat tästä vielä kansanpetturihallitukselta tukiasia. Nämä kulttuurimarxistipaskahousut oikeasti ole tehneet yhtään mitään kongreettista ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Myötähäpeä.

 • Kirsikka Hillo-omena punainen

  Vastaa

  PVL kiellettiin koska eivat tue terrorismia tai toteuta kansalaistottelemattomuutta.
  Elikkas saat valtion tuet kun ilmoitat jarjestosi vaikkapa islamistiseksi ampumakerhoksi, muista pukeutua mustaan ja punaiseen jotta hallituksen pissaliisat, entiset nuorisorikolliset kettytytot hoksaavat mista on kyse.
  Lukutaitohan on rasismia koska suurin osa lahi-idan pedofiiliterroristeista ei sita osaa

 • Nimetön

  Vastaa

  Kirsikka jees.Itse olen aina ollut sitä mieltä että vihreät eivät ole edes puolue,he ovat yli-ikäisiä nuorisorikollisia.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi