Dopingringin helsinkiläispoliisille yli kaksi vuotta vankeutta

Myytyihin aineisiin kuuluivat muun muassa trenboloni, stanotsololi, oksimetoloni, oksandroloni, nandroloni, metyylitestosteroni, metenoloni, metandienoni, mesteroloni ja kasvuhormoni.

Rikos

Kuvituskuva.

Lapin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina yhteensä 20 ihmistä laajasta doping- ja lääkeaineiden laittomasta maahantuonnista ja myynnistä. Tuomittujen joukossa on Helsingin poliisilaitoksella vanhempana rikoskonstaapelina työskennellyt Tomi Rainer Kuusisto (s. 1973).

Kuusisto sai kahden vuoden ja kahden kuukauden tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta, törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta.

Syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta liittyi siihen, että mies oli oikeuden mukaan tehnyt poliisin tietojärjestelmässä hakuja liittyen lähettämäänsä dopingainepakettiin sekä pyrkinyt selvittämään, että oliko häntä kirjattu rikoksesta epäillyksi sanottuun rikokseen. Rikokset tapahtuivat 2018–2019.

Kuusisto käytti dopingia ja harrasti kehonrakennusta rikosten tapahtuma-aikoina. Helsingin poliisilaitoksen mukaan aiemmin virasta pidätettynä ollut Kuusisto irtisanottiin viime vuonna.

Ringin pisimmän tuomion sai Juha Niemelä (s. 1984). Hänet tuomittiin neljän vuoden vankeuteen törkeästä dopingrikoksesta, salakuljetuksesta, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Sami Pekka Heikonen (s. 1982) sai kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden tuomion törkeästä dopingrikoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Jyrki Heikki Tepsa (s. 1966) tuomittiin kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen törkeästä dopingrikoksesta ja petoksesta. Misha Tino-Matias Ylitapio (s. 1987) sai kaksi vuotta ja viisi kuukautta vankeutta.

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti

Doping Kotimaa Poliisi Poliisi rikollisena PolPo Rikos Tomi Rainer Kuusisto Virkarikos Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • sotatila

  Vastaa

  Poikkeuksellinen sää kuten nyt tämä lumipyry tarjoaa hyvän mahdollisuuden sään suojissa suorittaa poikkeuksellista suoraa toimintaa ja iskeä järjestelmää vastaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi