EU työntää 624 miljoonaa euroa ”vihreää tukea” Marokolle

Tuki annetaan siitä huolimatta, että Marokolla on oma osuutensa Qatargate-korruptioskandaalissa.

Talous

Euroopan komissio on myöntänyt Marokolle tukia yhteensä 624 miljoonaa euroa, pääosin ”vihreään energiaan” siirtymistä ja julkishallinnon uudistamista varten. Tuki annetaan siitä huolimatta, että Marokolla oli osuutensa Qatargate-korruptioskandaalissa marokkolaisen vakoojan paljastuttua yhdeksi tapauksen avainhenkilöiksi.

Annetut tuet ovat osa vuoden 2021 ”Välimeren agendaa,” joka lupasi 1,68 miljardia euroa tukia EU:lta Marokolle ”edistämään taloudellista kehitystä ja läheisempiä välejä Euroopan kanssa.”

Tuilla on myös tarkoitus kehittää rajavalvontaa ja laittomien maahanmuuttajien palauttamista Marokon ollessa EU:n yhteistyökumppani maahanmuuton hallinnassa. Euroopan selkärangattomat päättäjät siis ostavat rajavalvontaa kehitysmailta sen sijaan, että tekisivät itse tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Lähde: European Conservative

Euroopan unioni Marokko Politiikka Rajavalvonta Talous Ulkomaat

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Sionistien tiukassa otteessa oleva Eurooppa on valmis ottamaan kymmeniä miljoonia siirtolaisia lisää eli tilanne on täysin päinvastainen ja rajavalvonnan kehittäminen on vain tekosyy syytää miljoonia Marokkoon.

 • p grandell

  Vastaa

  eikö jo olisi aika lähteä pois koko saamarin eu.n systeemistä, uskomatonta, eikö mikään herätys kello soi ihmisten päässä

  • Yhteiskunnan ulkopuolla

   Vastaa

   Koska Suomea ei saa irrottautumaan EU:sta ja monelle maan vaihtaminen ei ole mahdollista, niin kaikkein helpointa on itse vaihtaa asuinpaikkaa. Muuttaa maalle tai edes haja-asutusalueelle, aloittaa kotitarveviljely ja mahdollisesti eläinten pito. Mitä omavaraisempi on sitä vähemmän tällaiset koskettavat henkilökohtiasesti.

   Ja maaseudulla pääsee mm. tutustumaan paikallisiin jonka jälkeen saa solmituksi kontaktit ja sen jälkeen eläminen onkin melko edukasta ja mielekästä. Jos heittäytyy sossun armoille niin se maksaa tuet maaseudulla siinä missä kaupunkiinkin, mutta hyötyjiä eivät ole vuokranantajat tai sijoittajat, vaan itse asuja.

   Ja rahtifirmat kantavat ovelle paketit samalla taksalla kuin kaupungeissakin. Vaikka matkaa olisi se 30km.

 • pöh

  Vastaa

  Marocco on yksi maailman suurimmista terrorismipesäkkeistä.
  Sinnehän sitä rahaa kannattaa lähetellä.

 • murre iisakki riepunen

  Vastaa

  Taitaa olla sen komissaarius Urpulaisen tekosia, taatusti vaatii suomen lahjoittavan kokoaan suuremman osuuden, ettei vaan meistä pahaa puhuta, ja urpulaisen vakanssi saisi siivet alleen ja tuhoa kylvävä luokanopettaja voisi jatkaa huoletonta eloaan.…

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tuo tulee olemaan täysin pohjaton kaivo, valkoiset veronmaksajat joutuvat maksamaan yhä suurempia tulonsiirtoja EU:n välikäden kautta muille.
  Kuinka surkeaksi täytyy ihmisten elintason mennä, ennen kuin alkaa oman kansan asiat kiinnostamaan.
  Liian paljon välinpitämättömiä ihmisiä, jotka tämän kaiken mahdollistavat.

 • Pekka j

  Vastaa

  Urpilainen juuri selvitti maikkarilla, että kyllä meidän pitää antaa kehitysapua, vaikka velaksi kun ollaan niin rikas maa. Ei olla Afrikan korruption ruokkiminen pitää loppua , Urpilainen saisi mennä tuottavaan työhön eikä jakaa muiden rahoja Afrikkaan.

 • tarkkailija

  Vastaa

  kuka muistaa milloin EU on esittänyt tilinpäätöstietoja?? 1980? 1990? 2000? 2010?
  paras arvio palkitaan— saa esittää oman arvionsa siitä miksi EU n rahoja kipataan afrikkaan—

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi