Hallitus ajaa energiaomavaraisuutta alas – turpeesta luopumisen apurahat korruptoituneisiin kohteisiin

"Ne joilta leipä lähti, eivät hyödy tästä. Turvetuottajat jätettiin ulkopuolelle," Ylen haastattelema turveyrittäjä Marko Vainiopää latasi.

Talous

Suomalaisten energia- ja elintarvikeomavaraisuutta pahasti rapauttava turvetuotannon alasajo etenee. Niin sanotun oikeudenmukaisen siirtymän JTF-rahaston haku alkaa kuukauden päästä.

Rahaston on määrä ”korvata turvetuotannon alasajosta aiheutuvia haittoja ja tukea vihreää siirtymää”. Turvetuotannon lakkauttamishanke on saanut viimeisen vuoden aikana osakseen kovaa arvostelua siksi, että se on keinotekoisesti pahentanut energiahintojen ajamaa inflaatiokriisiä.

”Vihreää siirtymää” onkin pidetty kriittisten kansalaisten keskuudessa globalistien tietoisena pyrkimyksenä heikentää kansallisvaltioita, jotta ne olisivat entistä riippuvaisempia ulkomaisesta tuonnista ja EU:n kaltaisista ylikansallisista instituutioista.

Ylen haastattelemien turveyrittäjien mukaan hankkeeseen liittyvä korruptio ei kuitenkaan pääty tähän. ”Oikeudenmukaisen siirtymän” nimissä jaettua julkista rahaa ei olla kanavoitu ensisijaisesti turveyrittäjille vaan muun muassa julkisen sektorin toimijoille, joilla on epäilemättä lämpimät välit hallituspuolueiden kanssa.

Kaksinkertainen huijaus

”Osa tuista on kohdistettu yrityksille, mutta suurin osa menee aluetalouden yleiseen vahvistamiseen. Tukien kohteena ovat kunnat, oppilaitokset, kehitysyhtiöt ja muut julkiset toimijat,” Yle taustoittaa ja jatkaa: ”Vielä vuosi pari sitten poliittiset päättäjät vannoivat, että turveyrittäjiä autetaan siirtymässä. Se näyttää jääneen sanahelinäksi.”

”Ne joilta leipä lähti, eivät hyödy tästä. Turvetuottajat jätettiin ulkopuolelle,” Ylen haastattelema turveyrittäjä Marko Vainiopää latasi.

”Vihreän siirtymän” nimissä jaetut rahat vaikuttavat siis valuvan puolue-eliitin lähipiirin taskuihin. Siirtymä onkin osoittautumassa kaksinkertaiseksi huijaukseksi, jonka uhreja ovat paitsi Suomen itsenäisyys myös varsinaiset turveyrittäjät.

Lähde: Yle (1, 2)

Energia Energiakriisi Energiantuotanto Energiapula Globalismi Hallitus Ilmastokommunismi Inflaatio Korruptio Kotimaa Marinin hallitus Politiikka Talous Turve Vihreä korruptio Vihreä siirtymä Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Suomen ongelma on liian nuoret päättäjät, jotka ovat kasvaneet poliittisissa broileritehtaissa elämättä koskaan ns. ”normaalia elämää”. He ovat siirtyneet koulusta opiskelija- ja kuntapolitiikan kautta valtakunnan politiikkaan ja kokevat eri puolueitten poliitikot omaksi viiteryhmäkseen, eivätkä oman puolueen rivijäseniä saati äänestäjiä.

  Nuoret poliitikot osaavat tehdä politiikkaa, mutta eivät hoitaa yhteisiä asioita.

 • 100 prosenttia.

  Vastaa

  Ellei kukaan tee mitään silloin ei mitään tapahdu. Ensimmäinen ja tärkein asia joka on monelle vaikea paikka on myöntää itselleen miten väärässä on ollut.

  Poliisivaltio ei voi olla kuin idioottien mielestä onnela. Kylmä ja pimeä onnela.

  Ei ole kuin yksipuolue järjestelmä. Kaikki muu on lietettä, kallista kulissia. Vaaliliitoilla ei ole merkitystä. Eikä kääpiöpuolueet pääse koskaan eteenpäin koska äänimäärät ovat vallanpitäjien käsissä. Se joka muuta uskoo elää irrallaan todellisesta maailmasta.

  Tulevilla eduskuntavaaleilla voi pyyhkiä persettä. Sen kauniimmin sitä ei voi sanoa. 

  Kaikkien eduskuntapuolueiden pomot kuuluvat samaan järjestöön jolle he ovat vannoneet ikuista kuuliaisuutta.

  Jossain luki että vaaleissa on mukana vallankumouspuolue. Mahdoton yhtälö. Ensin täytyy tehdä vallankumous. 

  Suomalaisista on kuitenkin tullut pelkureita. Olen itse yrittänyt yli 10 vuoden ajan saada aikaiseksi verkostoa tai pientä toimintaryhmä.

  Ei onnistu. Suomalaisten sokea ja typerä valtiousko poliisivaltioon näyttää tekevän mahdottomaksi muodostaa edes pieniä toimintaryhmiä. Unohtakaa kaikki puolueet. Nyt tarvitaan suurta kansanliikettä joka pistää poliisivaltion polvilleen ja herättää henkiin kansakunnan.

  Transvestiitti luistelija joka nolosti kompuroi rähmälleen symboloi totuudenmukaisesti Suomea. Maa joka on aina rähmällään johonkin suuntaan. Neuvostoliittoon, Euroopan Unioniin, YKn ilmastohuijaukseen…aina rähmällään.

  On vain kaksi vaihtoehtoa. Vallankumous, irti kuristavasta tyranniasta tai päästä pois Suomesta.

  Jos tällaiseen jää missä alennustilassa maa on, menettää lopulta kaiken.

  • tymä

   Vastaa

   Totta joka sana. Taitaa olla niin että jonkinlainen rinnakkaisyhteiskunta on ainoa ties ulos tästä hulluudesta. Kansallismielisiltä löytyy kuitenkin edelleen kaikki selitykset ja syyt miksi pitäisi edelleen luottaa polisiin, valtioon, noudattaa lakeja, viedä lapset aivopestäväksi kouluun. Samaan jatkuva kitinä siitä kuinka valtio ja lait sitä ja tätä, kuinka oikeudet viedään sitä ja tätä. Mitään typeriä byrokraattisia suomalaisvastaisia riistolakeja lakeja ei tarvitse noudattaa. Se on vaan sanoja jollain paperilla, ei mitään muuta.
   Puolueilla voi pyyhkiä persettä. Millään ”vallankumouspuolueilla” tai ”totuuspuolueilla” ei ole merkitystä, muuta kun jos haluaa päästä lihapatojen ja hillotolppien ääreen kansallismielisiä hyödyntäen.
   Sinimustat tulivat kuvioihin liian myöhään. Ei meillä ole aikaa yksinkertaisesti odottaa kymmentä vuotta kun Sinimustat saavat enemmistön äänistä. Asiat laukkaavat eteenpäin kovaa vauhtia, eikä nwo ole enää kovinkaan kaukana.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Kyllä tässäkin asiassa pitäisi ajatella kokonaisuutta. Turvetuotanto aiheuttaa valtavia humuspäästöjä. Humus on kolloidisesti liuenneena veteen eikä sitä voi suodattaa pois. Jos se halutaa poistaa päästövedestä, vesi tulee käsitellä kemiallisesti. Tämä on täysin mahdotonta, koska neliökilometrin turvesuolla sataa vuodessa 600 mm vettä eli 600000 tonnia. Tämä liuottaa kaivetulta suolta helposti 2000 tonnia humusta pilaamaan vesistöjä ja tappamaan kaloja hapen puutteeseen. Jos vesistön vesi on ruskeahkoa, siinä on 30 g kuutimetrissä humusta.
  Turpeesta saa energiaa, mutta seuraukset ovat monin verroin vahingollisempia johtuen soiden kaivelusta. Jos epäilet asiaa, tarkastele Suomen vesistöjä, joista aikoinaan laulettiin ”Kirkkaus Keuruun ja Kuuhanka veen,..” ja käy kurkkaamassa. Näsijärven veden käyttö Tampereella piti lopettaa talousveden raaka-aineena soiden ojituksen jälkeen. Kun ojitusongelmaa haluttiin peitellä, vian sanottiin johtuvan teollisuudesta.

 • Vihreä siirtymä on tie tuhoon

  Vastaa

  kaiken kukkuraksi vihreä siirtymä on täyttä paskaa.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Kaikissa mahtimaissa vallassa on vanhat ja viisaat ihmiset. Mahdotonta kuvitella nuoria naisia johtamaan esim. USAa, Kiinaa tai Venäjää. Turkkia.

 • Suomen päättäjille hullun paperit

  Vastaa

  Juuri näin. Vihreä siirtymä joka todellisuudessa on suuri nollaus, The Great Reset. 

  Et omista mitään eikä sinulla ole mitään yksityisyyttä. Miltä kuulostaa?

  Kuulostaa vankileiriltä jossa orjat ajetaan itsemurhan partaalle.
  Maailman onnellisin orja yhteiskunta. 

  Mutta, mutta kun TV uutisten setä sanoi että tämä on hyväksi meille…

  …ja YK on mukana tässä ohjelmassa ja on nuori pääministeri ja eduskunta hyväksyy tämän…ja YLEllä oli ohjelma että maailma pelastetaan kun teemme tarpeeksi monta itsemurhaa.

 • Omavaraista lämpöä

  Vastaa

  Meidän kylän nokisutari kertoi että syyskuussa alkoi puhelin soimaan ja aina kun sai yhden talon nuohottua, autossa odotti kuusi uutta puhelua ja pari tekstaria päälle. Ja sitä hullunmyllyä kesti joulukuun loppuun asti.

  Yksin meidän kylillä otettiin satoja tulisijoja uudelleen käyttöön ja sellaisiakin joita sutari ei muistanut koskaan edes nuohonneensa. Ihmiset ovat heränneet sen verran hyvin tähän energialla köyhdyttämiseen että ovat ottaneet kaikki tulisijat käyttöön. Sielä on poltettu kaikke mikä vain palaa roskista kahvinporoihin. Ja hyvä näin. Elitti ei saanut niitä miljardeja joita se kaavaili.

  Jotta tulevana kesänä maitopurkkeja kerää maitopurkkiroskiksista varmaan muutkin kuin minä. Samoin pahvinkeräyksestä lähtee pahvilaatikot ja kauppojen tyhjät hedelmä- ja vihanneslaatikot. Ei mene paljoakaan poltettavaksi kun niillä tehdään ”pienilmastoa” paikallisissa ”minilämpövoimaloissa”. Itse pidensin roskiksenkin tyhjennyksen kahdesta viikosta kuuteen viikkoon. Ja hyvin pärjää. Lähes kaikki muu palaa pesissä.

  Johtuisikohan leuto keli osaltaan tasaisesta kaasukerroksesta maamme päälä? Jaa‑a, toivon että johtuu…

 • Tuulivoimala ei jatkoon.

  Vastaa

  Tuulivoimala. Vihreä tyrannia niin viattoman kuuloisesti ja näyttävästi. Pilaa rauhallisen luonnon ja rauhan. Tuhoaa ikiaikaisen maiseman. Tuulivoimala ei jatkoon!

  https://youtu.be/U5QstPqWreI

 • Plääh

  Vastaa

  ”Suomi voisi olla energian saannin suhteen omavarainen. Esimerkiksi turpeessa on Suomella suunnaton omaisuus. Määrältään Suomen turvevarat ovat likipitäen kuin öljyvarat Norjalle. Norjan rikkaudet ja vähävelkaisuus perustuu juuri uusiutumattoman öljyn hyödyntämiseen. Mutta toisin on asiat Suomessa, joka ei hyödynnä luonnonvarojaan ainakaan omiin tarpeisiinsa. Suomessa tarvitaan peripohjaista yhteiskunnallista ja valtiollista murrosta. Ulkomailta ohjeistuksensa saavat nykyiset Suomen poliittiset valtaapitävät maan- ja valtionpetturit täytyy karkottaa päättävistä elimistä ja taluttaa oikeuteen. Ja tilalle on äänestettävä viisaita ja isänmaallisia sekä kansalaisten etua ajavia kansanedustajia. Eduskuntavaalit lähestyvät!

  Esitämme jäljempänä Vapauden liiton kirjoituksen turveohjelmasta: ”

  https://www.magneettimedia.com/turveohjelma/

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi