Tytti Tuppurainen veronmaksajien miljardituesta Fortumin sijoittajille: Pakko, koska Putin!

Korruptio on ollut lähellä demariministerin sydäntä jo hänen uransa alkuvaiheista lähtien, jolloin hän itse sai hämärää rahoitusta oululaiselta Kannisten rikollisperheeltä.

Talous

Tytti Tuppurainen.

Valtion omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) perusteli tänään äänestäjille, miksi suomalaisten veronmaksajien täytyy rahoittaa 2,35 miljardilla eurolla Fortumia, jonka omistajista puolet ovat yksityisiä sijoittajia. Tuppuraisen mukaan rahoituspäätös oli välttämätön, koska Putin.

Euroopan nopeasti kärjistyvä energiakriisi muistuttaa päivä päivältä läheisemmin reilun 10 vuoden takaista finanssikriisiä, jossa törkeisiin rikoksiin syyllistyneet pankkiirit palkittiin veronmaksajien kustantamalla hätärahoituksella. Vielä tuolloin eliitti ei tosin ollut oppinut myymään jokaista kansalle haitallista päätöstä vetoamalla Putiniin.

Tuppuraisen mukaan Fortumin ”ei pidä antaa joutua polvilleen Putinin edessä”. Tuppurainen ei ottanut kantaa siihen, että noin puolet rahoituksen saajista ovat yksityisiä sijoittajia. Lisäksi Fortumin johto hyötyy rahoituksesta, vaikka veronmaksajien euroja ei saakaan lainasopimuksen mukaan ulosmitata suoraan bonuksina.

Asiantuntijat ovat vaatineet Fortumin täydellistä kansallistamista, jotta energiajätille suunnattu veronmaksajien tuki olisi perusteltua. Tuppurainen ei pidä tätä tärkeänä. Kuten lukijamme tietävät, korruptio on ollut lähellä demariministerin sydäntä jo hänen uransa alkuvaiheista lähtien, jolloin hän itse sai hämärää rahoitusta oululaiselta Kannisten rikollisperheeltä.

Lähde: Yle

Energia Energiakriisi Fortum Korruptio Kotimaa Lahjonta Marinin hallitus Poliittiset viholliset Politiikka Santeri Kanninen Talous Talouskriisi Talousromahdus Toivo Kanninen Tytti Tuppurainen Uniper Vladimir Putin Yhteiskunta

Keskustelu

25 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Late

  Vastaa

  osinkoja saa kyllä nostella jotta johtoporras voi kiertää jotenkin pannassa olevat kannustin bonukset

 • George

  Vastaa

  Putin on siunaus Herran valituille.

  • hane

   Vastaa

   Ei kannata olla liian sinisilmäinen. Ei Jewtin ketään tule pelastamaan

 • TT

  Vastaa

  Putin-vihalla ei ratsasta pelkästään vihervasemmisto, vaan iso osa Suomen keskusta-oikeistoa. Putin- ja ryssäviha-rummun paukuttelu tuottaa mukavaa ääntä ja luo joukkoihin yhteenkuuluvuuden tunnetta, mutta jokaisen järkevän (oikeistolaisen) tulisi herätä tilanteen vakavuuteen ja omaksua vastuuntuntoisen aikuisen rooli. Ensin laitetaan perusasiat kuntoon ja rummutellaan vasta sitten. Niin mukavaa kuin ryssänvihailu onkin, niin asiat on laitettavat tärkeysjärjestykseen. Toistaiseksi näin ei olla valmiita tekemään ja kriisin annetaan syventyä katastrofiksi asti. Näin ovat valmiita tekemään myös persut.

 • Tb

  Vastaa

  Jos pulju on menossa nurin niin osakeanti käyntiin. Luultavasti ainoastaan valtio ostaisi osakkeita koska vain sillä on mahdollisuus lainanottoon ilman henkilökohtaista vastuuta. Näinollen yhtiö siirtyisi melko täydellisesti valtion omistukseen.

  • Mutta eihän täällä mitään järkevää tehdä

   Vastaa

   Ei vaan Uniper pitäisi pistää kokkaan. Noi hätälainat ylittää sen roskan markkina-arvon eli ei ole mitekään taloudellisesti perusteltua sitä lainoittaa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Putin, mikä ihana tekosyy…

  • Juha

   Vastaa

   Nyt taas osui saksa tuulettimeen.. ja lensi tytin naamaan. Joo ja se tytin tekosyy pätee kaikkeen.. ihan kaikkeen. Ja se menee täydestä kuin väärä raha goyimlampaille. Tuppurainen itse neuvotteli saksalaisten kanssa, että ei laiteta Uniperia konkurssiin vaan me maksetaan.. joka kuukausi lähetämme miljardit Saksaan. Me maksamme saksalaisten maakaasun koska Putin ei toimita mutta me ostetaan sitä ylikalliilla markkinahintaan jotta saksalaiset sopimusasiakkaat saa ylihalpaa kaasua.. sopimukset joita saksalaiset tehneet keskenään. Koska Tuppurainen ja nukkehallitus töpeksi täydellisesti neuvottelut saksalaisten kanssa. Hallitus vaihtoon ja Uniper konkkaan..

 • Korjataan omat mokat

  Vastaa

  Tässä saavat euroopa kanslaiset syytää ihan itseään. Jo ‑90 luvun alussa saarnasin kaikille että ”älkää päästäkö ketään monopoliasemaan”. Mutta niin teollisuus kuin varsinkin kotitaloudet ottivat venäläistä kaasua ”kun se on niin halpaa”. Saarnasin että ”pitäkää oma energiatuotanto voimissa ja pitäkää hinta alle maakaasun niin kaasun ja öljyn hinta pysyy alhaisena”. 

  Mutta ei, ei sitten millään. Joku sai aivovaurion ja rupesi höpöttämään maapallon lämpenemisestä ja siitä miten ydinvoimalat pitää sammuttaa että ne eivät tuota enää hiilidioksidia ilmakehään. Sähköä sen sijaan saadaan töpselistä ja siksi sähkö on ekologisempi vaihtoehto kuin ydinvoimalla tuotettu sähkö ja lämpö.

  Ja kaasusta, josta ei muut tulekkaan kun hiilivetyjä, kampanjoitiin vihreää energiaa joka pelastaa koko maapallon. Ja ihmiset menivät mukaan hööpötykseen valiten kaiken maailman aurinkosähköjä ja tuulisähköjä omiksi energialähteikseen, jolloin taloudellisen voiton kautta ne vahvistuivat ja pääsivät kuluttajia määräävään asemaan.

  Ihmiskunnan valoisa tulevaisuus on muuttunut mustaksi ja kylmäksi.

  Ainoa toivonkipinä siintää kaukaisuudessa. Olen kuullut että ihmiset ovat vihdosta viimein ruvenneet polttamaan roskiaan lämpöenergiaksi. Tässä piilee voittajien ja häväjien ero. Miksi ne roskat pitäisi kuorma-autoilla ensin kuljettaa osakyhtiöiden polttolaitoksille jossa ne poltettaisiin takaisin myytäväksi energiaksi? Osaavathan ihmiset ihan itsekkin polttaa roskansa saunan pesissä ja takoissa. Vaarsinkin kuumana palavat lastulevyt sekä muovijätteet. Energiaksi kaikki vaan missä on kierrätys merkki.

  Odotan innolla että ihmiset alkavat keräämään kauppoejn roska-astioista sisäkkin tungettuja maitopurkkeja sekä pahvisia kuljetuspakauksia. Sen jälkeen Suomen energiaomavaraisuus muuttuu oleellisesti. Jäteöljypolttimia, anteeksi MONIÖLJYPOLTTIMIA, on asennettu jo monille halleille ja kuivureille. Ketään ei kirvele jos päivässä kuluu öljyä 200 litraa. Pääasia on että on lämmintä.

  • Neula ja laakeri

   Vastaa

   Suomen kielen yksi kauneimmista sivistyssanoista on tuo mainitsemasi ”MONIÖLJYPOLTIN”

 • Jörgen Hainz

  Vastaa

  Odottelen koska tiedemiehet kertovat meille Vladimir Putinin olevan syypää alkuräjähdykseen.

 • Timovaan

  Vastaa

  Nyt kun 1600 megawattia tuottava OL3 potkaistiin käyntiin,niin voitaisiinko jo palata takaisin entiseen 😀 . Nythän OL3 kuittaa kevyesti venäjän 1000 megawatin menetyksen,sekä 600 megawatin varareservin menetyksen
  Toisaalta pelkästään varareservin palauttaminen takaisin normaaliin käyttöön laskisi sähkölaskut lähes ennnalleen.

  • Nimetön

   Vastaa

   1600 megawattia ei ihan riitä jos vajetta on talvipakkasilla 6000–8000 megawattia. 

   Tuossa megaliitissa on myös ongelmana se että jos se menee nurin menee samalla koko suomen sähköverkkokin. Olisivat rakentaneet useamman pienemmän voimalan mutta vihreät ja keskusta vastustivat myöntämällä luvan vain yhdelle reaktorille.

   Sinänsä kumma miksi keskusta pääsee kaikesta paskasta aina kuin koira veräjästä. Ovatko tyypillinen äänestäjäjoukko eli maalaistollot ja kaapuntiin muuttaneet metsänomistajat oikesti näin ahneenhölmöjä että mikä vaan menee läpi?

 • Oikeat syyt

  Vastaa

  Niinpä. Tää sairas ja typerä vihreä siirtymä on energian hinnan nousun taustalla. Toinen tekijä on ahneus eli hintoja on korotettu kohtuuttoman paljon.

 • Korjataan omat mokat

  Vastaa

  Niillä Suomi nousee jos jollain. Minä toimitan naapaurille ~130 litraa joka vuosi mustaa kultaa. Ja grillkioskien palmyöljyä (joka ei juuri muuhun kelpaa) stä saa isohkoista kaupungeista 80 kuutiota helposti ilmaiseksi. Siitä tekee sitä paljon puhuttua biodieseliäkin.

  Mutta tärkeintä on lämpö. Lämpö on se A&O. Mitä isompi rakennus ja mitä useampi sielä asuu, sitä taloudellisemmin maailman talousjohtjien kotkotukset kurjistavat elämää. Ja jos sitä lämpöä on yli oma tarpeen, niin aina voi pitää uima-allastakin ympäri vuoden pihalla lämpöisenä.

  Mutta että kiinteistökohtainen roskien poltto, sekin on pitkälle tulevaisuuteen sijoittamista. Ei muuta kuin dyykkaamaan. Minä ole lämmittänyt taloani jo 20 vuotta muiden roskilla.

 • JoodeJoode

  Vastaa

  Jauhojengin johtaja oli hiukan ”liikuttuneessa”tilassa sillä aikaa kun olisi pitänyt olla mukana neuvottelemassa ja tekemässä työtään ettei Suomalaisten veronmaksajien tarvi taas maksaa itseään kipeeksi mitä tähän uniper-fortum sotkuun tulee. Saksassa ihmettelevät varmaan miten voi noin typeriä päättäjiä olla kuin Suomella on.

 • Amos

  Vastaa

  Caruna, Sonera (UMTS-kaupat), Destia, A‑katsastus, Digita, Kemira — onhan näitä nähty ennenkin. Hölmölän uusin jakokivi helminauhan jatkoksi on Fortum. Ei kannata luulla että poliitikot ja muut ”päättäjät” vahingossa antavat näiden asioiden mennä näin pahasti perseelleen. Tämä on kaikki suunniteltua ja suomalainen ei laita hanttiin. Saksalaiset, italiaanot ja muut kiittävät & kumartavat, kun maailman onnellisin kansa maksaa.

  • Nimetön

   Vastaa

   Heh kannattaa muistaa ajokorttia uusiessa tai korottaessa, että rahat menee nykyään vasemmistolaisen tradekan kassaan. 

   Viranomaispalvelujen myyminen jollekin kommunistiporukalle on mahdollista vain täällä hölmölässä.

 • Zardex

  Vastaa

  Ei ole kyse rahasta. Ei myöskään poliitikkojen korruptiosta, ne kyllä saadaan tekemään mitä käsketään muillakin keinoin kuin lahjuksilla. Kyse on energian kontrolloimisesta. Ne jotka Suomea hallitsevat ottavat sen kyllä millä vain keinolla tahansa.

 • juha II

  Vastaa

  On ihme ja kumma kun Putinia ei kukkaan sääli, vaikka aivan ihan KAIKKI on hänen syytään. Mutta yhdestä asiasta Venäjän presidentti Vladimir Putinin voi olla ikionnellinen. Nimittäin siitä, ettei hän ole ”tsuhna” (suomalainen) veronmaksaja, joka maksaa kaiken mitä linnunaivoinen ”vastuuministeri” ryssi!. Sanommehan mekin venäläisiä ”ryssäksi”! Läntisen Euroopan suurin pelko EI ole yksittäinen ent KGB:n palveluksessa ollut teräväpäinen Suuren Venäjän valtiopäämies. Vaan niitä on eurooppalaisten hallituksissa olevat WEF:n nukkemestari Klaus Schwabin nukke pääministerit, jotka kilvan hokevat kaiken olevan Putinin syytä. Saksan ulkoministeri jopa sanoi Ukrainassa ettei hän välitä tippaakkaan mitä hänen äänestäjänsä Saksassa sanovat kärsiessään energiapulasta ym. Koska hänen mielestään ”kaikkein tärkein asia on Ukraina eikä saksalaisten tuleva talvi kylmyyksineen”. Ja väistämättä WEF:n ”The Great Reset” konnankoukku ohjelman eli itseaiheutetun ruokapulan takia. Kylmä ja nälkä tappaa tehokkaasti ensin sairaat ja huonokuntoiset ja lopulta terveetkin. Vain kaikkein vahvimmat (raaimmat, itsekkäimmät) selviävät seuraaviin ”keräilyeriin”. Klaus Schwabin seinällä komeilee Vladimir Leninin kuva kuten se koristi aikanaan ent. presidentti Tarja Halosen lapsuudenkodin seinää. USA:ssa demiokraatit Bidenin diktatoorisen puheen voimin pyrkivät suoraan teurastamaan MAGA kannattajat, koska demokraatit ovat kommunisteja sekä globalisteja, jotka haluavat tuhota kansallisvaltio Yhdysvallat kuten EU Euroopan barbaareilla. Joilla EI ole MITÄÄN tekemistä minkään humanismin kanssa. Päinvastoin kuten Etelä-Afrikassa, jossa ANC:n oikeusistuin päätti, että laulu: ”Tappakaa kaikki buurit!!!” Ei ole rasistinen eikä rotuvihaa.

  • Sammy

   Vastaa

   ”Ryssä” tulee toisesta virallisesta kielestämme: Ryssland=Venäjä, ryss=venäläinen ihminen, ryska=venäläinen.

 • Bella

  Vastaa

  Jouduin erehdyksessa asumaan Santeri Kannisen asuntoon vuonna 2oo3. En siis silloin tiennyt koko suvun olemassaoloa edes. Alue, missa asuin, oli viela sellaista, etta siella asui tavallistakin vakea suurin osa.

  Muutaman vuoden paasta alkoivat ongelmat. Naapuriin muutti tyttonen, jolla oli vastasyntynyt lapsi. Tytto oli enimmakseen aineissa. Tauoton kovaaaninen musiikki kuului tyton asunnosta suoraan omaan asuntooni suunnilleen ”kaksneljaseiska”. Minua saalitti se vauva parka, joka joutui siina metelissa kasvamaan. Omani oli silloin vauva myos, joten otin isannoijaan yhteytta, jotta musiikin soittaminen saataisiin loppumaan. Eras paiva kuulin rapusta kovaaanista melua, ja erehdyin avaamaan oven (nykypaivana ei tulisi enaa mieleenkaan avata ovea tallaisessa tilanteessa, silla niin paljon on maailma muuttunut). Nain, kuinka rappuja ylos juoksi suoraan minua kohti poliiseja rivissa taysissa varusteissa konetulipyssyt nakyvilla. Rivin ensimmainen poliisi kivahti minulle, etta ”mene asuntoosi, alaka avaa enaa ovea”. 

  Olivat matkalla taman tyton asuntoon, ja kun poliisit paasivat siihen asunnon ovelle ja ryhmittyivat siihen, niin poliisien takaa kaveli ls tyontekija, ja alkoi maanitella sita likkaa, etta ”tule S ulos sielta nyt”. 

  Muutaman viikon paasta sitten tyttosen sulho paasi kotiin, ja sain tietaa, etta tama olikin lomalla linnasta ja lusi siella linnassa tuomiota taposta. Mina kun luulin, etta tytto oli yh, silla Kanninen kavi siella tyton asunnossa oisin ja iltaisin, varmaankin itseaan helpottamassa.

  Aloin vaatia kovaaanisesti isannointia laittamaan pellolle taman viehattavan pariskunnan. Eras yo sitten kuulin ensin, etta kuinka jotakin nestetta valutettiin postiluukustani. Melkein heti sen jalkeen kuulin kovaanista murtumisen aanta, ja tajusin ‚etta joku yrittaa murtaa oveani. Haistoin makuuhuoneeseen bensan hajun. Olivat kaataneet bensaa postiluukustani. Sieppasin nukkuvan vauvani ja kannyn ja painuin parvekkeelle soittamaan poliisiin. Silloin kuulin, etta kuinka jokin murtui ja antoi periksi. Ajattelin, etta tassa on nyt pakko tavallisen tyton ottaa puukko tuosta keittiosta ja menna puolustamaan perhettaan tata taposta tuomittua vastaan, joka oli viela isokokoinen kuin perkele. Jatin vauvani parvekkeelle vaunuunsa ja haivyin ottamaan leipaveitsen ja asetuin odottamaan siihen eteiseen oven taakse, etta kun paasevat sisaan, niin isken suoraan kyselematta heti takaapain…

  No, sitten kuulin rapusta poliisien aanen, kun kaskyttivat naita asukkeja. 

  Mina haivyin talosta samana yona, enka koskaan tullut takaisin. Asuntoon jai tavarani, joista osan sain pois kuljetettua, mutta tama Kanninen varasti asunnosta, joka oli siis viela hallussani, ison, kalliin kokopuisen kirjahyllyn. Kanninen itse kertoi minulle, etta oli kertonut talle S:lle ja miehelleen, etta jatkuvasti hairitsen Kannista kertomalla hairiosta talossa S:n tuottamana ja vauvansa oloista. 

  Se lohduttaa, etta aiemmin olin vienyt taman aijan karajille tuhoelukoista asunnossa, ja voitin keissin. Kuulin silloin, etta kuulemma yksitysihenkilon on vaikea voittaa Kanniset oikeudessa, siis silloin 2ooo luvun alussa. En koskaan tarkistanut, etta oliko se totta.

  Tuppuraiseenkin tormasin noina vuosinani Oulussa myohemmin. Juhlin hanen isossa kaupunkiasunnossaan muun poliittisen kerman kanssa. Olin silloin Vihreiden jasen, enka rivijasen missaan nimessa. Nain silloin, etta Tuppuraisella ei ole kaikki kotona, silla amma ei sulanut lapsiin kohdistuvan vakivallan edessa lainkaan. Hahmotin silloin sita verkostoa, jolla Oulua pyoritetaan, ja se on rumaa, kun sen ymmartaa. 

  Kun Tuppurainen alkoi nousukiitonsa politiikassa, olin aivan aimistynyt. Mietin, etta milla tama nainen parjaa, kun aivosoluja en voi sanoa hanen omaavan, siis niin monta yhteista ”satuhetkea” olemme yhdessa viettaneet, etta taman voin sanoa. Lahinna jai mielikuva noista Oulun vuosista, etta Tuppurainen on henkilo, joka pelaa verkoston tuella. Yksin han vaikutti olevan heikko, pieni nainen. En puhu fyysisesta koosta nyt. 

  Tavallaan nuo UB yhteydet ja Kannisen vakivaltamafian yhteydet osuvat jarkeen nyt. 

  Oulu on yksi iso hullujen huone. Olen miettinyt palaavani kotikonnuilleni pohjoisen ilmaston vuoksi, johon kehoni on tottunut, ja kun olen saanut taalla etelassa opiskeltua ja vaitokset hyvalle mallille ja tullle, ja lapsetkin ovat jo omillaan, mutta emmin viela, koska tosiaan se on hullujen huone, jota lestamafia johtaa. Olen miettinyt, etta jos muutan Oulun ulkopuolelle siihen lahistolle… mutta todennakoisesti tulen tulokseen, etta sekin olisi ihan uhkarohkea liike tapauksessani. Ehka tiedan liikaa tasta hullujen huoneesta, ja voi olla olemassa henkiloita, jotka eivat pida tiedoistani.…

 • UUM

  Vastaa

  Pakotteet ovat luhistamassa Venäjän. Tai Saksan/EU:n. Aivan sama. Kunhan joku luhistuu. Koko konflikti on USA:n masinoima. No, ei ne pakotteet oikeasti ole Venäjää ainakaan tuhoamassa. Ennemminkin tilanne vain näytti sen ettei Venäjä tarvitsekaan Eurooppaa niin kovasti kuin Eurooppa tarvitsee Venäjää. Eli Euroopan kannattaa suosiolla katkaista kaikki suhteet Venäjään, eikö?

  PÖRSSITIEDOTE: Fortum on sopinut Suomen valtion kanssa silta­ra­hoi­tuk­sesta vakuus­vaa­ti­musten katta­mi­seksi pohjois­mai­silla sähkön johdannaismarkkinoilla

  FORTUM OYJ SISÄPIIRITIETO 6.9.2022 KLO 9.42

  Fortum Oyj on sopinut pääomistajansa Suomen valtion (50,76 %) kanssa järjestelystä, jolla yhtiö pyrkii varmistamaan riittävät likviditeettivarat tilanteessa, jossa sähkönhinnat ja sen myötä vakuusvaatimukset nousevat edelleen voimakkaasti sähkön pohjoismaisessa johdannaispörssi Nasdaqissa. Tällä hetkellä yhtiöllä on riittävät varat vakuusvaatimusten täyttämiseksi. Järjestely asetetaan paikalleen nyt valtioneuvoston aikataulun ja ehtojen puitteissa, mutta lainan nostaminen on viimesijaisin vaihtoehto Fortumille. Lainaa ei voi käyttää tytäryhtiö Uniperin vakuusvaatimusten kattamiseen. Järjestelyn osapuolina ovat myös Fortumin pohjoismaiset sähköntuotantoa harjoittavat tytäryhtiöt Fortum Power and Heat Oy ja Fortum Sverige AB.

  Lainamäärä on 2,35 miljardia euroa ja sen myöntää Suomen valtion kokonaan omistama sijoitusyhtiö Solidium. Laina-aika on yksi vuosi, ja laina erääntyy kokonaisuudessaan vuoden kuluessa sopimuksen allekirjoituksesta. Ensimmäinen erä lainasta on vähintään 350 miljoonaa euroa ja se on nostettava viimeistään 30.9.2022, jotta järjestely jää voimaan. Viimeinen erä on nostettavissa 31.3.2023 saakka. Lainalle maksettava marginaali on 10 % ensimmäiseltä kuudelta kuukaudelta ja 12 % seuraavilta kuudelta kuukaudelta. Laina on sidottu kuuden kuukauden Euriboriin. Järjestelyyn sisältyy järjestelypalkkio ja luotonvarausprovisio, jolloin todellinen vuosikorko ilman alla mainittua osakeannin vaikutusta, laskettuna koko lainasummalle ja koko laina-ajan olisi 14,2 %.

  Lainan nostamisen ehtona on suunnattu, maksuton osakeanti, joka oikeuttaa Solidiumin merkitsemään enintään 8,97 miljoonaa Fortumin uutta osaketta. Osakkeet annetaan maksutta ja niiden määrä vastaa 1 %:a Fortumin liikkeeseen lasketuista osakkeista osakeannin toteuttamisen jälkeen. Näin ollen Suomen valtion määräysvallassa olevan omistuksen osuus nousisi 51,26 %:iin, liudentaen vastaavasti muiden osakkaiden omistusta. Osakeanti edellyttää Fortumin ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää kahden kolmasosan enemmistöllä paikalla olevista osakkeista ja äänistä. Yhtiökokous järjestetään vain, jos lainaa nostetaan.

  Järjestely sisältää myös johdon palkitsemista koskevia rajoituksia. Yhtiön hallituksen palkkioita ei vuosina 2022 ja 2023 koroteta. Fortumin johtoryhmän jäsenille ei makseta lyhyen tai pitkän aikavälin (STI- ja LTI-ohjelmat) kannustinpalkkioita, jotka kertyvät vuosilta 2022 ja 2023, eikä heidän palkkojansa koroteta vuosina 2022 ja 2023.

  Järjestelyssä ei ole osingonjakoa koskevia rajoituksia. Fortumin hallitus ottaa kantaa mahdolliseen osinkoon vuodelta 2022 alkuvuodesta 2023.

  ”Euroopan energiakriisi on seurausta Venäjän päätöksestä käyttää energiaa aseena ja sen myötä myös Fortum ja monet muut pohjoismaiset sähköntuottajat ovat tukalassa tilanteessa. Epävarmuus markkinoilla on suurta ja energian hinta on ollut ennätyksellisen korkealla. Viime viikolla futuurihinnat ja samalla vakuusvaatimukset kuitenkin laskivat huipputasosta. Suomen valtion myöntämä lainajärjestely vahvistaa Fortumin rahoitusvalmiutta heilunnan keskellä”, sanoo Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo.

  Markkinoiden sulkeutuessa eilen 5.9. Fortumin (ilman Uniperia) vakuusvaateet Nasdaqissa olivat noin 3,5 miljardia euroa. Korkeimmillaan vakuusvaateet olivat noin 5 miljardissa eurossa 26.8. päätöshintojen perusteella.

  ”Kohtuuttomien vakuusvaatimusten helpottamiseksi tarvitaan myös sääntelymuutoksia. Johdannaismarkkinoita säätelevä EMIR-lainsäädäntö ei tee eroa välittäjien ja puhtaasti oman tuotantonsa suojaustoimintaa harjoittavien toimijoiden välillä – molempia koskee samat käteisvakuusvaatimukset. Energiayhtiöiden, jotka suojaavat omilla voimalaitoksillaan tuotetun sähkön tulevia toimituksia pitäisi voida käyttää omaa tuotantoaan vakuutena. Olen iloinen, että Suomi aikoo ottaa asian esille EU:n energiaministereiden kokouksessa tällä viikolla”, Markus Rauramo jatkaa.

  Fortum kertoi kasvaneista vakuusvaatimuksista pohjoismaisilla sähkön johdannaismarkkinoilla yhtiön puolivuosikatsauksensa julkistuksen yhteydessä 25.8.2022 sekä pörssitiedotteella 29.8.2022.

  Fortum Oyj

  Ingela Ulfves
  sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

  Joopa joo… Bonuksia ja palkankorotuksia ei tilitetä 2022–2023, mutta 2024 sitten lypsetään & kupataan senkin edestä & korkojen kera. Näin tämä eurokommunismi toimii: voitot ovat yksityisiä (pankkiirit & pennosia heidän kätyreilleenkin), tappiot julkisia (veronmaksajat maksavat työllään valtionlainamme korkomenoja yksityispankeille). Arvatkaa vain mihin valtiomme tulee nuo 10 %:n korkotulot käyttämään. Veikkaan vahvasti että monikulttuuria pukkaa, sillä EU perustuu tulonsiirtoihin. Jännittäkäämme mitä Saksalle käy, kun halpa venäläinen energia loppuu; talousihme kyykkää ja maahan jäävät turkkilaiset ynnä muut halpatyövoiman siivellä tuodut vipeltäjät.

  Muistatteko Vake Oy:n? Se on nykyään Ilmastorahasto Oy! Valtion kehitysyhtiö (kehitysmaalaistamisyhtiö?) rikastuu siirtämällä valtion omaisuutta omaan salkkuunsa, sekä ”kehittämällä” (leikkaamalla/kilpailuttamalla/potkuja antamalla/supistamalla/huonontamalla) että ”ottamalla vastaan ja luovuttamalla osakkeita.” Aika kiva tuo viimeinen; niin nätisti sanottu. Tämä on siis osakekeinottelua, ei pörssikeinottelua, sillä Vake suhmuroi ja puliveivaa listaamattomilla osakkeilla. Mutta yhtälailla niillä on arvonsa, jolla ne ostetaan ja myydään. Tuo marginaali on se voitto, joka jonkun (=kansan) selkänahasta otetaan. Ei siis eroa pörssiosakkeista mitenkään, paitsi että Pörssi Oy puuttuu tästä pelistä, eikä ota omaa osuuttaan bisneksestä eli voitontavoittelusta näin selkosuomeksi.

  Sipilällä ja muilla on omat osallisuudet sijoituskirjekuorissa eli heidän jääviyttä emme saa tietää. (Onko Suomessa, muuten, enää edes kirjesalaisuutta?) Luottakaamme siihen että ovat yhtä rehtejä kuin Lehtomäki, Pekkarinen, Juhantalo, Kaikkonen jne. Media sitten kyllä kertoo etukäteen mihin tavallisen tallaajan kannattaa sijoittaa ja jälkikäteen että miksi ne kurssit nyt sitten näin menivätkin. Se, katsos, mitä lehdessä lukee, on totta.

  Työ ja tuotanto aktualisoivat rahan arvon. Eli raha tekee työtä, työ ei tee rahaa. Ilman takeita l. energiaa raha on arvotonta. Jos kansa tietää viimeisen arvan olevan tyhjä, kansa ei sitä osta. Vaikka EKP kuinka kierrättää eli pesee pelastuspaketteja jäsenmaidensa kautta, niin olemme aina saman ongelman äärellä: meillä ei ole tarpeeksi rahaa. Mitkään säästöt, leikkaukset tai lämpötilojen laskut eivät auta, vaikka säästeliäisyys kannattaa jokaisen yltäkylläisyyden keskellä eläneenkin nähdä nyt hyveenä.

  EU tulee pysymään aina keinotekoisessa liikkeessä eli korkovelkarahahuiputuksen rattaat pysyvät pyörimässä ja tahti vain kiihtyy, sillä kaikenlainen stabiilius ja staattisuus on vastoin marksismin ensimmäistä perussääntöä; ainaista liikettä.

  • Unto

   Vastaa

   Fortumille lainaa Suomen valtio 10 %:n korolla. Ja Suomen valtio omistaa Fortumin 51 %:sesti. Tämä on taas näitä diilejä. Mätää touhua kuten rakennusalakin, jossa rakennetaan ja sitten myydään kerrostaloja itselle. Veronmaksajat kyllä tukevat ja maksavat. Kunniakansalaiset pitävät maailman onnellisinta valtiota pystyssä ja EKP saa suoltaa lisää korkovelkaansa suomalaistenkin niskaan.

 • periferian oraakkeli

  Vastaa

  Oulussa asuvana olen havainnut tämän kuvion, josta aiempi kirjoittaja kirjoitti. Oulu on pahuuden pesäke Suomessa. Oksettaa nähdä päättäjiä, jotka patsastelevat kuin ylimykset, mutta kasvokkain eivät osaa vastata yhtään järkevää lausetta, pikkulapsetkin ovat järkevämpiä. Hännysteleviä, raukkamaisia, rahanahneita sirkuspellejä, jotka vaalien alla mielistelevät, jakavat namua, kahvia ja makkaraa. Valitettavasti kaupungissa on liian paljon hölmöläisiä, jotka eivät osaa ajatella, vain jupinaa juorukerhoissa, mutta ei ole munaa lähteä toimimaan yhdessä porukalla tätä mätäkorruptioptioporukkaa vastaa. Laillisin keinoin. Pois pitäisi päästä, kuten kirjoittaja totesi, kaupungin ulkpuolelle lähikuntiin tai …

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi