Euron kurssi putoaa – taas uusi kielteinen ennätys

Eurooppa on ottanut Yhdysvaltojen puolesta vastaan pakotepolitiikan kipeimmät iskut, ja nyt amerikkalaiset keräävät Ukrainan konfliktin hyödyt omiin taskuihinsa.

Talous

Euroopan unionin taloudellista tulevaisuutta kuvaava eurovaluutan kurssi rikkoi jälleen negatiivisen ennätyksen. Kurssi on pudonnut matalimmalle tasolle 20 vuoteen.

Euron kurssin syöksykierre alkusyksystä osoittaa, että markkinoiden näkemykset unionin taloudellisesta tulevaisuudesta muuttuvat päivä päivältä synkemmiksi. Poliitikot ovat kieltäytyneet tekemästä talouden kannalta välttämättömiä uudistuksia, koska taloudellinen nationalismi on kaikkia EU:n ydinarvoja vastaan.

Euron ohella myös punta on ollut laskusuhdanteessa. Valuuttamyrskyn merkittävä voittaja on Yhdysvaltojen dollari. Eurooppa on ottanut Yhdysvaltojen puolesta vastaan pakotepolitiikan kipeimmät iskut, ja nyt amerikkalaiset keräävät Ukrainan konfliktin hyödyt omiin taskuihinsa.

Lähde: Yahoo

Dollari Euro Euroopan unioni Politiikka Talous Talouspakotteet Valuutat Yhdysvallat Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Arto

  Vastaa

  Valmistautukaa ystävät.. Jos mahdollista niin laittakaa ylimääräiset eurot ruokaan ja varusteisiin. Vittumaiset ajat ovat edessä. Varatkaa itsellenne nestekaasu hella ja lämmitin/lämmittimiä. Ne ei tällä hetkellä maksa paljoa.

  • Juha

   Vastaa

   Jep. Ei kannata säästellä mätäneviä euroja koska hyperinflaatio syö niiden arvon. Osta vaikka kuparia, alumiinia tai teräsputkia, jotka säilyttävät arvon ja ovat likvidiä tavaraa. Myös aggregaatissa rahan arvo säilyy.. niitä ei juuri käytettyjä ole myynnissä. Agregaatille voipi tulla käyttöä kun keskitalvella sähköyhtiöt alkavat leikkimään Putinia.

 • Puolueeton

  Vastaa

  Kaiken lähtökohtana on Venäjän ”operaatio” Ukrainassa. Tämä ei yksin saisi tätä pahaa aikaan, mutta länsi europpalaisten reaktiot Venäjän operaatioon ovat johtaneet pahaan.
  Mutta mikä on Venäjän operaation aiheuttaja, se ei ole tietenkään Putin, koska Venäjän toiminta maksaa Venäjällekin ihmishenkiä ja aiheuttaa suuria kustannuksia. Ei siihen noin vain vallanhimosta lähdetä saati ilkeyttään.

  Kun 2000 luvun Ukrainan historiaa selvittää, alkaa Yhdysvallat olla mukana kuvioissa. Siellä voi olla niin nokkelaa joukkoa vallanpidossa, että nämä ovat aiheuttaneet monen mutkan kautta itä ja länsi Euroopan nyt räjähtäneent ongelmat.

 • Maku

  Vastaa

  Pitää huomioida kuinka 1kg nestekaasun poltto tuottaa 2m^3 vesihöyryä. Toki litran veden keittäminen tuottaa 1,7m^3 vesihöyryä mutta suurin osa menee liesituulettimesta ulos. Älkää siis tehkö hometaloja. Grillissä ruokaa jne

  • Timpuri

   Vastaa

   Jos puutalon seinät ovat eristyksen sisäpinnoilta höyryeristettyjä niin seinien väleihin ei jää kosteutta muhimaan.
   Lämpölähteistä riippumatta tuuletusta pitää olla joka tapauksessa joko perinteistä tai koneellista.

 • Jupi

  Vastaa

  koko sodan ja sen varjolla asetetut pakotteet ovat osa suunnitelmaa tuhota Euroopan hyvinvointi ja talous, jotta eliitti voi ostaa (lue riistää) viimeisetkin riippeet kansallisomaisuudesta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi