Asiantuntijat: Inflaatio, pakolaiskriisi ja uudet koronarajoitukset voivat kaataa maailmantalouden

Keskuspankkien arvioiden mukaan pahimmassa skenaariossa EU estää Venäjän energiakuljetukset euroalueelle kokonaan, mikä riittäisi ajamaan talouden uuteen taantumaan.

Talous

Poliitikot lupailivat kansalaisille viime vuonna, että 2022 tulisi olemaan maailmantalouden ”nopean elpymisen” vuosi ja ”paluu normaaliin”. Eliitin mukaan maailmantalous voisi päästä tänä vuonna jopa koronaa edeltäneille kasvuraiteille. Vaikka koronarajoituksia on päätetty löysätä ainakin hetkeksi, varoittavat asiantuntijat, ettei ”paluuta normaaliin” ole tosiasiassa luvassa.

Ukrainassa käytävä suurvaltasota on kärjistänyt niin sanotun stagflaation riskiä. Stagflaatiossa yhdistyvät inflaatio eli rahan arvon tuhoutuminen ja stagnaatio eli talouden laskusuhdanne. Tällöin hinnat nousevat samalla, kun kasvava joukko ihmisiä menettää työnsä. Ukrainan tapahtumat ajavat inflaatiota erityisesti nousevien energia- ja raaka-ainekustannusten kautta.

Sodan synnyttämät pakolaisvirrat tulevat rasittamaan erityisesti EU-maiden julkista taloutta, sillä turvapaikanhakijoiden määrä voi kasvaa jopa vuoden 2015 lukuja suuremmaksi. EU-maiden tulee elättää kasvavaa joukkoa siirtolaisia samalla, kun stagflaatio kaataa yrityksiä ja supistaa valtioiden verotuloja.

Pahin skenaario: Täydellinen energiaboikotti

Muun muassa Kiina on raportoinut myös pahenevista koronatilastoita. Mikäli globaali eliitti ilmoittaa jälleen uuden ”vaarallisen koronavariantin” synnystä sekä vaatii kovia liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia, yritysten toiminta tulee entisestään vaikeutumaan toimitusketjujen katketessa ja asiakkaiden kaikotessa.

Yhdysvaltojen valtiovarainministeriössä aiemmin työskennellyt Citin kansainvälinen pääekonomisti Nathan Sheets totesi medialle, että Ukrainan sodan vuoksi globaaleja talouskasvuennusteita voidaan joutua alaskirjaamaan jopa useita prosentteja. OECD:n ennusteiden mukaan Ukrainan sota voi iskeä euroalueen talouksiin lähes kaksi kertaa kipeämmin kuin Yhdysvaltoihin.

Volkswagen-yhtiön toimitusjohtaja Herbert Diess puolestaan arvioi, että pitkittynyt sota Ukrainassa voi tehdä euroalueen talouksissa vielä huomattavasti koronarajoituksia suurempaa tuhoa inflaation, toimitusketjuongelmien ja energiapulan vuoksi. Keskuspankkien arvioiden mukaan pahimmassa skenaariossa EU estää Venäjän energiakuljetukset euroalueelle kokonaan, mikä riittäisi ajamaan talouden uuteen taantumaan.

Lähde: Financial Times

Energia Inflaatio Koronarajoitukset Koronavirus Politiikka Sota Talous Talouspakotteet Talousromahdus Ukraina Ulkomaat Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

27 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Edessä on suuria muutoksia ja on syytä varautua koviin aikoihin. Nekin menevät aikanaan ohi, ja pääsemme rakentamaan uutta, parempaa yhteiskuntaa.

  • tw5sy7rukjmh

   Vastaa

   Joo, Suomi puhdistetaan ussnatseista.

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Ei ne maailmaa kaada mutta mulle riittää eurokommunismin kaatuminen. Kitos Putin, Ukraina ja Korona jos kaadatte eurokommunismin ja internatsit. Kaiken maailman yhteisvastuut ja suomalaista Suomea ajavien syrjinnän. Yhden ison maksajan ero riittää eurokommunismin kaatamiseen. YK melkein kaatui kun USA jätti puoli vuotta maksamatta jäsenmaksut.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Eikä tässä vielä kaikki.

  Kolmas Maailmansota ydinaseilla on jo täysin realistinen skenaario. Mukavaa nähdä, kuinka vihervassarieliitti ei ole lainkaan huolissaan tästä maailmanlopusta, vaan vieläkin jauhaa tuo sionistien ilmastonmuutosvalhe. Greta ei ole huolissaan ydiniskuista ja nälänhädästä, ehei, kunhan vaan saa sen hetken sionistimedian parrasvaloissa vaatimassa ”luopumista”.

  No, eipä hätää, kun jatketaan DementikkoBidenin linjalla niin kohta saadaan paleltua ydinsodan jälkeisessä talvessa muutama kymmenen vuotta. Vihdoinkin viilenee!

  Tässä on Läntinen Viisaus: Homot, transut, ilmasto. Ydinsodasta viis!

  • Plääh

   Vastaa

   Olisi kaikille edulllista, että Venäjästä tehtäisiin lopullisesti vaaraton suurella sodalla nyt, kun se on heikoilla. Suomikin saattaisi jäädä koko touhussa vain sivustakatsojaksi

   • ValhallaX

    Vastaa

    Kaikella kunnioituksella, ”Venäjästä tehtäisiin loppu suurella sodalla”. Se on sitten WW3 ja ydinaseet. Mistä helkkarista tämä sotakiima tulee? Ai niin, sehän tulee globohomosionistin tuutista.

    Jos joku täällä luulee, että mediamme on nyt oikeasti kansallismielinen niin voin kertoa, että se kansallismielisyys loppuu siihen, kun NATO:n neekeriarmeija on asettunut pääkaupunkiseudulle ja muuhun Suomeen. Silloin ME olemme lopullisesti vaarattomia globohomon kannalta. Ja Venäjä on siellä rajan takana niin kuin nytkin.

    • Plääh

     Vastaa

     Putin uhkasi jo peitellysti Suomea sotapuheessaan Ukrainan sodan aattona. Venäjä on ikuinen uhka Suomelle ja tosiasia on se, että jokainen suomalainen toivoisi salaa, että uhkasta päästäisiin. Valitettavasti Hitler ei onnistunut poistamaan uhkaa idästä lopullisesti.

     Sitä voisi ajatella, että nyt ei olisi yhtä puhdas Hyvän ja Pahan välinen taistelu kuin 1941–45. Mutta on se. Venäjä uhkaa tuhota Suomen ja suomalaiset. Suomalaisen kulttuurin, kuten Ukrainan ja tuhota maan alkutekijöihinsä. Sitten ääritotalitarismi tilalle ja siis ala-arvoinen elämä orjuudessa. Kaikki nationalistit tapetaan jo sodassa ja sen jälkeen välittömästi. Aivan kuten Stalinin aikana. Hyvää edustavat Ukrainan kansalaiset, jotka taistelevat naisia myöten ase kädessä henkensä edestä ja vapautensa puolesta.

     Parasta olisi, jos Länsi tuhoaisi Putinin Venäjän suursodalla ja pilkkoisi sen osiin. Sen jälkeen kansakunnat voisivat nousta globalistijohtoa vastaan. Putinin Venäjän johto edustaa tasan tarkkaan samaa globalismia kuin Länsi. Juutalaispligarkit ovat vallassa. Abramovitsh nimettiin juuri rauhanneuvotteluihin. Pieni rikollisklikki johtaa Venäjää

 • Ei sdp lle

  Vastaa

  Onko se sosialistien toivoma inflaatio? Onko se todellisuutta vai sdp haave ja päiväuni. Kaikkensa tekevät että hinnat nousisivat mutta palkat ei nouse. Ne ovat jumissa ja luultavasti laskevat. Näin rahan arvo ei laske ja punikit on umpikujassa kuten kaikessa muussakin mitä yrittävät. Rahan arvo nousee eikä laske. Suomen vanhat kikat ei onnistu. Järki ei riitä punavihreällä populalla tällaiseen ajatteluun. Valitettavasti. Mopo on jo karannut käsistä. Tyhmän näköisiä naamoja näkyy julkisuudessa.

 • TT

  Vastaa

  Ainakin tässä avautuu ikkuna täysin uusille poliittisille, kulttuurillisille ja uskonnollisille liikkeille. Vanhojen puolueiden kortit on nyt täydellisesti katsottu. Globaali eliitti haluaa käyttää kriisien sarjan hyväkseen lisätäkseen sorto- ja poliisivaltiokehitystä entisestään ”turvallisuuden” tai ”terveydenhoidon” nimissä. Tässä suhteessa kipuraja on jo ylitetty. Kansalaisten tulisi toimia täysin päinvastoin kuin mitä nk. eliitti ajaa, luopua pelon maksimointiin perustuvasta aivopesusta ja ottaa aloitteet omiin käsiin. Leikit on jo leikitty.

  • Zardex

   Vastaa

   Jep. Suomelle olisi helppo tilanne hyödyntää Venäjää ja sen halua saada ystävävaltioita länsi-globalistien joukosta. Suomalaisten tulisi ymmärtää, että syy miksi Venäjä meni Ukrainaan ei ole sen enempää se, kuin mitä länsi väittää sen olevan, kuin sekään, mitä Venäjä virallisesti informoi, mikään denatsifikaatio tms., vaan puhtaasti geopoliittinen. Suomen geopoliittinen tilanne suhteessa Venäjään on erittäin edullinen, eikä lainkaan sen kaltainen kuin Ukrainan, siten, että Suomi voi pelata ystävävaltiota suurvaltojen välissä ja täten pysyä tärkeänä itsenäisenä valtiona. Kenelläkään ei ole intressinä Suomea tuhota jos ei Suomi itse väkisin tahdo niin, mitä se ahkerasti tekee päästämällä USA:ta tunkeutumaan tänne liian syvälti.

   • Snif

    Vastaa

    Ryssin kanssa ei ikinä enää pidä tehdä yhtään mitään, ei mitään, nuo rotat pisäi ajaa kaikki suomesta hevon vittuun.

   • ValhallaX

    Vastaa

    Juuri näin.

    Mitä tahansa Ukrainassa tapahtuukin, Venäjä on naapurissamme. USA on surkein valkoinen valtio, koska se on Israelin ja sionistien julkea huora. USA:n kanssa liittoutuminen on itsemurha. Siinä liitossa olemme vain yksi pieni pelimerkki sionistien, kuten tuo Demoni, Klaus Schwab, ja hänen perskärpäsensä, kuten Marin, Stubb ja Saarikko, käytettävissä.

    Jos puhutaan sotarikoksista niin Mr. Sotarikos, on DementBiden ja hänen edeltäjänsä, joiden joukossa myös Mr. Pedofiili, eli Bill Clinton ja kuuluisat Epstein/fein/stein (sionisti)-lennot. Me siis identifioidumme maailman johtavan siviilien tappajan kanssa ja ilakoimme pedofiilipresidenttien kanssa. Siis olemme lopullisesti sionistien orjia.

    Oikea tapa, todellakin, on olla tiukasti puolueeton, järkevä maa, joka pitää huolen eduistaan ja kykenee kommunikoimaan naapuriensa kanssa. Tämä järjetön sota- ja NATO-kiima on kuin suoraan Mossadin päiväkäskystä: ”Viekää NATO kaikkiin valkoisiin maihin ja luokaa sotia!” War by Deception, Trademark, Zionism.

    • Snif

     Vastaa

     Pidät ryssiä luotettavina, älä naurata.
     Idän diktaattori on hulluista hulluin psykopaatti.

   • Aivot omistava

    Vastaa

    Suomi kun ei ryssiin ole ikinä hyökkäämässä, niin ryssille ei kuulu mikään asia mitenkään mitä tässä maassa tehdään, ei mikään.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tähän kansaansa pettävät poliitikot ovat kokoajan pyrkineet, pelkästään korona oli jo sellaista teatteria, siinä touhussa ei ollut logiikka mukana missään vaiheessa.
  Ainoat pyrkimykset näyttää olevan nimenomaan talouden alasajon kautta ihmisten elämän kurjistaminen, yksityisyydensuojan poistaminen ja kiihtyvät pakolaisvirrat.
  Asioita loogisesti tarkastelemaan kykenemättömästä kansakunnasta valitettavan iso osa on täysin mukaansa temmattavissa, valtamedia hoitaa propagandatyönsä huolellisesti.
  Ensin lietsotaan pelkoa, sitten luvataan asioiden korjautuvan, kunhan kansa tanssii eliitin pillin mukaan ja hakee ne pelastavat rokotukset, sitten taas ”yllättäen” tilanne pahenee, mutta jos kansa jaksaa ”vielä vähän aikaa”, niin sitten ensi vuonna on luvassa talouskasvua ja oikein ruusuinen tulevaisuus, kunnes jälleen vedetään matto jalkojen alta.
  Nyt on kova lobbaus jo seuraavasta rokotuskierroksesta ja uudesta variantista, saa nähdä, kuinka moni osallistuu vielä tähän teatteriin ja tottelee kunniallisesti.

  ”Poliitikot lupailivat kansalaisille viime vuonna, että 2022 tulisi olemaan maailmantalouden ”nopean elpymisen” vuosi ja ”paluu normaaliin”.
  Tästä sanoin välittömästi jo silloin, ettei tällaista tule tapahtumaan, poliitikot tekevät juuri sitä, mitä juureton kansainvälinen eliitti heille kertoo, luvassa on varmasti upeita palkkiovirkoja uskollisesta työstä.

 • Omavarainen

  Vastaa

  Mää luulen että tyhjien pahvilaatikoiden kerääminen alkaa heti keväästä. Kuusi laatikkoa ja siinä sinulla on 4kW energiaa. Tosin, kaikki ei johdu tulipesän kautta sisäilmaan, mutta jos 300 lähintä naapuria polttaa kanssa, niin ympäristön lämpötila nousee hyvinkin sen 2 astetta. Kotiinpäin sekin.

  Ja sitten kun talon värin vaihtaa tumman ruskeaksi, niin tällaisina päivinä se ulkopinta pääsee hyinvinkin +50 asteeseen. Joka tarkoittaa että lumi sulaa ja kun maa paljastuu niin talon ympärillä on tähän aikaan vuodesta syyskuun lämpötiloja. E hullummin.

  Niin että antaa tulla kunnon boikotit. Silloin ihmisiltä loppuu se turha höpötys ja kaikki tekevät kaikkensa selvitäkseen. Joka tarkoittaa että sen jälkeen elämä on paljon omavaraisempaa ja edullisempaa. Ja siihen tässä tähdätään. Omavaraisuuteen.

  Siinä piharatamot ja voikukat lähtee pihamaalta sellaista tahtia ettei ruohonleikkuria paljon käynnistellä.

  • Hh1488

   Vastaa

   Voitko tarkentaa kommenttiasi, mielenkiinto heräsi mutta ei aivan auennut. Eli poltamalla pahvilaatikoita(missä), tummanruskea talo imee auringon valoa itseensä ja lämmittää taloa?

   • Zardex

    Vastaa

    Itä-Suomessa varmaankin. Taloissa on siellä usein sellainen leivinuuni, jonka lämmittäminen lämmittää taloa. Näistähän nyky-hallitus on tarjonnut purkupalkkiota vihreys-ideologiaan vedoten.

   • Aurinko, ilmaista energiaa

    Vastaa

    Kaupoista saa kerätä erilaisia pakkauslaatikoita sen kun vie pois. On kurkkuja, tomaateja, banaaneja jne. Kurkkulaatikot ovat ehkä kaikista paksuimpia ja palavat kuumimmin. Niitä voi sitten poltella takassa tai saunan pesässä. Joko koknaisia tai pienempiin osiis palasteltuina.

    Pirkanmaan korkeudella aurinko lämmittää noin 9300kWh/vuosi/neliö. Siitä on helppo laskea montako kilowattituntia jokaiseen tummempaan neliöön absorboituu auringonvaloa joka lämmittää. Kun maalaa seintä tummemmiksi niin tällä hetkellä talon sisälmpötila pysyy pelkällä päiväauringolla noin +16 asteisena. Sen verran kuumana se paistaa ja lämmittää taloa. Myös musta katto lämmittää rakenteita ja välipohjaa. Auringon lämpövaikutukset huomaa yleensä vasta noin klo 16 jolloin yläkerta alkaa lämmetä itsestään. Mutta se onkin lämmin sitten pitkälle yöhön.

    Ja mikä parasta: Ihmiset tekevät valmiiksi matopurkeista ”pottobrikettejä”. Eli, aina kauppreissulla ohimennessä dyykkaamaan maitpurkki-roskiksia. Sielä on yhteen maitopurkkiin tungettu neljä tai viisi maitopurkkia. Valmiiksi pestyinä. Niitä kun ottaa yhden ison IKEA-kassillisen niin niillä lämmittää saunan. Ja jos ottaa jääkiekkokassillisen niin lämmittää kaksi kertaa. Auton takaluukullisella lämmittää taloa viikon, jos pakkasta on alle ‑5 astetta. ‑20 asteessa taloa lämmittää päivän/kaksi.

    Siitä voi kukin laskea paljonko saa auringosta energiaa vuodessa. Tai paljonko ehtii kesän aikana keräämään maitopurkkeja/pahvilaatikoita kasaan. Ja kauanko niillä lämmittelee. Lumi tulee yleensä vasta joulukuussa joten siihen asti niitä voi pinota ihan seinän viereen. Tietysti niin ettei naapurit näe.

    Ja jos rahaa on yllinkyllin niin ei muuta kuin mustaa muosiutkea talon katolle. 1/3‑osa lenkistä katolle ja 2/3‑osaa maan alle siine 1.8–2m syvyyteen. Kesän aikana siirretään auringonaloa maahan jolloin se lämmittää pitkälti talveen taloa ja sen ympärystää. Oikea ”maalämpö”. Aurinkohan ei pysty lämmittämään maata kuin 30cm. Joten, syvemmälle varsastoitunut lämpö pitää nurkat kuivina ja talon ympärystän 2–5 astetta lämpimämpänä kuin muualla. Muurahaisetkin muuttaa pois tontilta.

    Minulla on jo pihat sulat ja nurmikkokin näkyy. Mites teillä?

 • Hh1488

  Vastaa

  Tais usa olla näiden ongelmien yms suurin voittaja, USA saa haltuun Euroopan energia markkinat, kaasun osalta ainakin ja Euroopan Ruoka markkinat lihan osalta ainakin. Kyllä se ttip sopimus nyt tullaan solmimaan. Suomalainen ruokateollisuus kuolee ja kuihtuu pois.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Venäjä voi myös estää energiakuljetuksia EU-alueelle. Näin se voisi heikentää EU:ta.

 • juha II

  Vastaa

  Se mitä otsikossa lukee on se globalistien (NWO) nimenomainen tarkoitus ja päämäärä aina nyt kuumana käyvää Ukrainan sotaakin!

 • Kohtalon hetki.

  Vastaa

  Vaikka fanaattinen globalismi on aiheuttanut paljon ongelmia, on meillä nyt naapurina häikäilemätön suurvalta jonka toiminta voi asettaa vaakalaudalle Suomen olemassaolon itsenäisenä valtiona.

  Nyt tarvitaan sotilaallisia muskeleita joka nostaa kynnyksen niin korkealle, ettei Venäjä edes yritä mitään sotilaallisia toimia Suomea vastaan. Venäjä miehittää edelleen osaa Georgiasta ja on nyt tuhoamassa/miehittämässä Ukrainaa. Venäjä on uhannut Suomea ja Ruotsia sotilaallisilla seurauksilla jos ne eivät pysy sotilaallisesti liittoutumattomina. Suomi ei kestäisi Venäjän strategista suurhyökkäystä ja aseellista ylivoimaa vastaan yksin. 

  Suomen on mahdollisimman nopeasti liityttävä NATOn jäseneksi. Ja samaan aikaan kasvatettava huomattavasti vaatimatonta puolustusbudjettiaan.

 • Plääh

  Vastaa

  Se olisi toivottavaa. EU joutuisi luopumaan Venäjän energiasta välittömästi

 • Juha

  Vastaa

  Ylilaudan mukaan seuraava vitsaus on deltacron
  https://ylilauta.org/koronavirus/130000179#170822213

  Kulkutauti ja sota jo nähty ja jos ilmestyskirjaan on uskominen niin seuraavaksi nälänhätä kunnes tulee kuolema.. se viimeinen ja kalpea hevonen..

 • ValhallaX

  Vastaa

  Venäjä on naapurimme jatkossakin. Kaikenlainen veren kaivaminen omasta nenästä ei ole kovin viisasta, kun naapuri on jo sotatilassa. Mediamme, sionistinen sellainen, on nyt sotakiimassa ja tämän juutalaisvetoisen median mukaan Venäjä on nyt voitettavissa, niinpä tietenkin, ja vaivattomasti. Kiihkomielisimpien mukaan Moskova poltetaan kohta…

  Alan epäillä tällaisten kommentien kirjoittajien tarkoitusperiä. Kaikella kunnioituksella, mutta herkkä nenäni haistaa hasbaran heleän tuoksun. Silti, mikäs siinä, militantti asenne on toki hyvä, jos on miestä, tai naista, siihen. Mutta en kehottaisi juuri nyt heiluttelemaan rynkkyä niin rajalla kuin Venäjän suurlähetystön edessä, vaikka New Yorkin sionistit tarnoita keksivätkin meidänkin pellemedioillemme. Jos haluaa militantti olla, niin kohde siihen löytyy ihan kotimaasta, marinit, saarikot, stubbit, ym. sionistien perskärpäset ovat juuri nyt, tänäänkin, tuhoamassa omaa maatamme ja kansaamme, ei siihen venäläisiä tarvita.

  • Plääh

   Vastaa

   Tuskin tosiaan kannattaa liittyä kekkereihin esim. Georgian kanssa ja napata Viipuri ja Petsamo takaisin. USA ei ole Hitler eiköä meille suo mitään takaisin ryöstetystä omaisuudesta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi